bende benim oğlan için meyve sıkacağı aldım çok memnunum önce kaşıkla vereyim dedim aynı doruk gibi oda tükürüp durdu daha sonra biberonla verdim lüüüppp diye yutuverdi cokacimcoookhatta ndn bitti diyede çığlık çığlığa bağırmaya başladı istersen sende biberonla vermeyi dene daha kolay olabilir
burcu su sutle muhallebi isini birde bi doktora danis canim, yada yari yariya suyla karistirip yap yinede inek sutu belli bi yasa kadar verilmiyor..
katı gıdaları biberonla vermenin doğru olmadığını okudum amaç zaten kaşığa alıştırmak...biberona alışan bebek herşeyi onunla yemek istiyor haberin olsun bence kaşığı kabul ettikçe vermeye çalış ..senin tosun zaten daha ay olarakta küçük doğal olarak biberonla daha rahat yer yerimseniben..
oda sıcaklığında yarım saat eğer tam bitirmemişse dolapta 1 saat eğer hiç ağzı değmemişse dolapta 24 saat ..ağzının değdiği tükürüğü mamaya karışıyor ve bozulmasına sebeb oluyor...
Burcu, teşekkür ederim. İnşallah yavrucakların güzel totoları iyileşir bir an önce..
Bu arada, bisküviler akrilamid içerdiği için evde yapmak istiyorsan bir bilgiyi paylaşmak isterim. Akrilamid maddesi bisküvilere katılan herhangi bir katkı maddesinden ötürü oluşmuyor. 120C'yi aşan sıcaklıklarda gıdanın içindeki karbonhidratlarla aminoasitlerin etkileşim göstermesi sonucu oluşuyor. Yani ister endüstriyel olarak üretilsin, isterse evde, kızartma veya 120C'nin üzerindeki fırınlama işlemleri sonuncunda "akrilamid" maddesi ortaya çıkıyor. Bu konuyla ilgili http://www.korhek.org/khb/khb_008_02-187.pdf linkinde güzel bir makale buldum. İlgisini çekenler okuyabilir.
Bunu yazarken amacım, evde yapmana gerek yok, git hazırını al demek değil. Sadece akrilamidle ilgili yanlış bir anlaşılma olmasın dedim. Tabii ki Doruk paşanın bisküvilerini kendi elcağızlarınla hazırlamanın keyfi gibisi yoktur :))
bugum aılcek yemege cıktık ılk kez.. bıraz tırstık bızı darlatır dıe ama cok sukur darlatmadı ana kucagını aldık onda durdu zaten arabadada onla gıdıo artık kalkmaya yakın mızıkladı oda uykusu geldı ama kendıme geldım ressmen acıldım saskın saskın bakıom etrafa ..
gezmişsin ..iyi olmuş .:icecream:maşallah kuzuda akıllı durmuş....:ecrin_bebek:
kaydirigubbakcemile3inşalah canım olursunuz niye olmayasınız...derya senı topıgımızın mıllı en annesı ılan edıyorum bayılıyorum su evlatlarına ılgıne ozenıne ya..ıns bızde senın gıbı olabılırız..
mama kullanınca öğrendik..yerimseniben sislerle paylaşmayıda istedimDerya yazmış gerçi ama, ben de aynı fikirdeyim. Amaç kaşığa alıştırmak, yoksa biberon zaten kullanıyoruz ıhlamur falan içireceğim zaman. Bir de katı meyve sıkacağı iyi - hoş da, meyveler metal ile temas ettiğinde vitaminlerinin çoğunu kaybedermiş, mümkün olduğunca temas ettirmemekte fayda varmış. Cam rende bu nedenle de daha çok öneriliyor diye biliyorum.
Beybim, gözlüksüz mü okudunuz acebağ? Ben de öle didim! :hulya:
bunun nedenini bilmiyor idim, çok teşekkürler Deryacım...
ohoooo, hacı sen naptın yaaa ? Eee, ne yiyecek bu sıpalar? :sinifsinif:
buarada emrah bugun bıngıl bıngıl gobegıme takılıodu ıstersen bos kalmasın bıtane daha koyalım oraya bebıs dedım bana bı bakısı varkı koparsınız kafama huniyi gecirtmek ıstıosun galıba dedı koptum gulme krızı geldı kac dk guldum Allah bılıo :)
ben berat a 2 defa verdim mama birinde ateşi çıktı diğerinde ishal oldu tesadüfmüydü bilmiyorum ama ben mama olayını rafa kaldırdım günlük çorba yapıyorum yediği kadar veriyorum hoş çok isteksiz babası güzel yediriyoo bana oranla iyi acıkmışsa yiyor meyve suyundan pek hoşlanmıyor biberona aışamadı kaşıkla verirsem suyu zorla içiyor napcamı şaşırdım bizimkide yoğurt çorbasını sevdi kilolu olmasın tek sağlıklı büyüsün zayıf olsun razıyım ama korkuyorum işte hayırlısıebru cok gecmıs olsun canım cok uzuldum demekkı defnenın huzursuzlugu varmıs ıns tez zamanda atlatır...
kayra super haber emeklıo demek masallah kuzuya. bızım tembel daha karnının ustundeyken basını dık tutup etrafa bakmaya yenı basladı yoruluncada gomuo zaten:)
evros kurabıye tarıflerı ıcın cok tskler yapsamda yemez benımkı artık mamayı tamamen bıraktı corbayı 7-8 cay kasıgı zor ıcıo bıtek yogurt yıyo onu sevıo. anne yogurda bayılır babası bayılır neysekı cocugumuzda sevıo
sen bizim gibi olsan eşin kafayı yerdi galiba popo göbek hepsi bir yerde kendime baktıkça ben kendimden soğuyorum ama kendime engel olamıyorumbuarada emrah bugun bıngıl bıngıl gobegıme takılıodu ıstersen bos kalmasın bıtane daha koyalım oraya bebıs dedım bana bı bakısı varkı koparsınız kafama huniyi gecirtmek ıstıosun galıba dedı koptum gulme krızı geldı kac dk guldum Allah bılıo :)
Evrim, geçmiş olsun size de, babaannene üzüldüm. Ne denir, bilmiyorum ama üzüldüm işte
Pervin, biz de bu hafta ya da önümüzdeki hafta sinemaya gideceğiz Onur'la. Ek gıdaya geçtik ya yavaştan, 1 öğünü mamayla verecek annem, biz de yakında bir sinema var, Neşeli Hayat'a gitmek istiyoruz. Şimdiden heyecanlanıyorum o b.ktan sinemada film izleyeceğim için! Salon çok kötü de :)
Evrim, geçmiş olsun size de, babaannene üzüldüm. Ne denir, bilmiyorum ama üzüldüm işte
Pervin, biz de bu hafta ya da önümüzdeki hafta sinemaya gideceğiz Onur'la. Ek gıdaya geçtik ya yavaştan, 1 öğünü mamayla verecek annem, biz de yakında bir sinema var, Neşeli Hayat'a gitmek istiyoruz. Şimdiden heyecanlanıyorum o b.ktan sinemada film izleyeceğim için! Salon çok kötü de :)
Pervin, bence sen bu kocana fazla yüz veriyosun kuzum. Aramızda en çıtır sensin sanırım. Sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdin ve ona ne kadar güzel bakıyorsun, üstelik eski kilona döndün, üstüne Emrah senin göbeğine laf mı ediyor? Valla parçalarım. Karışmak gibi olmasın, yanlış anlama ama, üzmesin arkadaşımı. O kadar kiloyu onlar alıp verebilirler mi 1 sende? Bİr de konuşurlar car car... hoş, Onur konuşmuyor bana ama, kızdım Emrah'a!
ya ne guzel o fılme gıtmeyı gercekten cok ısterdım. beyoglunda yesılcam sınemasına gıttınmı hıc ?
sorma bulmus bunuyo..! o zaten hep takıktır gobegıme eskıdende azcık cıksa laf ederdı. bı hamıleyken edemedı sasırdı :) 3 aylıkken dıodu daha nekadar buyuycek dıe 9 aylıkken saskına donmustu :) hop dedık asterıx dıodu . yanı takıklıgı var yerden goge kadarda haklısın canım ayrıca
şu hani dekorasyonu bozulmayan, nostalcik sinemayı mı diyosun? O ise gittim. Genelde Afm Fİtaş'a gidiyoduk Beyoğlu'nda.
Bilgisayarıma format atılıyor, Onur da kendi bilgisayarını bekliyor. Gideyim, duş alayım, kaşlarımı yolayım. Göbeğimi içime çekip Onur'un yanına gideyim =)) Şimdilik iyi geceler... Gelicem ama!
Sorma Pervin, Doruk da sabah 6'da bir başlıyor, yarım saatte bir uyanıyor. Akşam 8-9 arası uyutuyorum, sabah 6'da uyanmak istiyor. 9'a kadar mıkırdanıp durdu, sabah uykusuna hasretim. Gece uykusuna da tabii.. Ennnn geç 3 saatte bir uyanıyor çünkü! Ama uyumaması, sabah erken uyanmasından daha zor, kolay gelsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?