Bence de sessiz ortamda uyumalılar. Ayrıca uykusunun hafif olması veya sesten etkilenmemesi bence yaradılıştan gelen birşey. Böyle birşeyin alışkanlıktan kaynaklanacağını pek düşünmüyorum. Defne ilk doğduğu günlerde bile uykusunda her sese tepki veriyordu, sokaktan geçen satıcıların sesi bile uyandırabiliyordu kızımı.. anasının karnından daha yeni çıkmış bir bebeyi hangi arada sessizliğe alıştırmış olabilirim ki??ayy sorma sınır oluyom öle dıyenlere.ayy sen bu cocugu ne yaptın azcık sese alıstır.sankı ben bılerek yapıyorum.evet söledıgınde haklısın çünkü tvde cocuk nöroloğu konusurken dınledım,kesınlıkle uyurkende uyanıkkende calısan tv nın yanında uzun süre durmamalıymıs.kı zaten cocuklarımız uyurken sessız ortamda olması beyın gelısımı için öenmlıymıs.bende oldugunca sessız bı ortam saglıyorum yoksa uyanıyor.ama mesela evı süpürmeme uyanmıyo.degısık yanı :hulya:
Güle güle kullan Burcu.. Çekilişin en şanslısı ilan ediyorum seni, Dilek'in de çok cömert bir gönlü varmış.. allah onun gönlüne göre versin..mavişin hediyeleri geldi. Allam kız hediye paketi değil, hediye sepeti göndermiş resmen! Fotolarını sonra korum diğer topiğe. Çok teşekkür ederim Dilekçim, hele yazını okuyunca resmen gözlerim doldu, çok incesin :)
Yaa Nurdan ben kıldan tüyden enfeksiyon kaparım, öyl foşur foşur kanamaya da gelemem. Bu sebeplerden istemedim spirali. Ama bu ne böyle dk 1 gol 1? BÖyle süremez heralde DOruk emmeyi bırakana kadar?
meltem iim cnm sen nasılın...nasıl alıştınızmı..ece nasıl davranıyo sana işten dönünce...eylül basmıyo tembel tenekem benim...dönüyo ...yan yan gidiyo ama inatla basmıyo...dr huyundandır dedi...onarmal bişi gözükmüyo dedi...bazı bebkler böle olabiliyoımuş...benimde aclem yok...ama düşündürmüyorda diil aslında.
ev temizliği konusunda yeni bir strateji geliştirdim bilginize.
bir gunde tüm evi temizlemeye çalışmak yerine 3 gune bölmş bulnuyorum. hem daha az yoruluyorum hem oglumla vakit geçiriyorum hemde heryer tertemiz oluyor..
şöyleki eskiden temizlik gunu akşamdan liste yapardım yapılacakları tek tek. ve hepsini bi gunde yapmak için harap olurdum akşamada dışardan bişeyler söylerdik yemek için. amma velakin şimdi bana ihtiyacı olan bir yavrum var.
birinci gun tüm odalar süprülür silinir toz alınır
ikinci gun perdeler yıkanır ve camlar ve kapılar silinir
üçüncü gün halılar ve koltuklar silinir..
wc banyo zten hergun yapıldıgı için ayrıca yazmadım..
ayyestgfr. bebem ne kfürü yaff. ben öyle kendi halime takılıyorum siz bana bakmayın benim melek gibi bi kayınvalidem var saolsun.şuanda afikimle o ilgileniyor uyututor yani. ama ayagında sallıyor üstelik her kıpraşmasında sallamaya devam ediyorki uzun uyusun diye...........güllü küfür mü ediyosun yavruuu
bende bunları yapacak döt yok artık
hem bu kapı silme perde yıkama işini ne zaman ne zamana yapıyosun?
korkma buırcum okadar,genelde adet düzensız oluyo emzırırtken yumurtlamamıssındır muhtemelen o gun(yanı inşallah) ama illada yumurtlıycam dedıyse yumurtaların bılemıcem :1ninca:sanırım monolog yaptım. yav kızlar ben haftaya bir kan test yaptırsam kesin çıkar di mi? yani ilişkiden 10 gün sonra falan olmuş olacak? ne dersiniz?
ya bunu sorcam unutuyom hep,emzırırken hap kullanılmıyo dıme.ya bız 2 sene kadar normal hiç bişesiz korunduk ama hanı kaza falan olmadı 2 sene.ama şincik korkuyom kazaya kurban gıdersek dıe.spiral taktıramam canım cok kıymetlı korkuyom.baskada bı yöntem kalmıyo hap mecbur.hele diğerını hıc sevmem ayrıca taze gıbıde gume gıtmek istemem,off netcezzz yacanim benim ya, ne diyim bilmemki??off buda ayri bi dert, en kotu bi kac ay sabredip hapa devam..
cok garıp ama dun supurgeyı acınca ece sesınden korktu agladı sonra kucagıma aldım onunla supurdum ona onun ktu bısey olmadıgını gosterdım 2.acmamda korkmadı ama gozunu gozumden ayırmadı bende hep guldum ona oyle gectı
sana sadece alkış yaparım kuzu alkisalkisalkis oo ben anca wc mutfak arası gıdıp gelıyorum evide süpürüp silersem ne alaaa.nerde kaldı halı silmek perde yıkamak,hele kapıları silmeyelı baya oluyo sanırım :mymeka: ama zamanı geldı ufaktan bende baslamalıyım ama ben 3 degılde 5 e bölesem iyi olcak sositosositoev temizliği konusunda yeni bir strateji geliştirdim bilginize.
bir gunde tüm evi temizlemeye çalışmak yerine 3 gune bölmş bulnuyorum. hem daha az yoruluyorum hem oglumla vakit geçiriyorum hemde heryer tertemiz oluyor..
şöyleki eskiden temizlik gunu akşamdan liste yapardım yapılacakları tek tek. ve hepsini bi gunde yapmak için harap olurdum akşamada dışardan bişeyler söylerdik yemek için. amma velakin şimdi bana ihtiyacı olan bir yavrum var.
birinci gun tüm odalar süprülür silinir toz alınır
ikinci gun perdeler yıkanır ve camlar ve kapılar silinir
üçüncü gün halılar ve koltuklar silinir..
wc banyo zten hergun yapıldıgı için ayrıca yazmadım..
Bence de sessiz ortamda uyumalılar. Ayrıca uykusunun hafif olması veya sesten etkilenmemesi bence yaradılıştan gelen birşey. Böyle birşeyin alışkanlıktan kaynaklanacağını pek düşünmüyorum. Defne ilk doğduğu günlerde bile uykusunda her sese tepki veriyordu, sokaktan geçen satıcıların sesi bile uyandırabiliyordu kızımı.. anasının karnından daha yeni çıkmış bir bebeyi hangi arada sessizliğe alıştırmış olabilirim ki??
Bir de kucağa alıştırma var.. hani ilk zamanlarda gaz sancıları daha fazla olur, daha çok ağlarlardı ya.. ee ağlayan minicik bebeyi yerinde ağlamaya bırakamazsın, kucağına alıp teselli etmek gerekir.. bunu gören bana sen kucağa çok alıştırmışsın derdi, sinir olurdum..
AVM ler güzel bebek odalaı verher katta hatta fforum istanbulda 7 tane var.buluşuruk bi ara...ev de olur bana gelebilersiniz.gypsy pazartesileri boşum ya
bi buluşmada ben istiyorummmmm
oğlumlaaa
ben eve bi süpürge açayım sileyim yeter onu bile ne hallerde yapıyorum be veletten bırak kapı baca silmeyi :ecrin_bebek:
Güle güle kullan Burcu.. Çekilişin en şanslısı ilan ediyorum seni, Dilek'in de çok cömert bir gönlü varmış.. allah onun gönlüne göre versin..
Burcu, inşallah tez zamanda gönlünü ferahlatacak haberlerini alırsın.. bence birşey olmamıştır.. hemen hamile kalıyorum demişsin, aklıma sperm öldürücü kondomlar geldi.. acaba onlar bir nebze işinizi rahatlatır mı??
Bu arada, seni okuyunca aklıma geldi.. doğumdan sonra henüz regl olmayan bir insan hamilelik riski taşıyıp taşımadığını nerden bilecek? Korunmak şart ama kaza kurşununa maruz kalırsa, heralde bebek kendini belli edesinceye kadar annenin ruhu duymaz, bu durumda emzirmemek de gerekirmiş. nasıl olacak anlamadım ben şimdi..? durduk yere bu kadar şeyi merak etmem de abesle iştigal oldu ama merak işte.. zemuszemus
korkma buırcum okadar,genelde adet düzensız oluyo emzırırtken yumurtlamamıssındır muhtemelen o gun(yanı inşallah) ama illada yumurtlıycam dedıyse yumurtaların bılemıcem :1ninca:
ya bunu sorcam unutuyom hep,emzırırken hap kullanılmıyo dıme.ya bız 2 sene kadar normal hiç bişesiz korunduk ama hanı kaza falan olmadı 2 sene.ama şincik korkuyom kazaya kurban gıdersek dıe.spiral taktıramam canım cok kıymetlı korkuyom.baskada bı yöntem kalmıyo hap mecbur.hele diğerını hıc sevmem ayrıca taze gıbıde gume gıtmek istemem,off netcezzz ya
gypsy pazartesileri boşum ya
bi buluşmada ben istiyorummmmm
daha dün evimi sildim süpürdüm çamasırlarımı sakınce oğlumla beraber astım kuruyanları topladım falan filan.bı bile bana yettı rahatca yapabildiğim için kendii şanslı hissettim açıkcası.
arkadaşlarım bana gelmek istiyor hafta sonu 6-7 kısıler ancak hepsinin de bebesi var ağırlamaı değilde o bebelerden oğlumu nasıl korurum onu düşünüyorum malum onlar 2-3 yaşlarında.neden böyle koruma pskolojsine girdiğime gelince geçenlerde arkadaşlara yemeğe gittik ve oğlu kesinlikle Yağızı kucağıma almama izin vermedi sadce mzirmeme izin verdi ne uyutmama ne tutmama kendisi ayağıma yatar uyut benı falan diye yoksa oğluma zarar verici hareketlerde bulundu.o açıdan yaniiiiiii bir telaş aldı beni.
seboooooşş şimdi konyada olmak vardı. heyy yavyum heyyyhava guneşli ve oğlum öğle uykusuna ve memeye doymuş bir şekilde bana gülücükler atıp tuhaf sesler çıkarıyor.hemen hazırlanıp dışarı çıkıyoruz bir yürüyüş iyi gelecektir ikimizede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?