geçmiş olsun umarım bi daha yükselmez son durum iyi gözüküyo..herkese ii akşamlar kötü geçen 2 günün ardından tekrar rahatladık musti hastalandı ateşi 38 yükseldi 37 den inmedi bugün sabah drye götürdük bişeyi yok dedi önemli olarak yani çok kötü öksürüyordu şurup fitil filan verdi bu dr yi çok sevdim çok güsel ilgilendi yaa dün gece hiç uyumadım başımızda sirkeli su sürekli ateşini konturol ettik şimdi uyuyor çok şükür ateşi 35.5 te umarım topikteki dier kuzular iilerdir
PIRASALI KEK
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su baradağı un
1-2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 adet pırasa
1/2 çay bardağı sıvı yağ+ 3-4 çorba kaşığı pırasaları kavurmak için
Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe göre nane)
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt ve yağı çırpıp, kuru malzemeye ekliyoruz. Pırasalarımızı yeşil kısımları da dahil olarak halka halka kesip, baharat ve tuzumuzu da ekleyerek yağda soteliyoruz. Elde ettiğimiz hamura ekliyoruz. Ben pişirmek için 18x10 cm boyutlarında derin bir fırın kabı kullandım. Yukarıdaki ölçüler için dikdörtgen şeklinde (22x12 cm) bir borcam da kullanabilirsiniz. Daha büyük bir kap için miktarları 1-2 katına çıkarmalıyız. Kekimizi 375 (180-190) derecede, üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişiriyoruz. Fırından almadan önce mutlaka bir kürdan batırıp, içinin de piştiğinden emin olalım.
afiyet olsun canım benim yarasın sanada kuzunada..öksürüğü ilk başta genzine birşey kaçmış gibiydi
bugün arttı bi kademe yükseldi bende geniz akıntısı oldugunu düşünüyoruum
doktor p.tesi günü hafif öksürüğü var ılık su ver demişti, bugün arttı deyince serkol al dedi
ıhlamuru denicem sağol tatlım
nassı güzel bir poz cuk diye de oturmuş maşallah canım yaa...
canım sen tecrübeli bir anne olarak sakin olmalısın belki yeterince doymadıgı için bu kadar fazla memede kalıyo olabilir yada memeni yalancı meme diye kullanıyoda ama bu kadar fazla memede kalmsı normal değil artı gece biraz daha rahat etmek istiyosan gündüz biraz uykusuz bırakmayı den gece mecbur uyur gündüz uyuyosa eger o yüzden geceleri ugraştırıyo olabilir...sürekli taktik değiştir anladıgım kadarıyla senin bıcırıkk çok akıllı seni kullanıyo ...çıldıracagım çıldıracagimmm
son 3 gundur bir aydır 9 larda yatan ece 12 lere kadar uyumuyor
ustelki surekli meme emiyor her zamankindenfazla çekistiriyor uçları artık uyusuyor acıyor sızlıyor su anbile kıpkırmızı oluyor agzında sakız ediyor napcam allahım
birhafta evel melekti bu çocuk ayakta sallanıyordu mis gibi uyuyordu 3 saatte bir emzirir olmustum offf offf ne degisti allahım kim durttu benim kizi boyle degisti anlamıyorum hani biri kii kere ayakta sallanıp uyusa anlıycam diycem o ana denk geldi iyilik oldu:) ama bir hafta ya birhafta tam olarak ayakta sallandı su an civi batırmıssın gibi ciyak ciyak ayaga koyunca
aksamları sinir kupuyum aksamlardan nefret eder hale geldim allahım sabır ver ve yardım et diyorum baska birsey diyemiyorum
neyse ise gitmeye kaldı 10 gun gouslerim gunduz dinlenirler bari biraz ama bakıcı ne yapar ne eder bırakır kacarmı bu avaz avaz kızı bilmiyorum
canım öncelikle çok geçmiş olsunn herşey bitmiş ve kuzunda büyümüş buradan çok şey ögrenebiliceğin gibi internetten de farklı bilgiler edinebilirsin bebeklerde motor gelişimi diye ama anlattıgın kadarıyla erken gelmiş ama normal doğan bebklere yetişmiş aferin kocaman ona kızlar zaten daha hızlı ve becerikli olurlar maşallah kocaman..günaydın kızlar hepinize ben Kasım annelerindenim yani daha doğrusu Kasım annesi olacaktım ama minik kızım Ağustos ayında gelmek istedi ve ben 28 Ağustosta erken doğum daha doğrusu Preaklempsiden dolayı bebeğimi erken almak zorunda kaldılar.bebeğim 29 haftalık doğdu 1130 gr olarak 35 gun yoğun bakımda küvezde kaldı şuanda sağlık durumu allaha binlerce kez şükürler olsunk iyi .
benim bebeğim Prematüre doğduğu için kafam bıraz karısık sizlerin bebeklerinin gelişimini merak ediyorum o nedenle sizin topiğinizede yazmak istedim kızımın gelişimini sizin bebekleriniz ile takip etmek istiyorum.
sütün yetiyo ve doyuyosa bencedeacele etme normalde ek gıdalara 6. ayda başlanıyo ama bazı bebeklere anne sütü yeterli gelmeyince ek gıdaya başlatıyo dr lar bencede anne sütünün tadını çıkarsın kuzunn..bende hala sadece anne sütü veriyorum.doktorumuz tadımlık ver dedi bende muz verdim 1 kere tadımlık tabi.armut,yoğurt ve kayısı suyu verdim bunları 1 haftadır veriyorum ama cok cok az yadırgamadı cok şükür ama ben sütüm yeterlı olduğu için vermek istemiyorum.eğer seninde sütün yeterliyse benim gibi sadece 1 yada 2 çay kaşığı kadar verebilirsin.birde pekmez veriyorum kan damlası verince benden uzaklaştı emmek istemedi onun yerine bende pekmez yıyorum bolca oğlumada gunde 20 damla olacak sekılde veriyorum o kadar.su içirmeye bile 2 haftadır başladım.ek gıdaları tatdırmayada başlayalı 1hafta oldu.suyuda bardakla içiyor kaşıkla beceremiyor ağzından akıyor.sanırım boğazına düşkün olacak bizim oğlan.
ilk önce maşallah demek istiyorumm kilosu amanın sadece anne sütüyle sanada maşallah demekki sütünün kalitesi çok iyi ki doyuyo ve kilo alıyo bravo diyorum ..benimde sütüm yeterli 9 kilo oldu sıpaa üst sınırdaymışız.. doktor tattırmak için ver dedi damak tatı gelişsin diye ama paşanın kolayına geldi sanırım kaşıkla yemek.. kestim şimdilik ben 1 yemek kaşığı kadar veriyordum dediğin gibi bir iki çay kaşığı vereyim sadece.. elma suyu ve yoğurt dışında bişiy vermedim siz pekmeze falan başlamışsınız maşallah...
güle güle giyin ana oğull çok güzeller..hediyenin fotosunu ekledim kızlar
abi ya nerden buluyosun bunları süper yaaa çok güldüm ve çok güzel bir masal gerçektenn...
gözün aydınnnn...KIZLAAAR, kuzumun popişindeki yarası iyileşmiş hihoyyyt
Bugün doktora gittik, aylık kontrol için.. Gelişimi ortalamada, ne ileride ne geride.. Çok şükür.. Dönmeye başladı mı diye sordu doktor, yok dedim.. Ama koltuğunda otururken belini kaldırıp kendini atmaya çalışıyor dedim. Doktor yüzüstü yatırmıyorsunuz galiba dedi.. Ben yüzüstü pek yatırmıyorum gerçekten. bundan sonra antrenman niyetine yatıriciiiz artıkın.. Bu arada, Baby'min Ecoş'u ile Esrako'nun Ecoş'u dönmüşler, vatana millete hayırlı olsuuun.. Arada kaçırdıklarım varsa, dönmeyi öğrenen tüm kuzulara maşallah diyorum.
Bir de.. demir damlasını sordum niye vermediniz diye. 6. aydan sonra başlayacağız dedi. Annenin beslenmesi düzgünse ve sadece anne sütü alıyorsa daha erken başlama taraftarı değilim dedi. Ek gıdaya geçmedik biz. anne sütünü alabildiği kadar alsın dedi doktor. ben daha işe başlamadığım için evde onun yanında olduğum süre içinde anne sütüne devam.. 6. ayını doldurduktan sonra başlayacakmışız.. zaten şurada kaldı 1 ay.. bizden böyleee...
ayysssss bu ne güzellik böyle maşallah bayıldım sana bennDur bir fotoğraf da ben ekleyeyim de öyle gideyim tarih çalışmayamafoldumben
mama sandalyemisss
atcam kendimi biyerlerdennnn sis zahmet etmeyin
toparlamaya çalıştıkca daha fena oluyor ben kaçtım birkaç gün misafir takılırım sis çekinmeyin
Çok datlusun sen yaaa.. :))) kaydirigubbakcemile3
toparlamaya çalıştıkca daha fena oluyor ben kaçtım birkaç gün misafir takılırım sis çekinmeyin
Heyooo bizimde mama sandalyemiz var artıık,yaşasıın hihoyyyt
Ama Deva kuzusu alışveriş merkezinde dolandığımız 2 saat boyunca pusette yatmayı reddedip, kucakta dolaşmak istediğinden dolayı, belim iptal.. Dışarıyı seyredecekmiş haspam !
Belimi iyileştirip geleceğim.. mirmirmirmir
Ayşin bana da soyleyıver cigerım.. nası ıyılestıreceksın??
allahim noel sekeri buDur bir fotoğraf da ben ekleyeyim de öyle gideyim tarih çalışmayamafoldumben
off cekmezmi hemde nasil...Git tabii mavişim değişiklik iyi olur ben boyatma işini anneme yaptırıyorum devir tasarruf devri :hulya:
Esra diyetisyene gitmeni sabırsızlıkla bekliyorum ver birkaç kilo gaza gelirim belki bende
Nurdan minik ördek çokkk tatlı çıkmış maşallah kaydirigubbakcemile2 mama sandalyenizi güle güle kullanın içinde yiyerek tosuncuk olsun teoş
Burcu çok şirin bu ballı kaymak ilk başta gerçekten giydirmişsin sandım :kedi:
Elif götür mamaları sen ye bize salyalar eşliğinde okumak kalsın :umursamaz: Benim canımda tavuk göğsü çekti :kedi: Nurdan görünce kısırı canı çeker kesin zemuszemus
Seçil yılbaşından önce eline geçmesini istiyorum inş. beceririm baksana Cananda Balıkesirde ama teeeee batmanlara gönderdi bile kuzum kıskandım :umursamaz:
valla en güzel çözüm bebek yagını alıyosun eşinin eline veriyosun oda yavaş yavaş ovuyo a.s bir nebzede olsa faydası olurr...
bir türlü güzel poz veremedi meleğim :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?