2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

nası bi faydası var??? çok ayrıntıya girmeden açıklayabilrimisn??

Helal olsun annemm fallaa.. sapka cıkartır, susarımm :1closedeyes: "En"lerin kadınısın sen satennn..

burada çıkmış geçen hafta alışverişte görmüştüm ama hiç canım çekmedi kızmdada ilk karpuza aş ermiştim bunda ıııhhıııhh gördüğüm halde cık istemedi canım ama bende şimdi
fındık rüyası dondo yedüm ama tamamen oğlum için benim canım çekmedi yanüüüüüüü-tatlicadiarzu-

doğumu kolaylaştırdığına inanlıyor bence azgın karıların uydumasımıki desem kızan olurmu acep CADIARZU
esarcım sen ve eşin kendinizi rahat hissediyorsanız devam anam tabi herhangi sancın filan yoksa enlerin kadunu kaydirigubbakcemile3

Gebelikte cinsellik zarar vermiyor

'Gebelik süresince cinsel ilişki kurulmasının erken doğuma yol açacağı veya bebeğe zarar vereceği' şeklindeki düşünce ve inanışların yanlış olduğu belirtilerek, tıbbi problemler olmadıkça, hamilelikte son güne kadar bile cinsel ilişkinin sakıncası bulunmadığı bildirildi.

Jinekolog Opr. Dr. Ali Yazgan, yaptığı açıklamada, bir kısım anne adayı, cinsellik konusunu doktoruna açmaktan kaçınırken, bazen de doktorların bu konuyu hastası ile açıkça konuşmaktan kaçındığını vurgulayarak, "Bu iletişim kopukluğu yüzünden çiftler, 'gebelikte ten uzak durmaları gerektiği' mesajını çıkarırlar veya halk arasındaki inançlara göre davranırlar" dedi.

Halk arasında, 'ilk üç aydaki cinsel ilişkinin düşük ile sonuçlanacağı' inancının yaygın olduğunu hatırlatan Opr. Dr. Ali Yazgan, "En fazla gebelik kaybının ilk üç ayda olduğu bir gerçektir ama, bunun sebebi, cinsel ilişki değil, genetik bozukluklara bağlı (anomalili-normal olmayan) gebelikler sonucu kendiliğinden düşük olmaktadır" diye konuştu.

Cinselliğe engel oluşturacak tıbbi problemler olmadıkça, gebelik süresince, hatta son güne kadar cinsel ilişkinin yasak olmadığını kaydeden Jinekolog Opr. Dr. Ali Yazgan, "Gebeler, cinsel ilişkinin zararlı olabileceği şartları kendi kendine değerlendirebilecek bilgi donanımından yoksun oldukları için, bu konuda en sağlıklı bilgileri doğum uzmanlarından alabilirler" dedi.

Sağlıklı bir gebelikte doğuma kadar olan sürede cinsel ilişkiyi engelleyecek herhangi bir sebep bulunmadığını söyleyen Dr. Yazgan, "Normal bir gebelikte orgazm ile birlikte görülen rahim kasılmalarının hiçbir zararı ve tehlikesi yoktur. Aksine bu kasılmalar, normal doğum için rahim kasının hazırlanmasına yardım eder ve doğum için pelvis kaslarının yeteri derecede güçlü ve dayanıklı olmasını da sağlar" şeklinde konuştu.

Opr. Dr. Ali Yazgan, iyi bir cinsel birlikteliğin, çiftleri birbirlerine daha da yakınlaştıracağını ve gebenin duygusal, alıngan, kırılgan mizacı sebebiyle muhtemel problemlerin çözümünde çiftlerin daha toleranslı olmasını sağlayacağını bildirdi.

Dr. Yazgan, gebelere cinsel ilişkinin yasak olduğu durumları ise şöyle sıraladı:

"Gebelik kesesinin erken açılması ve suların erken gelmesi, vajinal kanama, geçirilmiş gebeliklerde erken doğum tehdidi hikayesi ve şimdiki gebelikte erken doğum tehdidi, partnerin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıyıcısı olması ve plasenta previa (çocuğun eşinin önde olması ve rahim ağzı kanalını kapatması)."

gypsyyy karpuz macerana koptum yarasın canım sonuna kadar bebeisine bol bol vitamin olsun. ama ufak tv varsa kur banyoya cıkamayabilirsin:)))

bencede eger sorun yoksa gece hayatına devamda benimde gripten filan pek gozum acılmıoki gece hayatı yasayım . son gun banyosunu yapıp doguma giden insanlar biliorum masallah

İşin özü ayrıntılarda gizlidir bence Mercimekim.. Esramm ayrıntılı anlatsın derimm kaydirigubbakcemile3

çaplar tutmuyo da..hani bilmediğim başka bi durum mu var acaba dedim..naniknanik

Helal olsun annemm fallaa.. sapka cıkartır, susarımm :1closedeyes: "En"lerin kadınısın sen satennn..
a.s. öperim yalarım yutarım seniiii a.s.
İşin özü ayrıntılarda gizlidir bence Mercimekim.. Esramm ayrıntılı anlatsın derimm kaydirigubbakcemile3
evett bende netten kayanktan yazdım kendi ayrıntıma girmim :roflol:

azgın kadınların uydurmasıı hee süpersin sen ama doktorlar bangır bangır sölüyo be annem acaba onlarda azgın doktorlarmıı :roflol:

Ben bundan bişi anlamadım.. ayrıntılı lütfen Esracım.. şekil mi çizersin artık, kroki mi bilemem.. ama bu yazı benim içime sinmedi :1closedeyes: reca edeceğim, lutfen mirim..

ikna edilmeye ihtiyacım var :dance: bekliyorumm

:lepi:sengözlerimebaksanab

ay valla gebeliğinizde ciddi sorunlarınız yoksa kendinizi bu zevkten mahrum bırakmayın hormonlar tavanda bu aralar bence bu dönemi kaçırmayınnn kaç kez hormonlarımız bu kadar tavan yaparkineee kaydirigubbakcemile3

Heh.. dedene rahmet.. doktorların sapukluğu o.. belki bu arada ıkız tuttururlar da bende ıkı katı fıyat alırım derdındeler onlar.. mucize işte bi nevi ... kaydirigubbakcemile3 umut dunyası naparsın, sor bakimm kendisine kac kere yapmıs bu dönemde :))))

eh bi bakıyolar bunlara yasak masak dersem beni fururlar diye doktorda korkudan devam diyo -tatlicadiarzu-şakkıdısırnaşık şeysırnaşık şey:roflol::roflol:
neyse işin ciddiyetini bozmayalım açıkladığın yazı doğrudur anam işin uzmanı demiş biz kimizki demiiiii:mymeka::smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…