2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

esracim ama mevlut ve hastane sekeri ayni turden oluyor dimi, yani bir fark yok sekil olarak aralarinda??CADIARZU
şekil olarak aynı olur farklı olur sana kalmış bi fark yok yani tatlım sadece zaman ve mekan farklı biri hastane diğeri ev :))

yoo 40 gün içinde yapılcak die bi şart yok ben öyle bi şart oldunu sanmıyorum??dedğin gibi ramazandı bayramdı 3-4 aylıkken yapıcam ben

şart değil canım ben bayramdan sonra annemlere gidicem orda yapıcaz malum burda pek kimse yokkkk eşimin tarafı var ama onlardada hiç bi adet özentti yok boşuna yapmış olurum onlara biz daha önem veriyoruz bizde bebeğe her gelen bohca getirir.

bizimde tum mevlut sekeri sepeti susunu kiyafetini halamiz(gorumcem) yapicakmis..ne yalan soyliyim cok sevindim..kapi susunu bitek anneme gelmeden aldiricam burada hastanede de kullanayim diye, mevlut icin izmir'e gelirken getiricem tekrar..

Zahmet olmazsa cocugu bari sen dogur be annemm :)))

bizimde tum mevlut sekeri sepeti susunu kiyafetini halamiz(gorumcem) yapicakmis..ne yalan soyliyim cok sevindim..kapi susunu bitek anneme gelmeden aldiricam burada hastanede de kullanayim diye, mevlut icin izmir'e gelirken getiricem tekrar..

bizde üç tane hala bi babaanne var bırak yapmayı soran bile yok delikafadulden
ne şanslısnız anacım yaa ilgili insanlar olması çok güzel eşinin tarafında :bbo:

nerdeee bizde öle hala bizimki sadece olay çıkartmaya laf sokmaya gelir kaldıki bişey yapsın bi iğne almaz hayatta aman istemem ondan zaten ne gelsin ne olay çıkarsın cekemem ama sen şanslısın

nurdan 50 tane yapıyolarmı acaba en az 100 falanmı ki? ya ben sadece 50 yeter diyorum öle herkese değil zaten ben izmirde akrabalar başka yerde
50 tane yapiyorlar canim,ben 50-60 tane yaptiricam,zaten bana da yeter gibi geliyor yani mevlute kac kisi gelir ki, nikah sekeri gibi oyle 100-200 e gerek yok..
kendi adima cevapliyim, ben bebek 25-30 gunlukken izmirde olucam 1 hafta sonra bayram desek 40 i doluyor, 2-3 hafta sonra yapsam mevlutu yaklasik 2 aylik oluyor, en azindan guclenir bebek de biraz...illa 40 i dolmadan olucak diye bisi yok, ben 40 indan sonra yapicam..kimseyede elletmeyi dusunmuyorum, bu gittigimdede soyledim herkese opmek yok diye:)))bizim aile biraz sadistce sever de cocuklari:))

Ne yapmaya karar verdin pekı sen kuzu??
.

ne konuda tatlim, anlamadim??

ne şanslısnız anacım yaa ilgili insanlar olması çok güzel eşinin tarafında :bbo:

nerdeee bizde öle hala bizimki sadece olay çıkartmaya laf sokmaya gelir kaldıki bişey yapsın bi iğne almaz hayatta aman istemem ondan zaten ne gelsin ne olay çıkarsın cekemem ama sen şanslısın

ahh ahh disi sizi yakar ici benii:))-tatlicadiarzu- valla bende duyunca inanamadim, ama eger olursa cok sevinirim valla...bakalim bekleyip gorucesss..

Ramazanın Bayramın araya girmesi işimize yaricak anlaşılan dediğin gibi bebekler güçlenecek biraz
Benim bi komşum var şey anlatıyo- o mevlüdü bebek 15 günlükken yapmış - koymuş ana kucağına bebeyi ortaya bi masaya kimseye de elletmemiş oracıkta durmuş çocuk - inşallah bize gelenler de anlayışlı olur boğmazlar fazla çocuğu

ahh ahh disi sizi yakar ici benii:))-tatlicadiarzu- valla bende duyunca inanamadim, ama eger olursa cok sevinirim valla...bakalim bekleyip gorucesss..

bende gene sorun başladı sitesde mecburen çıkıyorum kızlar uğraş uğraş olmuyo bakalım bu msj gidicekmi ii geceler size

Zahmet olmazsa cocugu bari sen dogur be annemm :)))

onu da birine satsam olmami be hacii:CüvCüv:alkisalkisalkisbiri doguruverse benim yerime, sonra baska biri emzirse, baska biride altini degistirse, gece kalksa falan-tatlicadiarzu-olmami hiii???

Yaf sıte berbat halde.. zor gırıyorummm,zor yazıyorummm, ben sizi sımdılık opeyımmm.. sabaha devam edeyım kaldıgımm yerden.. Allaha emanet olun kuzularınızla.

onu da birine satsam olmami be hacii:CüvCüv:alkisalkisalkisbiri doguruverse benim yerime, sonra baska biri emzirse, baska biride altini degistirse, gece kalksa falan-tatlicadiarzu-olmami hiii???

Sen veriri misin bize beaaa?? Sulu gösss... :)))) cocuk erken gelsın dıe sımdıden pazarlık yapıosun Teo ıle :))) bı de bıze vereceksın haa :)) muck.

Sen veriri misin bize beaaa?? Sulu gösss... :)))) cocuk erken gelsın dıe sımdıden pazarlık yapıosun Teo ıle :))) bı de bıze vereceksın haa :)) muck.

ay yerim ben onu kimselere vermem tabiki...kiymetlim o benim...

kislar bende kacayim yavastan sitede cidden problem var, bende 3-4 kere yaziyorum ayni seyi, iyi geceler hepiniseee, opuldunuss gobuslerden...

Bebeeem şimdi ben bunu bugün daktıra sordum. Dedim "saırım benim çatım ağrıyo" usg da bakarız, başı dayanmış olabilir, dedi ama başı yukardaydı. Belki bir süre öyle kaldıysa o ağrı yapmıştır.

Park yatakla ilgili; ben ayrıca beşik almayı düşünmüyorum. Oda da yapmıyorum. Bu nedenle en iyisi olsun istedim. Yatabildiği kadar park yatakta yatsın, diye düşünüyorum. Sonra bakıcam. Sağlıksız olmaz da mesela kademe olayı var mı? Sezaryen yaparsan eğilip bebeği alamazsın. Bu nedenle mutlaka sezaryen olmalı. Bır de malzeme iyi olmalı, plastik plastik kokmasın mesela...Gene bildiğin bir marka al derim.

Sensin o güzel :) Ağzından bal damlıyo valla :) a.s.

Taze fasülye, güle güle kullan ciciler çok güzel.

Günaydın kızlar
taze fasulye park yatağınız ve pusetiniz hayırlı olsun piyasadaki en kaliteli park yataklardan birini almışsın gerçekten

Sağolun kıslar :)

Valla haklısın. Gerçi adamı gerçekten çok sevdim. "Eğer başka bir sebepten dolayı iptal etmek istiyorsanız da ederiz" dedi. Yeni açılmış, müşteri kazanmaya çalışıyor. Doğru bir politika uyguluyorlar. Derdimin renk olduğunu vurgulayınca işine daha bir dört elle sarıldı :))

Bunun tutma yeri bütün, çünkü kapama butonu o kol üzerinde. Tek elle kapanıyor. Güle güle kullanalım :)

Valla benim anam da karışır, kaynanam da.. Bo.u yedim :)

güle güle eskitsin Doruk bebek..fiyatları da gayet makulmuş..

Evet mercimekim, uygun ve taksitli :) teşekkürler..

maşallah maşallah... Kızın olacak, ne güzel :)

Dutu duymamıştım hiç.
Çilek yapar ciğer yapar diye duymuştum ben de..

Ohoo çilek yaparsa benim sıpa kıpkırmızı doğacak valla :)))

dün çantalarada göz attım klasil çantalar 40-50 arası, bu resimdeki 58 ama benim beğendiğim süperdi çok şık spor bi çanta 70 tl di resmini bulamadım çokmu pahalı sizce ?

Nesrincim, çanta çok güzel ama unutma; babalarla bir yere çıkıldığında çantayı genelde babalar taşıyor. Bu nedenle bir babanın da taşımaktan keyif alacağı bir çantayı tercih etmekte fayda var. Ben nike ya da adidastan alacağım. Sonrasında da kullanılır diye düşünüyorum.

kızlar adidas ve nike ta cok guzel bebek cantaları varmıs hemde cok kullanıslı . ben daha bakmadım ama en kısa zamanda bakıcam.ikizleri olan bir arkadasım tavsiye etti

evet evet işte bundan bahsediyordum. Bu arada sonucunun iyi çıkmasına sevindim. Geçmiş olsun :)

Spiral mi bööğğhhkkkk demek istiyorum. Deryam yazmış gerçi, çok feci enfeksiyon ve yüksek dozajlı süreli regl periyodları sizleri bekliyor demektir. 1 yılda alışıyormuş fücut. Sağ olunuz ben almayayım, alana da mani olmayayım :) Bebişim emmeye devam ettiği sürece geri çekme, sonra doğum kontrol hapına devam edecğim. Ben o hapların gözünü seveyim. Nasıl rahat bişi onlar...

TAZECıK park yatağınız ve pusetiniz hayırlı olsun kuzun içinde güzel güzel uyusunda büyüsün inşallah

Sağol deryacım..

benden başka hiç kimse oraya giremesss :)) Bu ne yaa....

ay valla gebeliğinizde ciddi sorunlarınız yoksa kendinizi bu zevkten mahrum bırakmayın hormonlar tavanda bu aralar bence bu dönemi kaçırmayınnn kaç kez hormonlarımız bu kadar tavan yaparkineee kaydirigubbakcemile3

Değil mi, anam sen beni de geçtin. tebrik eder başarılarını devamını dilerim. :hooray:

Selam kızlar
Biz de gittik bugün kuzucuğumun yatağını aldıkalkisalkisalkisAdaşçığım o mağazada kafama göre birşey bulamadım, Kemeraltından aldım. Çok içime sindi amahihoyyyt

Güle güle uyuyun :) Siz oradan bir de kemeraltı'na mı gittiniz... Çok güzelmiş ama.. Sallanan bi tane park yatak varmış, o mu bu? Bi de kaça aldınız?

Bebek uyuyunca sen de boş zamanlarda şeker mi yapacaksın? Hayır bence wc ye gideceksin. Kısım senin yakınlarsda doğum yapan arkadaşın olmadı sanırsam? Hayatta yapamazsın. Hatta bebişin uyuyunca hangi bi işim yapsam diye dört döneceksin. Vaktin varken şimdiden yap derim.

Son düzenleme:
Kızlar bizim bugün kontrolümüz vardı. Maşallah tosunum 910 gr olmuş. Sata göre 25+2, usg ortalamasına göre 26+1 ! Kan tahlilim, şeker yüklemem, suyum, ıvır zıvır herşeyimiz çok iyiymiş. SATa göre 18 ağustos doğum tarihimiz ama, doktor özel bir talebim varsa (ki var) 8 ağustos civarı bebişi alırız dedi.

1 ayda 2 kg almışım, aferin dedi :)) Totalde 10 kg fazla ama, bundan sonraki aylarda da ayda 2 şer kg alırsan rahat bir doğum süreci yaşarsın, dedi. Her sabah tartılmaya devam :)) Böylece biraz olsun dizginliyorum kendimi.

Yaşam sınırını geçmek üzeresin ama toksoya dikkat etmeye devam, dedi. Ben de geyik olsun diye "artık balığın yanında rakı içebilir miyim peki?" dedim. Adam koptu :) Saçımı bitkisel boya ile boyamak için izni kopardım. (Evrim yarın hemen gidip boya alıyorus tamam mııı =)))

Haftaya salı gibi tokso ve idrar sonucumu alacağım. Ayrıca KALSıYUM takviyesi verdi ve elimdeki kutu bitince ELEVıTı daha fazla almama gerek olmadığını söyledi. 15 tane kaldı dedim, tamam, dedi. hemoglobinim iyi çıktı, ferruma devam... "Günde yarım saat mutlaka yürüyorsun" dedi.

Gelelim Doruk Ilgaz Bey'e :) Bize öyle pozlar verdi ki; tarayıcımın fişi çıkıkmış, mutlaka buraya koyacağım. Oğlum hokka burunlu ve dolgun dudaklı bir yakışıklı olacak kızlar :) Kız anneleri sıraya girin bakayım, iddia ediyorum, bu kadar yakışıklısını görmediniz :)

Şimdilik bizden bu kadar... ıyi geceler. Göbüklerinizden öptüm :)

iyi geceler yada günaydınlar ..

ikiz bebeklerini bekleyen COMEBABY kullanıcı adlı arkadaşımın çok acil ENDOL FıTıLe ihtiyacı var .. elinde olan yada yakından sorabileceği bir eczane olan arkadaşlardan yardım istiyoruz ..
arkadaşımız pazardan beri hastanede yatıyor .. 29. haftasında , 30 olurlar ve kızları da 1500 gr.ı bulurlarsa , Allah olası en erken doğumdan korusun ama , doğsalar da o haftalarda herşey çok daha sağlıklı olacak hepsi için ..
kasılmaları 10 dk.da 1e düşünce hemen doğum yapmayı planladığı hastaneye gitmişler .. dr.umuz da yurt dışında olduğu için o hastanedeki riskli gebeliklere bakan bir dr.un kontrolü altındaymış , ama kendi dr.uyla da bu dr. sürekli paylaşımdalarmış .. bu sabah dr. panikle gelmiş ve ona kasılmaları bir türlü durduramadıklarını söylemiş ve verdikleri kasılma engelleyici iğne kalp çarpıntısı ve titreme yapmış .. o iğnenin hapını kullandırmışlar bu kez de hap kar etmemiş .. mecburen kullandığı tüm ilaçlar kesilmiş , başkla ilaçlar deniyorlarmış .. bu arada stersten sanırım şekeri tekrar 200lerin üstüne çıkmış , insülün yapmaya kalkmışlar ama diyetle ineceğine ikna etmiş hastanedekileri ve ertesi gün inmiş şimdilerde 80-70lere düşmüş şekeri .. halen Endol fitil arayışında , eğer o ilacı bulabilirseniz yaşadığınız yerlerden irtibata geçmeniz için telefonunu vermemi rica etti bulan arkadaşlara ..
bu arada risk halen devam ettiği için onunla ilgilenen ekip comebaby'i tüp bebek tedavisini yapan umut tüp bekteki dr.una devretmişler ..
ayrıca kasılmaların durması gerekiyormuş , yoksa bu kadar kasılmalar , Allah korusun :Saruboceq: , iç kanamaya sebep olabilirmiş ..
her türlü çok duaya ve Endol fitil e ihtiyaçları var ..
çünkü ilacın üretimi durmuş , bir süredir yokmuş piyasada , en erken bu ayın sonu gibi yeniden piyasaya sürülecekmiş .. halbuki onun bekleyecek durumu yok , belki o zamana kadar , Allah korusun .... büyük illerden ziyade küçük il ve yerleşim yerlerinde elinde kalan eczanelerde ve bulunabiliyormuş . ıspartadan- konya-beyşehirden gelmiş 1-2 tane ..bugün de bizim topicten , adanadan 1 arkdaşımız 1 kutu bulmuş ( şükürler olsun ) .. şimdilik hapıyla idare ediyormuş , risk durumu arttıkça elinde kaln 3-4 fitili kullanmasını söyleyecekmiş dr.u , o yüzden demem o ki ihtiyaç hali kırmızı alarm !!!
bir de bu ilaç her hamilenin kullandığı rutin ilaçlardan değil , o yüzden elinizde olmaması yada şimdiye kadar dr.unuzun vermemiş olması normal .. bu fitil erken doğum - kasılma önlemek için veriliyor .. dr.umuz aynı ve bana da fitil vermek istedi ama piyasada olmadığı için mecburen ben de hapını kullanıyorum .. ama onun durumu benimkinden daha acil ve kritik olduğu için bulabildiğiniz - bulabildiğimiz fitili ona göndericez , zaten fitili bulduğunuzda onunla irtibata geçeceksiniz ..
eğer yolunuzun üzerindeki eczanelere yada ulaşabildiğiniz tüm eczanelere sorarsanız ve inşallah bulup da ona ulaştırırsanız risk durumu oldukça hafifleyecek..
hepinize onun adına şimdiden teşekkürler ...

p.s : bu mesajı cevap alabileceğimi düşündüğüm bir çok topice yazacağım ve benim de istirahat durumum söz konusu olduğu için sürekli siteye giremeyebilirim , yada yazdığım başlıklardan cevap var mı diye geçmişe dönük mesajları kontrol etmem çok zaman alır ve belki de bu yüzden ihityaca cevap gelen gelen mesajları arada kaçırırım diye endişeliyim .. bu sebeblerden , özel mesaj atarsanız yada " 2009 temmuz anne adayları " nın paylaşım topicine " comebaby için endol fitil " gibi bir mesaj atarsanız daha çabuk görür ve ihtiyaç sahibi arkadaşımıza daha çabuk ulaştırabilirz fitili ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…