maşallah bizimki yüzüstü 5 dk ya duruyor ya durmuyor yorulunca ağlıyor... Kafasını yere koymuyor yorulunca gıcık kızım dik başlı :))
Bir yerde görmüştüm, evde bebe bisküisi yapımı dye link vardı. Bulursam paylaşacağım. Evde yapmak taraftarıyım, kafam rahat olsun. Annem pirinç ununu bile kendi hazırladı. İsteyenler için anlatayım; pirinci yıkıyorsunuz, bezle nemini alıp gene bezin üstünde 5-10 dk bekliyorsunuz. Sonra rondodan geçiriyorsunuz. İsterseniz bir de tel süzgeçten geçirin. Ama zaten kaynayacağı için ufak pütür olarak kalmasında sakınca yokmuş. Sonra 1 fincan süt - biraz su ve şeker ile pişiriyorsunuz. Muhallebi olarak veriyorsunuz. İnek sütü olur mu dedim anneme, o kadar da kılı kırk yarmayın, biz size hep verdik 1 fincandan bişi olmaz dedi. Benim aklıma yattı. İsterseniz mama ile de yapabilirsiniz.
canım sen anne sütü veriyorsun bence henüz ek gıda için erken gibi geldi bana ama tabi sen bilirsin bu arada mandalina ve portakalın gaz yaptığını 6.aydan önce verilmemesi gerektiğini bende duymuştumherkesciklere ii akşamlar kızlar ben son 2 haftadır mustiyi herşeyini düzenli yapmaya çalışıyorum yanlış bişi yapıormuyum bilmiyorum size yazıyım dedim yanlış varsa söleyin şimdi burdan büyük birilenine sorsam 40 tane bahane bulurlar ben kendikafama göre yapıorum şimdi;
Güne saat sabah 9 başlıyoruz.
uyanınca emio saat 10 muz eziyorum içine bir tane bebe bisküvü koyuyorum sonra 12 de birdaha emzirip uyutuyorum 1 de uyanıyor ama hemen sallıyorum 14:15 ye kadar uyuyor sonra elme suyu veriyorum 5-6 çay kaşığı akşam 17:00 de tekrar uyutuyorum 18:30 kadar uyuyor sonra kalkınca yine emio ve akşam havuç suyu yada mandalina suyu veriyorum bide netten buldum süt muhallebisi var 2 tatlı kaşığıda yatmadan onu yediriyorum ve 22:00 yada 23:00 mutlaka uyuyor bu hafta yoğurta başlamayı düşünüyorum tek endişe ettiğim burda mandalina suyu bebeğe ii gelirmiki???
maşallah nazar değmesinbenim bebiş emekliyor bu arada.çok fazla olmasada kanepenin bir ucundan diğer ucuna sürünerek gidiyor
canım ben bekleme süresi 1 saat diye biliyorummetsil verdim sıpaya gazı varmış peşpeşe çıkardı e haliylede mamayıda yiyemez ...yenisini yapıcam birazdan.. 45 dk oldu artık verimez dimi nurdannnnnnnnnn.....
Ebru Doruk'taki yara değil çatlakmış. İçeride değil, dışarıdaymış. Dİkkatli bakarsanız görürsünüz dedi doktor, baktım, birini gördüm. Geçmiş olsun size de...
Bugün havucu cam rendede rendeleyip tülbentten geçirdim. Havuç suyu verdim 1 - 2 çorba kaşığı kadar. Kaşığı iyice ileri itip 1-2 sn ağzının içinde tutarsam yutuyor, öteki türlü tüpürüyo sıpa :=)
fakat kayracım her ikiside farklı ,birinde glütenden bahsedılıyo öbüründe falatatdan.eger bebe bisküisinin paketınde bukadar zararlı bişe varsa bisküviyide etkıler ama ne ölçüde bılemıcem.nurdan 2 tanemı ne verecegını yazmıs teo ya.belkı 4 taneye kadar falan verılerbılır.fazla vermek zararlı olabılır.ama ben hatırladım bu konu haberlere falan cıkmıstı 3 sene kadar önce.ablamda yegenıme vermeyı kesmıstı sonrasındada hıc bıse ne duydum nebişe.
sonuçta öyle birşey kanıtlansa doktorlar tavsiye etmez diye düşünüyorum belirli ölçüde kullanılmasının bir sakıncası yoktur yoksa niye önersinler....ama arastırmanın tarıhıne bakarsak 2004de yapılmıs.baya önce yanı,artık bılemıcem ne yapmak gerek.şimdilik zaten ekgıda vermedıgım için bıraz daha zamanım var arastırmaya ama veren arkadaslar doktorlarının önerdıgı kadar vermelı bence.
canım sen anne sütü veriyorsun bence henüz ek gıda için erken gibi geldi bana ama tabi sen bilirsin bu arada mandalina ve portakalın gaz yaptığını 6.aydan önce verilmemesi gerektiğini bende duymuştum
maşallah nazar değmesin
canım ben bekleme süresi 1 saat diye biliyorum
bende benim oğlan için meyve sıkacağı aldım çok memnunum önce kaşıkla vereyim dedim aynı doruk gibi oda tükürüp durdu daha sonra biberonla verdim lüüüppp diye yutuverdi cokacimcoookhatta ndn bitti diyede çığlık çığlığa bağırmaya başladı istersen sende biberonla vermeyi dene daha kolay olabilir
yok tatlim iki tane degil 2 hafta sonra baslayabilirim dedim, onadayine doktoruna danisip karar vericem, buaada glutenin saglikli bebeklerde hic bi zarari yok..
muzla baslamamizi da bize doktor onerdi, ben yinede elma kattim icine, sirf muz vermiyim diye, ama oun hepsini yedirmedim yani yarisini verdi ilk gun icin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?