canım zaten benım doktorumda sölemedı,çünkü bu aşı işi saglık ocaklarına devredıldıgı için,aile doktorunun sölemseı lazım.kayıt yaptırmadınmı saglık ocagına?eger yaptırmadıysan gıdıp yaptır,hem tansıyon kılo takıbıde yapıyolar ve bebek dogduktan sonra düzenlı asılarını yıne saglık ocakları yapıyor sanırım
Minik kelebeğinde dediği gibi sağlık ocaklarıyla alakalı ya kayıt yaptırmadıysan yaptır kaydını orda bilgilendirirler herhalde. Mercimekimle konuşmuştuk onada 5. ayda gel demişler. Tedirgin olma hemen.
kızlar selamsss
ben drdan geldim simdi minik kusum gayet iidi 211 gr olmus. kalsiyum vedi 2 ay kullanıcam foligi bırakıyorum multivitamin+kalsiyuma devam. ucak raporu yazdı rahat bineyim diye. ayrıcada kuzumum bacakları kapalıyıd ama kıza benzio dedi :) suanda degisiklik yok
gecmisi okumadım bi okiyim.
albume bakacak arkadaslar taleplerinizi kabul ettim listeme ekledim
merhaba hanımlar...
forumunuzu çok uzun zamandır biliyorum ama ancak bugün üye olabildim. 17. haftasına bugün başlayan ve kız bebek bekleyen bir anne adayıyım. emininm burada sizlerin tecrübelerinden yararlanarak kendim ve bebeğim için çok faydalı bilgiler edineceğim....
:CüvCüv:
aftabruuuuuuuuuuuuu..... mantı filan off offf var da biz mi yemedikkk... yaprak sarması dedin sipariş ettim.izmire gittiğim gün 1 tencere yaprak bir tencere pazı dolması hazır olucek. şimdi mantı dedinnnnn:... offf offf fena canım çekio. ağzım sulanıo. tükürük fazlanız var mı bu arada. hihoyyyt benim baya var bazen damlıor cokacimcoook :roflol: şimdi gidip yemek yicem kızlar 1 saate gelirim tekrardan
uff sizede iki dakika boş bırakmamak lazım kız aftabru ne mantısı anam ya ahanda aklıma düşürdün anacığımı arasam yaparmıki .olmuyo kızlar böylekötükedihüsoklava:
kızma bana ben bulanıyorum diyorum ı nediyor diye amam oh ne güzel az almışsın ben 7 kilo aldım hatta bu hafta tartılmadım .Selam herkese bakıyorum kilo muhabbeti başlamış. Ben de 74 le başladım. 4 ay sonunda 75.5 oldum. Düzensiz beslenme yüzünden kilo da almıyorum. Midemin bulantım da tamamen geçmedi. 2 gündür öğürüp duruyorum. Ağzımda bir tatsızlık. OFF aslında iştahı iyi biriyimdir ve hep "hamile olunca fil gibi yerim herhalde" derdim. Amma aş ererim diye hayal kurardım. Ama nerdeeee...
Elanınannesi hoşgeldin hayırlı olsun bebişin
Aftabrucum güzel haberlerle gelicen inşallah ben inanıyorum canıgönülden
kızlar kilo muhabbeti varr,okuyorumdaa tamda benim can alıcı noktam,7 kilo aldım yaa kafayı yicem ben o kadar dikkat ediyorumki,hep sebze meyve paso otlanıyorum sankii yaa et yemeklerini balık vs ızgara yiyorum yada fırın kızartmada değil,yani hamile kalmadan önceki halime göre 10 katı dikkat ediyorum yediklerime bunun yanısıra yüzmeye gidiyorum yürüyüş yapıyorum düzenli hepsi var ama acayip bi hal aldım anlamadım giti,ya anormal bi durum gibi geliyo bana yani abartıyosun diceksiniz ama sizinkileri okuyunca şaşırıp kalıyorum bünye meselesi dicem ama öncesinde bu kadar kilo almıyodum dikkat etmediğim halde anlamadım gitti
benneyaptımki
birde bu tetenoz aşısını kızlar atlamayın yaptırın faydası var zararı yok 5. ayda geç değil hatta ben 6. ayıma girerken yaptırmış olucam randevum ona göre
Defnedamla yazmışsın ikizleri varmış doğuma yakın anlamışlar ay bide bizimde öyle olmasın ne kadar ilginçç kaydirigubbakcemile:1shok:
babycim gözün aydın maşallahı var bebişin ne güzell,bu arada benide ekledğin için sağol canım resimlerine baktım maşallah çok güzel çıkmışsın eşini bilmem ama bebişin inşallah sana benzer senin gibi güzel olurr
sakaleyn o sitenin linkini versene bende incelim ona göre yemek düzenimi değiştricem benim bebek 178 gr anası 78 kilo Çok üzgünüm çoook
didecim hatun şaka gibi anlaşılan kıskançlık yapmış gülüp
seninde kübralininde kızlarınız hayırlı uğurlu olsun
esrako şakamı gerçekmi bilmiyorum burada birinin ikizi varmış bir kız bir erkek ama sırt sırta vermiş bunlar her ultrasonda birini görüyorlarmış doğuma yakın farketmişler buradaki cihazın tarihini düşünürsek doğru olabilirde biran önce gerçeği öğrenmeni dilerim:))))
Doktorumun bana dedıgı, en kıymetlısı tam zamanında olan cocuktur diyor, önce gıden cocuklar asla daha ıyı dıye dusunmeyın demişti bana.. dedim demam, mesaj alınmıstı, kılona dıkkat et in nazıkcesı..şakkıdı
hoşgeldin elanınannesi hayırlı uğurlu olsun bebişin..
esrako hala gitmemişsin doktora ben kesin gider teyit ettirirdim. hemen o gün çıkmış doktora gitmiştim.
kızlar ya ben ölüyom bulantıdan hiç geçmedi bu bulantılar hep kusuyom allahım çok yoruldum artık ne zman geçecek 6.haftadan beri helak oldum valla
link vermek yasak galiba e- gebelik .net
ve herkes dikkat et kilona diyor. yani şunu anladım dikkat etmekle olmuor. su içiorum günde 3 lt. 1 lt ye yakın yağsız süt. zaten günde 4 kilo binip inio vücudumdan . kahvaltım cornflakes ceviz üzüm. öğle yemeği meyve ya da proteinli yiecekler. azcık mercimek fasulye gibi. akşam salata ve normal akşam yemeği.arada 1 kase yağsız yoğurt cacık yapıorum mesela. ekmek yemiorum makarna çok severim ama zaten makarna yedim mi o tek yemek oluor. o da kilo aldırmaz. pilav çok seyrek. nedir bu evriş aftabru ya da böle şişen arkadaşlar bence doğumdan sonra birden kilo verenler var ya . ödem şişliğinin inmesinden dolayı. öyle olucaz galiba
Norraa.. tıpkımızın aynısıyıss.. normalde kılom 55, oda evliliğin ilk zamanları diye evde yemegı abartınca 58 ıle kaldım hamıle.. su an tartılmak bile ıstemıyorummmm:1no2:59 la basladim bu gidisle bende 75-80 i bulurum gibi geliyor, gerci son ay kilo alinmiormus, dun dogum sonrasi kilolar topigini okudum, veren vermis, kalandada yapismis kilolar..onemli degil tabi bebis daha onemli, bende kismam yemekten ama ben hayatimda 60i gecmedim, hatta normalde 55 tim, hamile kalmadan once 3-4 kilo almistim, o fazlaliklarla hamile kaldim( teyzemde boyleydi, dogumdan once 36 giyerdi, dogumdan sonra 40in altina inemedi 40-42, benim bunyem yatkin almaya ((
bakmayın siz ona dünyayı yediğini söyleyip sonrada zarif kadın edası ve naz göbeğiyle çıkıyor ortaya kilo aldım dediğin son halini çok merak ediyorum aftabru:)))) kızlar kanmayın yemeyin mantıları makarnaları
kilo konusunda geçmis deneyimimi yazayım arkadaslar size:)
68 ile hamile kaldım oglumda iken. 94 ile 36 haftalıkken dogum yaptım erken oldu:) yani 100 kg olacaktım miyadında dogum yapsaydım. bebeginde 4+ kiloda dogması bekleniyordu 36 haftalık oldugu halde 3130 gr 50 cm dogdu:) bende toplamda 26 kilo almıs oldum :)
hastaneden çıkıp eve geldim baktım 12 kilo gitmis. bir ay içinde kendilgindende 6-7 kilo gitti falan derken 77 ye takıldım kaldım 2 sene boyunca diyet falan yapmadım 46 bed en giydim. sonra bir anda geldiler ve diyetisyene basladam 3 ay içinde 63 oldum 3-4 sene 63-65 gezindikten sonra her sene tatilde bir iki derken kilo aldım hep tatılde aldım ama:) hersey dahil oteler kahrolsun :) yine geldim 69 lara. derken ebek istedim ikinci kez bebek olmadı hemen yok yumurta takibi catlatma ignesi vs derken onlarda hormon ve catlatma ignesi denen sey inanılmaz istah acıyor ayın ortasından son adet olma donemine kadar deli gibi yiyorsunuz ve oyle oyle 72 oldum. derken tupum tıkalı dendi bıraktık yumurta takibini laproskopi oldum. 10 gun yattım evde ilk 5-6 gun ayakta gezindikce ameliyat sırasında verilen gaz omuzlara agrı yapıyor yiyip içip yattımmı agrımasın omzum diye:) ol dum 74 ve o ay hamile kaldım ne sans ama :))) simdi ise 77,5 um.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?