2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ev temizliği konusunda yeni bir strateji geliştirdim bilginize.

bir gunde tüm evi temizlemeye çalışmak yerine 3 gune bölmş bulnuyorum. hem daha az yoruluyorum hem oglumla vakit geçiriyorum hemde heryer tertemiz oluyor..

şöyleki eskiden temizlik gunu akşamdan liste yapardım yapılacakları tek tek. ve hepsini bi gunde yapmak için harap olurdum akşamada dışardan bişeyler söylerdik yemek için. amma velakin şimdi bana ihtiyacı olan bir yavrum var.

birinci gun tüm odalar süprülür silinir toz alınır

ikinci gun perdeler yıkanır ve camlar ve kapılar silinir

üçüncü gün halılar ve koltuklar silinir..

wc banyo zten hergun yapıldıgı için ayrıca yazmadım..

ve bugun benim halı ve koltuk silme gunum..

hee bunlara nie kalkıştım çünkü artık temizlik için bayan
almıyorum protesto ediyorum

beni eken bayan yüzünden..

Bence de sessiz ortamda uyumalılar. Ayrıca uykusunun hafif olması veya sesten etkilenmemesi bence yaradılıştan gelen birşey. Böyle birşeyin alışkanlıktan kaynaklanacağını pek düşünmüyorum. Defne ilk doğduğu günlerde bile uykusunda her sese tepki veriyordu, sokaktan geçen satıcıların sesi bile uyandırabiliyordu kızımı.. anasının karnından daha yeni çıkmış bir bebeyi hangi arada sessizliğe alıştırmış olabilirim ki??
Bir de kucağa alıştırma var.. hani ilk zamanlarda gaz sancıları daha fazla olur, daha çok ağlarlardı ya.. ee ağlayan minicik bebeyi yerinde ağlamaya bırakamazsın, kucağına alıp teselli etmek gerekir.. bunu gören bana sen kucağa çok alıştırmışsın derdi, sinir olurdum..

Güle güle kullan Burcu.. Çekilişin en şanslısı ilan ediyorum seni, Dilek'in de çok cömert bir gönlü varmış.. allah onun gönlüne göre versin..

Yaa Nurdan ben kıldan tüyden enfeksiyon kaparım, öyl foşur foşur kanamaya da gelemem. Bu sebeplerden istemedim spirali. Ama bu ne böyle dk 1 gol 1? BÖyle süremez heralde DOruk emmeyi bırakana kadar?

Burcu, inşallah tez zamanda gönlünü ferahlatacak haberlerini alırsın.. bence birşey olmamıştır.. hemen hamile kalıyorum demişsin, aklıma sperm öldürücü kondomlar geldi.. acaba onlar bir nebze işinizi rahatlatır mı??

Bu arada, seni okuyunca aklıma geldi.. doğumdan sonra henüz regl olmayan bir insan hamilelik riski taşıyıp taşımadığını nerden bilecek? Korunmak şart ama kaza kurşununa maruz kalırsa, heralde bebek kendini belli edesinceye kadar annenin ruhu duymaz, bu durumda emzirmemek de gerekirmiş. nasıl olacak anlamadım ben şimdi..? durduk yere bu kadar şeyi merak etmem de abesle iştigal oldu ama merak işte.. zemuszemus

güllü küfür mü ediyosun yavruuu
bende bunları yapacak döt yok artık
hem bu kapı silme perde yıkama işini ne zaman ne zamana yapıyosun?

canım iyiyim çok şükür
çok fazla yoruluyorum ama olsun uykusuz kalıyorum hafta içi
ece alıştı sanırım belirli günler yanında olmamama
beni görünce gülüyor canım kızım
benimki tam dönmedi kolu altında kalıyor kolunu kurtaramıyor henüz
ben bastırmıyorum zaten daha erken canım

oyy maşallah sana:teytey:

ben eve bi süpürge açayım sileyim yeter onu bile ne hallerde yapıyorum be veletten bırak kapı baca silmeyi :ecrin_bebek:

güllü küfür mü ediyosun yavruuu
bende bunları yapacak döt yok artık
hem bu kapı silme perde yıkama işini ne zaman ne zamana yapıyosun?
ayyestgfr. bebem ne kfürü yaff. ben öyle kendi halime takılıyorum siz bana bakmayın benim melek gibi bi kayınvalidem var saolsun.şuanda afikimle o ilgileniyor uyututor yani. ama ayagında sallıyor üstelik her kıpraşmasında sallamaya devam ediyorki uzun uyusun diye...........

ayrıcana bu perde yıkama işi ayda bir .neden ayda bir çok is oluyor oturma odamın perdesi zaten krem birazscık is olup kirlenince oda karanlık oluyor sankim gözüme o yusden yane...mesela dunki temizliğimde perde yıkama yodu sadece camları sildim kapıları sildim okadar. sonrada senlen gesdik tozduk..kapılarıda her temizlkde siliyorum aman kapılar kolay iş benm için amerikan kapı beyaz cam yok bişey yok dumduz tahta işte.. bi su siliyorum bide kuruluyorum okadar çok fazla alengirli şekillerde olmadııg için kolayca siliniyor..:hulya:

hee birde sende o döt yokmuş peeeeeeh kulahıma anlat bebem senin kadar beceriklimiz varmı şu topikde...

Son düzenleme:
sanırım monolog yaptım. yav kızlar ben haftaya bir kan test yaptırsam kesin çıkar di mi? yani ilişkiden 10 gün sonra falan olmuş olacak? ne dersiniz?
korkma buırcum okadar,genelde adet düzensız oluyo emzırırtken yumurtlamamıssındır muhtemelen o gun(yanı inşallah) ama illada yumurtlıycam dedıyse yumurtaların bılemıcem :1ninca:
canim benim ya, ne diyim bilmemki??off buda ayri bi dert, en kotu bi kac ay sabredip hapa devam..
ya bunu sorcam unutuyom hep,emzırırken hap kullanılmıyo dıme.ya bız 2 sene kadar normal hiç bişesiz korunduk ama hanı kaza falan olmadı 2 sene.ama şincik korkuyom kazaya kurban gıdersek dıe.spiral taktıramam canım cok kıymetlı korkuyom.baskada bı yöntem kalmıyo hap mecbur.hele diğerını hıc sevmem ayrıca taze gıbıde gume gıtmek istemem,off netcezzz ya

bu sekılde kızıma damlalarını ve burun spreyı ardında mümük makınasından korkmamasını alıstırdım.herkez one anlar falan dıyodu ama anladı işte kuzum.tonımer spreyı sıkarken cok korkuyodu şevval ilk zamanlar ardındanda burun aspiretörünü soktorutmuyodu.ama herseferınde en neşelı halını buldum ve göstererek " bak kızımın burnunu accaz" vs ile falan alıstı.artık spreyı falan görünce anlıyo burnuna sokacagımı ve kıpırdaman duruyo maşşalah.damlalarınıda aynı sekılde önceden agzını kıtlerdı şimdi açıyo.bıtek demırı sevmıyo cok berbat tadı.hergun veremıyom o yüzden

sana sadece alkış yaparım kuzu alkisalkisalkis oo ben anca wc mutfak arası gıdıp gelıyorum evide süpürüp silersem ne alaaa.nerde kaldı halı silmek perde yıkamak,hele kapıları silmeyelı baya oluyo sanırım :mymeka: ama zamanı geldı ufaktan bende baslamalıyım ama ben 3 degılde 5 e bölesem iyi olcak sositososito

aynennn aynen.hiçde ufacık aglayan bebegımı bırakmadım kucaga alıscak dıe.ki derdi olmasa aglamazdı.oysa şimdi halısında mama sandalyesınde falan kendı oyalanabılıyor.her daim kucagımda degıl yanında olmam yetıyor bazen.oyuzden kımseyı takmıyorum içimden geldıgı gıbı davranmaya devam edıyorum kızımaa zemuszemus

Son düzenleme:
Güllü sana OHA demek ister şu deli gönül. Tabiy iznin olursa! Ne kapısı - bacası, ne perdesi - koltuğu? Sen bizimle maytap mı geçiyon kızım? Bak kibarca maytap didim.

Şahsen haftada bir süpür - sil - toz al üçlüsü bana yetiyor. Bende onlara yetiyorum. Banyo da 2 günde 1!

gypsy pazartesileri boşum ya
bi buluşmada ben istiyorummmmm
AVM ler güzel bebek odalaı verher katta hatta fforum istanbulda 7 tane var.buluşuruk bi ara...ev de olur bana gelebilersiniz.

ama haftasonu olursa çalışan hatunlarda gelebiler

Annemm masallahh ya, ne guzel olmus, stres atmıssınızdır.. cok guzel cıkmıssınız fotolarda.. masaşşalahh subhanallahh..

ben eve bi süpürge açayım sileyim yeter onu bile ne hallerde yapıyorum be veletten bırak kapı baca silmeyi :ecrin_bebek:

Al benden de o kadar.. terrüük ederim hanım arkadası :))

çok teşekkürler Ebru, valla kondom da ayrı bir dünya imiş. o çeşidi öylle - bu çeşidi böyle. biz de daha bi ayar tutturamamıştık ama çeşidin ne olmayacağı belli oldu. :)

hamile kalınca süt ekşirmiş, bebişler emmek istemezmiş. oradan anlarmış çoğu insan.

inşallah du bakalım. bu arada kim gitmiş len güme? hemen de gümlettin haaaa

daha dün evimi sildim süpürdüm çamasırlarımı sakınce oğlumla beraber astım kuruyanları topladım falan filan.bı bile bana yettı rahatca yapabildiğim için kendii şanslı hissettim açıkcası.
arkadaşlarım bana gelmek istiyor hafta sonu 6-7 kısıler ancak hepsinin de bebesi var ağırlamaı değilde o bebelerden oğlumu nasıl korurum onu düşünüyorum malum onlar 2-3 yaşlarında.neden böyle koruma pskolojsine girdiğime gelince geçenlerde arkadaşlara yemeğe gittik ve oğlu kesinlikle Yağızı kucağıma almama izin vermedi sadce mzirmeme izin verdi ne uyutmama ne tutmama kendisi ayağıma yatar uyut benı falan diye yoksa oğluma zarar verici hareketlerde bulundu.o açıdan yaniiiiiii bir telaş aldı beni.

yaafff demammaüstüme gelmeyin ama benim geçerli sebplerim var.

en önemlisi benm kayınmvalidem yanıbaşımda herdaim saolsun. Allah yoklugunu göstermesin bu biiiiiiiiiiiir

ikinciside gelelim halı olayına. malesef ben halı silmek zorundayım çünkü antremn ve yatak odamın halılarını evlenirken bi halt zannedip KAŞMıR marka almıştık ama almaz olaydım çok iğrençoluyolar nerde ne var hemen üstüne yapışır kıl tüy toz vs.. o sebepden eger ben onları silmezsem evim temizlikden ışıldasa bile o halılar iğrenç görünür. bu sebepden ..

üçüncüsü benim evim öyle kocamaaaaaaaaaaaaan değil.kutu gibi bi evo yuzden.

dördüncüsü yazdıgım için pişman oldum valla ktu bi niyet beslemedim kendi içimde gayet saf bi düşünce ile size takdik sundum.özür dilerim...:kedi::çok üzgünüm:

meltem yok öle gezdirmek amaçlı basmtırmak diil amacım tabikide..normalde basması lasım yane ayağı yere dik olcak benim davşan kıvırıyo...anlık basıyo..sağlıkocağındaki dr 1-2 aydaha aşlıştırma yapın olmada dr götürün dedi...ama endişe etcek bişide gözükmüyoda dedi...tembel davşan işte

canım seni anlıyorum inan çok zor oluyor özellikle çocuklardan bebeğimizi nasıl koruyacağımızı şaşırıyoruz birde servis yaparken yada kaçalanırken bebekler kalıyor bizsiz..... ben artık kayınvalidemi çağırıyorum misafir geleceği zaman.. misafirler geldiklerinde selini hemen 5-10 dk. seviyorlar hatta selin sevdirmiyor kendini yabancı biliyor ağlıyor bu huyu ilk defa böyle zamanlarda işe yarıyor:1rolleyes: sonra annem selini alıp odasında bakıyor..... çocuklarda annelerinin yanında kalıyorlar genelde salonda daha çok yaramazlık yapmak için değişik materyaller olduğu için selinin yanına giden pek olmuyor giden olsada kayınvalidem yanında olduğu için hem yaklaşamıyorlara.s yani seninde annen yada kayınvaliden falan varsa canım misafirlerin geldiğinde bebeğine bakabilirler...böylece sende bebeğini korumuş olursun diğer çocuklardan:1hug:

hava guneşli ve oğlum öğle uykusuna ve memeye doymuş bir şekilde bana gülücükler atıp tuhaf sesler çıkarıyor.hemen hazırlanıp dışarı çıkıyoruz bir yürüyüş iyi gelecektir ikimizede.

seboooooşş şimdi konyada olmak vardı. heyy yavyum heyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…