herkese günaydın.berbat bir gece geçirdim.sabaha kadar ishal ve karın ağrısıyla boğuştum.bir damla uyumadım hala ağrılarım devem ediyor.madoda ettiğim kahvaltı dokundu galiba..birazdan doktora gideceğim.nevanın iyi olup olmadığını öğrenmek istiyorum..bir de gece 21De misafir geldi.hoşgeldine gelmiş iki aile..çok yoruldum.keşke daha makul bir saatte gelselerdi.haliyle mutfağa gel git ikram falan benim kalça ağrıları da azdı..çok fena oldum..dua edin bebişim iyi olsun.
hoşgeldın şeker aramıza.bendede 5 gundur falan mevcut,hatta sabah ayakalrımı görünce "Allah ım bu benım ayakalrımmı demısstım.zaman zaman şişiyor 10 dakka sarkık kalmasın davul oluyor.yarın kontrolümüz var doktora sölicem bukadar az sarkıtmama ragman normalmı dıeYa ben şiştim resmen... ayaklarım resmen mayalı hamur gıbı oldu.. ayak bıleklerım kalınlastı.. bugun basladı bu mesele.. gıttıkce ırılesıyorumm yaff( ödem midir bu nedir??
gecmıs olsun canım,Allah bilir ne dokundu sana.bebişin tabıkıde iyidir bikere milkshakede olmustu,sanırım acıle gıdıp serum takmıslardı,sadece su kaybıu için.sanada enfazla serum takarlar canım,neva hanımın keyfı iyidir bitek gece süreklı tuvalet yolunda kalmak kuzunun uykusunu bölmüştür okadar mirmirmirmirherkese günaydın.berbat bir gece geçirdim.sabaha kadar ishal ve karın ağrısıyla boğuştum.bir damla uyumadım hala ağrılarım devem ediyor.madoda ettiğim kahvaltı dokundu galiba..birazdan doktora gideceğim.nevanın iyi olup olmadığını öğrenmek istiyorum..bir de gece 21De misafir geldi.hoşgeldine gelmiş iki aile..çok yoruldum.keşke daha makul bir saatte gelselerdi.haliyle mutfağa gel git ikram falan benim kalça ağrıları da azdı..çok fena oldum..dua edin bebişim iyi olsun.
günaydınnn güzel anneler......
cumartesi günü dr. umuza gittik..... kızım biraz geriden geliyor ölçümlere göre 9 gün kadar:sinifsinif:kilosu 2230 gr. olmuşhala dönmemiş doğum pozisyonunu almamış lmaz: nst ye girdik şükür herşey yolundaydı bu sefer doğumhane bomboştu tek başıma yattım ses seda yoktu uykum bile geldi çok iyiydi.....onun haricinde herşey yerinde şükürzemuszemus sanırım yavaş yavaş benimde doğum zamanım az çok belli oldu..... dr. 2 hafta nst için geleceksiniz 3. hafta muayene için dedi sanırım 3 hafta sonra son muayenemiz olacak sonra doğum için gün verip çağıracak anladığmız kadarıyla ayyy çok az zaman kaldızemuszemus
geçmişi okuyamadım ama umarım herkes iyidir.....
ayyy bilmiyorumki tatlım sağlıklı olsunda kilosunda değilim herkez 3,5 kilo doğuracak diye bir kaide yok.... 3 kilo doğsun yeter ele avuca gelecek kadar..... dr. daha fazlada olabilir bu tahmini bir ölçüm dedi bakalım ne kadarlık olacak.... ya birşey soracağım bu FL yi kaç ile çarpıyorduk boyunu bulmak için dr. bize boyunu söylemiyor ama ben kendim hesaplamak istiyorum yardımcı olurmusun....
anladım canım ama ben doktorun 9 gun gerıde demesıne taktım kılo konusunda.hanı bazen bacak ölçümü karın cevresı vs gerı olabılıyor belkı onu demıstır doktor.kafa ölçümüde genelde herkezde 1 hafta önce olur
FL yi 7yle carpınca canım sonuca ulasırsın yerimseniben
hmm anladım canım sen usg kagıdına göre öle düşündün.dedım ya,vücud ölçümlerı hafta hafta farkedıyo cogu zaman.kafa ölçüsünde ne yazıyo tam bılmıyom ama genelde öle oluyo doktor haftasını sölerken dikkatımı cekmıstı genelde 5gun yada 1 hafta önde oluıyodu sordum kafa ölçümü dedı.zaten usglerde yanılma payı hep varcanım dr. um bana geriden geliyor şu kadar gün demedi.... hani şu muayene sonrası ölçümlerin olduğu bir kağıt varya onda yazıyor mesela benim son adet tarihime göre doğum 11 ağustos onun altındada ölçümlere göre çıkan gün 20 ağustos diyor burdan ben anladım 9 gün geriden geldiğini yoksa dr. birşey demedi geriden yada ileriden diye sadece kilosunu söyledi şu kadar geri kalanda normal dedi..... kafa ölçümü hangisi oluyor.... FL boy oluyor kafa da ne yazıyor????
mesela bizim FL dede 81 mm yazıyor????? çok uzun değilmi ya boyu bence ölçümlerde bir yanlışlık var???????
yok anam sancı felna hiçbişi olduğu yok bebişte aşağıda felanda değil zaman zaman ayaklarımda felan ağrılar oluyor e doğal olarak üstünde kocaman bi patates çuvalı taşıyor ayaklar napsınnbende aynı fikirdeyim esar hiç sancın oluyormu benim bu hafta çok yokladı ya bizim sıpa bekelmeyecekmi acaba
bu arada şu işlerini toparla bencede kafan rahat olsun
valla bende alltta yazan neyse onu söylüyodum ama alttaki değilmiş o bitiridğin hafta sayılıyormuş gün aldığın haftayı yazıyormuşsun mesela ben 36+1 gözüküyoru ya 36 bitmiş 37 den gün almışım doktor söylemişti banaya esar aslında bitirdiğin hafta söylenmiyormu ben 36 diyorum ama yani daha 36.haftadayım diye hesap yapıyorum
canım ya geçmiş olsun ne yedinde dokundu acaba?yani kahvaltı niye dokunsunkiherkese günaydın.berbat bir gece geçirdim.sabaha kadar ishal ve karın ağrısıyla boğuştum.bir damla uyumadım hala ağrılarım devem ediyor.madoda ettiğim kahvaltı dokundu galiba..birazdan doktora gideceğim.nevanın iyi olup olmadığını öğrenmek istiyorum..bir de gece 21De misafir geldi.hoşgeldine gelmiş iki aile..çok yoruldum.keşke daha makul bir saatte gelselerdi.haliyle mutfağa gel git ikram falan benim kalça ağrıları da azdı..çok fena oldum..dua edin bebişim iyi olsun.
maşallah tatlım prensesimizeeegünaydınnn güzel anneler......
cumartesi günü dr. umuza gittik..... kızım biraz geriden geliyor ölçümlere göre 9 gün kadar:sinifsinif:kilosu 2230 gr. olmuş.....
evet bende baktım teli var bende sanırım zamanı yok yazmaya bi süre daha geçsin arıyacağım zatenaa şimdi tekrar baktım gizenin profiline dün öglen yıne ugramıs.ama yıne bişe yazmadan cıkmıs.ee ugradıgına göre demkkı iyi,vakıt bulup bişe yazamadı demekkı:sm_confused:
Canım evet, öyle de.. bende ikisi de olmadı. ne başı aşağıda ne de karnım aşağıda.. tümden yukardayız yanii :) bu arada, karnın aşağı inmesi herkeste aynı zamanda olmayabiliyormuş. benimki son günlerde inecek heralde :)ebruska basının asagıya donmesi deil olay gobegin asagıya inmesi
Bugun tam 35 olduk,36 dan gün almaya basladık.. İzmir i temsılen de yasıyoruss su an.. 9. ay basladı şükürler olsun...
Evet canım, anlatmıştın sen, ben de okumuştum ama kafa kalmadı artık.. suyunun birden geldiğini hatırlıyordum da, böyle durumlarda acilen sez.'e mi alıyorlar onu bilemedim.. çok heyecanlı olmuş gerçekten, neyseki kazasız belasız atlatmışsınız.. Ece kızımız uslu uslu gelir inşallah.. :)ebruska canım diyorumya aniden suyum geldi diye planlı sezaryan degildi yani
36+5 de bir aksamustu tum gun yemsi içmis arkadaslarla muhabetteydim aksam 7 de tam pazara gidiyorduk yan binada annem oturuyor in asagı arabanın yanında bulusalım dedik annem indi garibim o arada benim suyum geldi anneme dedik geri don eve arabada yer yok evde misafirler vardı onları da yolda biryerlere birakacaktık dedik hastaneye gidiyoruz dogum basladı annem sok elinde pazar cantaları kala kalmıstı falna ay ne gundu yahu 9 sene evel 11 temmuz gunu . dogum boyle ani oluncada guzel anılar kalıyor insanın aklında aslında yani çok ozel gun olacak çocuklarımızı dogurdgumuz gunler seneleri her yas gunleri gledignide bunu hissedeceksiniz emin olun benim için mesela haftaya cumartes iyani oglumun dogumgunu çok ozell sabırsızlıkla bekliyorum o gunu
belli olmaz canım gene de.. son 10 günde çatlayanı bilem duydum.. yapcek bişi yok.. esasında annem de teyzem de çok çatlamış ama anneannem hiç çatlamamış.. kime benzeyeceğim doğum sonrasında belli olur artık..canım sen ozaman pek catlamamıssın,ne kılcal damarı kuzu,basbaya catlak eevt kırmızı mor karısımı bır renk ama kılcal damar kadar ince degıl :1no2: neyse dogumdan sonrası için bikaç krem var cok memnun kalınan,onlara umut bagladım artık :gitme:
valla benım karnım asagıya indi,aynada kendıme bakıyomda karnım küçülmüş gibi gelıyo,birde asagıya baskıyı daha cok hissediyom vende helekı tuvalatım geldıgınde :bbo:.catlaklarımızda aynı yerde canım göbek cevrem ve altında,neyse dogumdan sonra kremlerle gecer inşallah
aynennn,demek genel olarak aynı seylerı yasıyo cogumuzz.gece tuvalaete uyandıgımda inankı penguen gibi yürüyorum yaa:kedi: cok komık kendımı görsem gülerim ama o an bıan önce mesanemı boşaltmayı düşünüyo oluyom
Dide, kuzuuum çok geçmiş olsun.. Neva iyidir annesi, dualarımız seninle..doktora git gel de bize de haber ver.. karnı burnunda kadına akşam 9da yapılan ziyaretin hoş gelmeyeceğini düşünemedi komşular heralde.. ne dertleri varmış bu kadar..herkese günaydın.berbat bir gece geçirdim.sabaha kadar ishal ve karın ağrısıyla boğuştum.bir damla uyumadım hala ağrılarım devem ediyor.madoda ettiğim kahvaltı dokundu galiba..birazdan doktora gideceğim.nevanın iyi olup olmadığını öğrenmek istiyorum..bir de gece 21De misafir geldi.hoşgeldine gelmiş iki aile..çok yoruldum.keşke daha makul bir saatte gelselerdi.haliyle mutfağa gel git ikram falan benim kalça ağrıları da azdı..çok fena oldum..dua edin bebişim iyi olsun.
günaydınnn güzel anneler......
cumartesi günü dr. umuza gittik..... kızım biraz geriden geliyor ölçümlere göre 9 gün kadar:sinifsinif:kilosu 2230 gr. olmuşhala dönmemiş doğum pozisyonunu almamış lmaz: nst ye girdik şükür herşey yolundaydı bu sefer doğumhane bomboştu tek başıma yattım ses seda yoktu uykum bile geldi çok iyiydi.....onun haricinde herşey yerinde şükürzemuszemus sanırım yavaş yavaş benimde doğum zamanım az çok belli oldu..... dr. 2 hafta nst için geleceksiniz 3. hafta muayene için dedi sanırım 3 hafta sonra son muayenemiz olacak sonra doğum için gün verip çağıracak anladığmız kadarıyla ayyy çok az zaman kaldızemuszemus
geçmişi okuyamadım ama umarım herkes iyidir.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?