2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

herkese günaydın.berbat bir gece geçirdim.sabaha kadar ishal ve karın ağrısıyla boğuştum.bir damla uyumadım hala ağrılarım devem ediyor.madoda ettiğim kahvaltı dokundu galiba..birazdan doktora gideceğim.nevanın iyi olup olmadığını öğrenmek istiyorum..bir de gece 21De misafir geldi.hoşgeldine gelmiş iki aile..çok yoruldum.keşke daha makul bir saatte gelselerdi.haliyle mutfağa gel git ikram falan benim kalça ağrıları da azdı..çok fena oldum..dua edin bebişim iyi olsun.

günaydınlar
hafta sonu bir arkadaş gezmesi karşıda sonrada selimpaşa yapınca uzak kaldım eve de daha net bağlanmadı işyerinde de acayip yoğunum sonuç sizleri özledim
işi bırakınca bol bol girerim inşallah
herkes iyidir umarım
bir tek başak ın kapı süsünü ve şekerleri gördüm güle güle kullanın

günaydın kızlar yorumlarınız için sagolun teyzeleri kızıma şimdilik yapılanlar sorunsuz bir şekilde devam ediyor bugünde sepet yaptırayım diyorum şekerleri içine koymak için annemde gümüş gondola koyalım diye tutturdu bakalım.
kızlar bir fikrinize ihtiyacım var şimdi hastanede gelen ziyaretçiler için çikolatamı yoksa lokummu daha uygun olur sezercik tarihi belli olunca lokumunda siparişnivericem

benim ayaklarda fil ayakları gibi oldu resmen zaten kalınlaşmıştı bacaklarım birde ayak bileklerim eklendi tam lezize nine gibi oldum valla
neyse kahvaltıya anneme çıkıyorum kızlar sonra takılırım yine herkese iyi günler

günaydınnn güzel anneler......

cumartesi günü dr. umuza gittik..... kızım biraz geriden geliyor ölçümlere göre 9 gün kadar:sinifsinif:kilosu 2230 gr. olmuş hala dönmemiş doğum pozisyonunu almamışlmaz: nst ye girdik şükür herşey yolundaydı bu sefer doğumhane bomboştu tek başıma yattım ses seda yoktu uykum bile geldi çok iyiydi.....onun haricinde herşey yerinde şükürzemuszemus sanırım yavaş yavaş benimde doğum zamanım az çok belli oldu..... dr. 2 hafta nst için geleceksiniz 3. hafta muayene için dedi sanırım 3 hafta sonra son muayenemiz olacak sonra doğum için gün verip çağıracak anladığmız kadarıyla ayyy çok az zaman kaldızemuszemus

geçmişi okuyamadım ama umarım herkes iyidir.....

geçmiş olsun canım..... yazım yiyeceklerin çoğu dokunuyor malesef...... geçen benimde olmuştu biliyorsun hemen acilde serum taktılar birşeyim kalmamıştı.... nevan iyidir canım niye bu kadar stres yaptın güzel haberlerle döneceksin bize dr. dan artık onlar kocaman oldular kolay kolay herşeyden etkilenmiyorlar canım içini ferah tut.... hakikaten komşularınızda biraz düşüncesizmiş o saatte gelinirmi yada insan haber verir musait olduğunuz bir zamanda çağırırdınız.... yazık bide bu halinde onlara hizmet ettin..... bugün dinlenirsin artık dr.dan sonra..... gelince bizi haberdar et kuzum herşey yolunda olacak merak etme...

Ya ben şiştim resmen... ayaklarım resmen mayalı hamur gıbı oldu.. ayak bıleklerım kalınlastı.. bugun basladı bu mesele.. gıttıkce ırılesıyorumm yaff ( ödem midir bu nedir??
hoşgeldın şeker aramıza.bendede 5 gundur falan mevcut,hatta sabah ayakalrımı görünce "Allah ım bu benım ayakalrımmı demısstım.zaman zaman şişiyor 10 dakka sarkık kalmasın davul oluyor.yarın kontrolümüz var doktora sölicem bukadar az sarkıtmama ragman normalmı dıe
gecmıs olsun canım,Allah bilir ne dokundu sana.bebişin tabıkıde iyidir bikere milkshakede olmustu,sanırım acıle gıdıp serum takmıslardı,sadece su kaybıu için.sanada enfazla serum takarlar canım,neva hanımın keyfı iyidir bitek gece süreklı tuvalet yolunda kalmak kuzunun uykusunu bölmüştür okadar mirmirmirmir
ayrıca komsularda pek bi düşüncesizmiş.hamıle olmasan tama o saatte bellı gelınebılır ama karnın burnunda son ayındasın pes yanı.

maşşalah kuzunaa.canım bunu neresı 9 gun gerıden gıdıyor Allah aşkına yaa.ben 31+5de gitmiştim 1900 grdı ve doktor 4 gun kadar önce dedı.sen 34.haftada normalsın bak buraya
Fetal Kilo Ağırlık Boy Uzunluk Tahmini Ölçümü Bebek Kilosu hesaplama Ağırlık bebek Boyu Hesaplama Doğum Kilosu Tahmini Zayıf küçük Gelişmemiş Kısa Köse cüce Bebek İri Kilolu Obez Bebek
budoktorları anlamıyorum daha önünümüzde 1 ay var ve bebeklerımız kılo alcaklar,5 kılomu dogurmamızı beklıyorlar acaba merak edıyorum hee

ayyy bilmiyorumki tatlım sağlıklı olsunda kilosunda değilim herkez 3,5 kilo doğuracak diye bir kaide yok.... 3 kilo doğsun yeter ele avuca gelecek kadar..... dr. daha fazlada olabilir bu tahmini bir ölçüm dedi bakalım ne kadarlık olacak.... ya birşey soracağım bu FL yi kaç ile çarpıyorduk boyunu bulmak için dr. bize boyunu söylemiyor ama ben kendim hesaplamak istiyorum yardımcı olurmusun....

2009'UN EN GÜZEL ANNE ADAYLARI VE MUHTEMEL DOĞUM TARİHLERİ

1.aftabru......................................... ..1 agustos _____________________ KIZ
2.helin hivda......................................1 agustos _____________________ ERKEK
3.gyspyesra.....................................1 agustos _____________________ YAHYA CELİL
4.Kayra42......................................... 2 agustos ____________________ ÖMÜR
4.emrem1997....................................2 agustos ___________________ ÇINAR
5.entelliye…………………………........2 ağustos
6.burcubegüm..................................2 agustos ___________________ ERKEK
7.sakaleynmaster..............................2 agustos ____________________ ERKEK

8.gizze.......................................... .3 agustos ____________________ KIZ
9.star_dust.....................................3 agustos ____________________ ARAS
10.morlavanta..................................... 4agustos ___________________ ERKEK
11.Badibade...................................... 4 gustos______________________ ERKEK

12.ecemi.......................................... ..4 agustos _____________________ ELA NAZ
13.defnedamla...................................5 agustos ____________________ DENİZ
14.sarmasık.....................................5 agustos ____________________ KIZ
15.beatrise......................................... 6 agustos __________________ ERKEK
16.evros..........................................6 agustos ___________________ HASAN KAYRA

17.kacakkedi....................................6 agustos _____________________KIZ
18.gamze_hlm..................................7 agustos _____________________ KIZ
19.aidaa.......................................... .7 agustos _____________________ DİDAR
20.tülay74........................................ 8 agustos ____________________ ERKEK
21.elta.............................................8 agustos _____________________ KIZ
22.minik_kelebek..............................8 agustos _____________________ ŞEVVAL
23.baybmon.....................................8 agustos _____________________ FATMA ECE
24.dide........................................... ..8 agustos _____________________ ECMEL NEVA
25.eeylem07....................................8 agustos _____________________ KEMAL ÇAGAN
26.eftalya66....................................8 agustos _____________________ MUSTAFA
27.zeynep080.................................. 8 agustos _____________________ BERAT ÇAĞAN
28.pollyanna.................................... 8 agustos
29.serapkarakoylu............................ 8 agustos ___________________ ADA LENA
30.angeleyes_3...............................10 agustos ____________________ YAĞIZ EREN
31.3karanlık1mucize.........................10 agustos ____________________ ERKEK

32.behiyeesen.................................10 agustos _____________________ RÜZGAR DENİZ
33.Evriş.......................................... .11 ağustos __________________ KUZEY

34.Milk shake..................................11 ağustos ____________________ KIZ
35.Sevinchim...................................13 agustos______________________ ERKEK
36.nazlı_03......................................1 3 agustos _____________________ ERKEK
37.mercimekim................................13 agustos ______________________ RÜZGAR
38.gelgit…………………………...……14 ağustos ____________________ ERKEK

39.başak35……………………......…..14 ağustos ____________________ BURÇİN
40.kurnazkedi..................................16 agustos____________________SUDE
41.esrako........................................1 6 ağustos ____________________ ECE
42.nicole78......................................1 6 agustos _______________________ ERKEK
43.fasulyeko...................................17 agustos _______________________ KIZ
44.comely 08..................................17 agustos _______________________ KIZ
46.biyalog83....................................17 agustos ______________________ ERKEK
47.keops35.……………......…..........18 ağustos _______________________ ERKEK
48.tazefasulye................................18 agustos _____________________ DORUK ILGAZ
49.nora..........................................1 9 agustos _______________________ TEOMAN
50.ebrar06......................................23 agustos
51.petrik......................................... 24agustos ____________________ ÇAGAN KEMAL

52.jenny_sh.................................... 24 agustos____________________ ECE SU
53.candaşyaman.............................24 agustos_____________________ CANDAŞ
54.gzlfb...........................................25 agustos______________________ ALPEREN

55.dnzyildizi84.................................25 agustos _____________________ ÖZDE
55.seerni........................................2 5 agustos _____________________ KIZ
56.tuana3434..................................26 agustos _______________________ TUANA
57.irem34.......................................26 ağustos _______________________ CAN
58.darknessfire...............................26 agustos
59.telkırma.....................................26 agustos _______________________ RÜZGAR
60.Pınky_42...................................26 agustos _______________________ MEHMET AKİF
61.siney.........................................26 agustos _____________________ SEMİH EMRE

62.cambaz64.................................28 agustos ______________________ AYŞE DURU
63.lalece........................................2 7 agustos ______________________ ERKEK
64.maviş83.....................................29 agustos______________________ ERKEK
65.050604.....................................29 agustos ______________________ ERKEK

66.burko........................................30 agustos _________________________ BUSE

kızlar yaa bu listedeki herkez nerde,acaba doguran oldumukıı.66 kişiyiz ama ugrayanlar 2 elin parmagını gecmıyo cogu zaman.merak ettim cogunu

anladım canım ama ben doktorun 9 gun gerıde demesıne taktım kılo konusunda.hanı bazen bacak ölçümü karın cevresı vs gerı olabılıyor belkı onu demıstır doktor.kafa ölçümüde genelde herkezde 1 hafta önce olur

FL yi 7yle carpınca canım sonuca ulasırsın yerimseniben

ya merak ettim diyince gizze hala ugramadıı.kac gun oldu.tlf numarısı olan yokmu bı msj ceksın şu hatunaa.eger keyfı ugramadıysa alıp aramızaaa oklavayla dövelım şu kızı klava: taaa ayın 23ünde msj yazmıs ensonda 29unda ugramıs ama bişe yazmadan cıkmıs.merak ettım

aa şimdi tekrar baktım gizenin profiline dün öglen yıne ugramıs.ama yıne bişe yazmadan cıkmıs.ee ugradıgına göre demkkı iyi,vakıt bulup bişe yazamadı demekkı:sm_confused:

canım dr. um bana geriden geliyor şu kadar gün demedi.... hani şu muayene sonrası ölçümlerin olduğu bir kağıt varya onda yazıyor mesela benim son adet tarihime göre doğum 11 ağustos onun altındada ölçümlere göre çıkan gün 20 ağustos diyor burdan ben anladım 9 gün geriden geldiğini yoksa dr. birşey demedi geriden yada ileriden diye sadece kilosunu söyledi şu kadar geri kalanda normal dedi..... kafa ölçümü hangisi oluyor.... FL boy oluyor kafa da ne yazıyor????

mesela bizim FL dede 81 mm yazıyor????? çok uzun değilmi ya boyu bence ölçümlerde bir yanlışlık var???????

gunaydın herkese...
ayyy kızlar zamanımızı yaklaştı..inanın içim içime sıgmıyor.Rabbim saglıklakavustursun inş. yavrularımıza..:) temmuza başladık çok az vakit kaldı demektir bu..bu haftasonu tatile gideckdik arkadaşlarla cumadan çıkıp pzartesiye kadar ama ben 33+ olacagım için korktuk ve iptal ettik. gerçi doktorumada sormadık ama nolur nolmaz ya ..

dün tüüüüm gün evdeydik sevgili kocacımla sadece sabah ve akşam yürüyüşlerimizi yaptık onun dışında evdeydik.evlendiğimizden beri ilk defa bi pazar tum gun evde kaldık..güzel geçti hiç evde olmakdan bu kadar zevk alcagımı zannetmezdim. ve tabikii prison break izledik. ayhh iyice heycan sardı ya ..

bugun hastane çantam için tek eksik olan gecelik alıcam ve birde terlik bakmam gerek malum aldıgım terlik olmuyor ayagıma..

bebek hareketlerine gelince sanırım ogluşum artık dogum pozisyonuna geçti artuk tekemler yok sürekli poposunu dayayıp duruyor. bazende alt tarafda hafif vurmalar var ellerinin aşagıdaoldugunu varsayarsak onlarda el hareketleri sanırım.karnımın şekli okadar enteresan oluyorki poposunu dayayıpda sag sol yapınca artık çıplak halde izliyemiyorum. bu arada aklınızda bulunsunhani Esma-------ıhusnadan bahsedilmişti ya EL MUSAVVıR en güzel şekli veren manasında oldugu için bol bol okumamız gereken bi isim özellikle bu haftalardan sonra .dogum için en güzel şekle girsin diye bebişlerimiz..:)

hmm anladım canım sen usg kagıdına göre öle düşündün.dedım ya,vücud ölçümlerı hafta hafta farkedıyo cogu zaman.kafa ölçüsünde ne yazıyo tam bılmıyom ama genelde öle oluyo doktor haftasını sölerken dikkatımı cekmıstı genelde 5gun yada 1 hafta önde oluıyodu sordum kafa ölçümü dedı.zaten usglerde yanılma payı hep var
mesela bizim FL dede 81 mm yazıyor????? çok uzun değilmi ya boyu bence ölçümlerde bir yanlışlık var???????

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 tamam dogru hayatım ama 8.1mm yazıyodur 81 degıl, sen carpıcan 7yle ozaman cm i bulcan.ordakı mm.yanı bebegının boyu sanırım 49cm baya uzun basketbolcumu olcak neee.8.1 yazıyo emınsın dimi kuzu

günaydın kızlarrr

bende aynı fikirdeyim esar hiç sancın oluyormu benim bu hafta çok yokladı ya bizim sıpa bekelmeyecekmi acaba
bu arada şu işlerini toparla bencede kafan rahat olsun
yok anam sancı felna hiçbişi olduğu yok bebişte aşağıda felanda değil zaman zaman ayaklarımda felan ağrılar oluyor e doğal olarak üstünde kocaman bi patates çuvalı taşıyor ayaklar napsınn
onun haricinde en ufak bi belirti bile yok anlamadım gitti
siz anlatıyosunuz mesela kayra sen hep sancılarınız oluyor haftası ileri olanlar olarak bende tık yok kafamçokkarıştı
ya esar aslında bitirdiğin hafta söylenmiyormu ben 36 diyorum ama yani daha 36.haftadayım diye hesap yapıyorum
valla bende alltta yazan neyse onu söylüyodum ama alttaki değilmiş o bitiridğin hafta sayılıyormuş gün aldığın haftayı yazıyormuşsun mesela ben 36+1 gözüküyoru ya 36 bitmiş 37 den gün almışım doktor söylemişti bana
canım ya geçmiş olsun ne yedinde dokundu acaba?yani kahvaltı niye dokunsunki
gelen misafirlerinide esefle kınıyorum
güzel haberlerle gel tatlım
günaydınnn güzel anneler......

cumartesi günü dr. umuza gittik..... kızım biraz geriden geliyor ölçümlere göre 9 gün kadar:sinifsinif:kilosu 2230 gr. olmuş.....
maşallah tatlım prensesimizeee
bence hiçte geriden gelmiyor normal benimde senin haftalardayken o civardaydı zaten senin doktor biraz numunelikti yanlış hatırlamıyorsam sakın kafana takma
aa şimdi tekrar baktım gizenin profiline dün öglen yıne ugramıs.ama yıne bişe yazmadan cıkmıs.ee ugradıgına göre demkkı iyi,vakıt bulup bişe yazamadı demekkı:sm_confused:
evet bende baktım teli var bende sanırım zamanı yok yazmaya bi süre daha geçsin arıyacağım zaten

tuana (melek) az önce nihal hanımdan randevu almak için aradım yine izin tarihleri değişmiş bilgin olsun ben ayuın 17 sine randevu aldım sanırım 20 temmuz 3 ağustos arası yok

gunaydınsss

kız geldi basladı temizlige bende perdeleri makinaya at cıkarla ugrasıyorum. nihayet bugun yarın 2 gune bitircek gibi aman bitsinde problem deil acelemiz yok. daha buyuk temizlik yaptıramam dogua kadar. annemler burdayken siler supururler oncesindede ben yaparım zaten yapamazsam cagırırım yine kızı.

kadriye suslerin benimkine cok benzio kapı susunde benimde o sarı saclı kız var:) gule gule kullanın canım.

pinky el musavvir el bari okunup karna surulecekmis. meryem suresi bol okunacak birde insikak suresi kolay dogum icin. bunlar benim bildiklerim ve okuduklarım

esrako hadi ii haberlerle gel canım beklioruz guzel haberlerini kavusma tarihini:)

bide dun humanadadan bahsetmistik ya sut cayı ben icerigine baktım o 15gun once icilecek cayla aynı icerigi tek fark onun icinde melisayla bi ot daha var.

baskada aklıma bisey gelmio. kendimi yormayı dusunmuyorum ama insan dolanırken yoruluo ara ara girer bakarım ne kaynatıonus diye:)

Günaydınlar herkese..

ebruska basının asagıya donmesi deil olay gobegin asagıya inmesi
Canım evet, öyle de.. bende ikisi de olmadı. ne başı aşağıda ne de karnım aşağıda.. tümden yukardayız yanii :) bu arada, karnın aşağı inmesi herkeste aynı zamanda olmayabiliyormuş. benimki son günlerde inecek heralde :)

Bugun tam 35 olduk,36 dan gün almaya basladık.. İzmir i temsılen de yasıyoruss su an.. 9. ay basladı şükürler olsun...
Maşallah, bu günlere kadar kazasız belasız geldik. Allah hepimize hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar nasip etsin..

Evet canım, anlatmıştın sen, ben de okumuştum ama kafa kalmadı artık.. suyunun birden geldiğini hatırlıyordum da, böyle durumlarda acilen sez.'e mi alıyorlar onu bilemedim.. çok heyecanlı olmuş gerçekten, neyseki kazasız belasız atlatmışsınız.. Ece kızımız uslu uslu gelir inşallah.. :)

belli olmaz canım gene de.. son 10 günde çatlayanı bilem duydum.. yapcek bişi yok.. esasında annem de teyzem de çok çatlamış ama anneannem hiç çatlamamış.. kime benzeyeceğim doğum sonrasında belli olur artık..

Dide, kuzuuum çok geçmiş olsun.. Neva iyidir annesi, dualarımız seninle..doktora git gel de bize de haber ver.. karnı burnunda kadına akşam 9da yapılan ziyaretin hoş gelmeyeceğini düşünemedi komşular heralde.. ne dertleri varmış bu kadar..

Canım, benim kızım da minyon.. sağlığı yerinde olsun, doğduktan sonra sütünle büyür bebiş.. başı yukarıda olunca alınan ölçümlerde hata payı daha yüksek oluyor demişti benim dr. hatta ben bile gördüm, bizimkinin kafası yumurta gibi gözüküyordu, kafası böyle değil normalde dedi dr. ama görüntü böyle verince, ölçüm de hatalı oluyor.. eğer doktorun endişelenecek birşey olmadığını söylediyse sen de içini ferah tut..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…