2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

evriş gecmişolsun dinlen rahatla

petrik listen cok guzel ve saglıklı hemen hemen benim herrgun yedigim seyler cok normal bir programın var canım hic kasma kendini

benziyor diyet birtek kahvaltı sonrasında dikkat etti isen meyvanın yanında sut yok onu disinda iki porsiyon meyva ve bir su bardagı sut var benim dedigim gibi. mantık dogru demekki sende 8 dilim ekmek var bende 7 bende et porsiyonları dah açok mesela et=peynir = yumurta yani hemen hemen aynı sekilde. sana dr et ekmek sebze meyve değisimlerini verdi heralde dimi?

ya bu arada meyva ile sut yan yana bile iyi gidiyor alısıyor insan.o zellikle muz ve sut cilek ve sut çok super gidyor. arada iki muz isirip iki y udum sut içiorum ben. gitmeyecek meyvalarla diyelim erik sutu kafaya dikip ardından keyifle erikleri yiyorum. hem meyvanın tatlı olan içini bayan ozelligini alıyor sut diyet bu arada bende

sende bendensin yani nazan bende erkek dr lara dah açok guveniyorum. ama medipolun bebek yogun bakım unitesi çok iyiymis ve ssk lılardan hiçkatılım payı alınmıyormus hos sen ssk lı değildin sanırım. ama çok iiyi diye biliyorum yogun bakım unitesinin allah gerektirmesin yani. ama sifa madem aklına çok yattı oraya gitmen daha iyi.
evet durustce soyluyor adam daha çok hastaya muaynelerde yetebilmek için normal dogum sozu vermiyor demekki bu da guzel durust olması dedigin gibi

bakın elmayla ilgili ne buldum elma yiyodumda bi arastırayım dedim bilmedigim ne faydası var :)

Şifa Kaynağı-006 (Elma)
Pazar, 02.06.2007, 05:39pm (GMT+4)

ıÇıNDEKıLER:
• Posa
• A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri
• Uçan yağ
• Tanen
• Organik asidler
• Şekerler
• Silisyum
• Demir
• Flor
• Fosfor
• Manganez
• Kükürt.

YAN TESıRı: Ekşi elmayı fazla yemek unutkanlık ve ateş yapar.

ŞıFASI:

1) Güzel kan yapıcı: Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar. Elmayı bolca yemeye devam edilir.

2) Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir. Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler.

3) Güzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız.

4) Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır.

5) Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar.

6) Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar.

7) Cildi güzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz. Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir.

8) Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir. (Bol elma yenir.)

9) Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz.

10) Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır. (Kabuğunu soymadan.) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur.

11) Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır.

12) Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir. Çekirdekleri biriktirilir. Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur. Ezilip kaynatılır. Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çaydan içmeye devam edilir.

13) Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandı-nlarak soğuk içilmeye devam edilir.

14) Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir. 1-2 saat yemek yenmez. 1 hafta devam edilir.

15) Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç karnına.

16) Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir.

17) Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

18) Sarılık: Elma kürüne devam edilir.

19) Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir.

20) Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir.

21) Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir.

22) Çıban: Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır.

23) Göz kuvvetlendirici: ıçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir.

24) Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür.

25) Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür.

26) Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır.

27) Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler.

TAVSıYE:

Elmada, ayva gibi kış hastalıklarının ilacı. Elmayı, çürümesini önlemek için teker teker berelemeden toplayınız. Arpa içinde ya da arpa samanı içinde saklanırsa uzun süre dayanır. Elma zihni açar, kanı temizler, vücudun direncini arttırır, susuzluğu giderir, zayıflatır. Komposto, reçel, marmelat ve şurup olarak da istifade edilir. Ekşi elma unutkanlık yapar. Şeker hastaları da elma yiyebilir.

ALINTIDIR

Güzel anne adayları,
Doğurduk da sanki sıra bebeklere gelmiş gibi olacak ama.. Dere otu ve beyaz üzüm anne sütünü çok arttırıyomuş.... Bizim ailede anneler pek emzirememiş bebeklerini, sütleri olmamış. Ama annemde şarıl şarıl gelmiş. İnşallah anneme benzerim..

ELMA benim benim hep midemi kazındırır. sözüm ona rejim meyvası. yani tokluk veriyor denir hep ama ben tam tersi acıktırıyor. zaten aç karna canım hiç mi hiç elma çekmez. valla ben hiç sevmem elmayı. inşallah kızım sever. meyve dediğin ya çok ekşi ya da çok tatlı olacak benim için. armut, elma sevmem ben. tatlı meyvelerinden yumuşaklarını severim. ezik gibi hani... incir, şeftali, kayısı gibi tatlı meyveleri hep en yumuşak olanlarını seçerim. kabuğu elimde kalacak şekilde. (çürümüş gibi değil tabi) örneğin benim eşim şeftaliyi alırken hep sertlerini seçer hiç haz etmem. böle kabuğu kendiliğinden kalkanlar olur ya, ben onları alırım.

EVRıŞ hayırlı olsun valla ne güzel ben dayanmam dıye korkuyorum ağda değinceşakkıdıdelikafadulden fena oluyom valla AFTABRU ne dıcem benım hastanem bu konuda cok ii dr. kadın ve cok doğuma denk geldım kesınlıkle tehlike olmadıgı sürece sezeryana almıyorlar ablam arkadaslarım hep orada yaptılar doğumlarını bak istersen numarasını vereyım sıgortada karsılıyo sigortan varsa normal:350 zorunlu sezeryan:450 istege baglı sezeryan:750 bebek yoğun bakım üniteside var ÇINAR HASTANESı içerenköy carrefourun arkasında kalıyo ismi AVıCENNA olarak değişti şimdi istersen numarasını verebılırım yada dr. arayıp konusurum bı gıdersın muayıne olursun dr. cok ii

Selam kızlar, ben de kuaförden geldim. Kaşımı yoldurdum, pedikür yaptırdım, nar çiçeği ojelerimi sürdürdüm. Migros - kipa gezdim geldim.

ESRAKO yani haklısın, kafama göre ticker değiştirmemem lazım ama. Salı günü yeni haftaya başladığım zaman resmen zaman geçmiyor gibi geliyor. 3 günden bişi olmas yaf? :jeyyar:

Nazancım, elmayı yiyip üstüne 1 bardak suyu içince tokluk hissi başlıyor. Tek başına elma benim de midemi kazındırıyor. Bİr de ekşi elma daha çok acıktırıyor sanki, tatlısı daha tok tutar gibi. Şeftali konusunda sana katılıyorum. Ben de sert şeftali sevmem...

sütü ben dengelerim her ögün meyvenin yanında 200 ml içerim dengelenir
değişimi şöyle söyledi ana ögünleri birbiriyle değiştirebilirsin dedi, çorba içiyorsan ekmek 1 dilim yemeliymişim çorba yoksa 2 dilim ekmek
ben aldıgım süt yarım yağlı onu içiyorum dedim tmm olur dedi
ayrıca yememem gerekenlerinn listesini ve meyve porsiyonlarının listesini verdi
inş. benimde senin gibi iyi sonuçlanır

İyi akşamlar herkese

hadi büyüüüük geçmişş olsun EVRİŞ cim valla iyi dayanmışsın ben olsam yarıda bırakır kaçardımm dinlen sen canımm

Evrim dinlen canım güzelce..2 gün önce yaptıran biri olarak seni anlayabiliyorum..daha önce bu kadar canım yanmıyodu..o bölge daha bi hassaslaşıyor ya..

kiyamam sana yaa, off haftasonu bende deniycem yapmayi, ama cesaretim kirildi bak simdi, iskence resmen offf...kafamçokkarıştı
kasilma falan olmadi dimi???

evrişşş geçmiş olsun..kendini yoldurdun bizi de iyi motive ettin yani..ne halt karıştırıcam ben şimdi..neyse uzan aç bcaklarını koy fanı karşına..hadi bakiyim.ha bir de 2 saat suyla temas yok

evriş gecmişolsun dinlen rahatla

petrik listen cok guzel ve saglıklı hemen hemen benim herrgun yedigim seyler cok normal bir programın var canım hic kasma kendini

Tesekkur ederim cigerlerim... aslında bende kalkıp ta gıdıyordum ama kadıncagız - Bak evrım bitti bile, bak halledıces tamam dıye dıye tuttu benı.. bir de benim mıyom yerlerımın dikişleri var kuzular.. daha bır sene olmadı ben amelıyat olalı.. o ıncecık cizgi hamılelıkle birlikte ıyıce dısarı dogru fırladı.. ve etrafı acayıp hassaslastı.. en cok orası acıdı zaten..

4 Senedır cok duzenlı agda yaptırıyorum ben.. ondan once jıletle ıcıne ettım zaten oranın.. ondan dolayı eger bı daha jılet yaparsam o kadar yıllık emegım bosa gıdecektı.. tekrar berbat olacaktı orası.. ondan derdım illa agda ıdı. Neyse daha ıyıyımm en azından. 2 kere daha gıdecegım,onlarıda zaman kaybetmeden gıderım... bu mesele de burada kapanır. Yapacak bask bırseyım yok cunku.. jılet asla.

Artı ben Anestol u sürdüm dudak ıclerıne.. gercekten de ıse yaradı ınanın.. bır kerelıge mahsus kullandım.. cunku baktım olmuyor.. ben boyle yaparak daha da evladıma zarar verıyorum.. bir de canı acımasın dıye ınsan kendını kasar yaa.. onu yapmadım, serbest bıraktım kendımı agda cekılırken falan.. o daha bır canını yakıyor ama sonucta rahmi kasmadan yapmanın da tek yolu buydu..

Haydi gecmiş olsun kuzumm.. bence de tekrar havalar bıraz sogusa.. sımdı heryerımız ıyıce sısecek.. bır de zaten uyumalar zorlasmaya basladı karınlardan dolayı.. bır de sıcak hava eklenecek.. eywah eywah.. Allah yardımcımız olsun.

yaw ben daha geçen hafta aynayı koydum önüme yoldum valla...eskisi gibi kolay olmasada sorun olmadı...heleki ben daha çok kilo aldım sizden rahat olun ağdaya gitmeyenler..

Yafrumm senınkısı buyuk basarı.. ben kendıme yaparsamm en az 6 saatı bulur herhalde.

bakın elmayla ilgili ne buldum elma yiyodumda bi arastırayım dedim bilmedigim ne faydası var :)

Şifa Kaynağı-006 (Elma)
Pazar, 02.06.2007, 05:39pm (GMT+4)ALINTIDIR

Şu elmayı gundeme getırdıgınızden berıdır.. görev ıcabı her gun bır tane yer oldum.. tesekkur ederım hepınızden.

tatlim yememen gerekenler ne peki, liste cok dengeli geldi bana, yani seker olsun olmasin her annein uygulayabilecegi yeterli bir liste..

Arkadas bı naneye yaramayınca.. kendı basına gezdın tabi.. Allahtan terketmıyorsun hala benı,ona şükrediyorum.. :))

NORRAA, dün sormuşsun ama ben her zamanki gibi gecikmeli okuyabildiğim için şimdi cevap veriyorum;
evet ben süt pompası kullanmayı düşünüyorum. medela ya da lansinoh alacaktım ama kuzenim kendisininkini verebileceğini söyledi. onu denerim, memnun kalmazsam yenisini alırım. manueller kas yapıyormuş. çok yorucuymuş. elektrikli alırım ben alırsam zira kollarım zaten normalde de çok güçsüzdür benim. o yüzden en hafif bebek arabasını arıyorum ya...

Selamlarrr...

Üff sonunda bitti geçmiş. Ne kadar çok okudum yaaa... Ama roman gibisiniz hem düşünüyorum hem çok gülüyorummkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

evet ya buluşma yokmu daha beni çok zevk amıuştım tekrar olmasını isterim daha ağırlaşmadan ne dersiniz

Evet evet evet evet.. Ben de istiyorum buluşma... 1 ay da oldu. Hadin İstanbukllu hamişler!! Bir organizasyon yapalımmmkaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

Gizzee'nin eşi geldi mi acaba? Ayçacık da yok birkaç gündür.

Gelmedi tatlım ama az kaldı 3 güncük!! Bu pazar geliyor kocişimmmŞeniz Ay çok heyecanlıyım :dance::dance:

İşten ayrılmışsın canım. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Ayrılmayı zaten istiyordun ama birazs erken olmuş sanırım. Neyse sigorta işini halletmişsin ya süper olmuş. Bu arada bebişine de maaşallah. İnş yukarılara çıkar da rahatlarsın birass...

ne gezmesiii bu hafta paso evdeyimmm ama haftaya atıcam kendimi sokaklara haftaya gidelim olurmu bende gitmeyi düşünüyodum zaten pztsi konuşalım kararlaştıralım okişşş :lepi:

Ben de gelicem ben de ben de… Ama ben çalışıyorum.. Bana uygun bir gün olsa olmam mı kısslar?

Gypsycim, albümüne de baktım bu aradaaa daha yeni gördüm albümünü. İstanbul buluşmasında da çok tatlıydın ama zayıf halin de çok hoşmuşşşş. Ben oldum olası bayılırım zaten esmerlere ay çok güsseldi fotograflarınnn… Bu arada dikkatimi balayı tarihiniz çekti. Bizde ondan 1 hafta once balayındaydık… Aynı zamanlarda evlenmişiz aynı anda doğuruyorusss ve aynı yaştayıssss… Çok tuttum

NEEE Ya kısslar ağda konusu konuşulmuş gülmekten yıkıldım işyerinde herkes dönüp dönüp bana bakıyordu.. Ben hamileliğimin başından beri gidiyorum aksatmadan. En son haftasonu gittim. Bu kez daha çok acıdı sanki.. Son aylarda da yukarıdaki arkadaşın durumuna düşmemek için 2 haftada bir gitmeyi planlıyorum. 2 haftada bikaç tüyümsü bişi çıkar herhalde de mi?

Bunu da öğrendim ya kuzuuuuu walla super oldu.. Ben de kukum nie çirkinleşti die üzülüyordum bi kaç gündürrr… Ay önceden dikkat etmemiştimmm. Demek herkesin öle oluyormuşşş. Pudralasak mi napsaksengözlerimebaksanab

bak beyin firtinasi diye ben buna derim, super fikirler cikiyor, kahrolsun agdali kel kuku, yasasin boncuklu kokos kuku:lepi:
delikafaduldendelikafadulden

Geçmiş olsun tatlımm. İnsüline gerek kalmadan atlatırsın inş..

Gizzem günaydın canım. Geldi mi kocişin? Seni soruyorduk birbirimize. Tüh, benim de çıkmam lazım birazdan. Öptüm canıma.s.

Pazar geliyorrrrrrrr… Mutluyum huzurluyum yaşasın koçişimmmmmmmm!:lepi:
:lepi:
evet ya herkesin göbeği portlemiş hatta angelde görmüştüm onu buluşmada..yaw benimki içerde hala pörtleme yok...sorunmu arıyorum kendime

Benim de pörtlemedi……..

çok sağol canım. önce acıbademle sonra da kadıköy şifa ile konuşalım. eğer onlara karar kılamazsak alırım senin doktorun numarasını.benim için önemli olan hastanenin tam teşekküllü olması. çünkü benim bebeğim çok erken alınmak zorunda kalabilirmiş (dua edelim de en azından 37 haftasını karnımda doldursun)

şimdi tam oldu. elmayı da suyu da hiç mi hiç sevmem.

merhaba kızlar iki gündür sade bakmakla yetindim misafirim var .gördüğüm kadarıyla herkes iyi tek kaynana zedemiz comely var onada ALLAH yardım etsin o kadınıda ıslah etsin kadının düşmanı kadınlarmı ne zamanında sende hamileydin be kadı-n yazıktır iki canlı sonra onların vebalini nasıl ödeyeceksin
comely canım sen kendine dikkat et stres doğduktan sonrada bebeği çok etkiliyor mümkün olduğunca rahat olmaya çalış diyeceğim ama yazacak çok şey varda burası musait değil onu ALLAH'a havale ediyorum
evriş mis gibimi olmuşsun çok hafiflemişsisndir kesin canım ne cesaret anam ben asla yaptırmam
petrikin şekeri çıkmış sanırım diyetler verilmiş petrikte şeker kız candy olmuş ama fit hamiş
olcek kuzu
bebeğinden güzel haberlerle dönenler var 1 kilolar geçilmiş maşallah hepsine
esrako doktora gidicekmiş oda çok güzel haberlerle gelicek inşallah

Deryamm.. bir sarkı vardır bılır mısın??? Gel sen ne cektıgımı bir de bana sor... bir deeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bana sorrrr diee.. onu sana ıthaf edıyorum kuzu :))

kırmızı elmayı pek sevmem ekşi elmayıda ama şeftali mutlaka sert olacak yumuşak olursa vıcık vıcık gelir yiyemem

Deryamm.. bir sarkı vardır bılır mısın??? Gel sen ne cektıgımı bir de bana sor... bir deeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bana sorrrr diee.. onu sana ıthaf edıyorum kuzu :))

anlıyorum çünküm öyle bi hataya birgün bende düşmüştüm ve amanın yanlışlıkla biryere hafif değse nasıl ağrımıştı ondan sonra töbeliyim yimezler beni kimseciklerde kötüremessssssssssssssssssss.......delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…