Bizde de aynı senaryo sürekli tekrarlanıyor. 10 dk. bile dolmadan "annesi bu meme istiyor"... topu anneye atmanın en kısa yolu.
Bizdeki diyalog da şöyle: "seni takdir ediyorum. annelik başka birşey. hiçbir baba annenin yerini tutamaz."klava: azıcık sen bak, ben de seni takdir edeyim
Oooffff, ben bir halt ettim ki, şimdi işin içinden çıkamıyorum kızlar. Bir gece öyle yorgun ve bitkindim ki Didar gece 1 de uyandı onu yatağa alıp emzirdim. Emzirirken ikimiz de uyuduk. Aramızda sabahladı. Şimdi her gece uyanıyor, aramızda yatmak istiyor. Bu gece saat 2 den sabah 5'e kadar yanımdaydı. Benim bir memem açık, hanım cok cok emiyor, arada uyuyor, uyanıyor gene emiyor, yalancı meme gibi. Ben bir türlü uykudan ayılıp çocuğu yatağına koyamıyorum. 3-4 gündür bu senaryo tekrarlanıyor ve alışkanlık haline geldi bile. Acilen tedbir almam lazım.
Bir de sıpada gece uykuya dalma sorunu başladı. Mum tutturuyor bana. Yatağa koyar koymaz avazı çıktığı kadar bağırmaya başlıyor. bir yeri acıdı ya da sancı tuttu sanıyorum. Kucağıma alıyorum, hanımın sesi kesiliyor. Ne güzel uyku sorunumuz yoktu yaaa. 9 da bir yatıyordu sabah 6 ya kadar uyuyordu. Büyüdüğü için acıkıp uyanıyor sanıyordum ama değil galiba. Aramıza gelmek istiyor. mafoldumben
bugün evdeyim ve çoooook mutluyum.umarım nurdan da evdedir
offffffffffff,dışarda nasıl bir fırtına ve yağmur var akannehir Allah dışarıda olanlara yardım etsin,mesela benim eşim :çok üzgünüm:
Özde uyuyor Deniz uyuyor...Esrako geçmişi okuyor... Nevine nolduğu meçhul... Karnım aç ben en iyisi yemek yememek için uyuyayım ...
ben hazır aldım milupanın sütlü pirinçlisini - 45 gr toza 130 cc su ekleniyo yediriyorum
bugün de elma şeftali püresi aldım meyva suyu niyetine verecektim sevmedi hiç - 2 defa denedim birkaç saat ara ile vermeye - yok anam istemiyo -kendim yiyecem ::)
birde sütlaç aldım milupanın organik sütlaçını akşam onu yedircem bakalım beğenecek mi
emzıgı bırakan cocuga emzık alıstırdım sımdı cıkarmıo uykusunda cekmeye calıstım sımsıkı emıo tırstım uyanır dıe geldım hala atmamıs ya uff
ek gıda konusunda öğrendıgım bıseyı sölişm.genelde ek gıda yüzünden kabız olan bebekler için kayısıyı sıcak suda bekletıcekmısiz ama nekadar su hatırlamıyom.galıba yarım bardak suya bı kayısı yetermıkı kuru kayısı dilimlenmıs tabı.neyse cıkan suyu bıkac cay kasıgı olarak vercekmısız.bagırsak yumusatıyomus.deneyıp görmek lazım
Yafrummm, bilim öyle diyor.. Zamanı gelince ben de yedireceğim elbet.. Bırak bebe bisküvisini, büyüdüğünde kendi gidip alacak istediği bisküviyi yiyecek. Yani bu kadar fanus ortamı yaratamayız çocuklarımız için. kılı kırk yararcasına pimpiriklenmemek lazım. Önemli olan beslenmesinde bu tip gıdaların oranına bakmak. Ağırlıklı olarak bisküvi vs. ile beslenmeyeceğinden rahat olmak lazım..ohoooo, hacı sen naptın yaaa ? Eee, ne yiyecek bu sıpalar? :sinifsinif:
Haketmiş :)buarada emrah bugun bıngıl bıngıl gobegıme takılıodu ıstersen bos kalmasın bıtane daha koyalım oraya bebıs dedım bana bı bakısı varkı koparsınız kafama huniyi gecirtmek ıstıosun galıba dedı koptum gulme krızı geldı kac dk guldum Allah bılıo :)
maşallah Ece'ye.. Aman nazar değmesin çocuğa, herşeyin rayına oturması çok güzel.4,5 ayımız geride kaldı ben yakında ise baslayacagım son iki haftam evde ve ece gunden gune daha kolay hale gelmeye basladı çok keyifli daha az yorucu olmaya basladı, nasıl bırakıp gitcem bilmiyorum bir ay evel olsa kaçarcasına ise giderdim sıkıntıdan ama simdi hersey rayına oturdu gibi
hele son birhaftadır ayakta sallanarak uyudugundan beri anem ceserat aldı uyutrum ben sen çık dısarı dolas falan diyor arada iki saat kaçıyorum nasıl iyi geliyor, cumartesi sabah arkadaslarımla kahvaltıya gittim 3,5 saat acıkınca elma suyunu verdilero arada ben dondum zaten çok iyi geldi tekrar ozgur hayatıma donuyorum allaha sukur, gece uykularıda gayet iyi gidiyor uyanıp emzirmek dert degil uyanık kalması en buyuk zorluk benim için uyanık kalmıyor haftada bir kere falansapıtıyor uyanıp acıyor gozlerini bir saat falan uyumuyor onun harici ece ile hayat artık çok keyifli
gunaydınnn
dunde eciş saat 3.5ta cingoz oldu besıgı salla salla kolum koptu enson aldım yatagından emzırdım ec deıl bılıorum sırf emmek ıcın emdı sonrada ksutu hepsını bende sardım sarmaladım klundak ettım azcık dolandırdım hoydum yataga kıcına vurarak nınnı soyledım ıse yaradı cok sasırdım benım uydurmasyon bestemı dınleyerek uyudu cok mutlu oldum :)
bu cümle bana çok çok tanıdık geldi neden acep?Bu akşam üzeri Deva'nın doğumundan sonra gelişen kol kaslarıma bakarken, eşime 'neden Deva'nın bütün sorumluluğunu ben almak zorundayım, neden herşeyiyle ben ilgileniyorum,sen ilgilenmiyorsun? ' diye sordum.
'Eeee güzelim, cenneti ayaklarının altına almak öyle kolay değil, ver cennetin yarısını yardım edeyim sana' dedi. benneyaptımki şutarafagitti
hatta ben mutfakda yemek hazırlarken eşim kuagında AFİK le geliyor. bakalım anne ne yapıyomuş.sen anneyimi özledin bak geldik oglum.. diyor ve ben elimde ne varsa bırakıp buyur aşkımsen hazırla oglum beni özlemiş diyip kucagından almaya yelteniyorumki yok yok ben bakarım deyip odaya gidiyor tıpış tıpış:)Babası Deva'yı kucağıma verdi yeniden, 'annesiii bu seni istiyormuş' diyerek..10 dakikalık saltanatım bitmiştir,arzeder, iyi geceler dilerim..
buyrunnnnnnnnn süppersin Nurdan bacım helaaaaaaaaaaaal sanaalkisalkisalkis arkandayım vereliniortakbu elifgadın herkeşlerle dalga geçiyor.bacim sizin decoder kaca???zor oluyu bole sifreli yayin..
çok sevindim senin adına herşey dahada keyifli olacak.insanın bi kaç saat kendine vakit ayırması harika bişey.4,5 ayımız geride kaldı ben yakında ise baslayacagım son iki haftam evde ve ece gunden gune daha kolay hale gelmeye basladı çok keyifli daha az yorucu olmaya basladı, nasıl bırakıp gitcem bilmiyorum bir ay evel olsa kaçarcasına ise giderdim sıkıntıdan ama simdi hersey rayına oturdu gibi
hele son birhaftadır ayakta sallanarak uyudugundan beri anem ceserat aldı uyutrum ben sen çık dısarı dolas falan diyor arada iki saat kaçıyorum nasıl iyi geliyor, cumartesi sabah arkadaslarımla kahvaltıya gittim 3,5 saat acıkınca elma suyunu verdilero arada ben dondum zaten çok iyi geldi tekrar ozgur hayatıma donuyorum allaha sukur, gece uykularıda gayet iyi gidiyor uyanıp emzirmek dert degil uyanık kalması en buyuk zorluk benim için uyanık kalmıyor haftada bir kere falansapıtıyor uyanıp acıyor gozlerini bir saat falan uyumuyor onun harici ece ile hayat artık çok keyifli
Teşekkür ederim Sibel, inşallah iyileşir bir an önce..seçilcim başın sağolsun atlamışım kusura bakma....
ebrucum sizede geçmiş olsun biranönce iyileşir inşallah....kıyamam ya.....
didem ne güzel evdesin bugünün tadını çıkart darısı bizim başımıza ama sabahın köründe yollardayız... bende 1 ocağı bekliyorum evde kalmak için ne yapalım bize resmi tatillerin haricinde tatil yok((
kızlar bı epruuu vardı haberı olan varmı.heralde calısmaya basladıgı için ugrayamıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?