meyve süt olayını netten araştırıcam, sabah diyetisyene mail atmıştım aradım hastası vardı musayit olunca cvp yazıcak ozman onada sorarım gerekirse yanına uğrarım
ben sütü çok severim günde 1 lt de içebilirim, mesela erik yiyince nasıl süt içiyorsun ağzın eşki sonra süt lezzetli olmaz önce sütü iiçip üstüne meyvemi yesem, bana sadece süt ceviz kuru üzüm blandırdan geçirip içebilirsin dedi
bende bu iştahla 75 i geçerdim heralde şimdi 68 im bakalım nasıl olacak diyetle
Beslenm programım şöyle
Sabah
Şekersiz açıkçay 1 çay bardağı beyaz taze sıkılmış meyve suyu
3 küp az yağlı peynir (60 gr)
1 haşlama yumurta
Söğüş domates saatalık biber maydanoz
7 yeşil zeytin veya 3 tam ceviz
3 ince dilim tam buğday unundan ekmek
Kuşluk
1 porsiyon meyve
Öğle
5-6 yemek kaşığı etli sebze yemeği
bol salata (1 tatlı kağışı yağ ile)
2 ince dilim tam buğday unundan ekmek
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt yada 2 bardak ayran
ikindi
250 ml az yağlı süt
2 porsiyon meyve
veya kepekli ekmeğe peynir domates salatalık sandviç
Akşam
1 kase çorba
Bol salata
1 porsiyon tavuk/ köfte/ balık veyz 3 küp beyaz peynir veyaz 1-2 yumurta
1-2 ince dilim tam buğday unundan ekmek
veya 4 yemek kaşığı pilav / makarna / erişte
veya küçük boy haşlama patates
gece
1-2 porsiyon meyve
250 ml süt
günde 10 bardak su , haftada 2 gün 30 dk tempolu yürüyüş
MİLKSHAKE allah kolaylık versin. aynı şey bizim için de geçerli....
ESRAKO, medipolü düşünmedim zira ben erkek doktor tercih ediyorum. bi de çok iyi bir yoğun bakım ünitesi olması lazım bebek için. malum benimkinin 32 haftadan sonra heran alınma riski var. kadıköy acıbadem ve şifa bu konuda çok iyilermiş. bi de ben fahri beye daha önceden gitmiştim, çok tavsiye edilmişti. üstüne bi de yayınlarının hep benim riskim üzerine olduğunu görünce çok hoşuma gitti. hatta acıbademle arasında fark olmasa bile kadıköy şifaya gidesim geldi birden. normal doğuma da sıcak bakıyor bu adam. her doktor istemiyor. senin yenisi mesela hastaya peşin peşin "yetişemeyebilirim evim karşıda" filan deyip sezeryana yönlendiriyor ya da almıyormuş hastayı hiç. onunki de dürüstçe bence. oyalamıyor. bazıları normal yaptıracağım deyip son anda bişey bahane edip sezeryana dönüyor. gerçi benim durumumda normal diye ısrar etmem çok saçma ama ben sonuna kadar şansımı denemek istiyorum. çok şart olmadıkça sezeryan istemiyorum. sebebi de belki ikinciyi bir sene sonra yapmayı düşünebilirim diye....
ELMA benim benim hep midemi kazındırır. sözüm ona rejim meyvası. yani tokluk veriyor denir hep ama ben tam tersi acıktırıyor. zaten aç karna canım hiç mi hiç elma çekmez. valla ben hiç sevmem elmayı. inşallah kızım sever. meyve dediğin ya çok ekşi ya da çok tatlı olacak benim için. armut, elma sevmem ben. tatlı meyvelerinden yumuşaklarını severim. ezik gibi hani... incir, şeftali, kayısı gibi tatlı meyveleri hep en yumuşak olanlarını seçerim. kabuğu elimde kalacak şekilde. (çürümüş gibi değil tabi) örneğin benim eşim şeftaliyi alırken hep sertlerini seçer hiç haz etmem. böle kabuğu kendiliğinden kalkanlar olur ya, ben onları alırım.
benziyor diyet birtek kahvaltı sonrasında dikkat etti isen meyvanın yanında sut yok onu disinda iki porsiyon meyva ve bir su bardagı sut var benim dedigim gibi. mantık dogru demekki sende 8 dilim ekmek var bende 7 bende et porsiyonları dah açok mesela et=peynir = yumurta yani hemen hemen aynı sekilde. sana dr et ekmek sebze meyve değisimlerini verdi heralde dimi?
ya bu arada meyva ile sut yan yana bile iyi gidiyor alısıyor insan.o zellikle muz ve sut cilek ve sut çok super gidyor. arada iki muz isirip iki y udum sut içiorum ben. gitmeyecek meyvalarla diyelim erik sutu kafaya dikip ardından keyifle erikleri yiyorum. hem meyvanın tatlı olan içini bayan ozelligini alıyor sut diyet bu arada bende
hadi büyüüüük geçmişş olsun EVRİŞ cim valla iyi dayanmışsın ben olsam yarıda bırakır kaçardımm dinlen sen canımm
Evrim dinlen canım güzelce..2 gün önce yaptıran biri olarak seni anlayabiliyorum..daha önce bu kadar canım yanmıyodu..o bölge daha bi hassaslaşıyor ya..
kiyamam sana yaa, off haftasonu bende deniycem yapmayi, ama cesaretim kirildi bak simdi, iskence resmen offf...kafamçokkarıştı
kasilma falan olmadi dimi???
aman kuzum geçmiş olsun güle güle kullan ama nasıl dayandın yavvv... ben hala cesaret edemiyorum hamile kalmadan önce hep giderdim hamile kaldığımdan beri önünden bile geçmiyorum şimdi 6 ay ara verince hiçten cesaret edemem ben jiletle işimi görüyorum şimdilik zarda olsa.... onu bırak kaş aldırırken bile felaket canım yanıyor kaç gündür kaş bıyık çıktı aldırmam lazım ama korku yüzünden gidemiyorumbenimde elimden tut benide götür bir dahaki seferekaydirigubbakcemile
evrişşş geçmiş olsun..kendini yoldurdun bizi de iyi motive ettin yani..ne halt karıştırıcam ben şimdi..neyse uzan aç bcaklarını koy fanı karşına..hadi bakiyim.ha bir de 2 saat suyla temas yok
evriş gecmişolsun dinlen rahatla
petrik listen cok guzel ve saglıklı hemen hemen benim herrgun yedigim seyler cok normal bir programın var canım hic kasma kendini
EVRİŞ saatler olsun.
ben tüy mevzuuna hiç girmedim bile. zaten ağda yapmam yasak. 3 seans lazere gitmiştim o bölge için de.... o yüzden doğumdan sonra devam ederim diye ağda yapmıyorum. jilet de zaten çok kolay oluyor.
kan ve idrar tahlil sonuçlarım çıktı kan değerleri güzel idrarda biraz epitel lökosit falan var ama doktor ilaç vermeyebilir dedi laboratuardaki hemşire arkadaş yani bacakların şişmesi normal bir süreç sanırım tekrar havalar soğusun diye dua ediyorummmmm
yaw ben daha geçen hafta aynayı koydum önüme yoldum valla...eskisi gibi kolay olmasada sorun olmadı...heleki ben daha çok kilo aldım sizden rahat olun ağdaya gitmeyenler..
bakın elmayla ilgili ne buldum elma yiyodumda bi arastırayım dedim bilmedigim ne faydası var :)
Şifa Kaynağı-006 (Elma)
Pazar, 02.06.2007, 05:39pm (GMT+4)ALINTIDIR
sütü ben dengelerim her ögün meyvenin yanında 200 ml içerim dengelenir
değişimi şöyle söyledi ana ögünleri birbiriyle değiştirebilirsin dedi, çorba içiyorsan ekmek 1 dilim yemeliymişim çorba yoksa 2 dilim ekmek
ben aldıgım süt yarım yağlı onu içiyorum dedim tmm olur dedi
ayrıca yememem gerekenlerinn listesini ve meyve porsiyonlarının listesini verdi
inş. benimde senin gibi iyi sonuçlanır
İyi akşamlar herkese
Selam kızlar, ben de kuaförden geldim. Kaşımı yoldurdum, pedikür yaptırdım, nar çiçeği ojelerimi sürdürdüm. Migros - kipa gezdim geldim.
ESRAKO yani haklısın, kafama göre ticker değiştirmemem lazım ama. Salı günü yeni haftaya başladığım zaman resmen zaman geçmiyor gibi geliyor. 3 günden bişi olmas yaf? :jeyyar:
evet ya buluşma yokmu daha beni çok zevk amıuştım tekrar olmasını isterim daha ağırlaşmadan ne dersiniz
Gizzee'nin eşi geldi mi acaba? Ayçacık da yok birkaç gündür.
DOKTORLA RANDEVU (Esrako senden kıskandım idare et bugünlük)
Muayene zamanımız gelmişti. Gittik. Önce indirect coombs testi istemişti. Sonuç negatif çıktı. 15 günde bir yapmamız gerekecek dedi. pufffff yani.
Yaklaşık 710 gr olmuş bizim minik.
Ve en önemlisi bebeğin başı çoook aşağıdaymış, gebelik kemeri takmamı istedi ve yatak istirahati verdi.. Eeeeee haftasonu teyzesi, hadi gel artık hadi gel artık diye diye çocuğun aklını başından aldı..
ne gezmesiii bu hafta paso evdeyimmm ama haftaya atıcam kendimi sokaklara haftaya gidelim olurmu bende gitmeyi düşünüyodum zaten pztsi konuşalım kararlaştıralım okişşş :lepi:
dün temizlenmeye kuaföre gittiğimde ordaki kız anlattı..ağdasını yaptığı hamile bi bayan sancısı tuttuğunda apar topar gelmiş noolur acil beni temizle diye..ceviz büyüklüğünde açıklık varmış..kapıda anne babası beklemiş. ''5 dk.da temizledim gönderdim ama ödüm koptu burda doğurcak diye.''.diyor..
kadında ne cesaret varmış..sordum kesin 2.doğumudur, biliyodur yolu yordamı..yoo ilk doğumuymuş dedi..ben şoklarda tabii..
Dudak kısımlarının alınmaması aslında sağlık ıcın cok gereklı dıye bılıyorum.. yanı o dudak kısmındakı kıllar, vajınanın ıcıne pislik, toz ve kir girmesini engelliyor.. bi nevi burun kılları gorevını goruyor.. bırde oradaki dudak kısımları cok hassas oldugu ıcın agda gıbı sert maddelere maruz kaldıklarında, kalarda sarkma, içte yırtılmalara sebep oluyormus,ondan bızdekı cogu kadının dudak kısımlarının rengı zamanla pembelıgını kaybeder, kahverengıye donusur, sarkar ve hısssızlesmeye baslar ama bizim gelenegımızde olmadıgı ıcın aldırıyoruz.. acıkcası, dogrusunu onlar yapıyor arkadaslar..
delikafaduldendelikafaduldenbak beyin firtinasi diye ben buna derim, super fikirler cikiyor, kahrolsun agdali kel kuku, yasasin boncuklu kokos kuku:lepi:
İyi akşamlar herkese,
bugün sabah 9 dan 4 e kadar hastanedeydim
oğluşum 900 gr olmuş maşallah kuzumai ağzını açıp kapatıyordu, dr. bak suyundan içiyor dedi çok şirindi birde resim aldık yarın eklerim bebişimin herşeyi normal çok şükür
gelelim anasına : ))
Açlık -93 1. saat - 228 2. saat - 177 3. saat - 164
saatlerce aç kaldım sıkıntıdan patladım oturmaktan kalçam ağrıdı, doktorum gezme demişti meğer açlıktan bayılmıyayım diye söylemiş,
sonuç çok yüksek değerler hemen diyetisyene gittim şansıma boş vakti vardı, ESRAKO nun diyet listesine benzer bir diyet programım varr 1800 kalorilik, şeker ölçüm cihazı alıcam sabah öğle akşam aç ve tok karnına ölçüp not alıcam 1 hafta içinde değerler düşmezse insülin kullanmam gerekirmiş umarım insüline gerek kalmaz, doktorum panikledi çok ciddi sakın boşverme dedi, hiç boşverirmiyim oğluşumun hipoglisemi olma ihtimali var şekerim düşmezse, biraz moralsizdim bugün ama şimdi iyiyim diyet listem kötü değil aç kalmam, canımın çektiği herşeyi tada biliyorum ama ölçülü, 2 top dondurma yersem yarım saat yürümem gerekirmiş, böyle işte şimdi geçmişi okuyayım
Gizzem günaydın canım. Geldi mi kocişin? Seni soruyorduk birbirimize. Tüh, benim de çıkmam lazım birazdan. Öptüm canıma.s.
evet ya herkesin göbeği portlemiş hatta angelde görmüştüm onu buluşmada..yaw benimki içerde hala pörtleme yok...sorunmu arıyorum kendime
çok sağol canım. önce acıbademle sonra da kadıköy şifa ile konuşalım. eğer onlara karar kılamazsak alırım senin doktorun numarasını.benim için önemli olan hastanenin tam teşekküllü olması. çünkü benim bebeğim çok erken alınmak zorunda kalabilirmiş (dua edelim de en azından 37 haftasını karnımda doldursun)EVRİŞ hayırlı olsun valla ne güzel ben dayanmam dıye korkuyorum ağda değinceşakkıdıdelikafadulden fena oluyom valla AFTABRU ne dıcem benım hastanem bu konuda cok ii dr. kadın ve cok doğuma denk geldım kesınlıkle tehlike olmadıgı sürece sezeryana almıyorlar ablam arkadaslarım hep orada yaptılar doğumlarını bak istersen numarasını vereyım sıgortada karsılıyo sigortan varsa normal:350 zorunlu sezeryan:450 istege baglı sezeryan:750 bebek yoğun bakım üniteside var ÇINAR HASTANESİ içerenköy carrefourun arkasında kalıyo ismi AVİCENNA olarak değişti şimdi istersen numarasını verebılırım yada dr. arayıp konusurum bı gıdersın muayıne olursun dr. cok ii
Nazancım, elmayı yiyip üstüne 1 bardak suyu içince tokluk hissi başlıyor. Tek başına elma benim de midemi kazındırıyor. Bİr de ekşi elma daha çok acıktırıyor sanki, tatlısı daha tok tutar gibi. Şeftali konusunda sana katılıyorum. Ben de sert şeftali sevmem...
Deryamm.. bir sarkı vardır bılır mısın??? Gel sen ne cektıgımı bir de bana sor... bir deeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bana sorrrr diee.. onu sana ıthaf edıyorum kuzu :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?