EVRİŞ senin kuzey ağanın odası mı geldi şeker? çilekten mi almıştınız yanlış hatırlamıyorsam?
JENNY maşallah bak ne güzel toparlandı yavrucuğun. suyun gerçekten önemi varmış demek ki, bak suyu artırınca nasıl da toparlandı. ben de mi artırsam? ama zaten 2 lt içiyorum zar zor. daha nasıl içilir hiç bilmiyorum. suyun yanısıra günde yarım litre de ayran içiyorum ve bol bol meyve yiyorum. su ihtiyacımı karşıladığımı düşünüyorum hep. ama yok yok ben 3 lt ye çıkarayım en iyisi.
slm sabah bi ugrayp alışverişe çıkmıştım. kendime pijama ve gecelik aldım.ogluşuma da küvet aldık tek eksik bez kaldı ama ben uyu oyna almak istiyorum bi kaç yerde onun 3-6 kilosunu bulmadık eger bulamazsak prima yenidogan 3-6 kilo alıcam 98 tanesi 21 tl..bana ucuz geldi..
bu arada doktora giden arkadasşlar
dide,comely tuana ve unuttugum herkesin gözu aydın çok şükür artık dogum tarihleri için konusur olduk doktorlarımızla.... yahu biz agustos annesi toipğindeyiz ama burkomun yaptıgı o cici listede 17 temmuzla başlıyor dogumlar. agustos sonuna kimse kalmıcak bu gidişle...petrik tuana telkirma maviş lalece ve burko varız 24 den sonra muhtemel dogumlar..ama ben en son gittiğimde doktorcum bana ilk bebklerin genelde 38 ci haftadan sonra heran beklerini söyledi yani bu demek oluyorki 12 agustosdan sonra sabah akşam gun saycam bende. hakkımızıda hayırlısı artık hep dua ediyorum vakti zamanında saglıkla dogsun diye.
bu arada yahu hep oglum için dua etmekden unutmuşum kendimi. eşimin duasına kulakverdiğimde aklım başıma geldi.
sevgili kocacım eşimi ve bebiğimizi sagsalim kurtar diye dua ediyordu Rabbisine canım eşim benim..tabii ya bizimde sagsalim çıkmamzızı nasip etsin Rabbim..
evrim yatagınız hayırlı olsun ama hiç ben öle işesin falan diye dua etmicem. akılıı olsun canm bezine yapsın ogluşun zaten bezden kurtulunca arabalaı yatagı gelcek ozamanda onada işemesin. saglıklı mutlu huzurlu uykular uyusun Kuzey paşa:)
gypsym esram ohh saatler olsun tertemiz omuşsun. yakışıklı doktorun için demek süslendin..hhahahah.
babanada acil şifalar diliyorum..yarın umarım 2nizde hayırlı haberlerle çıkarsınız hastaneden.
EBRUŞKA EBRUŞKA EBRUŞKA
ben yılmaz halı yıkama diye bi firmaya veriyorum yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıolarmış ve çok iyi bi firma tertemiz oluyor herdefasında ben gayet memnunum.benm eltim adliyede çalişiyor o tavsiye etm,şti tüm adliye o firmaya veriyormuş herkes çok memnun. fiyatlarıda uçuk değil yani ortalama..internet siteleride var.yılmazhalıyıkama d,ye arat goggledan sitelerine bakarsın..
GYPSY hatırlıyorum yakışıklı doktorunla randevun olduğunu ama kaçtaydı? yani sonrasında gelemez misin?
JENNY evet 300 gr toleranslı veriliyor bebeklerin ağırlıkları. genelde tahmini değerlerle alakasız doğuyor bebekler benim gördüğüm kadarıyla. bazılaraı tahinin altında bazıları üstünde... benim doktor bir bebeği 3.200 civarında tahmin etmiş mesela ama 3.600 doğmuş. oysa genelde tahminin altında doğuyorlar. bu da bende şöyle moral oldu, demek ki benim doktor fazla değil az ölçüyor..... inşallah....
maşallah hadi bakalım sırayla günlerde belli oluyorgünaydınnn güzel anneler......
cumartesi günü dr. umuza gittik..... kızım biraz geriden geliyor ölçümlere göre 9 gün kadar:sinifsinif:kilosu 2230 gr. olmuşhala dönmemiş doğum pozisyonunu almamış lmaz: nst ye girdik şükür herşey yolundaydı bu sefer doğumhane bomboştu tek başıma yattım ses seda yoktu uykum bile geldi çok iyiydi.....onun haricinde herşey yerinde şükürzemuszemus sanırım yavaş yavaş benimde doğum zamanım az çok belli oldu..... dr. 2 hafta nst için geleceksiniz 3. hafta muayene için dedi sanırım 3 hafta sonra son muayenemiz olacak sonra doğum için gün verip çağıracak anladığmız kadarıyla ayyy çok az zaman kaldızemuszemus
geçmişi okuyamadım ama umarım herkes iyidir.....
kafamçokkarıştımesela bizim FL dede 81 mm yazıyor????? çok uzun değilmi ya boyu bence ölçümlerde bir yanlışlık var???????
en sonunda evleri temizlettik canım kaydirigubbakcemile5gunaydınsss
kız geldi basladı temizlige bende perdeleri makinaya at cıkarla ugrasıyorum. nihayet bugun yarın 2 gune bitircek gibi aman bitsinde problem deil acelemiz yok. daha buyuk temizlik yaptıramam dogua kadar. annemler burdayken siler supururler oncesindede ben yaparım zaten yapamazsam cagırırım yine kızı.
kadriye suslerin benimkine cok benzio kapı susunde benimde o sarı saclı kız var:) gule gule kullanın canım.
pinky el musavvir el bari okunup karna surulecekmis. meryem suresi bol okunacak birde insikak suresi kolay dogum icin. bunlar benim bildiklerim ve okuduklarım
esrako hadi ii haberlerle gel canım beklioruz guzel haberlerini kavusma tarihini:)
bide dun humanadadan bahsetmistik ya sut cayı ben icerigine baktım o 15gun once icilecek cayla aynı icerigi tek fark onun icinde melisayla bi ot daha var.
baskada aklıma bisey gelmio. kendimi yormayı dusunmuyorum ama insan dolanırken yoruluo ara ara girer bakarım ne kaynatıonus diye:)
oh sizede maşallah sen bol su içmeye devam et geçmiş olsungünaydın kızlar nasılsınız?
ben cumartesi dr deydim çok güzel geçti acatyip poz verdi dr bile heycanla baktı parmaklarını yalıyodu. dilini bile gördüm. açlık şekeri ölçümü için gittiğim için açtım bebekte acıkmış heralde. kilosu 2170 boyu da 46 santim kilo olasrak normal gidiyo boyuda biraz uzun sanırım. dr ye ne kadar doğar dedim bi şey demedi bundan sonra belli olur bundan sonra alır kiloları dedi idrar testinde yine çokta az olsa iltihap çıktı normal değer 6.00 bende 6.60 falan çıktı bide okadar su içiyorum çok şaşırdım. dr antibiyotik verdi çünkü iltihap erken doğuma yol açabiliyomuş onun için önlem almış olduk. bide dr ağustosun ilk haftası izne çıkıyomuş 10 gün yok offf çok korktum ya erken gelirse falan dedim. ona göre önlememizi alıcaz ben sana ilaç yazarım erken gelmemesi için dedi. bilmiyorum yinede içimde korku var biraz.
bu arada tansiyonum genelde düşük çıkıyo daha önceden de size söylemiştim bu konu çok önemli değil sanırım doktor daha çok yükselmesinden korkuyo 10 a 7 falan genelde biraz halsizlik oluyo tabi ayak tabanlarının acıması bendede mevcut gerçekten berbat bi duygu
haftasonu karnıma sürmek için bebeyağı aldım dide geldi aklıma hep kazıklanışının hikayesini anlatıyoya bende kazıklanmayışımın anlatıyım jonshon baby nin bebe yağını 9.5 tu kampayadaymış sözde tam alacaktım vazgeçtim bide başka kozmetikçiye bakıyım dedim. bi baktım diğerinde 7 lira aynı ürün bende hemen aldım tabi. ben burda okudum karnınıza sürdüğünüzü çatlak için doğru dimi?? çünkü kakao alıcaktım vazgeçtim küçücük bi şişede oluyo dökmeside zor oluyo o yüzden almadım.
benden böyle işte ara ara girip geçmişi okudu m ama bişi yazamadım haftasonu eşim evde olunca rahat vermiyo simdi yine biraz geçmişe bakıyım
çok geçmiş olsun önce canım dikkatet kendinebeni merak eden herkese selam olsun.doktora gittim geldim.rahmimin sert olduğunu söyledi..neve çok iyimiş.kafasındaki sıvı tamamen yok olmuş.normal doğum pozisyonu almış.normal doğurabilirmişim.siyatiğimi sordum o engel olabilir normal doğuma.zorlayıcı bir şey çünkü dedi.doktor beni hemen sezeryana aldı kesti biçti deme ama siyatik daha da sıkışabilir ve çok zorlayabilir dedi.biraz müzakereden sonra sezeryanda karar kıldık..31 temmuz sezeryan tarihimiz..sonra nstye gittim.sonuç için iyi anacak hafifi hafif sancıların başlamış dedi..sancın olursa hemen beni ara dedi..nevayla konuşup onu ikna etmeliyim ben 31 temmuzdan önce doğurmak istemiyorum.biraz moralim bozuldu.hayırlısı artık.
kilomuz 2582 olmuş..
babana çok geçmiş olsun inşallah korkulacak bişey yokturben gidiyorum ağdaya malum yarın çatala yatıcazz
ayy artık çatal kelimesine bile sinir oluyorummmm
gelincede son posta bebişimin cicileri için ütü işlerim var onları yapıcam sonrada ütülenenler yerleşicek
akşamada babamlara gelin dedim çaya gelicekler
yarın babam ameliyat olucak kızlar dua edin hepinis aynı hastanede bende muayne oluyor olacağım alt katta babam üst katta ben saatler bile aynı 10 da benim randevu babamında ameliyata girişi..
sonra girerim yine
yatağınızı güle güle kirletin kaydirigubbakcemile3Arkadaslar bebek yatagımız geldı.. actım baktım.. ıcıme sındı; ınce, ne kalın ne sert.. vısco tarzı.. 55 tl sına aldık.. kargo ıle 61 e geldı.. ki.. baya arastırdım.. fıyat olarak en uygun ve de duzgun yatak bu idi. Kılıflı yapmıslar.. gerektıgınde yıkanabılsın dıye.. park yatagına yatak almak ısteyen arkadaslarıma duyurulur.
Ebruska güzel dileklerin için tesekkur ederım arkadasım..
maşalah haberlşer güzel bebeiller kocaman olmaya başladı kaydirigubbakcemile5slm kızlar ben hastaneye gıttım bu gun kızım (elvina) 2300 gr olmus ultrasonda 33+2 cıktı kafamız aşağıda dogum pozısyonunu almıs 10 gun sonra randevu verdı hastaneye gıdıcem ve nst ye baglanıcakmısım
dayanacak canım dualarımız sizin için :Saruboceq:Selam canlarım
çok özledim sizi - 1 haftadır giremedim - biraz geçmişe göz atacam - umarım herkes bombadır :)
Kızkardeşimi bugün gönderdim - uzun uzun kalacaktı ama zaman öyle çabuk geçiyo ki geldiği gibi gitti sanki' hafta sonra İngiltereye gidiyodu - ama ertelendi biraz ağustos sonu gidecek - yani bebişi görebilecek - çok mutlu olduk bu ertelemeden
Geçen çarşamba doktora gittiğimizde bebişim 320 gr almış 1700 ü geçtik :) Allahıma çok şükür herşey yolunda gidiyo - 1 ay daha dayansa :))
Hala odayı düzmekle uğraşıyorum - kardeşim burdayken çok ilgilenemedim tabi ona daha fazla vakit ayırabilmek için ama yarından itibaren herşeyi dizip düzecem - resim de çekerim :)
Şimdi biraz geriye bakim...
ŞEKER KIZLAR
Ne hamurişi, ne tatlı, ne başka şey...Şekerin en büyük tetikleyicisi bence stres:1no2:Birden ve anormal şekilde fırlatıyor şekeri.
Dün bütün gün Dikili'deydik. Dikili-İzmir arası 120 kilometre ve taş çatlasa 2 saat sürüyor yol, bol bol mola verdiğimiz için. Akşam 10 gibi oradan yola çıktık. İzmir'e 60 kilometre kadar kala trafiğe takıldık. Ha açıldı ha açılacak derken tam 3 saat bekledik yolda:1shok:Bu arada ambulanslar, polisler geçiyor yanımızdan. Tamam dedik, kesin büyük kaza var. Ama bu arada ben nasıl stres oldum, yol hınca hınç dolu. Allah korusun acil bir durum olsa hastaneye bile gidemem o derece:a015:1. saat şekerimi ölçmüştüm ondan önce, 138 çıkmıştı. Genelde 1. saat böyle çıkar, 2. 90-120 arası oynar. 2. saati ölçtüm o hengamede. Ben 138in altında birşey beklerken ne çıktı dersiniz; 164:1shok:İyice korku aldı beni. Eşime dedim, boşuna beklemeyelim böyle tın tın daha yolun açılacağı yok. Benim bu arabadan acilen çıkmam lazım. Benzinliğe çektik, indim, deli gibi turlamaya başladım etrafta. Su içtim bir taraftan, bir taraftan kızımla konuştum. Sonra arabaya oturup gözlerimi kapattım ve kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Kızımın hareketlerini dinledim. Zar zor kendime geldim. Şeker belirtilerim geçti. Sonra yola çıktık.
Eve geldiğimizde sabahın üçüydüklava ahası, bizi o kadar saat bekleten şeyin bir yol çalışması olduğunu öğrendik. Kesinlikle şikayet edeceğim klava:
burko kayrnın tarih değişti 30 temmuz normal doğum olcak onun geçen yazmıştım ama gözünden kaçmış sanırım
ohhhh hadi gözün aydın canım darısı benim başıma ne güzel rahatlamışsındır insanın üstünden büyük bir yük kalkıyor yapılacaktı yapıldıydı derken insan stres oluyor bitince içide kafasıda rahat ediyor..... bende şu büyük temizliği bir atlatsam duvarlar silinecek cam kapı çerçeve dolap ne varsa silinecek onlar bir yapılsa.... geriye günlük iş kalıyor oda büyük temizlik olduktan sonra doğuma giderken silinip süpürülür fazla vakit almaz......
burcuuu burdasın hazır ne sorucam sanaaa
bu lavantalrı nerden aldın en tarz bi dükkandan yani??
çiçekçimi japon pazarı gibimi ona göre yarn gidip alıcam
Earth Mama Angel Baby gibi bi ismi vardı.. yanılmıyorum dimi Burcu?
Bravo valla alkisalkisalkis
beni merak eden herkese selam olsun.doktora gittim geldim.rahmimin sert olduğunu söyledi..neve çok iyimiş.kafasındaki sıvı tamamen yok olmuş.normal doğum pozisyonu almış.normal doğurabilirmişim.siyatiğimi sordum o engel olabilir normal doğuma.zorlayıcı bir şey çünkü dedi.doktor beni hemen sezeryana aldı kesti biçti deme ama siyatik daha da sıkışabilir ve çok zorlayabilir dedi.biraz müzakereden sonra sezeryanda karar kıldık..31 temmuz sezeryan tarihimiz..sonra nstye gittim.sonuç için iyi anacak hafifi hafif sancıların başlamış dedi..sancın olursa hemen beni ara dedi..nevayla konuşup onu ikna etmeliyim ben 31 temmuzdan önce doğurmak istemiyorum.biraz moralim bozuldu.hayırlısı artık.
kilomuz 2582 olmuş..
bu arada doktorla fiyatı konuştum 150 tl veriyormuşuz..artı oda ücreti.hastane çantamı alıp gitmem yeterliymiş ne lazımsa hastane veriyormuş
yarın babam ameliyat olucak kızlar dua edin hepinis aynı hastanede bende muayne oluyor olacağım alt katta babam üst katta ben saatler bile aynı 10 da benim randevu babamında ameliyata girişi..
Babam doğumdan sonra gelecekmiş. Başta çok bozulmuştum niye yanımda olmak istemiyor öyle bir günde diye. Bugün annem söyledi. Hastanede bayılırsa da herkes onunla ilgilenmek zorunda kalırsa diye korkuyormuş babamdelikafaduldenHakkaten, hayatında bir kez çocuklarını hastaneye götürdü, onda da bayıldı kaldı:roflol:
ŞEKER KIZLAR
Ne hamurişi, ne tatlı, ne başka şey...Şekerin en büyük tetikleyicisi bence stres:1no2:Birden ve anormal şekilde fırlatıyor şekeri.
Dün bütün gün Dikili'deydik. Dikili-İzmir arası 120 kilometre ve taş çatlasa 2 saat sürüyor .........................................................................
kızlarrrr
benim ağdalarım çok rahat olur canım acımaz şipşak şeklindeeee
ama bugün tam faciaydı ödüm koptu kendimi kasmamak için neler yaptım kızda korktu yavaş yavaş aldı azar azar ay bide tarif ediyo delimi ne ne şekle girdiğini esranurumun
göbeğimi itiyorum nerdeyse kapatcak cinsel uzvumu dedi bu çocuk aşağıya inmiş yok dedim inmedi inat ediyo sanki ebe anasını satayım
iyi o zaman dedim oğlumun ebesi olursun dedim iice tırstı zavallım kaydirigubbakcemile3
ben berrayı sevdim millkçik
65 kilo oldum arkadaşlar. ama bebeğim pek cılız. doktor sorun olmadığını ..............................................................................................................r için endişelenmek mi olacak acaba? ama teyzeleri maşallah kızım pek bi hareketli... sürekli kıpır kıpır... plesantamız da suyumuz da iyiymiş. haftaya nst ye bağlanacağım.
Kızlar bir hafta kadar buralarda olmazsam merak etmeyin. İzmir müthiş sıcakkafamçokkarıştıBiz de birkaç gün kayınvalidemlerde kalacağız çünkü onların evi çok serin oluyor. Eve gelirsem arada yazarım. Öptüm sizi
hediyeleriniz hayırlı olsun canım güle güle kullanınselam arkadaşlar
HERKES İYİ Mİ?
nihayet gün bitmeden girebildim nete. bugün ilk izin günüm ve sabahtan beri pc başına oturamadım. planlarım hep bozuldu. pazar gunu amerikadan arkadaşımız geldi. bursaya geçecekti aynı gün ama biz ısrar edince iki gün istanbulda bizde kalmayı kabullendi. ve tabii onu ağırlamak lazım. bu akşam da onu görmeye başka arkadaşlarımız da geliyorlar. iki gündür koşturuyorum yine anlayacağınız. yarın sabah erkenden eşim ve arkadaşımız bursaya gidecekler. (yine plan değişmezse) o zaman ben de kendimi dışarı atıp ESRAKOyla ve gelirse eğer GYPSY le buluşacağım. şimdi evde yalnızım. birazdan eşim gelir. sonra da arkadaşlar. bu arada arkadaş amerikadan bebeğimize çoooook güzel şeyler getirmiş. bayıldım valla. eşi orda doktor. o da gelirken sağlık kiti getirecekmiş. içinde bebeğin sağlığı ve bakımı ile ilgili her türlü aparat varmış. ben de sadece burun aspiratörünü almıştım. iyiki almamışım. ateş ölçer filan fişman hepsi hediye olarak gelecek şimdi.
beni hiç yormadılar bu gecede tekim eşim gece nöbetine gitti onun için temkimli davranıyoruz sabah yine sancılandım zaten kafamçokkarıştıgypsym benim buayki agdam bile zor oldu belimin altına yastık koyup yukseltmek zorunda daldık iice temizleyebilmek iicin. yamuldum yani hep.
didecim benimkide cosmustu normale dondu aynı seyleri yasadık ikimizde neyseki normale donmesi normal dogurmak acısından daha ii. ama keske 1 agustos olaydı dogum tarihi ilerde 1 gunden sebep ay kaybetmesin zaman kaybetmesin bazı durumlarda.
sakaleyn aynen bende aynı durumdayım ama arada yoruldum walla
65 kilo oldum arkadaşlar. ama bebeğim pek cılız. doktor sorun olmadığını sağlıklı geliştiğini söylüyor ama ben yine de hafiften dert ediyorum. yediklerim haddi hesabı yok. eminim çoğunuz benim kadar yemiyorsunuzdur. et obur oldum. ayrıca hergün yumurta hergün süt ayran ceviz.... bu sabah (sat 1 kasım) gittik doktora 2.480 gr çıktı. doktor yanılma payı olabileceğini, genetik olarak minyon bir bebek olacağını filan söylüyor, o hiç endişeli değil, hatta moral veriyor "normal doğum için avantaj bile sayılır minik olması" filan diyor ama ne biliim , ben de iri olsun istemiyorum zaten ama bari bi 2.700 filan çıksaydı. inşallah doktorun söylediği gibi iyidir kızım. yoksa gerçekten kilosu bence de çok mühim değil. o kadar çok duyuyorum ki 2.500 gr civarında doğum da çok sağlıklı olan bebek. amaaaannnn annelik böle bişey demek ki... bundan sonra işimiz gücümüz onlar için endişelenmek mi olacak acaba? ama teyzeleri maşallah kızım pek bi hareketli... sürekli kıpır kıpır... plesantamız da suyumuz da iyiymiş. haftaya nst ye bağlanacağım.
Arkadaslar bebek yatagımız geldı.. actım baktım.. ıcıme sındı; ınce, ne kalın ne sert.. vısco tarzı.. 55 tl sına aldık.. kargo ıle 61 e geldı.. ki.. baya arastırdım.. fıyat olarak en uygun ve de duzgun yatak bu idi. Kılıflı yapmıslar.. gerektıgınde yıkanabılsın dıye.. park yatagına yatak almak ısteyen arkadaslarıma duyurulur.
Ebruska güzel dileklerin için tesekkur ederım arkadasım..
EVRİŞ senin kuzey ağanın odası mı geldi şeker? çilekten mi almıştınız yanlış hatırlamıyorsam?
.
bize de bekleriz, klimamız var... hatta şu anda bacaklarım hafiften üşüyor desem sana?
arkadaşım,yatağınızın markası ne?bide nereden aldınız?bende arıyorum park yatağın içine ama içime sinmiyo bir türlü. iyi günlerde kullasın bebeğin, mışıl mışıl uyusun büyüsün.
bize de bekleriz, klimamız var... hatta şu anda bacaklarım hafiften üşüyor desem sana?
Arkadaslar.. mevlut süsümüz nası?? Burcumun sayesınde malzemelerime kavustum.. tekrar tesekkur edıyorum buradan yıne.. fikrilerinizi bekliyorum.. bır tane bole numume yaptım fikrilerinizi almak ıcın..
Arkadaslar.. mevlut süsümüz nası?? Burcumun sayesınde malzemelerime kavustum.. tekrar tesekkur edıyorum buradan yıne.. fikrilerinizi bekliyorum.. bır tane bole numume yaptım fikrilerinizi almak ıcın..
Sağolasın, bizde de var adaşçığım da, pek hazzetmem kendisinden. Mecbur kalmadıkça da kullanmam. Şöyle doğal bir püfürlük her zaman tercihimdir. Yapılacak birkaç iş de var da, ondan dedik gidelim bari. Sıkılmayayım diye bir haftalık film arşivi yapıyorum kendime şu anda. Laptoptan internete bağlanamayacağım, bari film izlerim. İşlerden biri de Gaziemirli arkadaşlarımızla Iceage izlemek. Bilmem anlatabiliyor muyum:jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?