Ikı daakka bekleseydın be yavrum, ne acelen vardı.. buhar makınelerıne o kadar para vermeyın.. hepsının yaptıgı sey aynı, olabıldıgınce uygunundan alın derim, sadece soguk buhar üflesin yeter..
kizlar temmmuz ve eylul annelerine baktim soklardayimm..kilo takip cizelgesi yapmislar ve cok az kilo almiss herkess, bende mi bi tuhaflik var anlamadimm??yok 6 kilo aldik yok 8 kilo aldik yok 3-4 kilo aldik ve cok diyorlarr, anam ben napiim -12-13 kilo almisim 25+5 te((moralim bozuldu cok...
kizlar temmmuz ve eylul annelerine baktim soklardayimm..kilo takip cizelgesi yapmislar ve cok az kilo almiss herkess, bende mi bi tuhaflik var anlamadimm??yok 6 kilo aldik yok 8 kilo aldik yok 3-4 kilo aldik ve cok diyorlarr, anam ben napiim -12-13 kilo almisim 25+5 te((moralim bozuldu cok...
aman aldım artık - kafaya takmıştım zaten bunu ben 1 aydır bakıp bakıp erteliyodum - aldım artık bitti gitti
Haziran annelerinden bir alıntı; kadın kılıflı termos almış, minik bişi.. arkadasları da soruyordu, ne işe yarayacak bu diye; buyrun cevabı, bunu bilen var mıydı???
o siseyi almamizi drumuz ve bebek bakicisi soyledi canm..
her ne kadar sicak bi ayda dogum yapsakta kafasinin yaninda bulunmasi gerekiyormus ici sicak su dolucak uzerinede o kilifi takilacak (bi yerini carparsa yanmasin diye kilif)
ilk on gun beyninin esneyip duzenli gelismesi icin bulunmasi gerekiyormus..bi cesit sicak su torbasi gibi diyelim..
kılıflı termosmu yuh detaya bak ya
kılıflı termosmuuu ay o kadarı ile uğraşılmaz yaaaa
Bu arkadas yurt dısında yasıyor.. oranın doktorları solemış.. bende bebek termosunu goruyordum dısarılarda falan ama anlamlandıramamıstım acıkcası.. gündemime alıyorum, bı arastırayım bu konuyu :)))
Estagfurullahh kuzu da.. bebek anne karnında ne kadar kalırsa o kadar ıyıdır dıye bılırımm ben hep, ona ıstınaden arzum bu dur... ama bu bıze kalmıs bısı deıl tabıkı.. once sıpaların arzusu.. herseyın hayırlısı olsun ınsallahhh.
delikafadulden o başkaaa...iiyide bu termosu kafasınamı tutcaz anlamadımki ben bide kılıflı termosu nerden bulcass bu kadar eksik varken zatiii off senin tuzun kuru tabee herbişeyini aldınnn bu arada ciciler bölümünde bebek şekeri koydum gördünmüüüü??
milkshakegeçmiş olsun canım yaa tekrarlamaz inş stres yapma tatlım
nesrincim bende sırt çantası düşünüyorum adaşımın dedği gibi çünkü doktora hep yalnız giderim her seferinde koca nasıl gelsin benle ama bu modelde çok şirinmiş
bunu yazmamin nedeni babykruikenicin yazdiklariniz...bende sorayim su termos olayini gerci etraftan hic boyle bir bilgi almadim ben???
bebis 35-36. haftadan sonra akciger gelisimi tamamlaniyor, diger organlar zaten tamamlanmis oluyor, yani 36. haftadan sonra gelse onun icin bi sakincasi yok, benim icinse super olur, off zaman gecmiyor biraz anasina cekip sabirsiz olsa oglum, bize 2 hafta erken ceee yapsa..alkisalkisalkis.
ayy yazik kiz ona beyin haslama olucak o sicaktakafamçokkarıştı..dedigin gibi yeni bir arastirma konusu bu, bakalim doktoruma sorayim eger bana gulmezse arka tarafiyla:)))
burko
güle güle kullansın kızın yatağını mışıl mışıl uyusun içinde bende baby go almıştım pembesinden senin rengi bumu?
Burkom güle güle kullansın Buse'n kuzumm.. Allah ıcıne sındırsın.
burkooo güle güle uyut bebişini o yatakta hayırlı olsun canım
jenny ben almıcam o zımbırtıdan adı neydi unuttum ondan işte
ay nurdann ben napimm 15 kilo aldım toplamda hiçte takmıyorum o kadar kafaya napim yiyiorum içiyorum alıyorum evrişim gibi diilim en azından yemeden almıyorum yiyerek bileğimin hakkı ile alıyorum laelaelaelaelae
Ya şimdi bişi dıycem ayıp olacak.. s........... et Norraaa yaaa, emın ol onlarda 3 kılo almıstır, 8 kılo almıstır.. bu ulkede herkes Ebru Şallı nedense yazılanlara bakılırsa..
Bak beni sen de gordun, ne abur cuburum var, ne tatlım var, ne buskuvımm var, ne cerezim var.. ne bılmem nem var.. gayet ıdeal kılolarda yasadım ben hayatım boyunca zorlanmadan.. bu yeme duzenıyle. Ama simdi alıyorum, hem de eskısı gıbı yeme duzenımle, aksam 7 den sonra yemek yememeyi devam ettirerek.. napalım sımdı, ölelim mi?? biz durustce neysek onu yazdık.. bunlara takılıp ta ruh saglıgını bozma derım ben sana.. ekmek yemeden, makarna yemeden bebegının beyın gelısımını nasıl tamamlayacaksın, incecik hamıle kalınca birileri madalya mı veriyor sana?? diyelim veriyorlar, millet dıyor ya aa ne hoş hamıle, sırf bunu duymak ıcın evladımın saglıgını tehlıkeye atamam.
İnanma Nurdan.. emın ol cogu palavra, gercek olanlar ise ya yemeyen salak annecikler ya da bunyesı kılo yapmayan sanslı kesımdır...
noracım ya hep aynı şeyi konuşuyoruz sen bebeğin sağlıklı olmasına bak boş ver kiloyu geldiği gibi gider - 30- 40 kilo alanlar varmış 2- 2.5 kilo çocuk doğruyolarmış - o daha mı iyi aldığın kilo normal üzme şimdi kendini böyle abidik kubidik şeyler için
ayy noracım üzüldüğün şeyede bakk,ayy ne olmus yanee 12 kılo aldıysan,bebegın saglıklımı sen saglıklımısın lay bıtmıstır.valla hadı süreklı hamurişi kızartma yesen bısde kızarıs sana.ama demkkıı bünyen hamılelıgı kaldıracak kadar güçlü degılmıs ve hep takvıyeye ihtiyac duymus.eger senınde ben gıbı depon olsaydı sende fazla almazdın kaydirigubbakcemile3 ben kılolu hamıle kaldıgım için toplamda 5 kıloo aldım ama aynen eskısı gıbı yemegede devam edıyorum.one kılo alcam die hamıleyken bogazdanmı kesılır.sankı bişe sanıyorlar zayıf hamıle kalmayı.üzülme noracım bence,kendınıde bebegınıde bosuna strese sokma şekercim :1hug:kizlar temmmuz ve eylul annelerine baktim soklardayimm..kilo takip cizelgesi yapmislar ve cok az kilo almiss herkess, bende mi bi tuhaflik var anlamadimm??yok 6 kilo aldik yok 8 kilo aldik yok 3-4 kilo aldik ve cok diyorlarr, anam ben napiim -12-13 kilo almisim 25+5 te((moralim bozuldu cok...
Ya şimdi bişi dıycem ayıp olacak.. s........... et Norraaa yaaa, emın ol onlarda 3 kılo almıstır, 8 kılo almıstır.. bu ulkede herkes Ebru Şallı nedense yazılanlara bakılırsa..
Bak beni sen de gordun, ne abur cuburum var, ne tatlım var, ne buskuvımm var, ne cerezim var.. ne bılmem nem var.. gayet ıdeal kılolarda yasadım ben hayatım boyunca zorlanmadan.. bu yeme duzenıyle. Ama simdi alıyorum, hem de eskısı gıbı yeme duzenımle, aksam 7 den sonra yemek yememeyi devam ettirerek.. napalım sımdı, ölelim mi?? biz durustce neysek onu yazdık.. bunlara takılıp ta ruh saglıgını bozma derım ben sana.. ekmek yemeden, makarna yemeden bebegının beyın gelısımını nasıl tamamlayacaksın, incecik hamıle kalınca birileri madalya mı veriyor sana?? diyelim veriyorlar, millet dıyor ya aa ne hoş hamıle, sırf bunu duymak ıcın evladımın saglıgını tehlıkeye atamam.
İnanma Nurdan.. emın ol cogu palavra, gercek olanlar ise ya yemeyen salak annecikler ya da bunyesı kılo yapmayan sanslı kesımdır...
onu bilmiyom da şu nar suyu meselesini illa bi dene diyenler var...nasılsa bu çocuk seni emecek,yani sana gelicek,emzirmeden önce ağzına 1 damla damlatıver diyolar..birilerine hatırlatmak lazım bu arada..ben unutabilirm o an..
çok hoşsun esra ya maaşallah bende tık yok :sm_confused:ay valla gebeliğinizde ciddi sorunlarınız yoksa kendinizi bu zevkten mahrum bırakmayın hormonlar tavanda bu aralar bence bu dönemi kaçırmayınnn kaç kez hormonlarımız bu kadar tavan yaparkineee kaydirigubbakcemile3
mujdeee testim normal cıkmıs cok sevindim cukulataya dondurmaya tam gaz devam :))))
ayy noracım üzüldüğün şeyede bakk,ayy ne olmus yanee 12 kılo aldıysan,bebegın saglıklımı sen saglıklımısın lay bıtmıstır.valla hadı süreklı hamurişi kızartma yesen bısde kızarıs sana.ama demkkıı bünyen hamılelıgı kaldıracak kadar güçlü degılmıs ve hep takvıyeye ihtiyac duymus.eger senınde ben gıbı depon olsaydı sende fazla almazdın kaydirigubbakcemile3 ben kılolu hamıle kaldıgım için toplamda 5 kıloo aldım ama aynen eskısı gıbı yemegede devam edıyorum.one kılo alcam die hamıleyken bogazdanmı kesılır.sankı bişe sanıyorlar zayıf hamıle kalmayı.üzülme noracım bence,kendınıde bebegınıde bosuna strese sokma şekercim :1hug:
evrişim sonuna kadar sana katlıyorum herkez bı öğrenmiş ebru şallı ebru şallı,neymıs 8 kilo almıs bizde rejim yapalım onun gıbı.cok sacma bıkere demet senerde 22 kılomu 26 kılomu ne almıstı hamıleyken.sonuc 2sini koy yanyana ikiside gayet fitti dogumdan 6 ay sonra.demkkı hamıleyken kısmıycan sonra verırsın dikkat edersen,neyse biz kendımıze bakalım valla bebişler saglıklı olsun bızde saglıklı olalım kılo nedırkı verılır gıder yaneee
ayy noracım üzüldüğün şeyede bakk,ayy ne olmus yanee 12 kılo aldıysan,bebegın saglıklımı sen saglıklımısın lay bıtmıstır.valla hadı süreklı hamurişi kızartma yesen bısde kızarıs sana.ama demkkıı bünyen hamılelıgı kaldıracak kadar güçlü degılmıs ve hep takvıyeye ihtiyac duymus.eger senınde ben gıbı depon olsaydı sende fazla almazdın kaydirigubbakcemile3 ben kılolu hamıle kaldıgım için toplamda 5 kıloo aldım ama aynen eskısı gıbı yemegede devam edıyorum.one kılo alcam die hamıleyken bogazdanmı kesılır.sankı bişe sanıyorlar zayıf hamıle kalmayı.üzülme noracım bence,kendınıde bebegınıde bosuna strese sokma şekercim :1hug:kizlar temmmuz ve eylul annelerine baktim soklardayimm..kilo takip cizelgesi yapmislar ve cok az kilo almiss herkess, bende mi bi tuhaflik var anlamadimm??yok 6 kilo aldik yok 8 kilo aldik yok 3-4 kilo aldik ve cok diyorlarr, anam ben napiim -12-13 kilo almisim 25+5 te((moralim bozuldu cok...
[
drun sana neresiyle gule bilemiycem ama sen sunu iyi bilki ben bebeginin kafasini haslamayacak kadar bilincli bir anne adayiyim...
umarim sende su yazdiklarinin ne kadar cirkin bi uslup oldugunun farkinda olan bi anne adayisindir
Zeze.. üzgünüz, gercekten de.. konunun buralara gelmesini istemezdik.. sahsına munazır birsey değildi emin ol, bilmediğimiz için garibimize gitti sadece. haklısın tepkinde.. kusurumuza bakma lütfen.
arkadasim ben sana bilincsiz bir annesin demedim, hic bir anne bebeginin kafasini haslamaz, bu sana karsi soylenmis bir soz degildir zaten, niye bu kadar alinganlik yapip saldirdigini anlamis degilim, ben de yurt disinda yasayan biri olarak ne burda dogum yapmis arkadaslarimdan nede turkiyede boyle bir bilgi almadim. belki yeni bir uygulamadir ve haberimiz yoktur..paylasimin icin tesekkur ederim, doktoruma da danisicam, ama ben kotu ve cirkin bi uslup kullandigimi dusunmuyorum...
bunu yazmamin nedeni babykruikenicin yazdiklariniz...................................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?