Baby, Ecoş'u nihayet gülerken yakalamışsın.. Ya da prenses hazretleri lütfedip annesine izin vermiş :) Ama biz onun asık suratlı halini çok benimsemişiz, şimdi değişik geldi bana :))
Heee bacım doğru söylüyon, denemesi bedava ... -tatlicadiarzu-
Yafrum sen ne kadar dolmuşsun öyle yahu... Kıyamam sana.. okurken kendi hislerimi okuyormuşum gibi oldum. ben de evde kendi yarattığım düzenin bozulmasından çok rahatsız olurum. ve ne tesadüf benim kocam da aldığı bir şeyi hayatta yerine götürmez, söyleyince surat yapar, manası: "hayatı bu tip küçük şeylerle zorlaştırmandan nefret ediyorum"dur. kayınvalidem iyi insandır, art niyeti yoktur, mazlumdur.. ama yine de üzerimizdeki sorumlulukların stresinden mi yoksa huyumdan mı bilmem onda bile bana batacak birşeyler bulabilirim. biraz nazlıdır sadece.. hastalık hastasıdır. sana önceden anlatmıştım, hatırlarsın belki.. bu kadar zayıf bir ruh hali olması batar bana mesela.. çünkü devamlı evde bir hastalık gündemi olur.. hiç mutlu değilizdir.. herşeyi kafaya takar.. birşey konuşurken kelimeleri cımbızla seçerim ki alınmasın.. şayet herşeye alınabilir, bozulabilir ve sonuçta hasta olabilir.. kafamçokkarıştı böyle olunca ruhum hapsolmuş gibi hissederim onun yanında..ben ben olamam.. devamlı onun gönlünü hoş tutmalıyım vs.. ama çok daraldım mı da ben de şaka yollu düşüncelerimi söylerim.. yoksa içimde daha fazla tutarsam daha fena daha fevri çıkışlar yapmaktan korkarım.. kaynananın oğlunun yorulmasına üzülürken senin için aynı şeyi düşünmemesini afedersin ama biraz bencilliğine yorarım.. empati yoksunu insanlarla birlikte yaşamak çok zor.. allah yardımcın olsun..
Gelelim Gülistan'ın psikopatlık derecesindeki temizlik sevdasına.. bacım sen naptın yaa? ben haftada 1 evi süpürüp silip toz alabilirsem benden iyisi yoktur. hayatta cam silmem, mazallah düşer müşerim diye.. perdeleri ise kaç zamanda bir yıkıyorsun allasen? ben 3 ayda bir felan yıkarım.. temizliği, titizliği severim, ilk evlendiğim zamanlarda evim her daim bal dök yala olsun diye paralardım kendimi ama baktım hayat böyle geçmez.. ev düzenli olsun, bir de pislikten kırılmasın bana yeter dedim.. allah sana da güç kuvvet versin.. daha başka ne diyim ?? :bbo:
ben bu listeyi aylara bölerim yok yok yıllara bölerim.hiç zaman bulamıyorum temizlik işin zaten 3.5-4 gibi eve gidiyorum önceden sofra hazırlama işine giriyordum baktım çocuğumla ilgilenemiyorum.ben de alıp sıpamı odamıza geçiyorum.kayganam yemek yapmış oluyor zaten saat 5 te salih geliyor sofrayı koy kaldır,sonra çay koyuyordum bunlar zira asla çay içmem ve fil gibi çay içienlere çay servisi yapmaktan nefret ederim.
dediğim gibi çay servisini de bıraktım isteyen koysun içsin ben nevayla vvakit geçiriyorum.sonra varsa tatlı servisi başlaardı.onu da yapmıyorum hatta iyice sinir oluyorum.sonra meyve servisi.bir de kayınpederimin herkesten önce doyması ve saat başı acıkması.dedim ya bıraktım artık kendileri yiyip içiyorlar.ben alışık değilim böyle sürekli koy kaldır.tek başına bir şey de yiyemiyorsun bir elmanı alıp televizyonun karşısında yiyemiyorsun.illa hepsini törenle getireceksin.ben sevmem ki yemekten sonra meyve yemeyi.ara öğün olarak yerim.
velhasıl arkadaşlar iki gözünün ışığı da olsa evde başka birilerinin olması çok döt daraltıcı bir şey.neva da zahmeti olan bir çocuk değil şükür nazı niyazı bana oluyor geceleri.bakıcımız da bakardı.bir de her daim tv açık.Allahtan neva 2 saat falan uyanık kalıyor ben gidene kadar da çok maruz kalmıyor.zaten tembihledim televizyona bakılmasın diye.Ama sürekli açık televizyon artık iyice sinirim bozuluyor.benim adını bilmediğim kanallardaki dizileri bile izkliyorlarihele de karı kılıklı kaynatam.
he bir de geçen gün nezleydim ve çok başım ağırıyordu bir de üüstüne neva gece geç yatmıştı.çok yorgunum dedim ertesi gün bana ne dese beğenirsin kaynatam harç mı kardın duvar mı ördün.lafın iyisi şakayla söylenir.onların gözünde çalışan,çalıştığı için harvurup harman savuran, annelik niteliklerinden yoksun bir insanım işte.
Bir de neva çok oyun oynar ve konuşurdu ama artık oynamıyor ve konuşmuyor bunu da çocuğu besleyip yarım saat sonra uykusu geldi uykusu dağılamadan uyutalım deyip alıp kucaklarına sallamalarına bağlıyorum.böylece çocuğum geceleri bizimle oyun oynamak şistediği için coşuyor ve uyumuyor.oysa diğer torunuyla saatlerce oyun oynuyorlardı bunlar.
temizlik geçen pazar biz sınavdayken yapmışlar,perdeleri yıkamışlar Allah razı olsun.onlara bir oda tahsis ettim.istedikleri gibi dağıtıyorlar ama salonun her yerinde su bardakları,bitmez tükenmez ilaçları,poşetler, ıvır zıvırları olması benim gibi düzen manyağı biri için fazla zorlayıcı oluyor.bir de alınan eşyaların yerine koyulmaması ki salih te çok yapıyor bunu.ben almasam sittin sene orada kalıyor.
diğer bir mevzu ben de salihle aynı saatte kalkıp işe gitmeme ve geceleri nevayla uğraşmama ve de salihin gün içinde evde horlayarak uyumasına rağmen yazık yoruluyor işe gidiyor demesi kaynanamın beni deli ediyor.ama ne yapıyorum: susuyorum,sustukça içimde büyüyyor ama nevam için diyorum nevam için.kimlere nelere katlandığımı bir gün anlayacak ve benimle gurur duyacak.anlamasa da canı sağolsun.
çok uzattım ama başlamışken yazayım bari okuyan okur okumayan okumaz.Bir de kaynanamın sürekli lokman hekimlerden birşeyler alması.benim zaten bildiğim şeyleri bana satması,selülit keremi alması,kabak lifi alması,sürekli marka eşarp alması beni gıcık ediyor.hakkım yok ama gıcık oluyorum.ohhh rahatladım
aynen
:tomato: bak yukarı açtırdın pandoranın kutusunu
denemesi bedava
Heee bacım doğru söylüyon, denemesi bedava ... -tatlicadiarzu-
Yafrum sen ne kadar dolmuşsun öyle yahu... Kıyamam sana.. okurken kendi hislerimi okuyormuşum gibi oldum. ben de evde kendi yarattığım düzenin bozulmasından çok rahatsız olurum. ve ne tesadüf benim kocam da aldığı bir şeyi hayatta yerine götürmez, söyleyince surat yapar, manası: "hayatı bu tip küçük şeylerle zorlaştırmandan nefret ediyorum"dur. kayınvalidem iyi insandır, art niyeti yoktur, mazlumdur.. ama yine de üzerimizdeki sorumlulukların stresinden mi yoksa huyumdan mı bilmem onda bile bana batacak birşeyler bulabilirim. biraz nazlıdır sadece.. hastalık hastasıdır. sana önceden anlatmıştım, hatırlarsın belki.. bu kadar zayıf bir ruh hali olması batar bana mesela.. çünkü devamlı evde bir hastalık gündemi olur.. hiç mutlu değilizdir.. herşeyi kafaya takar.. birşey konuşurken kelimeleri cımbızla seçerim ki alınmasın.. şayet herşeye alınabilir, bozulabilir ve sonuçta hasta olabilir.. kafamçokkarıştı böyle olunca ruhum hapsolmuş gibi hissederim onun yanında..ben ben olamam.. devamlı onun gönlünü hoş tutmalıyım vs.. ama çok daraldım mı da ben de şaka yollu düşüncelerimi söylerim.. yoksa içimde daha fazla tutarsam daha fena daha fevri çıkışlar yapmaktan korkarım.. kaynananın oğlunun yorulmasına üzülürken senin için aynı şeyi düşünmemesini afedersin ama biraz bencilliğine yorarım.. empati yoksunu insanlarla birlikte yaşamak çok zor.. allah yardımcın olsun..
Gelelim Gülistan'ın psikopatlık derecesindeki temizlik sevdasına.. bacım sen naptın yaa? ben haftada 1 evi süpürüp silip toz alabilirsem benden iyisi yoktur. hayatta cam silmem, mazallah düşer müşerim diye.. perdeleri ise kaç zamanda bir yıkıyorsun allasen? ben 3 ayda bir felan yıkarım.. temizliği, titizliği severim, ilk evlendiğim zamanlarda evim her daim bal dök yala olsun diye paralardım kendimi ama baktım hayat böyle geçmez.. ev düzenli olsun, bir de pislikten kırılmasın bana yeter dedim.. allah sana da güç kuvvet versin.. daha başka ne diyim ?? :bbo: