2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

günaydın kızlar nasılsınız dün girdim topiğe kalamadım kayınvalidemdeydim evrişim buyurdum şimdide sen yoksun canum benim:))

AYÇA, ne densiz bir laf etmiş arkadaşın. eminim öle demek istememiştir... takma hiç.... patavatsızlığına ver.
.
DEFNE, hadi gözünüz aydın, kardeşin de iyileşmiş. şimdi sen ona birkaç tane saç tokası hediye et bari. saç bandı filan...
.
PETRıK, gerçekten istiyor musun tektaş? yoksa eşine mi takılıyorsun? valla ben kendi adıma hiç bir çöp bile istemiyorum. yeter ki bana ilgi ve şefkat gösterilsin o dönem. zaten oldum olası mücevhere karşı ilgim hiç olmamıştır. pahalı takıları sevmem. imitasyonları tercih ederim. eşim de anladı sonunda bunu....

NAZANCIM

mobilyalar mdf .masif nerde o paralara. yaptıgımız pazarlık sonucu nakit olarak oda takımı ve su suslu sepetlar var ya onlarla birlikte 1850 tl. ama modakodaki bir magazanın yeni acılmıs subesi oldgu için bu kadar pazarlık yapma sansımız oldu adam daha yeni acmıs dukkanı. dolap iki kapı ama normalden genis iki kapı buyuyen karyola sifonyer epeybuyuk oyuncak sandıgı denen parcayı hediye edilenhani hep takımlar yanında bunlar boyel buyuk raflı bir dolap gibi yapmıslar baslı basına bir dolap bence o davar birde nevresim takımı iste set halinde avizeyide hediye ediyor. bir cibinligi koyduramadık paranın içine 80 tl imis onuda artık 50 den alırız kavga dovus diyoruz:) insalah 16 mayıs dr sonrası gidip bu isi bitireceğiz. fiyat bence uygun yani
modakoya gore tabi

ESRAKO, sen pegperegonun hangi modelini almıştın? biz de beğendik bi bebek arabası ; pegperegonun pliko switch diye bir modeli. bir de maxicosi nin citi taxi cx diye bir modelini düşünüyoruz. bi de chicconun "trio for me" seti var, o da fiyatına göre çok kullanışlı gibi. ama gerekli mi o kadar parça emin değilim.

modeli beğendiniz mi? fiyat 1.850 tl modokoya göre iyi tabi ama mesela ben yatağını 500e alıyorum mothercareden. masif üstelik. dolabın masif olması şart değil diye düşündük ve suntalemden yaptırdık. ama çok içime sindi. fiyatına göre gayet güzel bence. üç çekmeceli iki kapaklı beyaz bir dolap. sıradan tabi. ama aksesuarlarla filan özelleştirmeyi düşünüyorum odayı. şimdiden kafamda fikirler var. yeter ki oda bi boyansın.... aslında duvar kağıtlarına bitiyorum ama çok seçenek var ve ben seçemiyorum. sırf seçemediğim için de boyatacağız. yoksa duvarkağıdı ile badana arasında sadece 100-150 tl fark oluyor. değer bence. ama genç odası olunca duvar kağıdı daha manalı olur, en azından yırtma boyama çizme gibi şeylere maruz kalmaz.

ıZMıRLı hamişler, tek tek hepinize yorum yapamıyorum. hepiniz de cıvıl cıvıl çıkmışsınız çok hoşsunuz. zaten hemen hemen göbekler aynı boyutlara ulaşmış artık. başlarda çok farklıydık hepimiz ama şimdilerde fark kapanıyor sanki... tabi SERAP ve ANGELEYES mankenliğe devam ediyorlar. SERAPçım gerçekten de bizlere göre iki ay geriden geliyor gibisin. bebeğin sağlıklı olduğu sürece bu durum senin için çok büyük şans. hem ne güzel genç yaşta anne olacaksın. buarada kızlar ne güzel hepinizin yüzü botokslu gibi olmuş. dolgunlaşmış yüzleriniz de... ben de hevesle bekliyorum ama yok... hala sönük ve hasta gibi benim suratım. gerilsin artık benimki de....

Günaydın herkese,
dün çok problemliydi site ama size engel olmamış :)
iştençıkmama son 5,5 hafta kaldı bugün bi arkadaşım görüşmeye gelecek inş. anlaşırlar 1 ay birlikte çalışıcaz sonra yolcudur abbas :))
kaçgündür eminönüne gidicem alışveriş için plan yapıyorum yağmurdan dolayı erteleniyor yarın öğleden sonra izin alıp gidicem hava güzel olursa tabii, yürüken zorlanıyorum ağırlaştım iyice daha da ağırlaşmadan alışverişi bitimmek istiyorum
Eşimle konuştuk bebek arabası almaya karar verdik eminönünden onada bakarım yerini bulabilirsem tabi

Esram kapı süsü çok güzel olmuş eline sağlık yarınbende alayım süs malzemesi ev hatunu alucam nasılsa yaparım : ))

Gelelim kuzucuktan haberlere:
Ölçümlerimizin hepsi çok iyiymiş. Gelişimimiz güzelmiş. Tam 740 gram olmuş benim tosuncuk kızım. MAŞALLAH KUZUCUĞUMA:naz

Burko maşallah kuzuna, doktorun çok gıcıkmış kendi tecrübesizliği bence benim göbeğimde yağlı perinataloğ nasıl gördü ultrason çıktısını bile aldı gayet net üzülme sen

evet istiyorum alsın kriz var felan diyor alacağını tahmin etmiyorum ama istiyorum, evlat veriyorum ben ona hem ilgi gösterecek hemde istediğimi alacak :jeyyar:

canım peg perego pliko p3 modernico bizimki. yani senin o sectigin switch in daha konforlu su fiyat olarakta 150-200 farkediyordu arada. yanları kafa dayama yerleri zayıf geldi igozume swicth olanın çunku kullanımda biliyorum bebek çokca yanlara surat dayayıp uyuyor o esnada yerdeki çukura falan girince araba yanak pat pat o yana çarpacak bol malzemeli yumusak bolumlu olmasına ozen gosterdim yanlarının o yuzden yastık falan koymaya gerek olmasın ayrıca diye . bizimkinin yanları falan epey dolgulu hiçbirsey koymaya greek yok . maxi cosi yi hiç bilmiyorum modellerini. chico for me ler aynı senin baktıgın swicth ayarında zaten çok benziyor olculeri bile aynı chicco ile peg peregonun fiyatlıradı çok yakın. aynı kalite bence. ama forme deki parcalara bence gerek yokk.

model begendik zaten ben dumduz birsey istiyorum beyaz. camlı içinde tulu olan iki kapak genis iki kapak ama altta uçer tane cekmece her kapagın altında. yekpare çekmece cekmek bana hep zor gelir iki yanından tutumak gerektigi çin herseyi tek elle yapmayı severim ben çunku:) hele bebek kucagında iken daha zor iki eli kulanmak. ona mekanizma farkı alıyorlar 75 tl uc cekmece için.
yatagının masif yada mdf olması ne farkedecekkii????
yani ne kadar eskiycek yatak ? mdf yi model olarak begeniyorsan anlarım ama dayanıklılık bebek odası için gereksiz bir tabir uç çocuk yapmayı planlamıyorsan tabi:)

boyalarını sormustun su bazlı filli boya kullanıyorlarmıs sertifikası falan vericeklermis:) artık inanıp inanmamak bize kalmıs ne malum onu dediler diye onu kullancakları .
kapı kulplarını falanda sade yapmayı dusunuyroum dolap yatak falan bembeyaz iste.dolap tullerini acık pembe istiycem. yatak seti acık pembe ve beyaz ayıcıklı birdesen olcak sanırım. cibinlik acık pembe. duvarı biraz daha koyuca bir pembeye boyarım diyorum.
ustundeki ahsap ikonlar var dolabın falan onlar cift taraflı bant ile yapısıyormus ilerde istersen genc odası yapmak için onları sokebiiorsun mesela .
ve tum parcaların ayakları yerden yuksek olcak. altını supurmek silmek kolay olusn diye yada altına minik parcalı oyuncak giderdi ben biliyorum oglumdan çıkarmak için elimiz kolumuz sıgmazdı sinir olurduk :)

aynen benim de kimsem yok burada..ben yapmak ya da almak istemiyorum..birileri için değil..ama kendin istiyorsan almalısın bence.
Bisde bugun 7. ayımıza gırdık.. kocaman olduk artık :)))
evrişin 2. 7 ay seferi....:jeyyar:
maşallah bebişine canım..ben de toplam 8 aldım ama 12-13 le doğuma girebileceğime inanmıyorum.son haftalarda çok kilo alıyorum.
maşallah harbiden bomba olmuşlar..

Ne bileyim gülüm yaaabenneyaptımkiŞöyle "hah işte aradığım doktor, aradığım hastane" diyemeyecek miyim bensenağlama
şaka gibi ya.manyak mıdır nedir?bu saatten sonra insana moral vrecekken apır sapır konuşuyor..bu kadın jinekeloglar iyice sinirimi zıplatıyor benim artık..yetti ulan..ben de bulamadım burko..sorun ben de mi diye düşünüyorum..ama ben eskişehir'de iki farklı doktora gitmiştim kürtaj sonrası ağrılarım için..ikisi de çok harika doktorlardı.benim burada ilk gittiğim kadın 2-3 hastayı içeri alır..mahalle karısı gibi muhabbet ederdi..herkes çok övdi diye gitmiştim..ama tanıdıklarına öncelik verirdi..hiç açıklama yapmazdı.sonra emre sinan bey var en azından büyük üniversite mezunu diye ona gittim.hastasına özenli davranan tatlı kuralları olan bir doktor..beğendim..o da izine gidine diğer manyak doktora gitmek zorunda kaldım başıma gelenler malum..sonra gittim alman hastanesine oradaki erkek doktora eşim de ben de güvendik nedense.şimdi diğer hastaneye emre sinana mı dönsem almanda mı devam etsem bilmiyorum..ama o hödüklere de para kazandırmak istemiyorum..üstelik o hastenin başhekimi arkadaşımın amcası ve sahibi başka bir arkadaşımın dayısı..yani çıkıp onlarla konuşsam çok etkili olurdu.ama sevmiyorum böyle şeylerii
kısacası burkocum senin moralini bozan doktora gitme canım..bizim rahat ve huzurlu olamız gerkiyor..tabi olumsuzluklara hazırlıklı olmalıyız da.mesela benim miyomlarım için ilk gittiğim mahalle karısı kılıklı doktor..büyümediler ama bundan sonra büyürler deyip moralimi bozdu..son doktorum.bunların yarısı büyür yarısı büyümez..düşük olsa olurdu şu ana kadar bundan sonra çok risk yok dedi..böyle konuşsalar geberirler sanki..galiba olumsuz bir şey olursa yakalarına yapışırız diye mi korkuyorlar.
İş arkadaşım bi adam, ya sen giderek tanınmaz hale geliyosun. Burada başladığında ne güzel bi kızdın oysa. dediiiii..

Allahım ne güzel güne başlıyorum ben böyleee. klava:
hödük
ay aycaa diyemedinmi bende sizi nazik bir beyefendi olarak tanırdım sizde aynı oranda aksi yone gidiyorsunuz diyeeee.
ağzını öpem ben senin sırnaşık şey
nazancığım burası batman burada herşey olur..dedim ya özel hastane diye..benim babam da senin gibi bankacı bankanın harika doktorları olurdu biz hep onlara giderdik alışmıştık güzel muameleye...ben batmanda şok yaşadım resmen..hastane binası çok güzel ama içinde böyle densiz kendini bilemez insanları salak sanan doktor müsveddeleri ve sağlık meslek lisesi mezunu kendini bir b... sanan kızlar var.

ben de eşime dedim ki dün..hiç bir şey istemiyorum sen yanımda ol ve bebişimizi sağlıkla kucağımıza alalım bir çöp bile istemiyorum

alemsin PETRıK... bi de alamazsa adamcağız üzülürsün sonra..... küçük bişey iste bari...
.
ESRAKO, anlattığın kadarıyla rüya gibi bir oda olacak.
ben ille de masif olsun demiyorum zaten diyorum ya dolabını suntalem yaptırdık. ama biz genç odası da olabilecek bişey düşünmediğimiz için cotbed denen o küçük karyolalardan almak istiyorum ve onu da en güzel mothercareden bulduk. takım olarak oda almayacağımız için tek yatak yaptırmak daha pahalıya geliyordu. biz de hazırını gidip alalım dedik. malum diğer parçaları devşirme yapacağız. eskileri değerlendiriyoruz.... genç odasına döneceğimiz zaman da kızımın zevkine göre bişeyler alırız artık.
pegperego pliko p3 lere de bi bakayım o zaman... seninkinin içinde anakucağı da var mıydı?

oda ve bebek arabası muhabbetleri iyice artmış bende perde cibinlik ve uyku seti hepsini komple takım istiyorum ama çok pahalıya çıkıyor öyle ikea da var bir de funnababy diye bir markanın var.Kızımın odasına duvar stickerları düşünüyoruz duvar kağıtlarına ve bordürlere baktık ama vazgeçtik sonra. Ayrıca perde içinde rustik mekanizmadan kullanıcam çok şirin oluyorlar. Dün öğlen linens e baktım uyku setleri 180 tl nevresimler 52 tl idi 3 al 2 öde diye kampanya varmış 180 de çok uygun değil hani!! Başka bir dükkan da özdilek uku setini sordum o da 98 tl idi sanırım karar vermek zor. Linens de bebek odaları için çok şirin tüller de var haberiniz olsun önemli olan karar verebilmek

kızlar bende önceden elimde olan annemin yaptığı dantel motifleri var.pikocuya sordum güzel bi battaniye sarabilirmiş.lila ve beyaz olsun istiyorum sizce nasıl olur.ve elinde olan veya yaptıran varsa bana resmini yollasın bi zahmet... he miii yerimseniben

ben genc odası olsun mantıgı ile almıyorum acıkcası buyuen yatagı. çunku genc odası olma yasına geline oda bebeksi geldi ki sade birsey almıstık biz oglumdada. ve okula baslıyorhadi odasını yenileyelim dedik heves ettik o ara ablam dogum yapcaktı bebek odasını da ona verelim kullansın yeni almalsınlar bosa dedik o mantıkla yeniledik. zaten yenilemeseydik bile yatagını 4 yasında iken bazalı ikiz yatak olarak degistirmistik karyola tarzı svmem ben zaten. ama daah evel yazmıstım sanırım ben alt degistirme aparatını çok kullanıslı buluyorum buyuen yataklarda yatagın kenarında ya o acıdan ozelikle buyuyen yatak tarzı alıyorum. ha o parca ayrı da olabilir ama aynı kapıya çıkıyor. ve buyuyen yatakların altında bir cekmece var topluca boydan boya oraya 80*180 cm baska bir yatak konabiliyor misafir gelince çekip içinden o yataggı yere koyup yatırmak için sahsen bizim evde yatacak tek yer uçlu koltuk kalıyor. annem kalcak doumdan sonra ona bile yatak yok. ev 3+1 seklinde iki tanesi çocuk odası birtane bizim birde salon kalıyor. o kısma yatak koyarım diye buyuen yatak lı takımlardan alıyorum birazda alt değistirme yeri için .

benim araba tek araba yani ana kucagı yok bizde ana kucagı vardı zaten. arabasıda duruyor oglumun ama lime lime heryeri okadar eski ki kızıma yazık kıyamam eski pusku arabada yatırmaya. yoksa tas gibi mekanızmasi falan. ama el tutma yerleri bile solmus lacivert olmus orta bir gri gibi. ama mekanızma tas gibi tekrar diyorum ya peg perego harika dayanıklı bir marka.

ya fasulyeko peki nevresim seti uyku seti vs diyorsunuz yanında yatak koruyucuyları da varmı bu setlerin ? yani yogran çarsafla bitmiyor malum bebek yataklarının koruycu parcaları var onlar varmı mesela linenstekilerde falan ? hiçbakmadım bende netten bir bakayım

sekerım müthişsin,yalnız senın memişler göbişle yarış halınde :))
maşşalah bebişine burkocum.ayy doktorunu okadar kafana takma,doktorunda yanı bı cins hiç duymuyo agzından cıkanı ve karsındakını hamile oldugunu unuttuguna göre kafadan tırtmış olmalı.hem bu haftalarda olana düşük dendıgınıde ilk kez duyuyorum ona düşük denmez erken dogum denır.neyse sekerım sen bebişinin gelısımının tadını cıkar bence.negüzel şunada bak baya tombiş bi bebiş olcak senınkı sanırım maşşalah buse ye.bizim 22.haftamızda kuzum 520grdı.

canım emınönünden bebek arabası alacagımm yerı arkadas bana tarıf ettı.bende anladıgım kadarıyla sana tarıf edeyım canım mısır çarsısına giriyonya taa sonuna kadar yürü sahıle cıkıyo zaten ordakı bı taksıye bıncekmıssın,unkapanı sarachane diycekmıssın sanırım.taksıyle mesefası 5 dakkaymıs.yanı unkapanı bebek arabası satan yer desende anlarmıs taksıcı ve o yerde sırf bebek arabaları bebek beşikleri mama sandalyelerı vs varmıs.ve cok büyük bı yermıs.cesıt cok fazlaymıs ve mutlaka sıkı pazarlık et dedı arkadasım.gercekten fiyat cok düşüyormus.kraft ın bebek 300 liralık bebek arabasını 0 170 lıraya aldı.

Son düzenleme:
günaydın kızlar
doktordan geldim az önce keyfimi kaçırdı yine doktor yaaa ikinci kez detaylıya girdik,sorun devam ediyormuş bebeğimin kalbine giden damarlardan biri tıkalı bana sordu adam dediki;kanaman oldumu??yok dedim tansiyonun yükseldimi yok dedim düşük oldumu vs dedi ayy içimi kararttı dedim yok böyle sorunlarım hiç olmadı ilk gebeliğim dedim rapor yazdı doktora çıkın bi gösterin dedi,kadın doğumcumda artık gözetim altında olmalısın dedi eğer tansiyonun yükselicek olursa acilen gelmen gerek ve çocuğu almamız gerek dedi yani erken doğum riski taşıyorsun dedi senağlama
hala şapşal gibiyim ne demek istediğini anlayamadım yani benim tansiyon sorunum vs yok??bu şimdi olabiliceklermi söyledi gerçekten ciddi bi sorunmu var karar veremedim offff senağlama
bebişim iyi 1100 gr gelişimi gayet güzel bide bize yakşıklı bi foto verdi eşime vereyim taratsın işyerinde yada foto makina ile çekerim o resme bakıp bakıp avunuyorum başı aşağıda ayaklar midemde bunun haricinde sorun yok bide tartılmayı unuttum acaba kaç kilo oldum evdekide bozuldu benim ağırlığma tartımı dayanır delikafadulden
geçmişi okuyayım..

canım üzme kendini allah herşeyin hayırlısını versin bebeğin ona emanet nede olsa tansiyon filan sorunun yoksa demekki dr olasılıkları sölemiş sana geçmiş olsun bende dün tartıldım sonunda kilo almışım hayatımda ilk defa oğlum sayesinde 61 oldumhihoyyyt

gypsyesra geçmiş olsun canım çok üzme kendini detaylı için hangi doktora gittin perinatalog muydu??bu arada kendini hiç yorma tuzsuz yememen gerekiyorsa ona da uy.
esrako uyku seti içinde yatak koruyucu ve kirli torbası vb var ama nevresim takımında yok tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…