2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

nesrinim kürkçü hanı biraz geçiyorsun aynı sırada orası hürriyet çarşısı çeyiz mağazalrı vardır hep ilk katlarda en alt kat sırf çocuklar için kıyafet vs satan yerler var ben pijama takımları aldım 2,5 tlye 3 tane kolsuz alttan çıtçıtlı bodyler 5 tl yarım kollu ve uzunlar tek olarak 5 tl ben 2 ay önce almıştımgittğinde bi bak penyesi çok güzel dandik değil
kapı süsü bebek şekeri vs içinde zaten kurukahveci mehmet efendi yanındaki sokak komple öyle şeyler satıyoo bende malzememi ordan almıştım 8 tlye maloldu ama ben parasından ziyade vakit geçsin die yaptım şekerleride kendim yapcammm

ay esinde tipik erkekmantıgınla bakyıor tabi ne farkedyer falan. bana kız arkadasalrım içinde bile en var canım odayı sarı boya nolcak ikisinede uyar falan diyenler var :) yani bizi bud urumda tekanlıycak olanlar su an hamile olanlar :)

hayır canım anneni anlatmamıstın senin kizkardesine yaptıklarını anlattın daha çok :)))) annenide merakla bekliyorum:) ilgniç ailesiniz veselam :)))

bana sıkıcı değil sacma ve tuhaf geliyor. sıkıcı olması için bir zorunluluk olması gerek oyle bir zorunlulugum yok saedce garipsiyorum nedenlerine gelince.
birincisi saglık ocagına giden gebe ile bebeklerini goturenleri bir tutmuyorum ben. bebek saglıgı için saglık ocaklarına goturmeyide yadırgıyor değilim neden ikisni bir arada tuttun anlayamadım ben gebelik takibi için saglık ocagına gitmeyi analmlı bulmuyorum. cunku yaptıkları birsey yok gidenler yazıyor iste. ultrason yok seker yuklemesi yapılmıyor e malum en lazım olan ikili uçlu testler yapılmıyor. ne yapılıyor garip bir aletle kalbi dinleniyor bebegin. garip laflarla ordaki ebeler hamileleri simdiye kadar duyduklarımdan anlatıyorum korkutuyor yok bebegin asagıda yok erken dogum olur. onun haricinde bir yapılanda tetanoz asısı. onuda isteyen yaptırıyor zaruri birsey değil aslında.

yani saglık ocagı çok faydalı bir sey yapmıyor gebelik icin,
bebek saglıgı için asılarını yaptırmak için vs tabiki faydalı bir kurum.

ayrıca turkiyede saglık sektorune verilen oneme bakınca ssk lara kendi isteginle giden insanlara verilen ilgiye bakılınca gebe lerin evlerine gidecek kadar bir ilgi bana celiskili geliyor komik gelioyr. kendi istegi ile kuruma gidenle ilgilenilmiyor ulkemizde yada saatlerce sira bekletiliyor saglık ocakları uygulaması ise nası bir uygulamadirki evler aranıyor kapılara gidiliyor. garip bir celiski goruyorum ondan takıldım yazdım.

ya siz çok matrak bir sulalesiniz anlasılan koptum annenin yaptıklarına ama kadıncagız kendince iyi seyler yapmıs niye hakkını yiyorsun :)))

esracım aile hekımlıgı varya ondan zorunlu,mecburlar yanı öle davranmaya görevlerı çünkü.ama eger tetenoz asısı olmak istemezsen,son 5 sene içinde tetenoz aşısı olmustum dersın ozaamn zaten yapmıyolar
canım süper özet gecmısın valla,saol cok işime yarıycak.ama yerlerını iyice bı öğrenmek için basını biraz agrıtabılırım yerimseniben şu özlembebe olayını iyice öğrenmem lazım sanırım ordan memnun kaldın ve 0_6 aylık bölümü orda tamamladın.bende hayırlısıyla bıan önce bitirsem su alısverısı sonra artık yıkayıp ütülesm o tatlı seylerı.bebegımın herseyı sankı pamuk sekerı,donlarına bıle baylıyorum yaakaydirigubbakcemile2
buarada ben o sepetle bebegı tasımam,ben sadece ilk 4 ay odamda yanımda yatırırım die düşündüğüm için ve odadan odaya tasıması cok rahat oldugu için alıcam.arkadasımda portbebe var,muhtemelen onu kullancam hastaneye falan gıderken tasımak için,çünkü sadece 2 ay kullandı,hanı sünger gıbı bıseden oluyoya ondan.
canım güle güle kullanın cicileri.montu ve gömlegıne bayıldım,o gömlegı gıyınce tam bı küçük adam olur senınkı

esracım bu kürkçü hanı ben bulabılırmıyım acaba,havuzlu hanla arası cok uzakmı.şu tarıf ettıgın yerlere bende bı ugrıyım dıyom ama oraları bılmeyen ben bulabılırmıyım tarıfle dersın:bbo:

Son düzenleme:
valla kızı olanlar düşündün artık benim artist oğlum kızlarınızı tavlar bak bu cicileri giyince:))

kızlar aldıklarınızı gule gule giysin bebisler

nesrin birgun içinde kendini yormaman iyi olmus canım dah azamanımız var kalanları artık tek tek almak çok yormaz insanı onemli olan çogunlugu almak.
sebamed urunleri demek havuzlu han da ucuz orası bana hiç ucuz gelmedi bende yazmıstım zaten kurkcu han havuzlu hana goreç ok daha ucuz diye demek dogru izlenimmis.

tmm biliyorum bahsettiğin yerlerin hepsini çok iyi biliyorum ama isimlerini bilmiyordum dün gidince öğrendim hep bildiğim yerler unutmam artık, kapı süsüne bende heveslenmiştim kendim yapacaktım arkadaşım ikna etti o anmantıklı geldi ama bebek şekerini kendim yapıcam inş. kahvecimehmetefendinin ordaya gidecektim dün yorulmayayım diye gitmedim sonra artık
halen ayaklarım ağrıyor, akşam koltukta sızmışım eşim uyandırdı sol bacağıma bi kramp girdi yarım saniye sürdü ama felaket bi ağrı bacağı ikibüklümoldu doğrulmuyor oturmaya çalıştım da öyle geçti damarı çekiliyorsanki niye böyle oluyor sürekli sol bacağıma oluyor böyle ağrılar :uhm:

aman esracım takılma bukadar,onlarda kendı çaplarında bişeler yapıyolar,evet saglık ocagında enfazla idrarda iltahap varmı kan degerlerın normalmı tansıyon kılo ve demırın iyimi die tahlıl oluyor.ama herkez bızım gıbı bılgılı degıl,enazından saglık ocagında doktor hastasını yönlendırıyo,yoksa bır gebe için enfazla yapabılecegı seyler yazdıklarımla sınırlı.cahıl olan anne adaylarının yönlendırılmeye gercekten ihtiyacları var,ondan böle peşlerinde koşuyolar.ki bıyerden baslamak lazım enazından saglık ocakları aile hekımlıgı olarak cağ atladı sırada hastanelerımız vardır belkıde

ayçaaaa sen o yüzden böle olmuşsunnn inek beyni haa kaydirigubbakcemile3:1hug:
e annen sana bunları yaptıysaa seninde zamanında kardeşine yaptıkların çok normalll yaneee etkiye tepki gibi delikafadulden

Böyle söyleyeceğini biliyordum:)

ya canım o damar cekılmesı kramp olayı bendede oluyo,özellıkle gece uykumdan uyandırıyo resmen,yanı haftada bırde olsa cok fena bıse,eşimi uyandırıyorum,aklında bulunsun eşin falan bırı ufaladıgında hemen dagılıyor kasılma.benım genelde dizimin altına alt baldırıma giriyor.

arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. uzun bi aradan sonra tekrar yazmak nasip oldu. ve nihayet salı günü 4d boyutlu usg ye girdim ve bütün bana söylenen cinsiyet karmaşasına son verdimm. ve benim bi kızım olacakkk..
salı günü 25+5 dik. kızım tam 956 gr ve 36 cm boyundaydı. bütün ölçüleri 2 hafta önden gidiyomuş ve irii bi bebk olcakmış.. işte böle sizinlede payşlaşmak istedim...

rica ederim canım istediğini sorabilrsin nerden ne aldıysam kartlarını aldım adreslerini yazarım sana kolay bulursun
kürkçühanla havuzlu hanın arası uzak değil kime sorsan gösterir kolay yerleri, Esranın dediği hürriyet çarşısına da git ben unuttum dün gitmeyi :) unutma havuzluhanda bebiş kıyafetleri pahalı Esrako da benle aynı fikirde, biberon şampuan gibi ihtiyarlar uygun sadece
bende sepeti taşıma amaçlı kullanacaksın sandım inceledim dün internetteki fiyatla aynı, dedim buraya gelmenin ne avantajı varki havuzlu handa hiç indirim yapmıyorlar gıcıklar biraz :))

telkirma kullanıcısından alıntı
Annem ben bebekken bana neler yapmıştı kısaca anlatayım..

-Güzel olsun diye gözlerime limon suyu damlatmak

-Ateşte kızdırılmış iğneyle kulaklarımı delmek. Deliği beğenmeyerek yanında ikinci bir delik açmak

-Zeki olayım diye, inek beyni haşlayıp yedirmek (meğer ki ne zararlıymış sonradan öğrendi de feryat etti)

-Kışın ortasında ve Kars gibi soğuk yerde, bacaklarımı çırılçıplak soyup, d vitamini alayım, kemiklerim gelişsin diye beni balkonda güneşe çıkarmak..

Benim tarafımdan anneme sorulan soru şu?
Anne kardeşlerime niye yapmadın aynı eziyeti.. Eziyet olur mu kızım, sen daha iyi ol daha güzel ol diye yaptım hepsini!!!!! E sen ilk çocuktun ilk deneyimimdin, daha cesurdum sende, onlara kıyamadım...

ayy inanamıyorum şakamı bu,gözlerıne limon suyumu damlatmıs :1shok: anacım Allah korumus senı valla.gercekten yanı deneme tahtası olmussun canım kaydirigubbakcemile3 zaten hep öyledır yapılan hatalar bırer tecrübe olarak gerı döner annedede öle olmus demekkı

kelebeğim bu saydığımız yerleri bulmaman imkansız canım sen yeterki isimleri not al eminöüne geldin ya mısır çarşısına gir önde bi kapı var hemen ordan gir tam karşı kapısından çık..çıktığın kapıdan dümdüz yukarı doğru ver kendini oralarda bijuteri mağzaları vs var hep kime sorarsan sor sana gösterirler, ben sana şurdan gir buraya çık dersem kafan karışır oraları bilmediğin için sen sadece han isimleri ver zaten insanımız çok meraklıdır adres tarifi vermeye kaldıki..havuzlu hanı bulduğunda,sırtını hanın kapısına ver sol tarafa doğru 100-150 mt gidince chicco sevi bebe vs bi arada o tarafa yürürken sola doğru hafif yokuş yukarı bi yol çıkar taşlı yürümesi biraz zor bi yoldur sağlı sollu abiyeciler vardır orda,ordada sağ tarafı takip ederek git kürkçü hanı görürsün aynı sıra üstündede hürriyet çarşısı var ama çarşısnın en alt katına in unutma diğer katlarda iç çamaşırı çeyiz mağazaları varr
ay karışıkmı oldu umarım anlatabilmişimdir -tatlicadiarzu-

maşşalah bebişine maşşalah.bencede iri bi bebek olcak sanırım.nerdeyse 1 kılo omus bıle coktan,ki daha 26.haftadasın.benden kızına kocaaa nı maşşalah

saol canım :1hug: adreslerını verırsınde rahat bulurum ,valla siz gitmişsiniz sen esrako esra hepiniz havuzlu hana pahalı diyorsunuz ozaman bana yol göründü istikamet kürkçü han ve hürriyet carsısı
şaka bıyana sanırım bu havuzlu hanın adı bebek ürünlerı olan han die cıktı ya,adamlar uzaktan gelecek olanların bu tuzaga düüşecegını bılerek indirim yapmıyorlar demekkı.neyse kısmetse carsamba gunu düşünüyoruz senden ayrıntılı bılgılerı alırım ozaman yerimseniben

ben adanaya yas için gittiğimde iki üç güm bebeğimin harakatlerini hissetmeyip sağlık ocağına gittim.yasta zor günler geçirdiğim için de endişelendim.ebe önce dinledi kalp atışlarını benim nabzım mı bebeğinmi kalbi anlamadı.sonra doktor geldi oda anlamadı.bide beni korkuttular kanaman varmı suyun geldimi bi ultrasona gir sen diye.bende hemen bi kadın doğumcu buldum.sıra beklerken eşim çok endişeliydi neden algılayamadılar kalp atışlarını diye.bende eşime"ben biliyorum ve hissediyorum.bebeğim iyi ve kalbi pıt pıt atıyor.bak doktorda onaylayacak beni" dedim.doktor da bebeğim kıpır kıpır kalbide çok iyi atıyordu.bu haftalarda iki üç gün hissetmemen doğal bide üzücü ve stresli günlerde etkilemiştir dedi.zaten görev yerimdeki sağlık ocağında ise ne tartı ne steteskop var.görevini iyi bilmeyen ebe ve doktorlarla karşılaşırsan korkutmaktan başka bi işe yaramıyorlar

benim annemde ablama hamileyken babam bi gün almış hayvanat bahçesine götürmüş annemde antepten yeni gelmiş kadın hayvanat bahçesi felan görmemiş daha öncee bi bakmış maymunlar goriller ayyy bi bakmış incelemiş şaşkın şaşkın,babaannem demiş bakma öyleee çocuğun onlara benzer delikafadulden
annem korkmuş tabeee kafayı çevirmiş ama nereye baksa tüylü hayvan kaydirigubbakcemile3
neyse ablam doğmuş anam bi kıllı bi kıllı bi parça bebek bir yığın saç felan haladaaa bıkmıtşrı kuaföre gitmekten ağda yaptrımaktan kaş bıyık aldırmaktan hep derimki ona anam maymunlara çok bakmış onadan bu kadar kıllsıın :roflol:
epliasyon bile kar etmedi kızaa ya azaltmadııı kıllı böcekkk :1rolleyes:
ay inansammı bilemedim tesadüfmüdür bu çok ilginç gerçekten benzermi baktığımz şeylere kafamçokkarıştı

ayy canım yiyim ben senı emiiii,negüzel anlattın.aslında emınönünde 3 sefer gitmişliğim var,o bujiterı magzaları dedıgın yerden cok kez indim cıktım (eee tabı hamile degıldım ozaman) bıtek isim bılmıyorum ya ondan dedım ama sanırım kolay bulabılirim.eh kürkçü handa uzak degılmıus hürriyet carsıda öle,zaten emınönü nekadar yer ama karısık işte bıraz bıde kalabalık insanın basını döndürüyo.neyse bız erken gıdıcez zaten bol bol dinlenıp bol bol alısverıs imkanım olcak inşallah

petrikcim ve esracım valla agzınıza saglık ikinizede cok tesekkur ederim :1hug:

Ayça süpersiniz ana kız
inek beynimi yemişsin senn hehe
beni kulağımıza anneannem delmişti sarımsaklı iğneyle sonra renkli ipler takıyordu iyişene kadar kapanmasın diye çok hoşuma giderdi :)
gözlerime limonu ben kendim yaptım ilk okula giderken arkadaşımla bilikte birbirimizin gözüne limon sıktık parlak güzel olsun diye ne yanmıştı ama :)) nerden duyup yaptım bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…