2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

DOĞUM ÇANTASI

Sizin için:

• 2 adet gecelik (pijama değil), sabahlık
  • iç çamaşırı
  • terlik
  • temiz havlular ve sabun
  • kalın çorap
  • tarak
  • hasta bezi (eczanelerde bulabilirsiniz)
  • deodorant, pudra, şampuan
  • diş fırçası ve diş macunu
  • kağıt peçete ve havlu, temizlik mendilleri

Bebeğiniz için:

• Zıbın
  • Başlık
  • bebek battaniyesi
  • bebek havlusu
  • çocuk bezi
  • biberon ve mama.

Alışveriş Listesi

BEBEK İÇİN;

Temizlik ve bakım için:

• Vücut termometresi
  • Islak mendil ve temizleme havluları
  • Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
  • Pamuk
  • Bebek tırnak makasları
  • Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi
  • Çeşitli ebatta tülbentler

Beslenme ve uyku için:

• Biberon (Cam biberonlar, pc biberonlar, kolay kavrama biberonları gibi farklı ihtiyaçlara göre pek çok biberon çeşidi bulunmaktadır)
  • Kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmeyecek kalitede biberon emzikleri
  • Biberon ısıtıcısı, biberon taşıyıcısı
  • Biberon ve emzik hijyeni için sterilizatör
  • Emzik
  • Diş kaşıyıcı
  • Emzirme minderi

Banyo için

• Bebek küveti ve filesi
  • Banyo süngeri
  • Duş termometresi
  • Başlıklı bebek bornozu

Giyim için

• Hastane çıkış seti
  • Yeni doğan bezi
  • Body
  • 6-8 adet geniş yakalı fanila
  • 8 Tulum
  • 2 Pijama
  • Önlük
  • 3-4 çift yumuşak Çorap, patik
  • Eldiven
  • Mendil
  • Bebek başlığı yada şapka (başlangıçta penye)
  • Yelek
  • En az 2 Hırka, Mont

Not: Mevsim kışsa atkı, eldiven gibi aksesuarları da unutmamanız gerekiyor!

Odası için

• Bebek karyolası
  • Yatak
  • Gardırop
  • Şifonyer
  • Yorgan, nevresim takımı, çarşaf
  • Kenar minderi
  • Battaniye, pike
  • Cibinlik
  • Bebefon

Yolculuk için

• Bebek malzemesi çantası
  • Bebek arabası
  • Oto koltuğu
  • Kanguru

ANNE İÇİN;

• Hijyenik kadın pedi (emici özelliği yüksek olmalı)
  • 3-4 adet lohusa sütyeni; başlıca iki tür lohusa sutyeni vardır. Birinde açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkaran pencereler bulunur. Diğeri ise önden kopcalı olduğundan emzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. İkinci tip daha iyidir, çünkü bunda bütünü ile açıkta kaldığından bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir. Göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir. Bolca pamuklu ve tercihan tek kullanımlık iç çamaşırı
  • Acıyan meme uçları için krem
  • Sütyen tamponları; sızan sütün sütyene geçmesini önler.
  • Önden açılan gecelik ve pijamalar
  • Alçak topuklu terlik

Kıskandın di miiiiilülülülülülüMevsim gayet uygun bacım. Ben senede 3 ay denize girmezsem bir tarafım düşer. Mayıs, Haziran, hadi belki accık Temmuz işte o kadar:sm_confused:

Bildiiinn gibi değil... insan Erzurum da oturunca cok kıskanıoo halıyle sımdı Cesme yi.. yok annemm daha kırmadım kafayı.. bu mevsımde ne ısım var denısde.. :uhm:

kızlar bugün benim tansiyon yerlerde yıldızlar uçuşuyo gözümde yine gidip biraz uzanayim sonra yine gelirim öptümm hepiniziiii

slm kızlar
dişçiye gittim off kanal tedavisi olması gerek dolgu ile olmaz enfeksiyon olmuş kökü dedii sol tarafımdada 20 lik dişim azmış durumda onuda çekmemiz gerek dedii ayyy dedim ilaç verdi 3-4 gün kullan uyuşmaz yoksa dedi hamilelere uygun bi ilaçmış napcam bilmiyorum kanal tedavisi yaptırılımrı acaba?doktorun cebide yok nerden sorcam bilmem sizden doktorunzla görüşen olursa soraiblirmsiniz acabaa

diçşçide beklerken ordaki randevu alan kızla muhabbet ettik biraz diyoloğu yazıyorum size

kız : son zamanlara gelmişsiniz sanırım
ben : nasıl yani?
k :son haftalardamısınız
b : yooo nerdeyse 2-2,5 ay var
k : aaaaaa ben sandım gün sayıyosunuz
(töbe töbeee)
k : ikiz sanırım
(yok üçüz gerizekalııı)
b :hayır tekiz güzelim
k:aaa maşalahh ne büyük karnınız varrr

ayyy yolarım seniiii antikaaaa zaten dişimin ağrısı kafama vurmuşşş

neyse akşam tarabyaya tantuni yemeğe götürcek kocişim unuturum ağrımı felann delikafadulden

Son düzenleme:
aminnnn canım benim yüreğine sağlık ne tatlı hatunsun yaaa dularını eksik etme..
Kayra canım geçmiş olsun
esrako kolumda birşey yoktu ilk defa dün oldu ağrı biraz azaldı ama şimdi.
gypsy umarım bir an önce geçer diş ağrın
sağol tatlım seninde kolunun ağrısı geçer tamamen umarım
ayyyss hoşgeldinnn nerdesin sennn az kaldı kocişe kavuşmanaaa su gibi geçsin 8 günün..
ben şimdi batmana göre mi saysam eskişehire göre mi?
ne batmanı ne eskişehiri kız delüüü her sayıdaki ile göre saycan :))
sağol canım keşke bende dolgu ile yırtabilseydim senağlama
gittim kuzucum gittim
bişi sorcam sana siz ne tür bi eleman arıyosunuz??yaş sırını vs varmı ablamda iş arıyoda bi sorayım dedim muhasebeyemi aranıyor aradığınız özellikler neler?
Bildiiinn gibi değil... insan Erzurum da oturunca cok kıskanıoo halıyle sımdı Cesme yi.. yok annemm daha kırmadım kafayı.. bu mevsımde ne ısım var denısde.. :uhm:
kaydirigubbakcemile3 süpersinnn
valla burko yaa bu mevsimde girilebiliyomu ben orda bikaç oteli aradım bana dedilerki haziran ilk hafta en erken gelin öncesinde giremezsiniz dediler -tatlicadiarzu-

kızlar şafak saymamız için illeri çaldım başka bi topikten:)) ama kayranın açtığı şafak sayma topiğinde sayarız sizde burdan takip edin illeri benim düzce olmama 4 gün kaldı kaydirigubbakcemile3

Adana 01, Adıyaman 02, Afyon 03, Ağrı 04, Amasya 05, Ankara 06, Antalya 07, Artvin 08, Aydın 09, Balıkesir 10, Bilecik 11, Bingöl 12, Bitlis 13, Bolu 14, Burdur 15, Bursa 16, Çanakkale 17, Çankırı 18, Çorum 19, Denizli 20, Diyarbakır 21, Edirne 22, Elazığ 23, Erzincan 24, Erzurum 25, Eskişehir 26, Gaziantep 27, Giresun 28, Gümüşhane 29, Hakkari 30, Hatay 31, Isparta 32, İçel 33, İstanbul 34, İzmir 35, Kars 36, Kastamonu 37, Kayseri 38, Kırklareli 39, Kırşehir 40, Kocaeli 41, Konya 42, Kütahya 43, Malatya 44, Manisa 45, Kahramanmaraş 46, Mardin 47, Muğla 48, Muş 49, Nevşehir 50, Niğde 51, Ordu 52, Rize 53, Sakarya 54, Samsun 55, Siirt 56, Sinop 57, Sivas 58, Tekirdağ 59, Tokat 60, Trabzon 61, Tunceli 62, Şanlıurfa 63, Uşak 64, Van 65, Yozgat 66, Zonguldak 67, Aksaray 68, Bayburt 69, Karaman 70, Kırıkkale 71, Batman 72, Şırnak 73, Bartın 74, Ardahan 75, Iğdır 76, Yalova 77, Karabük 78, Kilis 79, Osmaniye 80, Düzce 81

valla burko yaa bu mevsimde girilebiliyomu ben orda bikaç oteli aradım bana dedilerki haziran ilk hafta en erken gelin öncesinde giremezsiniz dediler -tatlicadiarzu-

Girmek istedikten sonra her zaman girilir gülüm, bakma sen evrişe:dilcikar:Ben kışın gireni de biliyorum (yok merak etmeyin ben diilimlaelaelaelaelae) Eşim ve benim için deniz sezonu mayıs gibi başlar, kasım gibi biter. Dışarıda hava güneşli ve 26 derecenin üstündeyse Ilıca'da rahatlıkla denize girilebilir. 5 senedir deneyle sabit:CüvCüv:

alemsin sen yaa

Burko demek sezonu açıyorsun ha, çok özendim sana. Bız de bu haftasonu gene Claros'a gideceğiz ama orası çok soğuk oluyo. G.tüm yemiyo daha... Ama içim gidiyo valla...

Eftelyacım liste için saol çok canım çok sade ve net tam ilk ihtayçları gösteriyo ben hemen bi kopya aldım ve aldıklarımı fosforladım - fosforladıklarım öyle az ki ((((((

Eftelyacım liste için saol çok canım çok sade ve net tam ilk ihtayçları gösteriyo ben hemen bi kopya aldım ve aldıklarımı fosforladım - fosforladıklarım öyle az ki ((((((
işine yaradıysa ne mutlu canım benimm nedemek:1hug:

gözünaydın canım.doruk beye maşallahbir kiloya çok az kalmış.en kısa zamanda fotosunu görelim.
kızlar dişim ağrıyor çok fenaaaaaaaaaaaaa
geçmiş olsun canım ya.diş aağrısı çok zor bene ilk aylarda yaşamıştım.

kızlar bugün benim tansiyon yerlerde yıldızlar uçuşuyo gözümde yine gidip biraz uzanayim sonra yine gelirim öptümm hepiniziiii
geçmiş olsun.tuzlu ayran iç biraz.dinlen sen canım

burcuuu benim yerimede gir denizeee, ay bide kumru yeee cesmede, yaninda bol salatalik tursusu da...

esra hayranim sana, 2 dk da tantuniyle unuttun kizginligi..oh afiyet olsun canim...

angeles gecmis olsun canim, arada banada oluyor, ayaklarini yuksette tutarak uzan,birazda tuzlu yogurt yada ayran ic..

kızlar bende bugün sağlık ocağının hemşiresi tarafından yolda yakalandım ve zorla götürüldüm:))) malum yaşadığım yer küçük. kalp atışlarını dinledim kızımın. daha çok suyun içinden gelen uğultu vardı tabi. bu arada evrim seninmi vardı bebe soundun, ilk aylarda öyle birşey hatırlıyorum, sonra hiç bahsetmedin sanki??? güzel bişeymiş ama... bu arada kalsiyum ve magnezyum çelişkimide çözmüş bulunuyorum. hani hangisinin eksikliği kramplara yol açıyor diye anlayamamıştım. meğer kalsiyum eksikliği magnezyum eksikliğine oda kramplara sebep oluyormuş. yani her ikisinide tamamlama yoluna gitmek mantık açısından doğruymuş.

Bak bunu bildiğimis cok ıyı oldu.. calsıyum eksikliğinin magnezyumu tetıkledıgı.. saolasın kuzu.. evet bende var bebesound.. ordan dınlıyorumm bebısımın hareketlerini kusu..

evrüşüüüüm koydum hastane için aldıklarımın fotolarını

Hemen bakıciğimmm yafrusumm..

Valla Angel ımm basladım yapmaya.. :)) bıtırınce gosterırımm sise de..

Allammm diş agrıoo, kadının ilacı tantuni :uhm: yok yok bende var bı eneteresanlık :1no2:

Ya cok biliyor ya mıllet.. hamıle kalsın o da gorur dötü göbeği.. düdükkk... yolsaydın fallaa.. hamılelıgıme verin der gecerdinnn kaydirigubbakcemile3

Gecmiş olsun bu arada kuzumm.. kanal tedavısı artık hamıllelıkte de yapılabılıyormuss.. haberın olsun ama emın ellere gıt kuzumm..

Son düzenleme:
Sağol helincim.

Kızlar saçımı boyadık sonunda. Kendi rengini aldı (aslında ben daha açık, karamel gibibişiler istiyodum ya, neyse, nasılsa kalıcı değil.) En azından beyazlarım kapandı. Şimdi oturdum bir de fransız manikürü yaptım kendime, yarın da gidip fön çektireceğim. Nikaha hazırım :) (Üniden bir arkadaş evleniyor da)

Evrim nerdesin kız? Fena sardı bakıyorum tentene :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…