saol cnm daha iileri senin oğluşunun olsun:1hug:eftelyacım güle güle kullan..gerçekten çok güzeller..
Esrako, puff hep seni anlatıyorum herkese, cinsiyeti için bütün doktorlar kız diyo, kendi doktoru erkek. Napsın bu Esra şimdi, ne zor durum.. Eşim diyo ki en iyisi hiç öğrenmemek. Olur mu diyorum kıyafet herşey o renge göre belirleyeceksin..Hem oğlu var ikinciyi kız ister tabi. Bebeğin rengi mi olur diyo. Of bu erkekler..
Biz erkeğe öyle alıştık ki, şimdi kız doğsa uzun bi süre alışamam. Kız deselerdi de erkek doğsaydı da aynı şey yani.. Artık erkek kıyafetleri bile kzılarınkinden güzel görünmeye başladı gözüme. Farklı bakmaya başlıyosun tabi.. Gerçi babamız hala kız bebek olsaydı diye keşkeleniyo gibime gelmiyo değil. Çok düşkün kız çocuklara...
Esrako, anneler ve kayınvalideler özellikle değil mi.. Çok giydirme terler, öyle yatırma boğulur, yok yıkama hasta olur, öyle tutma bilmem ne olur..Ben hiiiiç gelemem napcaz bilmiyorum..
Hele annem felaket karışır. Sırf o yüzden evlenene kadar yemek yapmayı bilmiyordum. ne zaman mutfağa girsem aaaaaaaaaaa çok tuz attın, aaaaaaaaa o kadar salça koyulur mu, aaaaaaaaaaa patateslerin kabuklarını soyacam diye patatesi soydun bitirdin..Yeter deyip bırakırdım...
Daha önce anlatmış mıydım annemin bana ben bebekken yaptıklarını??
ESRAKO günaydın.bu sağlık ocağı konusu sanırım sana tuhaf yada sıkıcı geliyo ama.eminim senin özel hastaneye gitme imkanın, bebeğini istediğin doktora götürme imkanın var..ama o kadar anne var ki 6 ayına gelmiş ancak 1 kez bebeğini doktora götürebilmiş olan,sağlık güvencesi olmayan...asıl bu durum onlar için uygulanıyo,ve durumu iyi olanlara da ayrım yapılmıyo...bence yadırgamamak lasım gitmeyi ver gitsin..ama canım diğer durumu kötü olan babası çalışamayan bebişleri de düşünn....benim nacizhana fikrim bu...
Annem ben bebekken bana neler yapmıştı kısaca anlatayım..
-Güzel olsun diye gözlerime limon suyu damlatmak
-Ateşte kızdırılmış iğneyle kulaklarımı delmek. Deliği beğenmeyerek yanında ikinci bir delik açmak
-Zeki olayım diye, inek beyni haşlayıp yedirmek (meğer ki ne zararlıymış sonradan öğrendi de feryat etti)
-Kışın ortasında ve Kars gibi soğuk yerde, bacaklarımı çırılçıplak soyup, d vitamini alayım, kemiklerim gelişsin diye beni balkonda güneşe çıkarmak..
Benim tarafımdan anneme sorulan soru şu?
Anne kardeşlerime niye yapmadın aynı eziyeti.. Eziyet olur mu kızım, sen daha iyi ol daha güzel ol diye yaptım hepsini!!!!! E sen ilk çocuktun ilk deneyimimdin, daha cesurdum sende, onlara kıyamadım...
esracım aile hekımlıgı varya ondan zorunlu,mecburlar yanı öle davranmaya görevlerı çünkü.ama eger tetenoz asısı olmak istemezsen,son 5 sene içinde tetenoz aşısı olmustum dersın ozaamn zaten yapmıyolarSAGLIK OCAGI :)
dun aksam eve gittim yarım saat sonra kapıcı geldi :) saglık ocagından gelmisler beni sormuslar ay allahım saka gibi yaa tam wanted oldum sanırım :)) eee dedim geldiggmizi soyleyin bir gelsin saglık ocagına demisler kapıcıya ugrayıp not birakmıslar oldum gulmekten nası yani ya deyip durdum aksam. nasi yani insanların boyle pesine dusuyorlar . ay bana zorla tatanoz asısı yapmaya kalkarlarmıs yakalayıp :)))) uizinde iken kapıya dayanıp içeri girerlermis zorla :))))) saka biryana enteresan bir uygulama aramayı kestiler simdi kapıya dayandılar .
canım süper özet gecmısın valla,saol cok işime yarıycak.ama yerlerını iyice bı öğrenmek için basını biraz agrıtabılırım yerimseniben şu özlembebe olayını iyice öğrenmem lazım sanırım ordan memnun kaldın ve 0_6 aylık bölümü orda tamamladın.bende hayırlısıyla bıan önce bitirsem su alısverısı sonra artık yıkayıp ütülesm o tatlı seylerı.bebegımın herseyı sankı pamuk sekerı,donlarına bıle baylıyorum yaakaydirigubbakcemile2şimdide dünkü alışverişimi yazayım :)
Ablasının bebeğine alışveriş yapmış tecrübeli arkadaşımla gittim
önce sultan hamamda özlem bebeye girdik sultan hamamda bebek kıyafetleri satan çok dükkan var bildiklerimize girdik sadece, özlem bebe bayağı indirim yaptı ve ürünleri kaliteli 0-3 3-6 ay kıyafet ihtiyacımız kalmadı onları tammalanmış oldu
yine sultanhamamda havuzlu han var onun en alt katından bişeyler aldım kıyafetler piyasa fiyatı kesinlikle indiirm yapmıyorlar sadece nakite %10 orada kapı süsü tarak boğulma önleyici yastık felan aldım sadece bu tarz ihtiyaçlar uygundu diğerleri piyasa fiyatı
dr browns ın biberonunu aldım 2 li çok uygundu fiyatı bebeğin hava yutmasını önleyen sistemi var methini daha önceden duymuştum, sebamedin ürünleride ucuzdu tüm ürünlerini almadığıma pişmanı ama eşyamız çoktu
Minik kelebek dün linkini verdiğin sepeti taşına bilen bebek beğişini inceledim kesinlikle taşınmaz çok ağır hantal ve büyük onunla doktora felan giderken kullanamzsın çok büyük bebek 1 yaşına kadar yatabilr içinde , resimden bakınca farklı yakından görünce farklı
anakucağı alıcam arabaya bağlanabilen havuzluhanda 40 liraydı çok uygun
havuzlu hanın karşısında çamaşırcı vardı lahusa pijamasını aldım 2 tane si 60 tl oda en uygun buldugumdu Akten yıldız adı çok güzel pazarlık yapabiliyorsun :)
son olarakta kürkçühana gittim ordan kendime anneler günü hediyesi aldım :)) poncuklu salon takımlarından çoook ucuzdu :)
bebeğimin odasına yer minderi istiyordum evde var ama çok büyük kumaş alıp diktirecektim orda hazır dikilmiş satan biryer buldum çok uyguna geldi kumaşına ayrı terziye ayrı mafraf çıkacaktı altın bulmuş gibi sevindim alkisalkisalkis
kürkçühan iç çamaşırcı var çok yumuşak kumaştanbüyük donlar aldım tanesi1,5 gibi komik bi rakama :)
günün özeti
kürkçühan havuzluhandan daha ucuz
hafta sonu gitmeyin çok kalabalık dün bile kalabalıktı
nakit parayla gidin ve yanınız da biri olsun arkadaşım taşıdı eşyaların çoğunu ama yorgunluktan öldüm
sonraya bırakmayın alışverişi ağırlaştıkça yürümek çok zor oluyor
resimleri akşam çeker eklerim
canım güle güle kullanın cicileri.montu ve gömlegıne bayıldım,o gömlegı gıyınce tam bı küçük adam olur senınkı
nesrinim kürkçü hanı biraz geçiyorsun aynı sırada orası hürriyet çarşısı çeyiz mağazalrı vardır hep ilk katlarda en alt kat sırf çocuklar için kıyafet vs satan yerler var ben pijama takımları aldım 2,5 tlye 3 tane kolsuz alttan çıtçıtlı bodyler 5 tl yarım kollu ve uzunlar tek olarak 5 tl ben 2 ay önce almıştımgittğinde bi bak penyesi çok güzel dandik değil
kapı süsü bebek şekeri vs içinde zaten kurukahveci mehmet efendi yanındaki sokak komple öyle şeyler satıyoo bende malzememi ordan almıştım 8 tlye maloldu ama ben parasından ziyade vakit geçsin die yaptım şekerleride kendim yapcammm
valla kızı olanlar düşündün artık benim artist oğlum kızlarınızı tavlar bak bu cicileri giyince:))esracım aile hekımlıgı varya ondan zorunlu,mecburlar yanı öle davranmaya görevlerı çünkü.ama eger tetenoz asısı olmak istemezsen,son 5 sene içinde tetenoz aşısı olmustum dersın ozaamn zaten yapmıyolar
canım süper özet gecmısın valla,saol cok işime yarıycak.ama yerlerını iyice bı öğrenmek için basını biraz agrıtabılırım yerimseniben şu özlembebe olayını iyice öğrenmem lazım sanırım ordan memnun kaldın ve 0_6 aylık bölümü orda tamamladın.bende hayırlısıyla bıan önce bitirsem su alısverısı sonra artık yıkayıp ütülesm o tatlı seylerı.bebegımın herseyı sankı pamuk sekerı,donlarına bıle baylıyorum yaakaydirigubbakcemile2
buarada ben o sepetle bebegı tasımam,ben sadece ilk 4 ay odamda yanımda yatırırım die düşündüğüm için ve odadan odaya tasıması cok rahat oldugu için alıcam.arkadasımda portbebe var,muhtemelen onu kullancam hastaneye falan gıderken tasımak için,çünkü sadece 2 ay kullandı,hanı sünger gıbı bıseden oluyoya ondan.
canım güle güle kullanın cicileri.montu ve gömlegıne bayıldım,o gömlegı gıyınce tam bı küçük adam olur senınkı
esracım bu kürkçü hanı ben bulabılırmıyım acaba,havuzlu hanla arası cok uzakmı.şu tarıf ettıgın yerlere bende bı ugrıyım dıyom ama oraları bılmeyen ben bulabılırmıyım tarıfle dersın:bbo:
tmm biliyorum bahsettiğin yerlerin hepsini çok iyi biliyorum ama isimlerini bilmiyordum dün gidince öğrendim hep bildiğim yerler unutmam artık, kapı süsüne bende heveslenmiştim kendim yapacaktım arkadaşım ikna etti o anmantıklı geldi ama bebek şekerini kendim yapıcam inş. kahvecimehmetefendinin ordaya gidecektim dün yorulmayayım diye gitmedim sonra artıknesrinim kürkçü hanı biraz geçiyorsun aynı sırada orası hürriyet çarşısı çeyiz mağazalrı vardır hep ilk katlarda en alt kat sırf çocuklar için kıyafet vs satan yerler var ben pijama takımları aldım 2,5 tlye 3 tane kolsuz alttan çıtçıtlı bodyler 5 tl yarım kollu ve uzunlar tek olarak 5 tl ben 2 ay önce almıştımgittğinde bi bak penyesi çok güzel dandik değil
kapı süsü bebek şekeri vs içinde zaten kurukahveci mehmet efendi yanındaki sokak komple öyle şeyler satıyoo bende malzememi ordan almıştım 8 tlye maloldu ama ben parasından ziyade vakit geçsin die yaptım şekerleride kendim yapcammm
bana sıkıcı değil sacma ve tuhaf geliyor. sıkıcı olması için bir zorunluluk olması gerek oyle bir zorunlulugum yok saedce garipsiyorum nedenlerine gelince.
birincisi saglık ocagına giden gebe ile bebeklerini goturenleri bir tutmuyorum ben. bebek saglıgı için saglık ocaklarına goturmeyide yadırgıyor değilim neden ikisni bir arada tuttun anlayamadım ben gebelik takibi için saglık ocagına gitmeyi analmlı bulmuyorum. cunku yaptıkları birsey yok gidenler yazıyor iste. ultrason yok seker yuklemesi yapılmıyor e malum en lazım olan ikili uçlu testler yapılmıyor. ne yapılıyor garip bir aletle kalbi dinleniyor bebegin. garip laflarla ordaki ebeler hamileleri simdiye kadar duyduklarımdan anlatıyorum korkutuyor yok bebegin asagıda yok erken dogum olur. onun haricinde bir yapılanda tetanoz asısı. onuda isteyen yaptırıyor zaruri birsey değil aslında.
yani saglık ocagı çok faydalı bir sey yapmıyor gebelik icin,
bebek saglıgı için asılarını yaptırmak için vs tabiki faydalı bir kurum.
ayrıca turkiyede saglık sektorune verilen oneme bakınca ssk lara kendi isteginle giden insanlara verilen ilgiye bakılınca gebe lerin evlerine gidecek kadar bir ilgi bana celiskili geliyor komik gelioyr. kendi istegi ile kuruma gidenle ilgilenilmiyor ulkemizde yada saatlerce sira bekletiliyor saglık ocakları uygulaması ise nası bir uygulamadirki evler aranıyor kapılara gidiliyor. garip bir celiski goruyorum ondan takıldım yazdım.
ayçaaaa sen o yüzden böle olmuşsunnn inek beyni haa kaydirigubbakcemile3:1hug:
e annen sana bunları yaptıysaa seninde zamanında kardeşine yaptıkların çok normalll yaneee etkiye tepki gibi delikafadulden
tmm biliyorum bahsettiğin yerlerin hepsini çok iyi biliyorum ama isimlerini bilmiyordum dün gidince öğrendim hep bildiğim yerler unutmam artık, kapı süsüne bende heveslenmiştim kendim yapacaktım arkadaşım ikna etti o anmantıklı geldi ama bebek şekerini kendim yapıcam inş. kahvecimehmetefendinin ordaya gidecektim dün yorulmayayım diye gitmedim sonra artık
halen ayaklarım ağrıyor, akşam koltukta sızmışım eşim uyandırdı sol bacağıma bi kramp girdi yarım saniye sürdü ama felaket bi ağrı bacağı ikibüklümoldu doğrulmuyor oturmaya çalıştım da öyle geçti damarı çekiliyorsanki niye böyle oluyor sürekli sol bacağıma oluyor böyle ağrılar :uhm:
canım süper özet gecmısın valla,saol cok işime yarıycak.ama yerlerını iyice bı öğrenmek için basını biraz agrıtabılırım yerimseniben şu özlembebe olayını iyice öğrenmem lazım sanırım ordan memnun kaldın ve 0_6 aylık bölümü orda tamamladın.bende hayırlısıyla bıan önce bitirsem su alısverısı sonra artık yıkayıp ütülesm o tatlı seylerı.bebegımın herseyı sankı pamuk sekerı,donlarına bıle baylıyorum yaakaydirigubbakcemile2
buarada ben o sepetle bebegı tasımam,ben sadece ilk 4 ay odamda yanımda yatırırım die düşündüğüm için ve odadan odaya tasıması cok rahat oldugu için alıcam.arkadasımda portbebe var,muhtemelen onu kullancam hastaneye falan gıderken tasımak için,çünkü sadece 2 ay kullandı,hanı sünger gıbı bıseden oluyoya ondan.
maşşalah bebişine maşşalah.bencede iri bi bebek olcak sanırım.nerdeyse 1 kılo omus bıle coktan,ki daha 26.haftadasın.benden kızına kocaaa nı maşşalaharkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. uzun bi aradan sonra tekrar yazmak nasip oldu. ve nihayet salı günü 4d boyutlu usg ye girdim ve bütün bana söylenen cinsiyet karmaşasına son verdimm. ve benim bi kızım olacakkk..
salı günü 25+5 dik. kızım tam 956 gr ve 36 cm boyundaydı. bütün ölçüleri 2 hafta önden gidiyomuş ve irii bi bebk olcakmış.. işte böle sizinlede payşlaşmak istedim...
rica ederim canım istediğini sorabilrsin nerden ne aldıysam kartlarını aldım adreslerini yazarım sana kolay bulursun
kürkçühanla havuzlu hanın arası uzak değil kime sorsan gösterir kolay yerleri, Esranın dediği hürriyet çarşısına da git ben unuttum dün gitmeyi :) unutma havuzluhanda bebiş kıyafetleri pahalı Esrako da benle aynı fikirde, biberon şampuan gibi ihtiyarlar uygun sadece
bende sepeti taşıma amaçlı kullanacaksın sandım inceledim dün internetteki fiyatla aynı, dedim buraya gelmenin ne avantajı varki havuzlu handa hiç indirim yapmıyorlar gıcıklar biraz :))
kelebeğim bu saydığımız yerleri bulmaman imkansız canım sen yeterki isimleri not al eminöüne geldin ya mısır çarşısına gir önde bi kapı var hemen ordan gir tam karşı kapısından çık..çıktığın kapıdan dümdüz yukarı doğru ver kendini oralarda bijuteri mağzaları vs var hep kime sorarsan sor sana gösterirler, ben sana şurdan gir buraya çık dersem kafan karışır oraları bilmediğin için sen sadece han isimleri ver zaten insanımız çok meraklıdır adres tarifi vermeye kaldıki..havuzlu hanı bulduğunda,sırtını hanın kapısına ver sol tarafa doğru 100-150 mt gidince chicco sevi bebe vs bi arada o tarafa yürürken sola doğru hafif yokuş yukarı bi yol çıkar taşlı yürümesi biraz zor bi yoldur sağlı sollu abiyeciler vardır orda,ordada sağ tarafı takip ederek git kürkçü hanı görürsün aynı sıra üstündede hürriyet çarşısı var ama çarşısnın en alt katına in unutma diğer katlarda iç çamaşırı çeyiz mağazaları varr
ay karışıkmı oldu umarım anlatabilmişimdir -tatlicadiarzu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?