zaten doktor da "yüzün çok şişmesi tehlikeli" demişti. ayaklar normalmiş. ama bu benimki hiç de normal bir şişliğe benzemiyor. resmen parmaklarım birbirini ittirir pozisyona geldi. yelpaze gibi açılmak istiyorlar. bugün ayağımı uzatıp yatacağım valla, hiçbirşey yapmayacağım , bakalım farkedecek mi?nazan sanmıyorum sağlık açısından bişi olduğunu hamileik şişliği ve bu sıcaklarda normla olduğunu düşünüyorum..ben bütün tahlillerimi yaptırdım bişi çıkmadı değerler normal ..o yüzden endişe etmiyorum..
gerçekten çok serindir. en sıcak günlerde bile bizim lokal eser. hatta akşam yemeğine giderken yanımızda şal filan götürürüz ağustos sıcağında.nazan ve esrako hakkikate gittiğiniz yer çok serin görunuyor resmlerden gölge püfür püfür. ohh muhteşemdir. aslında hamak olsaydı da yatsaydınız benm yerime..:)
gölgede hamak keyfine bayılırım hele bi dere kenarındyasa dahada güzel şırıl şırıl su sesi yaprak kımıldamasının sesi nini gibi gelir insana. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çok canım çekti yaaaaaaaaaaa
topuk konusunda sana hak veriyorum. ben de az topuklu ayakkabılarla daha rahat ediyorum. belki de sıfır topuk giydiğim için bu kadar şişiyordur.nazan fotolar çok hoş..çatlak konusuna gelince onlar kendini belli ediyor merak etme kızarma ve morarma olarak..karnın sönünce çatlak olacağını sanma.ama bak çoğumuz son anda çatladık..yine de arada yağla..ben o kadar yağladım krem kullandım ama çatladım şu an azlar ama artadabilirler..demek yağlamasam ne olacaktı.ayak işine gelince ben de 35 giyerken hadi bazı 36 ları da fiyerken şimdi 37 numara spor ayakkabılarla işe gelmeye başladım..bu günler de biraz daha iyi.babet tarzı ayakkabılar daha çok şişiriyor onu farkettim.dümdüz olmayacak ayakkabı accık topuğu olacak.
benim uzun zamandır karnım çok gergin. hiç yumuşak olmadı ki. dün ESRAKO da dokundu gördü, taş gibi benim göbeğim hep. aylardır göbekten iğne vuramıyorum o yüzden. iğne batmıyor adeta. endişe etme o yüzden.arkadaşlar özellikle benim gibi 36. haftasına girip de karnı sertleşen var mı? sizce normal midir bu..pazar gününden beri karnım çok sert.aynı durumu yaşayan var mı?
nazancım bariz catlak cizgi cizgi ve 32.haftada yoktu 34te basladı agdacı kız soyleyince baktımki sarmıs gobegimin heryerini yani delik cevresini
bende kıl oluyorum bu kara sinekler devamlı pencere cevresinde dolanıp cıkısı bulamayınca daha cok dolanıo..butun pencereleri ac kendi buluo yolunu o
bende sutu soguk ictim bugun kahvaltı yapasım gelmio gercekten yaa. 11 de kalktım gozum kapalı dusa girdim anca ayıldım kahvaltıda yapıp actım pc yi ama sanki yatsam uyuycakmısım gibi uykum var. bugun dısarda olucam misafirlige gitcem:)
arkadaşlar özellikle benim gibi 36. haftasına girip de karnı sertleşen var mı? sizce normal midir bu..pazar gününden beri karnım çok sert.aynı durumu yaşayan var mı?
sertte lafmı gergin davul gibi ... aynıyız didem aynı
kahvaltımı yapıp geldim.
zaten doktor da "yüzün çok şişmesi tehlikeli" demişti. ayaklar normalmiş. ama bu benimki hiç de normal bir şişliğe benzemiyor. resmen parmaklarım birbirini ittirir pozisyona geldi. yelpaze gibi açılmak istiyorlar. bugün ayağımı uzatıp yatacağım valla, hiçbirşey yapmayacağım , bakalım farkedecek mi?
gerçekten çok serindir. en sıcak günlerde bile bizim lokal eser. hatta akşam yemeğine giderken yanımızda şal filan götürürüz ağustos sıcağında.
topuk konusunda sana hak veriyorum. ben de az topuklu ayakkabılarla daha rahat ediyorum. belki de sıfır topuk giydiğim için bu kadar şişiyordur.
benim uzun zamandır karnım çok gergin. hiç yumuşak olmadı ki. dün ESRAKO da dokundu gördü, taş gibi benim göbeğim hep. aylardır göbekten iğne vuramıyorum o yüzden. iğne batmıyor adeta. endişe etme o yüzden.
demek ki yağlanmak çok da fazla bir işe yaramıyormuş. çatlayacaksan çatlıyorsun anlaşılan. yağlanmadığım için suçlamayım bari kendimi.
sinek dünden beri çıkmadı. fitil ediyor beni. dışarıda yemek filan da bırakmıyorum ama neden ille de evde kalmak istiyor anlamadım.
sertlesme derken gergınmı demek istiyon kuzu.haftamız aynı oldugu için bana dün 2 kere falan kasılma oldu.kasılma olurken karnım cok sertlesıyo,ama normal zamanda karnıma hafıf bastırınca parmagım 1-2 cm kadar içeri giriyo.ama bebegım bazen poposunu ayakalrını yada sırtını dayadıgı an tas gıbı oluyo.sanırım ya gerınıyo ya kasıyo kendını.senınkı9 tam olarak nasıl kuzu
karpuzda ağrımı yaptı alla alla ...ben sabah akşam bol bol yiyorum sıvı almış oluyorum bana çok iyi geliyobugun uzun zamandan sonra ilk defa karpuz yedim 1 saatten fazla olmustur manyak gaz yaptı bende ya midemi rahatsız etti biraz cok dogramıs emrah o az yedi bende kalanı bitirmeye calıstım ins durur mide agrım
gece benimde çok çekti almadım tuzlu tuzlu yemiyim diye aklıma gelmedi hiç tuzsuz almak bugün bende alıyımCanım çok feci çiğdem (çekirdek) çekti. Tuzsuzlarından küçük bir paket aldık ama bu da pek yavan bee :)
esrako hayırlı olsun tarihi almışsın beninde sat 11 kasım seninle çok yakın gözüküyorz bende senin tarihi görünce tırstım yanicanım benim sat 9 kasım aynı gibi değil uç gun falan varsanki aramızda esenin ticker a bakılırsa ama yinede heyecanlanabilirsintabi:)) yakın gunler netice itibari ile
üzüldüm yaaa:sinifsinif: :sinifsinif: inşallah diğer doktor iyi şeyler söyler ama oda hemen sezeryan yapalım derse bence önemli değil esra onu doğduktan sonra güzelce besler hemen toparlanır yahyasıESRA YI MERAK EDENLERE
esra yı aradım konustuk bugun. o girip yazamadı sanırım ben yazayım dedim
babası iyi imis ameliyat basarılı geçmis sonuçlar biyopsi sonucu vs daha çıkmamıstı ben konustgumda
esra nın dr moralini bozmus biraz
bebek 10 gunde 50 gr almıs artık almalyıyız sezaryanla demis oysa herkes soyluyor buhaftalarda yanlıs olcum ile beegin kilosu çok değisebilir
bu arada catı muaynesi sonucuda olumsuzmus dr demis 4 parmakla olcerim normalde bir parmak tan sonrası zor olmus normal doguramassın demis
cumartesi en geç salı sezaryanla bebegi almalıyız demis
esra nın kafasına yatmamıs eski dr uma tekrar gideceğim teyit edeceğğim dedi
haberlyer bu kadar
jenny bebek şekerine bayıldım çok güzel olmuş... nasıl çaldılar su ismini senden :sinifsinif:çok saol canım
tickerde öyle yazıyodu evet :umursamaz: ama komşular su yu kaptı - şimdi bizde sadece ece olsun diye karar verdik eşimle - doğunca son anda bişey ekleyebiliriz arkasına - şimdiden düşünmeyelim dedik onu da kapmasınlar :)
minikçim ben bi marketten gezerin öntarından ayarlanabilir terliğni aldım demirli oluyoya hani çok ucuzdu hemde çok rahat 3.5 liraydı onu götürücem hastaneye bi yerde daha gördüm 5 liraydı aynı terlik sende bulursan öyle bişey düşünebilirsin.. doğumdan sonrada ev terliği yaparsın o numarada gelen giden olursa onlara veririsinaynen bende kara kara düşünüyom ne yapcam su terlık işini die.benım ayaklar normalde 36,ama suna 38 anca oluyor.38 alsam bırdaha hayatta olmaz ayagıma.37 alsam zaten girmiyo.cok para dökmesemde uyduruk bişemı alsam dıyom ama cokda basıt olsun istemıyom.kafam allak bullak.aslında engüzelı denız terlıgı parmak arası plastık kaydirigubbakcemile3 ama ondanda hastane terlıgı olmazkafamçokkarıştı
ohh sen bulmussun bı care valla benımde yakın cevremde olsa öle bırı bende yüzsüzlük yapardım yanı ablamlara falan.ama 2 ablamda 36 giyiyo annemse 37 mafoldumben
BABY yatak süslerin ve pijama takımın hayırlı uğurlu olsun. pijama görümcende güzel durmuş da önden düğmeli olması şart değil be kuzum? nasıl emzireceksin bununla?
Allah razı olsun arkadaşlar demek ki yalnız değilim..doktorum karnın sertleşmiş rahmin gergin dedi nts da de sancı göründü hafif hafif..demek ki son dönemde sertleşme oluyor..minikim benim neva da artık hep dayalı tutuyor sırtını poposunu önceden çekerdi şimdi çekemiyor da yeri daralmış anlaşılan.bastırınca içeri göçüyor ama eskisine oranla pervinin dedği gibi davul gibi..ben erken doğum belirtisi sanıp endişeleniyordum..acaba kasılmamı var ben mi farkedemiyorum diyordum..gerçi karnımda sancılar oluyor galiba bağırsak sancısı tam düzelemedim madodaki kahvaltıdan sonra.
doktorum bana kasılmayı şöyle tarif etti elini karnına koy rahminin bir yerde toplanıp daha sonra kendini salması lazım ve çok sert olması lazım dedi..hepsi sert olunca olmuyor demek ki.
arkadaşlar esra'ya bol bol dua edelim.Rabbim hakkında hayırlısını versin
oralar da çoksıcak mı ? istanbul yanıyor. akşama doğru belki çıkarım. boya almam lazım. saç boyası.
ESRA YI MERAK EDENLERE
esra yı aradım konustuk bugun. o girip yazamadı sanırım ben yazayım dedim
babası iyi imis ameliyat basarılı geçmis sonuçlar biyopsi sonucu vs daha çıkmamıstı ben konustgumda
esra nın dr moralini bozmus biraz
bebek 10 gunde 50 gr almıs artık almalyıyız sezaryanla demis oysa herkes soyluyor buhaftalarda yanlıs olcum ile beegin kilosu çok değisebilir
bu arada catı muaynesi sonucuda olumsuzmus dr demis 4 parmakla olcerim normalde bir parmak tan sonrası zor olmus normal doguramassın demis
cumartesi en geç salı sezaryanla bebegi almalıyız demis
esra nın kafasına yatmamıs eski dr uma tekrar gideceğim teyit edeceğğim dedi
haberlyer bu kadar
çok saol canım
tickerde öyle yazıyodu evet :umursamaz: ama komşular su yu kaptı - şimdi bizde sadece ece olsun diye karar verdik eşimle - doğunca son anda bişey ekleyebiliriz arkasına - şimdiden düşünmeyelim dedik onu da kapmasınlar :)
sen hiç korkma o zaman çatlaktan FASULYEKO, kesin çatlamazsın. o kızarıklıklar da çatlak değildir, pigmentlerdir. benim göğüs etrafımda bir sürü minik minik et beni çıktı. çok kabarık değil ama çil gibi de değil. topluiğne başı gibi et benleri..... bi de çizgim çok belirginleşti. taaa göğsümden aşağı iniyor. göbek deliğim de koyulaştı, sanki kirlenmiş gibi görünüyor ama pigmentlerdenmiş....ESRAKO gördü göbek çizgimi de şaşırdı, onda pek belirsiz....
ya siz nasıl anlıosunz rahim tortop olyo filan ben hicbisey anlamıom kuzum:)
haftasonu beni de benzer macerelar bekliyor hadi bakalım.dün ağda yaptım kendi kendime feci bişeydi acı çok hissetmedim ama karnıma çok feci ağrılar girdi doğurcam diye korktum bide kolumu ters hareket ettirmişim çok ağrıdı.
bide 2 gündür antibiyotik kullanıyorum bi sürü hap vitamin karışıyo magnezyum içmiyim dedim. nasıl ağrıdı bütün kemiklerim anlatam gece kaburgalarımın ağrısından uyuyamadım zaten havada sıcak artık en son sabaha karşı sızdım..
benimde bütün ev toz oldu kapı pencere açık bugün vilada şart
zaten sen kendine almıştın pervin..onu da evde giyersin artık.ne bilim onu dusunemisler alırken nasıl emzirceksem altttan sıyırcam herhalde. yada bunu sus olarak giycem bende anlamadım ama degistirinde diyemedim okadar gidip almıslar foto cekmisler filan heveslenmisler zorlamak istemedim insanları
evet işte dün benım bazen öle oldu.buna kasılma denıyor..resmen rahım toplanıyor uzun sürmüyo zaten sonra gevsıyo.ama normal artık son ayımızdayız.kuzum ne erken dogum belırtısı,bıttı erken dogum,cok şükür atlattık 7. 8. ayı.artık 9.ayımızdayız ve 36dan sonrası erken dogum sayılmıyo,buyüzden kasılmalar hafıf sancılar normal.bu kasılmalarda yalancı kasılma oluyodu sanırım.gercek kasılma olması için düzenlı şekılde gün içinde kasılmak gerekıyomus ve süresının uzaması gerekıyomus.telaslanma yanı kuzucum,o sertlestıgı zaman parmağını sankı taşa koymussun gıbı hiç içeri göçmez.benım kızımda sırtını falan dayadıgı zaman taş gibi oluyo.hemen hemen aynı şeyler var hepimizde
ay baby gece yatmadan önce bi daha karpuz yemiycem..karnım taş gibi oldu..yatamadım bi türlü..bi de fitil muhabbeti vardı..sırtüstü yatmam lazımdı..öldüm öldüm resmen..
vajinal hijyen konuşulmuş arkadaşlar, ben şahsen hiçbir şey yapmıyorum. hayatım boyunca da yapmadım. şart olduğunu düşünmüyorum. dışardan temizlemek (ki onun için de özel bir ürün kullanmıyorum) dışında ekstra bir bakıma hiç gerek duymadım. hiçbir şikayetim de olmadı. ve özel bir şikayet olmadığı doktor tavsiye etmediği sürece de bu kadar titiz olmamanızı nacizaane tavsiye ediyorum. ben kulak çöpü de kullanmam mesela. hiç kulağımın içini temizlemem, sadece görünen dış çeperleri pamukla silerim kurularım filan. çöp sokmam içine hiç. doktora baktırdım özellikle merak edip "pis mi kulağımın içi" diye. "tertemiz, mükemmel görünüyor" dedi adam. çok kurcalamak lazım bence....d..dr.sık sık vajinal duş yapmamamı, kendi haline bırakmamı söyledi..e titiz oluyoruz haliyle...foşur foşur yıkıyoruz..ama yanlışmış işte.
canım geçmiş olsun tekrar. sen hala iğneni göbekten mi vuruyorsun? ben aylar önce geçtim bacak ve popoya.... nasıl batırıyorsun iğneyi göbeğine sert değil mi?3 gün önce bende keşfettim o çatlak denen şeyle önce iğne yaptığım yerlerin kızarıklığı sandım malum aşağıda olunca anlayamadım göremedim sonra aynanın karsısına bir geçtim şok şok hiç olmadı diye sevinirken birden oluştu.
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar.endişelendirmek istemedim aslında önce malum hepimiz can tasıyoruz heyecan yapmamalıyız ama danışacak kimse de olmayınca tereddütte kalıyor insan.
salak dr benım doktorumu bilgilendirirken 1-2 damla kan diyor ben 1-2 damlayı eşime bile bahsetmedim 1-2 damla gelse işim ne burda.durmadım zaten sevmedim kendi doktorum iyiysen randevu gununde görüşlim dedi ama yok devam ediyor.ararım son zamana gelmişiz dururmuyum hiç.
sen CORASPİRİN de kullanmıştın di mi ne zaman kestin aspirini? ben 32.haftamda kestim. eğer kesmediysen kanamayı o yapıyordur. ama kesmemiş olacağını da sanmam, zira doktorlar sıkı sıkı tembih ediyorlar 32.haftadan itibaren aspirin içilmeyecek diye.yok yorum yapılmadı iğnelerden olabilir dedi.ama daha yeni test yaptırdım pıhtılaşma oranlarına hersey iyiydi güzel çıkmıştı.1 haftada denge bozulmus olamaz.suanda hareketlerini hissediyorum en azından 10 gun daha dayansak yeter bana.
ayyyy ilahi DERYA ya, o kadar merak ettim ki alıntılarda görünce bu yazını, geçmişteki tüm mesajlarını okuyup buldum. bence hormaonların seni altüst etmiş. yoksa ne var kuzum eşin yol gidip gelsin, ne olacak. sabreden derviş muradına erermiş. bak LALECE yi düşün, MİLKSHAKE i düşün.... onların durumu daha mı iyi. herkesin eşinin bir türlü sıkıntısı var. benimki de sık sık çıkıyor şehirdışına. örneğin dün gece yoktu, bu gece de yok. allah başka türlü deret vermesin. adamın işi var da gidiyor. sen deret etme bunların, inşallah tez vakitte istediğin tayin işi de olur canım. dua ederiz burdan hepbirlikte.... sinerjimiz gelir herşeyin üstesinden.sustum sustum oğlum top gibi oldu yavrucak toplandı kaldı kımıldamıyorda
desteğin için çok teşekkür ederim sizlerle vakit geçiriyorum kızımda gözyaşlarımı silmek için peçete getiriyor öğle ama sustum oda etkileniyor hatta ben ağlayınca yanıma çöktü anne neye üzüldün dedi önce sonrada karnımı öpüp sende ağlama kardeşim bak ben burdayım diyip karnımı öptü tabi ben daha kötü oldum hıçkırıklara boğuldum kendime kızdım ne yapıyorum yavrucaklara diye kızıma sarıldım öptüm oğlumu sevdim az balkona filan çıktım derin derin nefes aldım şimdi daha iyiyim
tuzu kesince de tansiyonum düşüyor, gözüm kararıyor. doktor kesme sakın tuzu dedi. ama o ayağımı hiç bu kadar şiş görmemişti, iki gündür sıradışı bir şişlik var, ondan öncesinde normal görünüyordu, dokotr da "herşey gayet güzel gidiyor "demişti. yok yauw bence ben çok ayakta kalmaktan bu ladar şişirdim, bugün daha iyi görünüyor.aftabru esrako fotoğraflar çok güzel allah sindirsin
aftabru aynı göbek deliği şişliği bendede var annem görünce göbek fıtığı olmuşsun dedi dr ye sordum oda aynı şeyi söyledi ağrı yaparsa genel cerraha gösterelim dedi.ayaklarında çok şişmiş gerçekten tuzu kestin dimi en çok tuzdan oluyo sanırsam
boşver canım, bunu da giydiğinde alttan açar emzirirsin. ben de olsam hayatta "değiştirin" demezdim. ne güzel düşünüp almışlar, çok zarifler, hem de çok hoş bir pijamaya benziyor. değiştirtmemekle iyi etmişsin.ne bilim onu dusunemisler alırken nasıl emzirceksem altttan sıyırcam herhalde. yada bunu sus olarak giycem bende anlamadım ama degistirinde diyemedim okadar gidip almıslar foto cekmisler filan heveslenmisler zorlamak istemedim insanları
karpuz soğuk muydu? benim tezim soğuk olduğu için öyle oldu.
nazan ben de göbüşte bir sorun olduğunu düşünmüyorum.hatta kağan kocatepe sitesinde çoğu hamile de olabilen bir durumdur kıyafetlerin altından görüntü sizi rahatsız ediyorsa üstüne bant bile yapıştırabilirsiniz diye yazmış.vajinal hijyen konuşulmuş arkadaşlar, ben şahsen hiçbir şey yapmıyorum. hayatım boyunca da yapmadım. şart olduğunu düşünmüyorum. dışardan temizlemek (ki onun için de özel bir ürün kullanmıyorum) dışında ekstra bir bakıma hiç gerek duymadım. hiçbir şikayetim de olmadı. ve özel bir şikayet olmadığı doktor tavsiye etmediği sürece de bu kadar titiz olmamanızı nacizaane tavsiye ediyorum. ben kulak çöpü de kullanmam mesela. hiç kulağımın içini temizlemem, sadece görünen dış çeperleri pamukla silerim kurularım filan. çöp sokmam içine hiç. doktora baktırdım özellikle merak edip "pis mi kulağımın içi" diye. "tertemiz, mükemmel görünüyor" dedi adam. çok kurcalamak lazım bence....
canım geçmiş olsun tekrar. sen hala iğneni göbekten mi vuruyorsun? ben aylar önce geçtim bacak ve popoya.... nasıl batırıyorsun iğneyi göbeğine sert değil mi?
sen CORASPİRİN de kullanmıştın di mi ne zaman kestin aspirini? ben 32.haftamda kestim. eğer kesmediysen kanamayı o yapıyordur. ama kesmemiş olacağını da sanmam, zira doktorlar sıkı sıkı tembih ediyorlar 32.haftadan itibaren aspirin içilmeyecek diye.
ayyyy ilahi DERYA ya, o kadar merak ettim ki alıntılarda görünce bu yazını, geçmişteki tüm mesajlarını okuyup buldum. bence hormaonların seni altüst etmiş. yoksa ne var kuzum eşin yol gidip gelsin, ne olacak. sabreden derviş muradına erermiş. bak LALECE yi düşün, MİLKSHAKE i düşün.... onların durumu daha mı iyi. herkesin eşinin bir türlü sıkıntısı var. benimki de sık sık çıkıyor şehirdışına. örneğin dün gece yoktu, bu gece de yok. allah başka türlü deret vermesin. adamın işi var da gidiyor. sen deret etme bunların, inşallah tez vakitte istediğin tayin işi de olur canım. dua ederiz burdan hepbirlikte.... sinerjimiz gelir herşeyin üstesinden.
tuzu kesince de tansiyonum düşüyor, gözüm kararıyor. doktor kesme sakın tuzu dedi. ama o ayağımı hiç bu kadar şiş görmemişti, iki gündür sıradışı bir şişlik var, ondan öncesinde normal görünüyordu, dokotr da "herşey gayet güzel gidiyor "demişti. yok yauw bence ben çok ayakta kalmaktan bu ladar şişirdim, bugün daha iyi görünüyor.
göbeğim için de hiç fıtık gelmedi aklıma. ağrımıyor ki.... sadece göbek deliğim dışa doğru pörtledi, estetik bir bozukluk başka bir sıkıntısı yok ki.... komik bir görüntü oluyor o kadar.... sanmıyorum fıtık filan olduğunu. sende de yoktur, korkma....
boşver canım, bunu da giydiğinde alttan açar emzirirsin. ben de olsam hayatta "değiştirin" demezdim. ne güzel düşünüp almışlar, çok zarifler, hem de çok hoş bir pijamaya benziyor. değiştirtmemekle iyi etmişsin.
evet soğuktuu..sıcak da yenmez ki ama..
arkadaşlar özellikle benim gibi 36. haftasına girip de karnı sertleşen var mı? sizce normal midir bu..pazar gününden beri karnım çok sert.aynı durumu yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?