mavişş - dilek acaba katılmak istemezmi ki - o birkaç günde bir giriyo kaçırmış olabilir - sonra küsmesin
amiiin hepimz bin bir sorun la karşılaştık inşlah burada onların nice mutlu günlerini paylaşırızşu an bir elini koynuma sokmuş öyle masum ve öyle muhtaç ki bana ama asıl ben ona muhtacım,onsuz olamam artık,yapamam Rabbim ayırmasın bizi yavrularımızdan
annemde de varmı kimi doktor ilaç verdi kimi si sigara tavsiye etti .problemi 2yıl önce çözdük strestenmiş .şuan stressiz sanmayın şimdi tansiyona çevirditazem ben tam 4 sene migren belasını çektimm
çözümmü yokk
nasılmı geçti kendiliğinden
önce birkaç doktora gittim sinüzüt dediler ama o kadar şiddetli ağrılar çekiyordumki kullanmadığım migren hapları kalmadı avmigrenmi desen eniştem almanyadan bile ilaç getirmişti bu illet için ben ışığa bakamazdım aydınlıkta uzun süre oturayım azardı ağrılar midem berbat bulanır namaz kılmak işkence olmuştu her eğilmede sanki bütün kanlar beynime çıkardı..kendiliğinden geçti..kafamda kızılderililer misali tülbent takar gezerdim o tülbenti öyle bir sıkarıdmki beynim uyuşur ağrım azalardı..ancak uyuynca geçerdi bu baş ağrıdı..
ama bana teşhis uzun süre sonra konabildi bissürü doktorlar vs gezdikten sonra yani bu kadar basit nasıl bilebilirler herkes dönem dönem başğarısı çeker bunun migren olduğu nasıl anlaşılırki böyle kolay birde öyle bakmaklmı anladı??
tonimer ney furkanda hala gripteuykusuz bir gece gecirdik buarada teomanin sumuk problemi bitmedi, katilarak agladi, tum huysuzlugu ustundeydi
burnu tikli olanlara tonimer disinda bisey onerdimi doktorunuz??
bahsettğin çorbanın tarifini verebileckmisin ben biaz tedirginimdeherkese mrb yaa ben kaçırıorum konuları ne çekilişi var acabaa yaaa birde evriş neyi sulandırıp bir çay kaşığı hergün verioo bu arada ek gıdadan konuşuluo
ben hergün sabah mutlaka muz yediriyorum akşamlarıda havuç suyu içiriyorum bu arada eğer havuç suyu içiren varsa içine mutlaka bir çay kaşığı zeytin yağ koyacakmışız yoksa havuç etki etmiormuş vücudan hemen atarmış kendini ama zeytin yağı tutuyormu birde dün netten araştırdım bi çorba tarifi var havuç patates ve irmikle yapılıo bebekleri önce bu çorbaya alıştıracakmışız sonra dier çorbalardan vermeliymişiz
ay ewet bide hergören aç bu aç nevar biraz emzirsen demiyomu deliriyormallam kızım ne bulursa ya kemııyor ya emıyor,battanıoyeyi zor kurtarıyorum yatagın kenareına sıkıstırarraaak.yoksa kaptıgı yerde emıyor
:roflol:allah szide güldürsünefrriimmm sen çekilişte yokmsuunn belkiim bana çıkarsın sana bir çuval bulgur yollamayı düşünüyorummm delikafadulden
neden normal yoğurt verilmiyo ben çok tedirginim birtürlü başlayamadım ek besine şuDün hayatımda ilk defa ece için yoğurt mayaladım pediatri portalından okudum tarifi
ve peteğin köşesine koydumüstünü havluyla örtüp
kızım 2 tatlı kaşığı yemiş Allahım ne büyük mutluluk
kızım biraz büyüsün meyveli yoğutlarda yapıcam
pekmezli yoğurt yapılır mı?? Yapılırsa nasıl??
ben bi ara yetişiyodum çağla şikele bir ay önce tam hamile olmadan önceki kiloma dönmeye 2kilo kalmıştı.ama furkanda zayıf ladı sütümde kesilince hücuuuum eetim yicekleremafoldumbenulen bi cagla sikel gibi olamadik hatiun dogum yaptiktan 1.5 ay sonra podyuma cikmis, 0 gobek((
seçilim geçmiş olsun üzülme inşallah çabuk iyileşir .babanemi yoğun bakıma almışlar..nefes problemi varmış..canım çok sıkkın
canım benm ya maşallah annesi bu şekeri yemek serbestmi prensesim benmkızıma elbise giydirince resmini çekim dedim kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
aaaayyyyy hatırlamak istemiyorum bide o sırada kocam olacak herif gelip kötü kötü bakınca sanki bilerek ağlatıyorum kötükedihüsoKuzey ıle bırlıkte banyo yaptık.. hersey yıkanma faslının bıtıp havlu uzerıne konulmasına kadar sahane ıdı.. adamı gıydırmeye baslayıncaa baslıyor yaygara... sankı ekvatorda yasıyorus.. hıc gıyınmeyı sevmıyor banyo sonrası.. yemın ederım arkama bakmadan kacasım gelıyor.. vıyyak vıyyakk.. duyan varsa,kesın dıyodur cocugu kesıyor bu kadın!!!!
aynanın karşısında oynuyoruz bz hafifçe kolllarından sallıyınca sırıtıyo.uzanıp dizlerimle hafif havaya kaldırıyorum.bide uzanmışken elinden tutup ayağa kalkmayı çok sewiyoBEBEKLERİNİZLE OYUN OYNUYORMUSUNUZ???????????
biz yatakda yuvarlanıyoruz mıncıklıyorum öpüyorum konuşuyorum dizlerime koyup öpmeye çalışıyorumbirde uçak gibi elimle tutup gezdiriyorum. başka nasıl oynayabilerem????
Bu arada Esram.. hanı dıyorsun yaa Memetalibeyyyyyyyyy nıe programa cagırmıo benı dıe.. bak tv a anlarsın.. daşşşşşşşş gibi hatunları dismişler, adam onlarla goturuyor programı... yenı dogum yapmıs Esra yı napsınn :)))
mavişş - dilek acaba katılmak istemezmi ki - o birkaç günde bir giriyo kaçırmış olabilir - sonra küsmesin
gözumun önunden lahmacunlar uçuyor eşimi arayıp istedim bu yagmurdagidemem dedi sanki yürüyerek gidecekde..heyyy Allahım bu adam bazen bu üşengeç halleriyle beni çıldırtıyor. iyiki kadınomamaış hee. üşendiğinden çocukda dogurmazdı bu....delikafadulden
bzi kimse görmeye gelmiyo artık üzülüyorm öncede çoğu kişi gelmedi.tutamıyorm kendimi yine konu eşimin ailesine ve hayırsız arkadaşlarıma geliyoben kaçar gunduzki misafirleirmden kalan ikramlarla bi postada akşam misafiri agırlıyacagım. oglum nerdeyse sunnet olacak halabebek görmeyey geliyorlar...diyorum bebeklkden çıktık kocaaaa adam olduk:))
gözumun önunden lahmacunlar uçuyor eşimi arayıp istedim bu yagmurdagidemem dedi sanki yürüyerek gidecekde..heyyy Allahım bu adam bazen bu üşengeç halleriyle beni çıldırtıyor. iyiki kadınomamaış hee. üşendiğinden çocukda dogurmazdı bu....delikafadulden
kalkıp bi hamur açayımda ev lahmacunumu yapayım dermişim...neyhsem bakalımpaket servis numarasına ulaşmaya çalışıyorum. umarım bulurum ve yerim. çok pis canım çekti..zaten gecende baş dönmesi ve kusma yaşadım yoksa yoksa....................delikafadulden
biz artık daş gb değilmyz.şimdi kocamızda bölemi düşünüyodurmafoldumben
Ayyyyneen lahmacun görüyorum her yerde. cokacimcoook kociş teli kapatmış. işten çıkınca arar inşallah.
canım benm ya maşallah annesi bu şekeri yemek serbestmi prensesim benm
:
Ayşinim tüm cevapların ıcın tek tek tesekkur ederım.. onu da denerım arkadasım saolasınız.
Valla sız oldugunuz surece benım sırtım yere gelmez.. Allah razı olsun hepınızden tek tek..
Bulgurlu lahana tarifi vereyim size. Arada bulgurun farklı versiyonlarını yapmak iyi gelir.
LAHANAŞI (kaynanamın tarifi. Bulgar göçmeni kendisi, yöresel bir yemekleri. Ben bayıldım bu tarife)
Lahanadan kapuska yapmayı bilirsiniz sanırım. Bildiğiniz gibi kapuskayı pişirin ocaktan almadan önce içine bir avuç bulgur atın. Bulgur pişip, ocaktan yemeği indirince bir limon (çok ekşi sevmezseniz yarım limon) sıkın. Ama tadını limon veriyor söyliyim. Kırmızı pul biber de serpin. mmmm çok lezzetli oluyor.cokacimcoook Bulgurdan içi kalkan bunu bir denesin.
seni ben ısırırım gadınefrriimmm sen çekilişte yokmsuunn belkiim bana çıkarsın sana bir çuval bulgur yollamayı düşünüyorummm delikafadulden
ona da bu yakışırdı.bu arada benim kiki pmpam var ve ikisinin de kutusundan yedek conta dediğin şeyden var.senin de vardır onları da kullansaydın.ben deneyeceğim iyiki söyledinsadece 6.5 kilo almış totalde.akannehir
Allah şifa versin canım.babanemi yoğun bakıma almışlar..nefes problemi varmış..canım çok sıkkın
nevanın elbisesinden.çok yakşmış güle güle giysinkızıma elbise giydirince resmini çekim dedim kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
nereye kaçasın geiyor dağlara mı.dağlar kızı efrimKuzey ıle bırlıkte banyo yaptık.. hersey yıkanma faslının bıtıp havlu uzerıne konulmasına kadar sahane ıdı.. adamı gıydırmeye baslayıncaa baslıyor yaygara... sankı ekvatorda yasıyorus.. hıc gıyınmeyı sevmıyor banyo sonrası.. yemın ederım arkama bakmadan kacasım gelıyor.. vıyyak vıyyakk.. duyan varsa,kesın dıyodur cocugu kesıyor bu kadın!!!!
yok öyle bir şey bu bir geçiş süreci.ben durumumu anatyım sana her zamankinden daha fazla yedim.buna rağmen eski miktara ulaşamadım.100 cc azalma oldu gündüz. geçecek inanıyorum.ben de bir vişne kmpostosu yapayım barim.ayvayı sebmiyomO uyudu.. bende koltuga yıgıldım resmen şu an..
Gece sütü bir sağayım,bakıyım durumum ne dedım.. bır corba kasıgı ıkı gogusten ya cıktı ya cıkmadı.. Aptamıl ın evde gece maması vardı.. onu verdım Kuzey e.. sanırım evde gece maması bulundursam ıyı olacak artık..topıge yazdıktan sonra gıttım bır ayva yedım Canan dedı dıe, bıraz da hurma yedım Rosewıne dedı dıe.. sabaha kadar dolmus gogusler neysekı.. ama neredeyse 6 saat sonra doluyor.. elımden gelenı yapıyorum.. ama sanırımm bu süt işini başaramayacağım ben galıba
maşallah deryacım.daha iyi olur inşallah.yarın biz gideceğiz.işe başlamam nasıl etkiledi bakalım.merhaba arkadaşlar ...sağlık ocağına gittik bugün gelişimimiz ne durumda bakalım dedik çok şükür uğraşlarımın ve uykusuz kalmamın karşılığını aldım oğlum kilo almış 69 cm.boy 41 cm kafamız olmuş..mamamızı yemeye başlamıştı üç gündürde aptamil kaşık maması yoğurt ve meyve püremizede az az başlamıştık...vitaminimiz ve efrimin sayesinde pekmez hem grip olmadan hemen atlatmamıza hemde iştahımıza iyi geldi....bu sabahta kahvaltıyı denedim azcık yedi ..insan mutlu oluyor birşeylerin yoluna girmesi çok iyi ..ama çok çektim sinirden ağladığım günler geceler oldu kaç kutu kaç biberon mamamız çöpe gitti ..
Vitamin ve kan haplarıyla ilgili Dr.Özlen Kaya Çardakdan alıntıdır;
Her sağlıklı bebek D vitaminini günde 3 veya 4 damla şeklinde 1 yaşına kadar kullanmalıdır. Anne sütüyle bebeğe geçmeyen tek vitamin D vitamini olduğu için dışarıdan verilmesi zorunludur. Yaz aylarında bebekler güneşten de D vitamini alırlar ama her gün güneşe çıkarma imkanı olmayabilir bu nedenle 1 yaşına kadar yaz kış Devit 3 damla kullanılması uygundur.
Ferrosanol kan yapıcı bir demir vitaminidir. Sağlık Bakanlığı Türkiyedeki çocukların büyük çoğunluğunda demir eksikliği ve kansızlık görüldüğü için son 2 yıldır her bebeğe sağlık ocaklarında bu ilacı ücretsiz vermeye başlamıştır. Çok yerinde olan bu uygulamada tek hata ilacın 4.ay sonunda verilmesidir.Aslında 5. veya 6.aydan sonra kullanılmaya başlanması daha uygundur. Sağlık ocaklarında 5. ve 6. aylarda aşı yapılmadığı ve bebekleri bu aylarda görmelerine imkan olmadığı için Ferrosanol 4.ayda ailelere verilmektedir.
Eğer annede kansızlık çok aşırı değilse bu ilaca 5.ay bittikten sonra 6.ayda çocuğun kilosu kadar damla sayısında başlayın.Yani çocuk 6 kilo ise Ferrosanol 6 damla gibi..
eyvallah.ben de yarın doktora soracağım.yeni doktora değiştirdik doktoruslm kızlar kaç gündür pc bozuktu yoktum şimdide nehir hanım kucağımdan inmiyo bende sadece okumakla yetiniyorum
şu ayva işini bende denicem merak ettim
bende bitki çayı içiyorum bu ararlar yavaş yavaş kilo veriyorum
içine ısırganotu rezene tarçın zencefil elma kabuğu koyuyorum günde 100gra yakın gidio
ama 2 veya 3 defa ballı sirkede içmiştim onunda etkisi olabilir ballı sirkeyi yemekten sonra içtim aç karna bi işe yaramadı
canımsın sen yaaa.zekana hayranımEyy ahallii.. buugun sütün için ne yaptın?? modundayız bu seferde..
Hamıleyken de bugun bebeğin için ne yedin modundaydık??
Yaza da kilo kaybetmek ıcın ne yaptın moduna gırecegız..
Bız artık kopmaz baglarla bırbırıne baglanmış kaderzedeleriz bacı kardesler..
laelaelaelaelaelülülülülülü yazzık kıııııııızzzBu arada Esram.. hanı dıyorsun yaa Memetalibeyyyyyyyyy nıe programa cagırmıo benı dıe.. bak tv a anlarsın.. daşşşşşşşş gibi hatunları dismişler, adam onlarla goturuyor programı... yenı dogum yapmıs Esra yı napsınn :)))
asıl ben seni yerim:gitme:ama cidden biara bende sut lsun diye neredeyse mok yicek duruma gelmistim, hayir yapiyo deseler yicektim..
pazar uyaparız cekılısı dıodum ama bılmem beklerız dahada olmazsa,dilek kımdı bılemedım :sm_confused:
seni ben ısırırım gadın
ona da bu yakışırdı.bu arada benim kiki pmpam var ve ikisinin de kutusundan yedek conta dediğin şeyden var.senin de vardır onları da kullansaydın.ben deneyeceğim iyiki söyledin
nevanın elbisesinden.çok yakşmış güle güle giysin
maviş
Jenny bizim bebişler aynı doğumlu, sen yoğurt, elma suyu vs... başladın mı? Nasıl veriyorsun ek gıdayı?
nevacımda güle güle giysin.
hmm mavışmıydı.bayadır ugramıyo sankı,iyidir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?