2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

kiyamam sana yaa, off haftasonu bende deniycem yapmayi, ama cesaretim kirildi bak simdi, iskence resmen offf...kafamçokkarıştı
kasilma falan olmadi dimi???

Sağol Aftabru, evt diyet listem benim beslenme şeklime çok benziyor ben sadece yemeklerin hemen ardında meyve yiyordum meyve porsiyonlarını azaltıcam ve arada çikolata yiyordum onuda bıraktımmı tmm : )

ben şahsen meyvemi herzaman yemekten en az yarım saat önce ya da yemekten en az 2 saat sonra yerim. böyle bir terbiyem vardır. çok pis boğazımdır, çok iradesizimdir ama nasıl olmuşsa bu konuda kendimi çok doğru terbiye etmişim. ve inanıyorum ki 36 yıl boyunca 52 kiloyu geçmemiş olmamı (ki nadiren 52 olmuşumdur) buna borçluyum. bana göre meyve çok bağımsız yenecek bişey olmuştur hep. mesela pek çok kişi üzüm peynir ekmek ya da karpuz peynir ekmek gibi üçlemeye bayılır. annem çok yer bu üçünü birlikte mesela. ama benim midem kaldırmaz. o yüzden hemen yemeğin üstüne de meyve yemem. midemde meyve hep yalın olmalıdır. o yüzden bu diyet senin formuna da faydalı olacaktır gör bak. doğumdan sonra da meyve yemeyi bu şekilde sürdürürsen çok faydasını görürsün. hadi sana diyetinle kolay gelsin.

hay ağzına sağlık, sen benden önce davrandın. ben de sordum o doktoru arkadaşlara, herkes güzel şeyler söyledi ama arkasına ekledi "sezeryan tercih ediyormuş, normal doğum yapmak isteyeni peşin peşin uyarıyormuş ben giremem diye" dediler. ben o yüzden hiç düşünmüyorum artık medipolü. galiba kadıköy şifada doğuracağım. fahri akbaş diye bir doktor var, daha önce de gitmiştim bir kere, çok tatlı, ve bizim bankanın bayanların büyük kısmı ona gitmiş, herkes çok tavsiye ediyor. ama onu seçmemdeki en önemli faktör ; adamın tüm yayınları bendeki genetik bozuklukla ilgili. yani gebelikte trombofili riski / factor 5 leiden filan üstüne. tam benlikmiş meğer. ama ben işime çok yakın diye acıbademe gidip durdum. artık değiştirme vakti gelmiştir.

comely geçmiş olsun kayınvaliden de çocuk doğurmuş anlayışlı olması lazım sen dikkat et kendine üzme canını eşin arayı bulsun görev onun.
esrako (esra) benim normalde tansiyonum büyük 9,5 küçük 5,5 falan çıkıyor yani normal seyrine göre birazcık yüksek hepsi bu yani. Benimde sat a göre doğum tarihim 17 ağustos ama detaylıya göre 13 ağustos o yüzden aslında ben 4 gün büyük gidiyorum sat tan.Normal olursa normal istiyorum bakalım da bir aksilik olursa sezeryan olsun diyorum dayanıcaz inş acıya (güç bizde artık)

kan ve idrar tahlil sonuçlarım çıktı kan değerleri güzel idrarda biraz epitel lökosit falan var ama doktor ilaç vermeyebilir dedi laboratuardaki hemşire arkadaş yani bacakların şişmesi normal bir süreç sanırım tekrar havalar soğusun diye dua ediyorummmmm

kurnazkedi ya keske daha evel bir tarihe bilet alsaydınız ozellikle dr unla konusup falan
sezaryan olcaksan kesin otarihten once alır dr bebegi. normal dogurcaksanda daha erken olma ihtimali yuksek geç de olabilir tabi ama riske atmıssınız birhafta daha evel alaydınız super olurmus. neyse kismet bu isler belkide bekler senin kuzu

TUANA
sagol canım arkadas hast değil evde yatıyordu dr onbes dk yurumey falan izin verdi 30 h aftanın içinde su an zaten uç hafta geçti bu olayın ustunden çok sukur artık dgarsa bile yasama sansı çok daha yuksek tabi. o yuzden biraz daha rahat. fitillerle falan kasılmalar durdu sonuna kadar gideceğiz heralde diyor dr. bakalım insallah

nazan demek sende bu bilgiye ulastın adam pesin pesin yapmam normal diyormus ha. vakti az iste hastası çok ondan heralde e benim içinde ideal de anacım niye medipolu hemen sildinki baska dr larda var orda kadın dr lar ama gerisi erkek baska yok. kadın dr istemezmisin ?
çok memnunherkes orda ki leyla hn sema hanımf alan heryerde yazıyor resmen isimler iunlu anadolu yakasının en iyi dr ları diye.

sifada senin kurum ne kadar k arsılıyor sana kaç para dusuyor biliyormusnu ?

zaten bundan sonra ise değil eve yakın hastane dr daha uygun nazan yakında izne çıkcaz yani son ay haftada bir gidilcek eve yakın olması daha uygun.

benim dolu dolu son bir hafta kaldı yarından sonra 18 mayıs izin aldım 19 u tatil zaten carsambadan cumaya calıscam
sonra mayısın son haftası tam haftam var
haziranıda saymıyorum yeni dr heyecanmı var yerime bakcak arkadas ise baslıycak ona bol bol bırakıp gezinirim sirket içinde:)) keyifli gunler beni bekliyor insalah

anladım meltemcim sana gore yuksek yani bu tansiyon ozaman.

el ayaksismesi artık daha çok olacak havalar ısınıyor

bilgi için sağol canım
evt stripleri cihazdan pahalı nette buldum 3 kutu strip alana cihaz hediye ondan alıcam
SMART CHECK SMART CHECK ŞEKER ÖLÇÜM CİHAZI
2 doktorada söyledim alacağımı bizde var veriyoruz demediler sormam daha boşver ucuz zaten
iç hastalıklar uzmanına bende gidicem haftaya önce 1 haftalık ölçünleri not almam lazım
benimde 4 porsiyon meyvem var yemekten 2 saat sonra bana süt ürünü tüket demedi, onuda not alayım dün dalgındım fazla soru soramadım
benim ölçümlerde sabah öğle akşam aç ve yemekten 1 saat sonra olacak
bana söylenen sınır açlık 105 toluk 140
biraz işim var sonra diyet listemi yazarım

hadi güzel haberlerle gel, umarım iyi anlaşırısnız seversin doktorunu

İşte ben bunu bilmiyordum hep yemeğin üstüne meyve yerim tatlı niyetine bana göre meyve ya masum, meyveler masum değil yalnış zamanda tüketince
hamur işi sevmem meyve ve salata severek çok tüketirim neden kilo alıyorum diyordum bende, doğru şeyleri yalnış zamanda yediğim içinmiş, bu diyeti emzirme döneminde de kullanabilrmişim sonrada devam ederim 55 kilo olsam yeter bana, her şerde vardır bi hayır derlerya öyle işte doğru beslenme şeklini öğrenmiş oldum, en çok dondurmaya üzüldüm arada ödül veririrm kendime 1 top yerim bişi olmaz :))

petrik sut ile meyvayı mutlaka sor bu çok oneamli birçok insan biliyormus ben bilmiyormusum oyle hayıflandımkı. çunku meyvadaki seker kan sekerini bir anda yukseltiyormus sut urunu ise onu dengeleyip yavasyavas yukseltiyor ve ani dususleride engelliyormus.

bir porsiyon meyva ile 100 cc yani bir cay bardagı sut içmen gerek.
ben alıstım bu sekil ugunde 400 cc sut içiyorum kendim onu esnetiyorum yarım kilo sute tamamlıyorum kallsiyumu bol olsun diye :))))

bak bu konuyu mutlaka sor nettende arastır istersen .

ya aynen her iste hayır vardır sekerim çıktıgında 84 idim simdi bir ay geçti ustunden 5 hatfa hatta 85 im. sayet sekerim çikmasa adım kadar eminim su an 89 falandım. onumuzdeki ay 93 falan sonra 100 e dogru dogururdum insan kendini bilmezmi deli gibi yerdim valla:)

bu arada aksam yeni dra gitmiyorum ben acıbadem dr uma sanırım sonkez gidiyorum
yeni dr 2 haziran ancak gun buldum.

ESRAKO

Çok haklısın canım erken almalıydık.işte napcan tecrübesizlik.hayırlısı artık annem yoksa ablam var...dime yane kendime moral verim.alkisalkisalkis

bu akşam epey işimiz var......

eşim zaten işten geç geliyor yemek falan derken epey geç oluyor.... çocuk odasını boşaltmamız lazım....daha önce orayı kiler gibi kullanıyorduk evdeki sandık ütü masası, masa falan gereksiz yada fazlalık eşyaları oraya koymuştuk şimdi boşaltma vakti geldi.... cumartesi boyacı gelecek odayı badana yapmak için eşyaları boşaltmamız lazım... bazı gereklileri koymak için diger odalarda yer ayarlamamız lazım onların düzeni değişecek offfff çok işim var ama hiç halim takatim yok canım hiçbirşey yapmak istemiyor.....

aman kuzum geçmiş olsun güle güle kullan ama nasıl dayandın yavvv... ben hala cesaret edemiyorum hamile kalmadan önce hep giderdim hamile kaldığımdan beri önünden bile geçmiyorum şimdi 6 ay ara verince hiçten cesaret edemem ben jiletle işimi görüyorum şimdilik zarda olsa.... onu bırak kaş aldırırken bile felaket canım yanıyor kaç gündür kaş bıyık çıktı aldırmam lazım ama korku yüzünden gidemiyorum benimde elimden tut benide götür bir dahaki seferekaydirigubbakcemile

yaw ben daha geçen hafta aynayı koydum önüme yoldum valla...eskisi gibi kolay olmasada sorun olmadı...heleki ben daha çok kilo aldım sizden rahat olun ağdaya gitmeyenler..

meyve süt olayını netten araştırıcam, sabah diyetisyene mail atmıştım aradım hastası vardı musayit olunca cvp yazıcak ozman onada sorarım gerekirse yanına uğrarım
ben sütü çok severim günde 1 lt de içebilirim, mesela erik yiyince nasıl süt içiyorsun ağzın eşki sonra süt lezzetli olmaz önce sütü iiçip üstüne meyvemi yesem, bana sadece süt ceviz kuru üzüm blandırdan geçirip içebilirsin dedi
bende bu iştahla 75 i geçerdim heralde şimdi 68 im bakalım nasıl olacak diyetle

Beslenm programım şöyle
Sabah
Şekersiz açıkçay 1 çay bardağı beyaz taze sıkılmış meyve suyu
3 küp az yağlı peynir (60 gr)
1 haşlama yumurta
Söğüş domates saatalık biber maydanoz
7 yeşil zeytin veya 3 tam ceviz
3 ince dilim tam buğday unundan ekmek
Kuşluk
1 porsiyon meyve
Öğle
5-6 yemek kaşığı etli sebze yemeği
bol salata (1 tatlı kağışı yağ ile)
2 ince dilim tam buğday unundan ekmek
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt yada 2 bardak ayran
ikindi
250 ml az yağlı süt
2 porsiyon meyve
veya kepekli ekmeğe peynir domates salatalık sandviç
Akşam
1 kase çorba
Bol salata
1 porsiyon tavuk/ köfte/ balık veyz 3 küp beyaz peynir veyaz 1-2 yumurta
1-2 ince dilim tam buğday unundan ekmek
veya 4 yemek kaşığı pilav / makarna / erişte
veya küçük boy haşlama patates
gece
1-2 porsiyon meyve
250 ml süt
günde 10 bardak su , haftada 2 gün 30 dk tempolu yürüyüş

KIZLAR ACıLLL.Bana akşam 6 ya kadar cvp verin.bugün pazardan üzüm yaprağı alıp kışa hazırlık basıcam...tarif verin bana...benim bildiğim 6 lı 7 li katlanıp kavanoza basıp sıcak su koyuyyorum.aksini ya da güzelini iddia eden var mı? ya bide tuz koyuyormuyduk yaa ???

MıLKSHAKE allah kolaylık versin. aynı şey bizim için de geçerli....
ESRAKO, medipolü düşünmedim zira ben erkek doktor tercih ediyorum. bi de çok iyi bir yoğun bakım ünitesi olması lazım bebek için. malum benimkinin 32 haftadan sonra heran alınma riski var. kadıköy acıbadem ve şifa bu konuda çok iyilermiş. bi de ben fahri beye daha önceden gitmiştim, çok tavsiye edilmişti. üstüne bi de yayınlarının hep benim riskim üzerine olduğunu görünce çok hoşuma gitti. hatta acıbademle arasında fark olmasa bile kadıköy şifaya gidesim geldi birden. normal doğuma da sıcak bakıyor bu adam. her doktor istemiyor. senin yenisi mesela hastaya peşin peşin "yetişemeyebilirim evim karşıda" filan deyip sezeryana yönlendiriyor ya da almıyormuş hastayı hiç. onunki de dürüstçe bence. oyalamıyor. bazıları normal yaptıracağım deyip son anda bişey bahane edip sezeryana dönüyor. gerçi benim durumumda normal diye ısrar etmem çok saçma ama ben sonuna kadar şansımı denemek istiyorum. çok şart olmadıkça sezeryan istemiyorum. sebebi de belki ikinciyi bir sene sonra yapmayı düşünebilirim diye....

netten bakabilirsin..tuz konuyo onu biliyorum banada halam yapıyo öle şeylri beremem biri yaparsa ne alacokacimcoook...kolay gelsin sana

evrişşş geçmiş olsun..kendini yoldurdun bizi de iyi motive ettin yani..ne halt karıştırıcam ben şimdi..neyse uzan aç bcaklarını koy fanı karşına..hadi bakiyim.ha bir de 2 saat suyla temas yok

ESRAKO, pardon unutmuşum yazmayı; kadıköy şifa için de fark veriyorum ama acıbademinki kadar değil. 1.000-1.500 tl civarındaymış .

EVRıŞ saatler olsun.
ben tüy mevzuuna hiç girmedim bile. zaten ağda yapmam yasak. 3 seans lazere gitmiştim o bölge için de.... o yüzden doğumdan sonra devam ederim diye ağda yapmıyorum. jilet de zaten çok kolay oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…