ben zuzaylıyım oldumu oltaya bişey yakalayabildinmi lülülülülülü:1ninca:
kızlarrrrrrrrr imdatttttt kanama geldi ne olacak yahu nişan falan değildir dimi hareketi iyi bebeğimin
çarptı kaçtı
kızlarrrr
benim ağdalarım çok rahat olur canım acımaz şipşak şeklindeeee
ama bugün tam faciaydı ödüm koptu kendimi kasmamak için neler yaptım kızda korktu yavaş yavaş aldı azar azar ay bide tarif ediyo delimi ne ne şekle girdiğini esranurumun
göbeğimi itiyorum nerdeyse kapatcak cinsel uzvumu dedi bu çocuk aşağıya inmiş yok dedim inmedi inat ediyo sanki ebe anasını satayım
iyi o zaman dedim oğlumun ebesi olursun dedim iice tırstı zavallım kaydirigubbakcemile3
ütümde bitti sadece yerleştirmek kaldı
Yahyamın karnını doyurayım acıkmışşşş (anası hiç acıkmadııı lülülülülülü )
Liste super - dolacak yavaş yavaş
Evet benimki de sezeryen - 17.08 İsim Ece olacak sadece ( ikinci isimden vazgeçtik )
yani seni üzmek asla istemem ama iş bitmiyo şekerim - her gün temizlesen yine bitmiyo - ben 6 gün önce yaladım heryeri bugün bi baktım hertaraf yine toz toprak :S bıktım artık yazları şu tozdan - kapı pencere açtıkça herşey içeri giriyo
selam arkadaşlar
HERKES İYİ Mİ?
nihayet gün bitmeden girebildim nete. bugün ilk izin günüm ve sabahtan beri pc başına oturamadım. planlarım hep bozuldu. pazar gunu amerikadan arkadaşımız geldi. bursaya geçecekti . eşi orda doktor. o da gelirken sağlık kiti getirecekmiş. içinde bebeğin sağlığı ve bakımı ile ilgili her türlü aparat varmış. ben de sadece burun aspiratörünü almıştım. iyiki almamışım. ateş ölçer filan fişman hepsi hediye olarak gelecek şimdi.
65 kilo oldum arkadaşlar. ama bebeğim pek cılız. doktor sorun olmadığını sağlıklı geliştiğini söylüyor ama ben yine de hafiften dert ediyorum. yediklerim haddi . o kadar çok duyuyorum ki 2.500 gr civarında doğum da çok sağlıklı olan bebek. amaaaannnn annelik böle bişey demek ki... bundan sonra işimiz gücümüz onlar için endişelenmek mi olacak acaba? ama teyzeleri maşallah kızım pek bi hareketli... sürekli kıpır kıpır... plesantamız da suyumuz da iyiymiş. haftaya nst ye bağlanacağım.
GYPSY hatırlıyorum yakışıklı doktorunla randevun olduğunu ama kaçtaydı? yani sonrasında gelemez misin?
JENNY evet 300 gr toleranslı veriliyor bebeklerin ağırlıkları. genelde tahmini değerlerle alakasız doğuyor bebekler benim gördüğüm kadarıyla. bazılaraı tahinin altında bazıları üstünde... benim doktor bir bebeği 3.200 civarında tahmin etmiş mesela ama 3.600 doğmuş. oysa genelde tahminin altında doğuyorlar. bu da bende şöyle moral oldu, demek ki benim doktor fazla değil az ölçüyor..... inşallah....
Arkadaslar.. mevlut süsümüz nası?? Burcumun sayesınde malzemelerime kavustum.. tekrar tesekkur edıyorum buradan yıne.. fikrilerinizi bekliyorum.. bır tane bole numume yaptım fikrilerinizi almak ıcın..
kızlar ben bişey sormak istiyorum - ben emzik te aldım bebeğe - bilmiyorıum herhalde herkes almıştır - şunu soracam hastane çantasına koyarken kaynatıp mı koyacaksınız? yoksa direk ambalajıyla mı? - biberonlar için de aynı şey geçerli - kaynatıp mı koymalıyım acaba?
SELAMMM DR DAN GELDİMMM
once dr la olan gorusmeyi yazayım daha sonra geçmisi okuyacagım,
sezaryan gunumuzu aldık 4 agustos sabah 9 da sezaryana giriyor olacagım,su anda bebek 3 kilo 49 cm olmus , dr iri dedi ama kotu bir irilikte sınırda değil guzeldedi kalp atısları suyu vs de iyiymis iki hafta sonra kontrole gideceğim 18 temmuzda ondan sonra dr tatile çikiyor bir hafta yok ve sonra da dogmua gidiyorum, iki hafta sonra gittigimde nst ye o zaman girecekmisim bizim dr her dakka sokmuyor anladıgım kadarıyla onun haricnide tahliller aneztezi dr u ile gorusmeyi falan yien iki hafta sonra gittigimde yapacakmısız, çok heyecanlandım gun belirlenince benim tarihimide yazabilirsiniz listemize
Kızlar yaa, aranızda benim gibi elinden her şeyi düşürerek sakarlıkta kendini aşmış olan var mı? Yoksa bende mi var tuhaflık? Çok sakarım bu aralar..
EVRıŞ mevlüt süsünüs çok güzel olmuş, eline sağlık.. Ben de istiyorum bööle şeyler yapmak ama hiç el becerime güvenim yoktur.. ne yapsam ki acep ? :uhm: Ayrıca yatağınız, mobilyalarınız da hayırlı olsun arkadaşım.. güzel günlerde kullanın inşallah....
SELAMMM DR DAN GELDıMMM
once dr la olan gorusmeyi yazayım daha sonra geçmisi okuyacagım,
sezaryan gunumuzu aldık 4 agustos sabah 9 da sezaryana giriyor olacagım,su anda bebek 3 kilo 49 cm olmus , dr iri dedi ama kotu bir irilikte sınırda değil guzeldedi kalp atısları suyu vs de iyiymis iki hafta sonra kontrole gideceğim 18 temmuzda ondan sonra dr tatile çikiyor bir hafta yok ve sonra da dogmua gidiyorum, iki hafta sonra gittigimde nst ye o zaman girecekmisim bizim dr her dakka sokmuyor anladıgım kadarıyla onun haricnide tahliller aneztezi dr u ile gorusmeyi falan yien iki hafta sonra gittigimde yapacakmısız, çok heyecanlandım gun belirlenince benim tarihimide yazabilirsiniz listemize
selam kızlar bende bugün doktora gittim moralim sıfır
bebeğim 2138 kg olmuş sizce normalmi haftama göre önce bunu söyleyin bana
ben 32. haftadayım fakat ultrason ölçümlerine göre 35 haftalık gözüküyorum doktor riskli dedi şekerime tekrardan bakıldı açlık va tokluk olarak çok yüksek çıktı açlık 120 tokluk 230 çıktı çok üzgünüm bebeğime bişey olursa ben ne yaparım
aman de canım ne oluyor dr aradınmı ?ay merak ettim şimdi,
evrim çok güzel mevlüt şekeriniz ellerine sağlık canım
geçmişi okuyamadım kızlar sabah annemi dr götürücem kemik ölçümü var erken kalkıcam azıcık uzanayım.
beni merak eden herkese selam olsun.doktora gittim geldim.rahmimin sert olduğunu söyledi..neve çok iyimiş.kafasındaki sıvı tamamen yok olmuş.normal doğum pozisyonu almış.normal doğurabilirmişim.siyatiğimi sordum o engel olabilir normal doğuma.zorlayıcı bir şey çünkü dedi.doktor beni hemen sezeryana aldı kesti biçti deme ama siyatik daha da sıkışabilir ve çok zorlayabilir dedi.biraz müzakereden sonra sezeryanda karar kıldık..31 temmuz sezeryan tarihimiz..sonra nstye gittim.sonuç için iyi anacak hafifi hafif sancıların başlamış dedi..sancın olursa hemen beni ara dedi..nevayla konuşup onu ikna etmeliyim ben 31 temmuzdan önce doğurmak istemiyorum.biraz moralim bozuldu.hayırlısı artık.
kilomuz 2582 olmuş..
ŞEKER KIZLAR
Ne hamurişi, ne tatlı, ne başka şey...Şekerin en büyük tetikleyicisi bence stres:1no2:Birden ve anormal şekilde fırlatıyor şekeri.
Dün bütün gün Dikili'deydik. Dikili-İzmir arası 120 kilometre ve taş çatlasa 2 saat sürüyor yol, bol bol mola verdiğimiz için. Akşam 10 gibi oradan yola çıktık. İzmir'e 60 kilometre kadar kala trafiğe takıldık. Ha açıldı ha açılacak derken tam 3 saat bekledik yolda:1shok:Bu arada ambulanslar, polisler geçiyor yanımızdan. Tamam dedik, kesin büyük kaza var. Ama bu arada ben nasıl stres oldum, yol hınca hınç dolu. Allah korusun acil bir durum olsa hastaneye bile gidemem o derece:a015:1. saat şekerimi ölçmüştüm ondan önce, 138 çıkmıştı. Genelde 1. saat böyle çıkar, 2. 90-120 arası oynar. 2. saati ölçtüm o hengamede. Ben 138in altında birşey beklerken ne çıktı dersiniz; 164:1shok:İyice korku aldı beni. Eşime dedim, boşuna beklemeyelim böyle tın tın daha yolun açılacağı yok. Benim bu arabadan acilen çıkmam lazım. Benzinliğe çektik, indim, deli gibi turlamaya başladım etrafta. Su içtim bir taraftan, bir taraftan kızımla konuştum. Sonra arabaya oturup gözlerimi kapattım ve kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Kızımın hareketlerini dinledim. Zar zor kendime geldim. Şeker belirtilerim geçti. Sonra yola çıktık.
Eve geldiğimizde sabahın üçüydüklava ahası, bizi o kadar saat bekleten şeyin bir yol çalışması olduğunu öğrendik. Kesinlikle şikayet edeceğim klava:
kızlarrrr
benim ağdalarım çok rahat olur canım acımaz şipşak şeklindeeee
ama bugün tam faciaydı ödüm koptu kendimi kasmamak için neler yaptım kızda korktu yavaş yavaş aldı azar azar ay bide tarif ediyo delimi ne ne şekle girdiğini esranurumun
göbeğimi itiyorum nerdeyse kapatcak cinsel uzvumu dedi bu çocuk aşağıya inmiş yok dedim inmedi inat ediyo sanki ebe anasını satayım
iyi o zaman dedim oğlumun ebesi olursun dedim iice tırstı zavallım kaydirigubbakcemile3
ütümde bitti sadece yerleştirmek kaldı
Yahyamın karnını doyurayım acıkmışşşş (anası hiç acıkmadııı lülülülülülü )
furuko benim tanıdığım şeker hastalarında şöyle bir replik mevcuttur genelde..ayyy sinirlendirme beni şekerim çıkıyooo. demek ki neymiş sinir-stress tetikleyiciymiş:))
hamiş: bizim doğum tarihimiz 31 temmuz listemize eklenebilürmüyük?
Arkadaşlar kızıma isim konusunda karar veremiyoruz bana bir fikir verirmisiniz?????
ELİF ECE
SELİN
BERRA sizce hangisi olsun????
BERRA ismi çok hoşumuza gidiyor ama peygamber efendimiz anlamından dolayı kızının ismini değiştirmiş kibir sahibi olmasın diye berra isminden zeynepe dönmüş bu yüzden biraz çelişkide kaldım...
SELİN de eşimle benim ismimize uyuyor.... ikimizinde ismi S ile başlıyor....
ELİF ECE de bilindik bir isim çünkü yeni çıkan kuranda geçiyor denilen birçok ismin hiçbir anlamı olmayabiliyor o yüzden eskimeyen her zaman güzel olan bir isim......
İstanbul'lu kızlara bir sorum olacak. Halılarımı yıkatmak istiyorum. İnternetten arama yapıyorum, bir sürü firma çıkıyor. Bunları arayıp tek tek fiyat vs bilgi alacağım. Size de sormak istedim, var mıdır tavsiye edebileceğiniz bir yer?
slm sabah bi ugrayp alışverişe çıkmıştım. kendime pijama ve gecelik aldım.ogluşuma da küvet aldık tek eksik bez kaldı ama ben uyu oyna almak istiyorum bi kaç yerde onun 3-6 kilosunu bulmadık eger bulamazsak prima yenidogan 3-6 kilo alıcam
evrim yatagınız hayırlı olsun ama hiç ben öle işesin falan diye dua etmicem. akılıı olsun canm bezine yapsın ogluşun zaten bezden kurtulunca arabalaı yatagı gelcek ozamanda onada işemesin. saglıklı mutlu huzurlu uykular uyusun Kuzey paşa:)
gypsym esram ohh saatler olsun tertemiz omuşsun. yakışıklı doktorun için demek süslendin..hhahahah.
babanada acil şifalar diliyorum..yarın umarım 2nizde hayırlı haberlerle çıkarsınız hastaneden.
EBRUŞKA EBRUŞKA EBRUŞKA
ben yılmaz halı yıkama diye bi firmaya veriyorum yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıolarmış ve çok iyi bi firma tertemiz oluyor herdefasında ben gayet memnunum.benm eltim adliyede çalişiyor o tavsiye etm,şti tüm adliye o firmaya veriyormuş herkes çok memnun. fiyatlarıda uçuk değil yani ortalama..internet siteleride var.yılmazhalıyıkama d,ye arat goggledan sitelerine bakarsın..
hehehe :) - sağlıklı olsun da doğduğunda 2 kg üstündeki tüm bebekler çok rahat gelişiyo - biz de bu sınırı geçtiğimize göre ( yani biz şuan 1700 deyiz ama bu çarşamba 2 kg geçeceğimizi umuyorum) hiç bir tehlike yok demektir - sadece sütümüz gelsin bol bol emzirelim başka da bişey istemiyorum yavrum için Tüm anneler için dua ediyorum - sıkıntıya girmesek te sütümüz gelsin rahat rahat
Bu arada şunu döylemeden de geçemicem - kuzenim var çok zayıf yani şuan kilosu 55 felandı ve epey boylu - hamile kaldığında epey kilo aldı nerdeyse 90 kilo felan olmuştu veee doğurduğu bebek 5400 gr dı - okadar büyüktü ki - ve normal doğum - nasıl çıktı ordan o bebek hala inanamıyorum :) okadar kilolu doğmasına rağmen şuan ( şuan 5 yaşında) yaşıtları gibi aynı kiloda aynı boyda - kuzenim yine 55 kilo :) - yani çok kilolu doğması marifet değil yeter ki sağlıklı olsunlar yavrucaklar
Kızlar bir hafta kadar buralarda olmazsam merak etmeyin. İzmir müthiş sıcakkafamçokkarıştıBiz de birkaç gün kayınvalidemlerde kalacağız çünkü onların evi çok serin oluyor. Eve gelirsem arada yazarım. Öptüm sizi
Arkadaslar.. mevlut süsümüz nası?? Burcumun sayesınde malzemelerime kavustum.. tekrar tesekkur edıyorum buradan yıne.. fikrilerinizi bekliyorum.. bır tane bole numume yaptım fikrilerinizi almak ıcın..
kızlar ben bişey sormak istiyorum - ben emzik te aldım bebeğe - bilmiyorıum herhalde herkes almıştır - şunu soracam hastane çantasına koyarken kaynatıp mı koyacaksınız? yoksa direk ambalajıyla mı? - biberonlar için de aynı şey geçerli - kaynatıp mı koymalıyım acaba?
maşalllah cnm bebişine cok sevındım bugun bende dr. gıttım benımkıde sağlıklı 9 gun sonra bı daha cagırdı nst baglanıcakmısım hadı rabbım hayırlısını versın hepimiz için:Saruboceq::Saruboceq:
slm kızlar çogunuz dr.a gitmişsiniz gözünüz aaydın ,SEERNİ, NAZAN DİDE JENYY COMELY....MAŞAALLLHH bebeişlerinize
nazancım bizim ikimizin sat aynı ve kızlarımızda aynı canım bende senin gb düşünüyorum ama dr.herkesin yapısına göre olur falan dio takmamaya çalışıyorum burda 3 kilolarıda okuyunca banada koyuyo aslında.....
ESRAKO valla maşallah sende 3000 grlardasın boyuda çok iiii bende haftaya gidicem ama sanmıyorum bu kadar imkanı yok olmamıştır 3 hafta olucak 1900 gr.dı.ne kadar olmuşturki
selam kızlar bende bugün doktora gittim moralim sıfır
bebeğim 2138 kg olmuş sizce normalmi haftama göre önce bunu söyleyin bana
ben 32. haftadayım fakat ultrason ölçümlerine göre 35 haftalık gözüküyorum doktor riskli dedi şekerime tekrardan bakıldı açlık va tokluk olarak çok yüksek çıktı açlık 120 tokluk 230 çıktı çok üzgünüm bebeğime bişey olursa ben ne yaparım
esrako hadi gözun aydın.tarihiniz belli oldu demek..bu aradada ECEmize koca bir maşallah.demek 3 kilolara geldik artık. ayy ne mutlu ya şükrler olsun.
deryacım merak ettim yahu enteresan geldi bi an benm hep böle olur bir an dikkatm bişeye yogunlaşır nedense mesela telkirmanın avatarındaki kzuuları aylar sonra farkettim hep biliyodum orda kuzular var ama annesinin kuzusunu öptüğünü çok çok sonra farkettim. ayada gypsym esramın nikini ben hep GYPS HANİ VARYA GYPSYLAND GİBİ BİŞEY OALARAK ALGILADIM AMA SONRADAN ÇAKTIM ÇİNGENEM KARAGÖZLUM OLDUGUNU ONUN GİBİ SENNDE NİCKİN bugun enteresan geldi bana.
buraya kadar capslock açık yazmışım ayhh ne uyus neyhse silip yeniden yazmıcam..
gypsymesram kız zaten henuz 2.5 yıl oldu evleneli ve ilk pazarımızı yaşadık tüm güüüüüüüünn boyunca.:) sürekli yan gelip yatarak:) ben sana hep diyorum benm sevgili kocacım senin erkek versiyonun hani sende gezentisin ya o yuzden...heheheeeee
cuma gecesi altınoluk'a gitmek için sarfettiği tüm çabaları red cevabı verdim. adamın kanında vra gezmek duramıyor.:) plaj çantası sürekli arabada buldugu herboş vaktinde denize atlıyor..bende bekar tatile göndermediğim için ..
belkim bu hafatsonu esenköye gideris.:)kuzenimin yazlıgı var bi değişiklik olur.denizotobusuyle gitsem bi sakıncası olurmu?Esenköyün havası çok serin gece battaniye ile yatıyosun okadar yani..ee bide evin hemen karşısı deniz olunca çok cezbetti beni bakalım.nasip..
ya kızlar netten bakıyorum bebişimin kilosuna normal diyor ama neden kilosu normalse nasıl ben 32 haftalık olupta ultrasonda 35 çıkıyorum anlamadım deli olcam yaaa
doktorumu aradım 1 saat sonra ara dedi kanama devam ederse önlem alalım dedi.ilk önce wc ye gittiğimde peceteye geldi 1-2 damla 15 dk sonra iç çamasırımı oslatacak sekilde geldi.çok fazla değil acık pembe kıpkırmızı değil yani tecrübeli anneler siz daha iyi bilirsiniz.acaba iğnelerim yüzündenmi oldu.ya 36 yı doldurmadan bu ne şimdi yahu.
Kızlar yaa, aranızda benim gibi elinden her şeyi düşürerek sakarlıkta kendini aşmış olan var mı? Yoksa bende mi var tuhaflık? Çok sakarım bu aralar..
ayy canmı ya geçmis olsun dikkat et kendinee dengemizde bozuldu herseyimizde alt ust oldu vallahhBen de dün İkea'ya gitmiştim, oğluşun dolabını almaya..Yürüyen merdivenlerden inerken düştüm. Daha doğrusu düşerken trabzana tutundum dizimin üzerine doğru hafifçe düştüm. Sağ dizim biraz kanadı falan.
Eşim otoparkta bekliyodu beni. Ben düştüm deyince gözleri faltaşı gibi açıldı önce. Yok yok öyle düşmedim azıcık düştüm:) dedim..Öyle sert bişey değildi yani dedim de adam rahatladı..
Geçen havuzda da bikaç kez kaydım.. Valla düşüp, doğurcam diye ödüm patladı...
ARKADAŞLAR, misafirlerim az önce gittiler. sabah erken de eşim ve yurtdışından gelen misafirimiz yola çıkacaklar. ondan sonra da ESRAKO ile iletişim kurabilirsek sabah kahvaltı yapacağız. bugün bir türlü iletişim kuramadık. o bana sms atıyor ben geç okuyorum sonra ben ona cevap yazıyorum o almıyor.... inşallah yarın buluşma işi suya düşmez.
MAVİŞ şekerine çok dikkat et canım. diyet yapıyorsun di mi? yapıyorsan bebeğin için endişelenmene gerek yok.
EVRİŞ o şekeri sen mi yaptın? okuyamadım sadece foto gördüm de.... çok lık olmuş. kaça mal ediyorsun kendin yapınca?
benim de çok uykum geldi. çok yoruldum. yatmaya gidiyorum. herkese iyi geceler. sabah herhalde giremem topiğe. kendinize iyi bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?