2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Bebeklerde zeka gelişimi hamilelikte başlıyor dediniz. Anne adayları nasıl beslenmelidir?

En hassas dönem anne karnındaki dönem ile başlayan, doğum ile beraber ilk 18 aydır diyebiliriz. Hamilelik döneminde anne adaylarının beslenmelerinde önemle dikkat etmeleri gereken konu tükettikleri civa maddesidir. Bazı balıklarda, kalamar ve midyede bulunan civa beyin gelişiminde zararlayıcı ve annenin bilmeden tükettiği bir maddedir. Bir ağır metal olan cıvaya karşı gebeler cıva içermediğine inanılan organik ve temiz besinlere yönelmelidirler.
bunu daha önceden duymuştum çok yerden araştırdım kesinlikle önerilmiyor ama benim cnm çok midye çekiyor önceden ayy iğrenç derdim tadına bile bakmadığım midyeyle geçen sene tanıştım daha birbirimize doyamadan hamile kaldım cokacimcoook

bu arada Telkırma(Ayça)..işten kovuldun da haberimiz mi yok..nerelerdesin yafuu?

kesinlikle bende bu sabah sordum kendisine hitaben dünyayı kurtaracaak kadın olan pazar gunu bile çalişan ayçamız nerelerde..????

petrik'im şeker kız candy olmayamıözendin yahu sen zaten tatlıydın..hmm umarım 100 lük yuklemende sorun olmaz..olsada azcık dikkat edince herşey yoluna giriyor baknz esrako..:)

bende bu hafta gitcem bakalım eşim hangi gun musaitse ogune randevu alıcam..:)cuma gunu ebem çagırdı saglıkocagına gitcem..2.ci tetanozum var falan fila...

kayracım gözun aydın inan çok sevindim mutlu haberlerle dönmene umarım sonuna kadar hep mutlu ve guzel haberlerle geliriz hepimiz..:)

Aidaa maşallah kızçene

şekerkız oldum ufff üzüldüm biraz , okuyamadım tüm yazdıklarınızı
neyse diyetisyen yolları göründü bana

Derdimiz bu olsun Petrikimm.. şükür buna da.. çözümü elinde.

baksammı acaba??delikafadulden..iyiydik böle..

kaydirigubbakcemile3

biz doktora gittik teyzeleri.bizi iplemesenizde dip not olarak yazayım....

Senin o ipini yerimm ben yaaa...

Var ya Kayra.. maşallahhhhhhhhhhhh... Allah nazarlardan saklasınn.. nası gusel bakmıssınn bebegıne...

naancım 26 haftalıkken gittiğimde aynen 865 gramdı bebeğim.hatta burada okuyunca beslenemiyor diye çok üzülmüştüm.valla alıyorlar canım ya...

ayyy yazmayı unutuum

topukları sızlayan arkadaşlar ben çare buldum.. kovaya soguk su doldurup ayaklarımı içine koyuyorum belli bir süre bekliyorum ve en sonunda dizlerime kadar aak duşu yapıyorum kan akışını hızlandırdıgı için acaip rahatlıyorum bilginize...

gypsm esram yine gezmelerdesin sanırım ses soluk yok.. ya baksana beni kagıthaneye götürsene sen..:) hani şu eoru flora mı neydi sepet alcammyani bana tarif et metrobüsle falan gidilirmi ve buluşalım tuanada yakındı sanırım o taraflara oda gelir sonrada nesrinle beraber güneşliye gitces.. ayhh orda ne magazalr var varya aklına gelen tüm markalar..

Son düzenleme:
canım insalah yarınkınde dusuk çıkar ben hariç pek çok kisinin 100 lugu dusuk çıktı sen de onlardan olursun umarım. ama olmazsanda dertetme ben bak yasayıp gidiyorum

yasayıp gidiyorum lafın çok hoşuma gitti kaydirigubbakcemile3
umarım iyi çıkar olmazda canımız sağolsun az yiriz : )

evriş pinky şeker şeker öperim sizi kaydirigubbakcemile3

naancım 26 haftalıkken gittiğimde aynen 865 gramdı bebeğim.hatta burada okuyunca beslenemiyor diye çok üzülmüştüm.valla alıyorlar canım ya...
ayyy ben şimdi acayip heyecanlandım be KAYRAcım. demek ki benim kızımın da 1,5 kilo olmuş olma ihtimali var. ama iki haftadır göbeğim hiç büyümedi. olsun yaw, 1,200 filan bile olmuş olsa yeter bana.

Dido Hemsırenın dıpnotu:

Dido Hemşiremmmm,

Anası zaten gece hayatını severdi.. sıkı da gezerdi.. jubılemıızı yaptık, cocugumuzu karnımıza koyduk, elimizi, etegimizi cektik.. ama kumarım yoktur, kahveye gitmem, sigara da içmem.. ama içkim vardır, yannıs bunyem kuvvetlıdır, sarhoş falan olmam.. evvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvelllllaaahhhhhhhhhhhh oğlum da anası gibi olcekkk... olcek kiiii, tadı çıkcek.... hatta annesi 50 sıne de gelse ona eşlik bile etcek... bize gelin olmayı düşünmeyen kızınn aklına şaşarrımmmm zatenn cicimmmmmmmm

Son düzenleme:

şaka yapıyor olmalısın.
o ne be? allah korusun, 1.000 tl nin üzerinde masraf çıkarmazlar inşallah. ama bu saatten sonra da doktor değiştirmek zor. hadi sen zaten memnun değildin. ben çok memnunum doktorumdan. iyice bir sorayım bakiim, belki bize özel fiyat uyguluyorlardır. tabi tabi bize anlaşmalı fiyattan herşey...
ben iki kere kürtaj oldum acıbademde, resmen 10 saat filan yatmıştım özel bir odada... yemekler olsun ilgi alaka olsun süperdi... ve beş kuruş ödememiştim... inşallah doğumda da böle olur.

tmm ben varım ama c.tesi günü olsun havalarda güzel birlikte gezeriz

2. buluşmamız ne zaman olacak İstanbullu hatunlar ??

mesayim bitti iyi akşamlarr herkese

Hamilelikte Braxton-Hicks kasılmaları/yalancı kasılmalar

Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz, belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun, eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bir an önce öğrenmenizde yarar var.

Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks, gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalancı kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları(kasılmaları), genelde gebeliğin son 3 ayında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci kasılmalarda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar, 30-60 saniye kadar kasılarak daha sonra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kasılmaları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez
Ritmik yani düzenli değildir
Ağrıdan çok rahatsızlık verir
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz

Neden olur?

Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları, rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir. Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olabilirler.

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız

Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.

Nasıl baş edilebilir?

Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.

Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.

Ilık bir duş yapın

4-5 bardak su için. Eğer kasılmaları başlatan durum su kaybı ise su içmek çok işe yarayacaktır.

Bu basit önlemler ile kasılmalar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsızlık giderek artıyorsa zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.

VKV Amerikan Hastanesi
Kadın Sağlığı Ünitesi Dr. Alper Mumcu

Bence de sen al koy kenara (midene) omega 3 ü.. ceviz ve semizotu ye balık yiyemiyorsan. En güzeli kapsül yerine besinlerden almak.

TAZECİM maşallah oğluna ne tatlı bişey o.ömrüyle gelsin canım inşallah...

Çok teşekkür ederim kayra, senin yavruna da maşallah . 1400 gr çok çok iyi. Ayrıca kilon da gayet iyi.. boş ver sen doktorunu. Hem ne güzel her şeyine bakmış. Ben geçtiğimiz perşembe gittim ama NST ye falan sokmadı beni? 30. haftada mı sokacak ki? Hayır, dünden beri de karnım sertleşip duruyor CADIARZU

ayyy ben şimdi acayip heyecanlandım be KAYRAcım. demek ki benim kızımın da 1,5 kilo olmuş olma ihtimali var. ama iki haftadır göbeğim hiç büyümedi. olsun yaw, 1,200 filan bile olmuş olsa yeter bana.

olmuştur o annesi... İçerde çaktırmadan, müthiş bir hızla büyüyorlar. 26. haftada 910 gr çıktık biz de mesela... Bu hafta 1 kg ı bulur herhalde?

Sağol adaşçım.. Valla bugün fazla su içmedim ve karnım kasılıp duruyordu.. Hemen abanıyorum. Teşekkürler a.s.

Yaff hanımlar, şeyini altın iple dikseler.. gene 9 mılyar cok be anamm.... ne yapıyor bunlar boyle :1shok:

Furkooooooooooo

Yalancı kasılma oldu mu kendımızı Cesme'nın sularına atalım dıorumm.. vucut şoka gırer kasılmayı felan unutur, ne dersin, olar mı??????

Yaff hanımlar, şeyini altın iple dikseler.. gene 9 mılyar cok be anamm.... ne yapıyor bunlar boyle :1shok:

ben de şaşırdım. hayatta da vermem o kadar. kurumumun da vermesini istemem. ama bize özel anlaşması var hastanenin. bankam da bu kadar ödemiyordur muhakkak ... yoksa kıyamam valla...

evet evet mende geliyom gamyoncuiremsu...

neyse ben kaçtım yemek hazırlıycam akşamada pek giremem sanırım ya yarın görüşürüz hadi kendiniz e bebişlere ii bakınnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…