2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

MıNıKıM namımız aldı yürüdü... daha 4 aylıkken başladı bizde bu yabancılama... aşıya götürdüler bizimkiler sağlık ocağını ayağa kaldırmış ebeler paniklemiş susmadan ağlamış çünkü gitmişler aile hekimi dr.umuzu çağırmışlar oda muayene etmiş hiçbirşey yok sadece yabancı biliyor korkuyor demişler... sonra ebeler önlüklerini çıkartmışlar selinin daha sakin olan emzirme odasına götürmüşler aşısını orda yapmışlar... sonra bizimki babaannesinin kucağında sağlık ocağının kapısından bir adım atmışlar dışarı çıkmak için selin pat diye susmuş ebelerde camdan bakmışlar bakalım ne yapacak dışarı çıkınca diye.... şimdi hiç kendimizi tanıtmamıza gerek yok selin ağlayan bebek kaldı sağlık ocağında hani şu çok ağlayan bağıran bebek vardı onun annesimisiniz diyolar......yani bizimki kucakta mucakta farketmiyor kişileri ve bulunduğu ortam değişik biryerse orayıda yadırgıyor napcam ben bu kızla bilmiyoum.... anlaşılan benimde selini alıp dağa kaçmam lazım kızım sosyalleşemedi bir türlü......

sibelcim geçmiş olsun..lütfen sıkma kendini..
sağol canım teşekkür ederim....işte insan çalışınca aklı evde kalıyor ister istemezde sıkılıyormafoldumben

sibel sizede geçmiş olsun canım selinimizmi hasta??

evet canım ya selin dün akşam ateşliydi nerdeyse bütün gece uyamadım ateşini kontrol etmekten.... hasta falanda değildi.... sanırım dişleri çıkaca o ateş yapıyor yada inşalllah başka birşeyden değildir:Saruboceq:

allahım sevval ne bulursa emıyor.bukadar degıldı sımdı acayıp.kolumu bır emıyo kıpkırmızsı yapıyo yanagımıı gıdıgımı nerem denk gelırse :ecrin_bebek: bıde cekınce agzından kıyamet kopuyo o an

EVROS sagol canım......

EBRUSKA canım atlamışım kusura bakma.. evet seline ek gıdaya biz 4 aylıkken başladık... şimdi çorbalardan, meyve sularından, şu sütlü pirinçli kaşık mamasından yiyor, birde cici bebe vermişim bir ara ama artık vermiyorum.......

güllü oralarda hava nasıl kuzum burası uçuyor yağmur fırtına yarında böyle olursa yatar bizim iş
burdaki yokuştan inerken yahya ile yuvalanırız artıkın tarabyaya kadar top halinde ineriz ana oğul kaydirigubbakcemile3

evroşum barıştık evet öptü beni bol salyalı şekilde bende barıştım kaydirigubbakcemile2

bu yabacılama işi bizde niye yokkine??markete bile gitsek marketçiye sırıtıyo kucağına gitmeye uzanıyor falan işim var bu veletle

offf staj yapacağım okul belli olmuş 8 şubatta başlayacakmış haftada bir gün staja gitmem lazım ama bunu işyerine nasıl söylicem bilmiyorum anlayışla karşılamazlar çünkü nasıl olsa okul bitince bizi bırakacak diye düşünebilirler işten çıkartmak için bahaneleri bile olabilir yani onlar bana kalıcı gözüyle bakıyorlar iş yerimdeiler böyle birşey onların aklına kuşku düşürür... ama staja gitmezsem okulumu geçemem ne yapcam bilmiyorum... acaba hocayla konuşsam anlayışla karşılarmı yani gelsemede idare edermiki.... yada dürüst olup patronlarla mı konuşmam en mantıklısı iki ucu deynek misali arada kaldım...

aman canım bırak olmasın şu yabancılama işi.. inan çok zor......keşke benimkide öyle olsa yedi cihanla barışık bi bebek olsa ama değil:gitme:

GÜNÜN FIKRASI

AVRUPA BıRLıĞı YIL 2050

Yıl 2050. AB Komisyon Başkanı odasında otururken, yardımcısı içeriye heyecanla girer:
- Efendim, Türkiye tüm isteklerimizi yerine getirdi. Onları AB'ye alacak mıyız?
AB Başkanı:
- Yok canım, henüz olmaz. Git, duyur, tüm Türkiye ıngilizce konuşacak, Türkçeyi yasaklıyorum.
- Efendim onu 5 sene önce yaptılar. Hatırlamıyor musunuz?
- O zaman söyle Kıbrıs'ı versinler..
- Efendim onu da 40 sene önce verdiler zaten...
- O zaman söyle Güneydoğu'ya özerklik versinler.
- Aman efendim, Türkiye'de Güneydoğu mu kaldı, 2020'de bağımsız devlet oldu ya orası zaten.
- O zaman söyle (sözde) Ermeni soykırımını tanısınlar.
- Efendim, sadece Ermeni soykırımı değil, Pontus, Yunan, Bulgar, Rus, Ukrayna, Moldova soykırımını bile tanıdılar, hatta Çanakkale savaşından dolayı ıngiliz, Avustralya, Yeni Zelanda soykırımını bile tanıdılar ya.. Nasıl unuttunuz.
- Hmm o zaman söyle kokoreç yasaklansın
- Aman efendim, onu yemeği 2008'de bıraktılar
- ısa aşkına, ya ne bileyim? Kınayı yasaklayın, yakamasınlar.
- Ooooo Beyefendi. Hatırlayacaksınız..Cumhuriyeti el birliğiyle yıkınca toplu kına yaktılar. Kına bu sarfiyata dayanamayıp bitince de kına yakmayı bıraktılar yıllar önce.
AB Başkanı düşünüp taşınır ve;
-EEEE... ALMAMAK ıÇıN BıR SEBEBıMıZ KALMADIYSA - DAĞITIN O ZAMAN AVRUPA BıRLıĞıNı...

aslında bir fıkra ama ne kadar anlamlı ve düşündürücü bir fıkra... teşekkürler esram.....

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

inşallah hocan kabul eder gecerlı sebeler sununca.yoksa mecbur konuscan patronunla,bakarsın olumlu karsılar :1ninca:

bıanda oluverıyo,şevvalde herkeze sırıtır guler,daha bıkere bıle cok şükür ne gezmeye nee eve oturmaya gıttımızde yapmadı yabancılama 1 kere dısında.ama arada resmen insan secıyo,örnek amcam,2 gundur amcamı gorunce dudagını büze büze aglıyo kıyamıyorum,aynını dayımada yaptı ve annemın teyzesıne lülülülülülü

Ya benim de korkttuğum bir dönem diş çıkarma dönemi. inşallah kolay atlatırız.. Meme geciktimi kapris yapma bizimkinde de var. Sanırım açlık başlarına vurmadan sinyal vermiyorlar, sonra da istekleri anında yerine gelmeyince çıldırıyorlar kaydirigubbakcemile3

cook guzelmıs aglamamak için zor tutuyorum kendımı mafoldumben.neyse umutluyum gun gelecek ben kızımda 9da uyucak inşallah:hulya:
Evet, akşam bir vakitten sonra özgür olabilmek güzel ama sabahın köründe kalkmak da çoook zor geliyor be bacım..:gitme:
Yabancılama bizde de 2 aydır var.. Öyle tatlı yapıyor ki ama.. Dudak büzülüp alt dudak dışarı kıvrılıyor, gözler kızarıp sonra ağlamaya başlıyor. Ağlarken bir de bir acındırık ses tonu oluyor ki sorma.. Doktora gittiğimizde muhakkak ağlar, ama bizim gittiğimiz yerde ne hemşireler ne de doktor onun ağlamasını pek önemsemiyorlar..Yani tatlı tatlı konuşuyorlar Defne'yle ama işlerini de yapmaktan geri kalmıyorlar. Hatta bir keresinde ağlamaktan katılmıştı da ben telaşlanmıştım. Doktor da "bunu genellikle silah olarak kullanırlar, o katıldığında siz sakinliğinizi koruyup onunla yumuşak ses tonuyla konuşursanız sakinleyecektir" demişti.. Ben de bir süre böyle yaptım, artık çok nadiren ağlarken katılıyor.. ya doktorun metodu tuttu, ya da büyüdükçe daha edepli ağlamayı öğrendi :ecrin_bebek:

Aa doğru ya şimdi hatırladım.. Hani kontrole gidemiyorum demiştin ya, belki Selin'in ek gıdaya başlama zamanı gelmiştir, istersen aksatma kontrolleri diyecektim, ondan sorduydum.. CADIARZU
Esracım bazı bebeklede daha geç başlayabiliyormuş, 7-8 aylık gibi.. bize doktor sizinki çok erken başlamış dedi de ordan biliyorum..

Bence her iki yolu da dene.. ama önce patronunla konuş derim, nacizane..

aslında bir fıkra ama ne kadar anlamlı ve düşündürücü bir fıkra... teşekkürler esram.....
Güleriz ağlanacak halimize... Çok üzgünüm çoook

merhaba kızlar daha önce yazmıştım aranıza yeni katıldım aslında kasım annesiyim ( kızım erken gelmeseydi olacaktım desem daha doğru )
28 ağustosta kızım geldi 29 haftalıkken
merak ettiğim sizler ek gıdaya başladınızmı benımkı prematüre doğduğu için başlamalımıyım yoksa beklemelimiyim bilmiyorum bana fikir verirmisiniz

bakalım canım ne yapacağıma karar veremiyorum biraz daha zamanım var inşallah rabbim bir çkış yolu gösterir....

diş konusunuda atlatcaz inşallah..

ilgin için teşekkür canım......

canım benim bebeğimde 1 ay erken doğdu geçen gün yazmışsın cvp yazacıktım ama sonra yazını bulamadım.....

yani o bebeğin durumuna göre değişiyor ek besin olayı... bebeğin kilo alımı iyiyse o ay gerekli olan normal kilo içindeyse dr. lar başlatmayıp 6. aya kadar bekletebiliyorlar ek gıda için.... ama eğer kilo alımı azsa ek gıdaya başlatıyorlar yani bunu dr. unuzla görüşsen daha iyi olur... ben kızıma 4 aylıkken başladım ek gıdaya çünkü o ay sadece 300 gr almıştı birde emmemişti mama ile besleniyordu sadece o ay az kilo alıncada ek gıdaya başlamak zorunda kaldık......

merhaba arkadaşlar..ankara yağmurlu hala hediyemi kargoya veremdim..eşim gündüz görevine başladı tam 1 hafta sabah 6 akşam 8 de anca evde olcek..yani iş başa düştü yarın abücüğüme rica edeceğim artıkın yıbaşında ellerinde olmasını isterdi bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…