2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

metsil verdim sıpaya gazı varmış peşpeşe çıkardı e haliylede mamayıda yiyemez ...yenisini yapıcam birazdan.. 45 dk oldu artık verimez dimi nurdannnnnnnnnn.....

Bebe bisküvisi paketleri zehirliyor

Bilim dünyası getirdiği yenilikler kadar, zararları ile de dikkat çekiyor. Amerika'da yapılan araştırmaya göre, bebek bisküvilerinin paketlerinde bulunan "falatat" adlı madde, miniklerin sağlığı için çok tehlikeli. Çünkü bu madde kanserojen etkiye sahip. "Falatat" adlı tehlikeli madde bebek bisküvilerinin paketleri dışında; emziklerde, plastik kaşıklarda, pet şişelerde, naylon bebek kıyafetlerinde kısaca içinde plastik olan her şeyde bulunuyor.

bunu buldum.bisküvi demiyor paketi diyor ama.offfff canım sıkıldı.bebeğime zararmı veriyorum acaba?

May
2007

22:37
Bebek-Çocuk Beslenmesi Sinem
Soru: Bebeğimiz: [ 1825 ]
iyi günler glütenin bebeklere ne gibi bir zararları var?Bebek mamalarında glütensizdir diye işaret var fakat bir bebek bisküvi markasında(eti cicibebe) buğday unundan dolayı glüten içerir yazısı dikkatimi çekti bebeğime vermekte tereddüt ettim.beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...SAYGILARIMLA
21
May
2007

01:32
Cevaplayan: Diyetisyen Zeynep HASOĞLU
Cevap:

Merhaba sinem hanım,

Gluten, buğday,arpa,çavdar yulaf gibi besinlerde bulunan bir proteindir. çölyak hastalığında gluten içeren besinler çocuk ve bebeklerde kullanılmaz. bu yüzden bazı mama, bisküvi vs. gibi ürünlerde gluten içerdiği veya içermediği belirtilir. sağlıklı bebeklerle hiç bir alakası yoktur. Bebeğiniz de böyle bir hastalık yoksa ki belirtmemişsiniz gönül rahatlığı ile gluten içeren besinleri kullanabilirsiniz.

iyi günler dilerim

bide bunu buldum...

fakat kayracım her ikiside farklı ,birinde glütenden bahsedılıyo öbüründe falatatdan.eger bebe bisküisinin paketınde bukadar zararlı bişe varsa bisküviyide etkıler ama ne ölçüde bılemıcem.nurdan 2 tanemı ne verecegını yazmıs teo ya.belkı 4 taneye kadar falan verılerbılır.fazla vermek zararlı olabılır.ama ben hatırladım bu konu haberlere falan cıkmıstı 3 sene kadar önce.ablamda yegenıme vermeyı kesmıstı sonrasındada hıc bıse ne duydum nebişe.

baya bı uzun oldu ama bende bunu buldum

Picklock06-04-2004, 16:12
Sağlık Bakanlığı, bebe bisküvilerini, ''kanserojen madde içerme ihtimali'' nedeniyle incelemeye aldı. Uzmanlar, bisküvilerin Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'nda incelendiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, bebe bisküvilerinde, ''kanserojen madde içerme ihtimali'' bulunduğunu bildirdi.
Kanserin en önemli nedenlerinden sayılan beslenmenin kontrol altına alınmasının, kanser riskini azaltmanın en önemli ve kolay yollarından biri olduğunu vurgulayan Tuncer, besinlerde bulunan kanserojen maddelere dikkat çekti.
Özellikle, yapılış tarzı nedeniyle bebe bisküvilerinin kanserojen madde içerdiğini söyleyen Tuncer, piyasada bulunan bebe bisküvilerinin şu anda Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'nda incelendiğini kaydetti.
Yağ içeren maddenin fırınlanmasında hata olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Tuncer, çok yüksek ısılarda kavrulan yağların, ''akrilamid'' denilen bir kanserojen maddeyi ortaya çıkardığını ifade etti.
Bebe bisküvilerinin de fırınlanması nedeniyle yüksek ısıya maruz kaldığını ve bu maddenin ortaya çıktığını söyleyen Tuncer, bunun özellikle bebek yaşlarda alınmasının çok tehlikeli olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Tuncer, ''Özellikle dışı çok kavrulmuş, yağlı yiyecekler, patates kızartmaları, ateşte pişmiş etler, çifte kavrulmuş bisküviler bunlar hep kanserojen içeriyor'' dedi.
Bebeklere, bisküvinin yerini tutacak yeni beslenme türlerinin belirlenmesi için çalışıldığını ifade eden Prof. Dr. Tuncer, bebeklerin bisküvi yemeleriyle ilgili şu anda herhangi bir olumsuz vakaya rastlamadıklarını, ancak vaka olmadan önlem almak zorunda olduklarını kaydetti.
''ANALİZ SONUÇLARINA GÖRE YASAKLANACAK''
Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'nda analizlerin devam ettiğini anlatan Tuncer, ''Analizlerde sağlık açısından ciddi boyutta kanserojen çıkarsa bisküviler yasaklanacak veya pişirme sistemleri değiştirilecek. Daha az ısıda hidrolize edilerek, düşük ısılarda, kavrulmadan pişirilmesi sağlanacak, yağ oranı azaltılacak'' diye konuştu.
AKRİLAMİD NEDİR?
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yetişkin insanın kilo başına günde bir miligram akrilamid (acrylamid) almasının tehlikeli olmadığını açıkladı.
1994 yılından beri beslenme uzmanlarınca kansere yol açan maddeler arasında sayılan akrilamid, plastik yapımında kullanılan yapı taşlarından. Bu yapı taşı, aşırı ısıda pişirilen, kızartılan, kavrulan besin maddelerinde görülüyor.
Bu madde, hayvanlarda genetik yapıyı bozup, kansere ve sinir zedelenmesine neden oluyor.
DSÖ'ye göre, önce İsveç'te, ardından Norveç, İsviçre, İngiltere ve Amerika'da yapılan araştırmalarda, akrilamid cips, patates kızartması, kurabiye, tahıl ve ekmek gibi bazı nişastalı besinlerde görüldü. Patates kızartması, cips, ekmek ve işlenen tahıllar gibi besinlerdeki akrilamid maddesi 120 derecenin üstünde pişirildiğinde ortaya çıkıyor.

(aa)

ama arastırmanın tarıhıne bakarsak 2004de yapılmıs.baya önce yanı,artık bılemıcem ne yapmak gerek.şimdilik zaten ekgıda vermedıgım için bıraz daha zamanım var arastırmaya ama veren arkadaslar doktorlarının önerdıgı kadar vermelı bence.

Geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederiz. İnşallah tez zamanda kurtuluruz bu beladan..

Derya, sanırım kakasını sık yapmayan bebeklerde olabiliyor bu. Ama ben kaka sıklığı azaldığı ilk dönemlerde doktora sormuştum halbüki, o da haftada 1 kere bile yapsa normal demişti.. bu yara nasıl oldu anlamadım ben.. hiç katı kaka da yapmadı.. yani macun kıvamında yaptığı oldu ama katı olmadı hiç..bir de ben kan görmedim şu ana kadar.. yani fissürle bizimki arasında bir fark var mı yoksa aynı şey mi bilemedim doğrusu..

Nurdan'cım maşallah Teo'ya.. Aman nazar değmesin sakın.. Demek büyüdü de kaşıkla beslenmeye başladı artık annesii :))

Ayşin, biz de henüz ek gıdaya geçmedik ama biz meyve yerken bazen ona da yalatıyorum.. Ama annen bayaa bir yediriyor anlaşılan.. Deva'ya dokunmuyorsa çok sıkma canını.. Önemli olan yediklerinin sonradan onda sıkıntı yaratmaması.. Ama yine de sinir bozucu bir durum.. anneler bazen kendi bildikleri konusunda çok inatçı olabiliyorlar..

Ebru Doruk'taki yara değil çatlakmış. ıçeride değil, dışarıdaymış. Dıkkatli bakarsanız görürsünüz dedi doktor, baktım, birini gördüm. Geçmiş olsun size de...

Bugün havucu cam rendede rendeleyip tülbentten geçirdim. Havuç suyu verdim 1 - 2 çorba kaşığı kadar. Kaşığı iyice ileri itip 1-2 sn ağzının içinde tutarsam yutuyor, öteki türlü tüpürüyo sıpa :=)

Bir yerde görmüştüm, evde bebe bisküisi yapımı dye link vardı. Bulursam paylaşacağım. Evde yapmak taraftarıyım, kafam rahat olsun. Annem pirinç ununu bile kendi hazırladı. ısteyenler için anlatayım; pirinci yıkıyorsunuz, bezle nemini alıp gene bezin üstünde 5-10 dk bekliyorsunuz. Sonra rondodan geçiriyorsunuz. ısterseniz bir de tel süzgeçten geçirin. Ama zaten kaynayacağı için ufak pütür olarak kalmasında sakınca yokmuş. Sonra 1 fincan süt - biraz su ve şeker ile pişiriyorsunuz. Muhallebi olarak veriyorsunuz. ınek sütü olur mu dedim anneme, o kadar da kılı kırk yarmayın, biz size hep verdik 1 fincandan bişi olmaz dedi. Benim aklıma yattı. ısterseniz mama ile de yapabilirsiniz.

bende yapabıleceklerımı gözden geceırıp elımden geldıgınce evde dogal yoldan yapma taraftarıyım.ayrıca şu evde pirinç unu hazırlama işi süpermiş,cok tuttum bunu saol burcu.bırde tabıkıde ınek sütü kullanacagımız yerler illakı olucak,netıcede dırek olarak inek sütü verılmıyo,bu şekılde boyut degıstıriyo,muhallebı oluyo sonucda.hatta bızım topiken bırı doktoruna normal sütle yogurt mayalasam olurmu dıe sordum,doktorda o artık süt degıl yogurt oluyo dedi demişti yanlıs hatırlamıyorSAm.ki mamadada inek sütü var zaten.dediğim gibi sanırım direk olarak süt verılmıyor bebeklere

canım sen anne sütü veriyorsun bence henüz ek gıda için erken gibi geldi bana ama tabi sen bilirsin bu arada mandalina ve portakalın gaz yaptığını 6.aydan önce verilmemesi gerektiğini bende duymuştum
benim bebiş emekliyor bu arada.çok fazla olmasada kanepenin bir ucundan diğer ucuna sürünerek gidiyor
maşallah nazar değmesin
metsil verdim sıpaya gazı varmış peşpeşe çıkardı e haliylede mamayıda yiyemez ...yenisini yapıcam birazdan.. 45 dk oldu artık verimez dimi nurdannnnnnnnnn.....
canım ben bekleme süresi 1 saat diye biliyorum

bende benim oğlan için meyve sıkacağı aldım çok memnunum önce kaşıkla vereyim dedim aynı doruk gibi oda tükürüp durdu daha sonra biberonla verdim lüüüppp diye yutuverdi cokacimcoookhatta ndn bitti diyede çığlık çığlığa bağırmaya başladı istersen sende biberonla vermeyi dene daha kolay olabilir

yok tatlim iki tane degil 2 hafta sonra baslayabilirim dedim, onadayine doktoruna danisip karar vericem, buaada glutenin saglikli bebeklerde hic bi zarari yok..
muzla baslamamizi da bize doktor onerdi, ben yinede elma kattim icine, sirf muz vermiyim diye, ama oun hepsini yedirmedim yani yarisini verdi ilk gun icin..

burcu su sutle muhallebi isini birde bi doktora danis canim, yada yari yariya suyla karistirip yap yinede inek sutu belli bi yasa kadar verilmiyor..

sonuçta öyle birşey kanıtlansa doktorlar tavsiye etmez diye düşünüyorum belirli ölçüde kullanılmasının bir sakıncası yoktur yoksa niye önersinler....

katı gıdaları biberonla vermenin doğru olmadığını okudum amaç zaten kaşığa alıştırmak...biberona alışan bebek herşeyi onunla yemek istiyor haberin olsun bence kaşığı kabul ettikçe vermeye çalış ..senin tosun zaten daha ay olarakta küçük doğal olarak biberonla daha rahat yer yerimseniben..
oda sıcaklığında yarım saat eğer tam bitirmemişse dolapta 1 saat eğer hiç ağzı değmemişse dolapta 24 saat ..ağzının değdiği tükürüğü mamaya karışıyor ve bozulmasına sebeb oluyor...

dohtur hanım mama bekleme süresiyle ilgili senin bilgilerin neler canım ..benim araştırmalarımdan bunlar çıktı..

Efrim Esra nirelerde acep ...CADIARZU
esra gezgini geziyordur kesin kaydirigubbakcemile5Şeniz
Efrimde bulgur kazanının içinde oturuyordur heralde naniknanikŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…