Bir yerde görmüştüm, evde bebe bisküisi yapımı dye link vardı. Bulursam paylaşacağım. Evde yapmak taraftarıyım, kafam rahat olsun. Annem pirinç ununu bile kendi hazırladı. İsteyenler için anlatayım; pirinci yıkıyorsunuz, bezle nemini alıp gene bezin üstünde 5-10 dk bekliyorsunuz. Sonra rondodan geçiriyorsunuz. İsterseniz bir de tel süzgeçten geçirin. Ama zaten kaynayacağı için ufak pütür olarak kalmasında sakınca yokmuş. Sonra 1 fincan süt - biraz su ve şeker ile pişiriyorsunuz. Muhallebi olarak veriyorsunuz. İnek sütü olur mu dedim anneme, o kadar da kılı kırk yarmayın, biz size hep verdik 1 fincandan bişi olmaz dedi. Benim aklıma yattı. İsterseniz mama ile de yapabilirsiniz.
topik tat vermiyor burd aolanlar birşey yazmıyor ....nerde bu millet nerde bu devlet.....
ebruşka ara niye girdin ilk defa monolog yapacaktım..
affet bacım.. bilemedim.. ben ettim sen etme ... :ecrin_bebek: :)
Bende buradayım annemlerdeyim anneme sattm bebişi biraz keyif yapıyorum kaydirigubbakcemile2
Nevin damadımın resimlerini niye eklemiyorsun bakiiimlmaz:
İrmikli Bebek Bisküvisi
Bebek bisküvisini, bebek yemeği yerine koymasakta bazı zamanlarda çok iyi birer kurtarıcı oluyorlar.Özellikle bebeğinizle dışarı çıktığtnız zamanlarda.
Biz oğlumla parka gittiğimiz zaman benim en çok dikkatimi çeken çocukların elindeki hazır yiyecekler oluyor.En revaçta olanıda çubuk krakerler.Oysa ki bu paketlerin arkasında bulunan içindekiler kısmını okusanız hemen yerine koyarsınız.Adını duymadığınız ,anlamadığınız birçok madde var içlerinde.
Oysa ki bebeklere alternatif atıştırmalıklar hazırlamak çok kolay.Hazırlamış olduğunuz bebek bisküvilerini bebeklerinizin meyve pürelerine ufalayabilir,bebek kahvaltısında hazır bebe bisküvilerinin yerine kullanabilir ya da çantanızda atıştırmalık olarak taşıyabilirsiniz.
Özellikle 9. aydan sonra bebekler daha çok ellerine alıp yeme isteği gösteriyorlar.Bu atıştırmalıklar onlar içinde iyi birer yemek çiğneme öğreticisi oluyorlar.
Bisküvinizin içine çeşitli baharatları katabilirsiniz ,ben tarçın kullandım.Pekmez miktarını yazmadım çünkü genelde hamurun tadına bakarak ayarlıyorum.Tatlandırıcı olarak pekmez yerine Agave kullanıyorum,organik pazarda var ,bala benziyor.Doğal bir bitki şekeri.
İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri
•2 çorba kaşığı tam un
•5 çorba kaşığı beyaz un
•4 çorba kaşığı irmik
•100 gram oda sıcaklığında tereyağ
•pekmez,akçaağaç şurubu ya da agave
•yarım çay kaşığı tarçın
Bebek bisküvisini yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)
biberon mamasini mi canim, ben en fazla yarim saat bekletiyorum ama bekletmeme gerek kalmiyor, birde biz reflu icin ozel mama kullaniyoruz, cok bekletince tas giibi oluyor, kalip gibi o yuzden ama normal mama 1 saatte kadar bekletiliyor bildigim kadariyla..dohtur hanım mama bekleme süresiyle ilgili senin bilgilerin neler canım ..benim araştırmalarımdan bunlar çıktı..
bende merak ettim onlari...Efrim Esra nirelerde acep ...CADIARZU
esra gezgini geziyordur kesin kaydirigubbakcemile5Şeniz
Efrimde bulgur kazanının içinde oturuyordur heralde naniknanikŞeniz
oglum biraksa yazicam...anneme sattim bende, bide kurabiye yaptim geldim..topik tat vermiyor burd aolanlar birşey yazmıyor ....nerde bu millet nerde bu devlet.....
Bende buradayım annemlerdeyim anneme sattm bebişi biraz keyif yapıyorum kaydirigubbakcemile2
Nevin damadımın resimlerini niye eklemiyorsun bakiiimlmaz:
geçmiş olsun ebruGünlerdir kızım da ben de perişan olduk.. Geçtiğimiz pazartesi Defne hiç durmaksızın 1.5 saat boyunca ağladı.. Sırtımın, belimin ağrısından onu kucakta teselli edecek gücüm de kalmamıştı. Bir ara ben de ağladım onunla.. Sinirlerim bozuldu resmen.. Eşime haber verdim, doktora götürdük. Doktor idrar ve kaka tahlili istedi. Ama kakasını zaten o gün sabah yaptığından gaita veremedik. Zaten 2 günde bir yapıyor kızım kakasını.. Doktor kakasını yaptığında evinize yakın bir yere de tahlile götürebilirsiniz dedi. Böyle durumlarla tek başına başedememek çok kötüymüş.. Bir an evde yalnızken kakasını yaptığında ben nasıl onu tahlile yetiştirebilirim ki diye düşündüm.. Çok fazla gazı olduğundan usg ile görüntü alamayız, röntgen çektirelim dedi doktor.. Miniğimin radyasyon almasına ne kadar gönlüm razı olmasa da bu kadar ağlamasının sebebini bulabilmek için razı olmak durumunda kaldık.. Sonuç: makatının içinde yara varmış.. İdrar tahlili de temiz çıkınca, demekki kakasını yaptıktan sonra yarasından ötürü canı çok yandı ki o kadar ağladı diye yorumunda bulundu doktor. Neyseki daha mühim bir şey çıkmadı.. Madecassol ve Anestol verdi doktor.. Madecassol'dan günde 4 kere makatının çevresine sürüyoruz. Anestol da çok ağladığı zaman veya dışkılamadan sonra sürülecekmiş.. İnşallah en kısa zamanda bu yaradan kurtuluruz.. kızım ağladıkça içim eriyor resmen ..
Bizde durumlar böyle olunca annem geldi 3 gün kaldı bizde.. O 3 günde kendime geldim resmen.. ama kadıncağız evindeki yatılı misafiri bırakıp geldiğinden çok da duramadı haliyle.. annem giderken de pek duygulandım, sanırım son günlerde biraz yıprandım ben.. Bu sabah gene durmaksızın ağladı kızım.. Meğerse çok gazı varmış. sıcak havlu koyduk karnına, akabinde çıkardı gazını, sonra da kakasını yaptı.. offf, yavrucağın çektiğine mi üzülsem, kendimin perişanlığına mı bilemiyorum.. karar verdim, bu sırtımdaki ve belimdeki ağrılara bir çözüm bulmak lazım.. gitgide ağırlaşacaklar ve bu ağrılara dayanmak mümkün olmayacak o zaman.
Geçmişi okuyamadım, umarım herkes iyidir.. Seçil'in babaannesini duydum, face'ten gördüm.. Allah rahmet eylesin Seçil.. Mekanı cennet olsun babaannenin.. Allah sizlere de sabır versin.. Umarım üzüntün Rüzgar'a yansımaz..
başınız sağolsun canım allah rahmet etsinallah acil şifa versin canım..biz kaybettik babanemi..umarım sizinki düzelir..oğluna da geçmiş olsun bu arada.
ben biliyorummm.kaydirigubbakcemile5
biberon mamasini mi canim, ben en fazla yarim saat bekletiyorum ama bekletmeme gerek kalmiyor, birde biz reflu icin ozel mama kullaniyoruz, cok bekletince tas giibi oluyor, kalip gibi o yuzden ama normal mama 1 saatte kadar bekletiliyor bildigim kadariyla..
bende merak ettim onlari...
oglum biraksa yazicam...anneme sattim bende, bide kurabiye yaptim geldim..
ohh keyiff..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?