2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Burcu, teşekkür ederim. İnşallah yavrucakların güzel totoları iyileşir bir an önce..

Bu arada, bisküviler akrilamid içerdiği için evde yapmak istiyorsan bir bilgiyi paylaşmak isterim. Akrilamid maddesi bisküvilere katılan herhangi bir katkı maddesinden ötürü oluşmuyor. 120C'yi aşan sıcaklıklarda gıdanın içindeki karbonhidratlarla aminoasitlerin etkileşim göstermesi sonucu oluşuyor. Yani ister endüstriyel olarak üretilsin, isterse evde, kızartma veya 120C'nin üzerindeki fırınlama işlemleri sonuncunda "akrilamid" maddesi ortaya çıkıyor. Bu konuyla ilgili http://www.korhek.org/khb/khb_008_02-187.pdf linkinde güzel bir makale buldum. İlgisini çekenler okuyabilir.

Bunu yazarken amacım, evde yapmana gerek yok, git hazırını al demek değil. Sadece akrilamidle ilgili yanlış bir anlaşılma olmasın dedim. Tabii ki Doruk paşanın bisküvilerini kendi elcağızlarınla hazırlamanın keyfi gibisi yoktur :))

Bende buradayım annemlerdeyim anneme sattm bebişi biraz keyif yapıyorum kaydirigubbakcemile2
Nevin damadımın resimlerini niye eklemiyorsun bakiiim lmaz:

İrmikli Bebek Bisküvisi
Bebek bisküvisini, bebek yemeği yerine koymasakta bazı zamanlarda çok iyi birer kurtarıcı oluyorlar.Özellikle bebeğinizle dışarı çıktığtnız zamanlarda.

Biz oğlumla parka gittiğimiz zaman benim en çok dikkatimi çeken çocukların elindeki hazır yiyecekler oluyor.En revaçta olanıda çubuk krakerler.Oysa ki bu paketlerin arkasında bulunan içindekiler kısmını okusanız hemen yerine koyarsınız.Adını duymadığınız ,anlamadığınız birçok madde var içlerinde.

Oysa ki bebeklere alternatif atıştırmalıklar hazırlamak çok kolay.Hazırlamış olduğunuz bebek bisküvilerini bebeklerinizin meyve pürelerine ufalayabilir,bebek kahvaltısında hazır bebe bisküvilerinin yerine kullanabilir ya da çantanızda atıştırmalık olarak taşıyabilirsiniz.

Özellikle 9. aydan sonra bebekler daha çok ellerine alıp yeme isteği gösteriyorlar.Bu atıştırmalıklar onlar içinde iyi birer yemek çiğneme öğreticisi oluyorlar.

Bisküvinizin içine çeşitli baharatları katabilirsiniz ,ben tarçın kullandım.Pekmez miktarını yazmadım çünkü genelde hamurun tadına bakarak ayarlıyorum.Tatlandırıcı olarak pekmez yerine Agave kullanıyorum,organik pazarda var ,bala benziyor.Doğal bir bitki şekeri.

İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri
•2 çorba kaşığı tam un
•5 çorba kaşığı beyaz un
•4 çorba kaşığı irmik
•100 gram oda sıcaklığında tereyağ
•pekmez,akçaağaç şurubu ya da agave
•yarım çay kaşığı tarçın
Bebek bisküvisini yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)

teşekkürler canım..denemek gerek aslında..

Pirinç Unu Kurabiyesinin Malzemeleri
•60 gr oda sıcaklığında tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
•125 gram pirinç unu
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 yumurta sarısı
Un Kurabiyemizin Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.

dohtur hanım mama bekleme süresiyle ilgili senin bilgilerin neler canım ..benim araştırmalarımdan bunlar çıktı..
biberon mamasini mi canim, ben en fazla yarim saat bekletiyorum ama bekletmeme gerek kalmiyor, birde biz reflu icin ozel mama kullaniyoruz, cok bekletince tas giibi oluyor, kalip gibi o yuzden ama normal mama 1 saatte kadar bekletiliyor bildigim kadariyla..

Efrim Esra nirelerde acep ...CADIARZU
esra gezgini geziyordur kesin kaydirigubbakcemile5Şeniz
Efrimde bulgur kazanının içinde oturuyordur heralde naniknanikŞeniz
bende merak ettim onlari...
topik tat vermiyor burd aolanlar birşey yazmıyor ....nerde bu millet nerde bu devlet.....
oglum biraksa yazicam...anneme sattim bende, bide kurabiye yaptim geldim..
Bende buradayım annemlerdeyim anneme sattm bebişi biraz keyif yapıyorum kaydirigubbakcemile2
Nevin damadımın resimlerini niye eklemiyorsun bakiiim lmaz:

ohh keyiff..

geçmiş olsun ebru

allah acil şifa versin canım..biz kaybettik babanemi..umarım sizinki düzelir..oğluna da geçmiş olsun bu arada.

ben biliyorummm.kaydirigubbakcemile5
başınız sağolsun canım allah rahmet etsin
]

geçmiş olsun dileklerini ileten herkese tesekkür ederim
berat ım iyi oldu çok şükür ek besinlere geçişte olabilir dedi drumuz ama perişan oldu 3 günde anca toparlandı
babaannem hala yoğun bakımda 1 dksı 1 dksını tutmuyormuş etrafındakileri tanımıyomuş bakalım allah hayırlısını versin çok üzülüyoruz ama elimizden gelcek bişi yok

ebru cok gecmıs olsun canım cok uzuldum demekkı defnenın huzursuzlugu varmıs ıns tez zamanda atlatır...

kayra super haber emeklıo demek masallah kuzuya. bızım tembel daha karnının ustundeyken basını dık tutup etrafa bakmaya yenı basladı yoruluncada gomuo zaten:)

evros kurabıye tarıflerı ıcın cok tskler yapsamda yemez benımkı artık mamayı tamamen bıraktı corbayı 7-8 cay kasıgı zor ıcıo bıtek yogurt yıyo onu sevıo. anne yogurda bayılır babası bayılır neysekı cocugumuzda sevıo

bugum aılcek yemege cıktık ılk kez.. bıraz tırstık bızı darlatır dıe ama cok sukur darlatmadı ana kucagını aldık onda durdu zaten arabadada onla gıdıo artık kalkmaya yakın mızıkladı oda uykusu geldı ama kendıme geldım ressmen acıldım saskın saskın bakıom etrafa ..

normal biberon maması...
bende arada börek yaptım...yarın kızımın hamurişi günü....

derya senı topıgımızın mıllı en annesı ılan edıyorum bayılıyorum su evlatlarına ılgıne ozenıne ya..ıns bızde senın gıbı olabılırız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…