allah bebeklerinizi korusun sizide korusun allah bebeklerinize uzun ömürler sağlıklı huzurlu bereketli ömürler versin allah bebeklerinizi meleklerle sizide korusun eşinizide korusun allah yardımcıları olsun bebeklerinizinde olsun eşinizinde olsun meleklerle allah bebeklerinizi ailenizi eşinizi bütün kötülüklerden nazarlardan belalardan kötü şeylerden cinden ruhlardan cinlerden şeytandan şeytanlardan ruhlardan ruhdan korusun allah kolay doğumlar versin allahla melekler sizinde başucunuzda olsun bebeklerinizinde eşlerinizde vede ailenizinde
Anne sütünden yoğurt olur mu?? Olmazmış..Keşke olsaydı.. Benimki de laf mı şimdi..Sanki foşur foşur sütümüz var da utanmadan bir de yoğurt yapcaz...
.
??????kimdir????Posta gazetesinin Ege ekinde bir köşe yazısı okudum. Yazarın üslubu çok tanıdık geldi nedense. Yakın bir arkadaşımı dinliyormuş izlenimi bıraktı bende. Beğendim..Takipçisi olacağım bundan sonrayerimseniben
tadi cok igrenc soyliyim, sut ya^psin diye suya katip iciyodum biara, bebege hic tattirma bence..Şu an televizyondan dinlediğim bir şeyi aktarıyorum hemen.
Bitki uzmanı bir amca diyor ki;
Gazlı bebekleri rahatlatmak için, çörek otu yağı alıyoruz, sabah öğlen akşam karnını sağdan sola, soldan sağa bu yağ ile ovuyoruz. Sonra karnını ısıtılmış bir bez ile kapatıyoruz. Mümkünse bu yağdan birazda bebişe yalatıyoruz, bebek biraz büyükse bir çay kaşığı kadar içirebilirmişiz. Çok iyi geleceğini söylüyor..
Ben çörek otu yağı denemedim ama, kızımın gaz sancısı varken, babamda hemen ütü ile bezi ısıtır, sıcak sıcak karnına koyar (tabi bodysinin üzerininden). Çok sancılı gecelerde gerçekten işe yaradığını biliyorum.
Bir taraftan da Osmanlı Tarihi çalışıyorumkafamçokkarıştıHep gıcık gelmiştir tarih banaÇok üzgünüm çoookTarih bilmeyen bir biyoloji öğretmeni olmam, biyoloji bilmeyen bir biyoloji öğretmeni olmamdan daha önemli niyeyse devlet içinklava:
Adaşçığım nasıl oldun? Geçti mi ağrılar?
canım başladım azar azar - şöyle her gün çeyrek meyve suyu - bir gün elma bir gün armut bir gün havuç (ama elmaya ara verecem inanılmaz gaz yapıyo eceye) meyva suyunu iki öğün arası dedi doktorun biri ama ben öğlen 12 de sütünü hemen içtikten sonra veriyorum kaşıkla - bunun dışında akşam yatmadan önceki öğün sütlü pirinçli muhallebi veriyorum - şimdilik yarım doz ve süt içiriyorum peşinden ama haftaya artık tam doz yapıp süt içirmeyecem - aslında söylemeye korkuyorum ama 9 gibi uyuyo ve taa sabah 5 te uyanıyo nazar değmesinyani epey tok tutuyo muhallebi
ayrıca haftaya yoğurda da başlasam mı diye düşünüyorum
aslında doktor sadece muhallebiye izin verdi ben öyle kafama göre azar azar başlattım ki alışsın - bunun dışında günde 700 cc kadar anne sütü alıyo
sen nasıl yapıyosun başladın mı bişeylere
bendede garip bi durum var artık eskisi gibi wcye gitmeden saatlerce duramıyorum eskiden 7-8 saat gitmeden tutabilirdim ama şimdi geldiği anda gitmem gerekiyor yoksaaaaakafamçokkarıştıkizlar bana hala garip gelen bisi var az wcye gitmek/ yani oyle alismistimki 9ay zirt pirt wc 4 aydir alisamadim garipsiorum :)
canım bencede sen şimdilik ek gıda işini ertele çocuğun totosu bi düzelsin.Valla kızlar, biz aslında ek gıdaya pek geçmiş sayılmayız. Çeyrek elmanın suyunu bile zor veriyorum. Yoğurt konusunda ise henüz Doruk'un damak tadını tutturamadım. Yaptığım şey yoğurt oluyor :) ama benim sevdiğim tarz değil, ilginçtir, Doruk da sevmedi tatlı yoğurdu. Ben gene de veriyorum, deniyorum en azından. Çok şükür sütüm eski kıvama geldi de, sorun yaşamıyoruz.
Pirinç unlu muhallebi yapmak istiyorum ama poposundaki çatlaktan korkuyorum. Kabız olursa çatlağın iyileşmesi zorlaşır. Bir süre daha böyle devam...
oğluna geçmiş olsun..babaannenede acil şifalar ....bizden haberler
berat biraz daha iyi ishali mahvetti kuzumu 2 gündür o yüzden giremiyorum her saat başı uyanmalarını kıvranmalarını iştahsızlığınısaymazsak daha iyi
babaannem yogun bakımda heran herseye hazır olun demiş dr bekliyoruz çok kötüyüm heran çoruma gidebilirim
gitme durumum olursa ocakın 2. haftası ancak gelirim bu yüzden çekilişe katılamıcam çünkü şuanda çarşıya çıkamayabilirim hediyeyi gönderemezsem mahcup olurum geçte göndermek istemiyorum geçmişe bakmaya çalışcam ne kadar bakabilirsem tabi neysee görüşmek üzere
Valla kızlar, biz aslında ek gıdaya pek geçmiş sayılmayız. Çeyrek elmanın suyunu bile zor veriyorum. Yoğurt konusunda ise henüz Doruk'un damak tadını tutturamadım. Yaptığım şey yoğurt oluyor :) ama benim sevdiğim tarz değil, ilginçtir, Doruk da sevmedi tatlı yoğurdu. Ben gene de veriyorum, deniyorum en azından. Çok şükür sütüm eski kıvama geldi de, sorun yaşamıyoruz.
Pirinç unlu muhallebi yapmak istiyorum ama poposundaki çatlaktan korkuyorum. Kabız olursa çatlağın iyileşmesi zorlaşır. Bir süre daha böyle devam...
Öyle doğal ve tane tane yazmış kiopuyorumnanaktan yerimseniben??????kimdir????
..
kaydirigubbakcemile3
Ağrılar ? CADIARZU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?