2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

anladım canım, sağlık ocağı yolları gözüktü desene bize de ...

Minik kelebeğinde dediği gibi sağlık ocaklarıyla alakalı ya kayıt yaptırmadıysan yaptır kaydını orda bilgilendirirler herhalde. Mercimekimle konuşmuştuk onada 5. ayda gel demişler. Tedirgin olma hemen.

tamam canım, teşekkürler...

Maşallah annesi, gözün aydın :)

hoşgeldin Ela'nın annesi :)

ayyy pardon ya LALcim. ne biliim, mantı hamur ve etten oluştuğu için hiç düşünemedim iranda bulamayacağını. hani sebze mebze bulunmuyor da et ve hamurda sorun yok herhalde diye düşündüm. hem ayrıca mantı şart değil, kıymalı makarna yapıp, sarmısaklı yoğurtla yersin, aynı şey.... ayyy, çok üzüldüm şimdi, kusura bakma canım. kendin yapabilirsin gerçi mantıyı....

kaydirigubbakcemile şimdi yapıorum öle bişiler. ama burda yufka ya da unlu mamüller yok. pasta hamur işleri yok yani hiç bilmiorlar. unları da çok kalitesiz.izmirde yaptığım ekmek burda olmuor. olsun şimdi makarna yapıorum. yoğurtla yenmez demiş sakaleynmaster kilo mu yapıo 2si birleşince. ama yani 2si çok güsel oluo.

2 saatte bir acıkıor musunuz ? 2 saatte bir yemek yemem gerekior tabi yemek deil de yoğurt cevi filan yiorum . yoksa 6-7 kere yemek yenmez.sizler nasılsınız. bir de kilo alımı çizelgesi var nette. kaç kilo alınır filan yazınca çıkıor. baya bir az ordaki muhtemel kilolar. cidden böle hamileler var ama o kadar az ki. nasıl bir ortalama yapmışlar anlamadım

uff sizede iki dakika boş bırakmamak lazım kız aftabru ne mantısı anam ya ahanda aklıma düşürdün anacığımı arasam yaparmıki .olmuyo kızlar böylekötükedihüsoklava:

Selam herkese bakıyorum kilo muhabbeti başlamış. Ben de 74 le başladım. 4 ay sonunda 75.5 oldum. Düzensiz beslenme yüzünden kilo da almıyorum. Midemin bulantım da tamamen geçmedi. 2 gündür öğürüp duruyorum. Ağzımda bir tatsızlık. OFF aslında iştahı iyi biriyimdir ve hep "hamile olunca fil gibi yerim herhalde" derdim. Amma aş ererim diye hayal kurardım. Ama nerdeeee...

uff sizede iki dakika boş bırakmamak lazım kız aftabru ne mantısı anam ya ahanda aklıma düşürdün anacığımı arasam yaparmıki .olmuyo kızlar böylekötükedihüsoklava:

bakmayın siz ona dünyayı yediğini söyleyip sonrada zarif kadın edası ve naz göbeğiyle çıkıyor ortaya kilo aldım dediğin son halini çok merak ediyorum aftabru:)))) kızlar kanmayın yemeyin mantıları makarnaları

Elanınannesi hoşgeldin hayırlı olsun bebişin

Aftabrucum güzel haberlerle gelicen inşallah ben inanıyorum canıgönülden

kızlar kilo muhabbeti varr,okuyorumdaa tamda benim can alıcı noktam,7 kilo aldım yaa kafayı yicem ben o kadar dikkat ediyorumki,hep sebze meyve paso otlanıyorum sankii yaa et yemeklerini balık vs ızgara yiyorum yada fırın kızartmada değil,yani hamile kalmadan önceki halime göre 10 katı dikkat ediyorum yediklerime bunun yanısıra yüzmeye gidiyorum yürüyüş yapıyorum düzenli hepsi var ama acayip bi hal aldım anlamadım giti,ya anormal bi durum gibi geliyo bana yani abartıyosun diceksiniz ama sizinkileri okuyunca şaşırıp kalıyorum bünye meselesi dicem ama öncesinde bu kadar kilo almıyodum dikkat etmediğim halde anlamadım gitti
benneyaptımki

birde bu tetenoz aşısını kızlar atlamayın yaptırın faydası var zararı yok 5. ayda geç değil hatta ben 6. ayıma girerken yaptırmış olucam randevum ona göre

Defnedamla yazmışsın ikizleri varmış doğuma yakın anlamışlar ay bide bizimde öyle olmasın ne kadar ilginçç kaydirigubbakcemile:1shok:

babycim gözün aydın maşallahı var bebişin ne güzell,bu arada benide ekledğin için sağol canım resimlerine baktım maşallah çok güzel çıkmışsın eşini bilmem ama bebişin inşallah sana benzer senin gibi güzel olurr

sakaleyn o sitenin linkini versene bende incelim ona göre yemek düzenimi değiştricem benim bebek 178 gr anası 78 kilo Çok üzgünüm çoook

kızma bana ben bulanıyorum diyorum ı nediyor diye amam oh ne güzel az almışsın ben 7 kilo aldım hatta bu hafta tartılmadım .

bende 7 kilo aldım öyle amaan aman bi yememde yok şişdim galiba ya kafamçokkarıştı

HELİN başın sağolsun canım. Ne kadar mümkün bilmiyorum ama kendini çok üzmemeye çalış. Allah kalanlarına sabır versin.

link vermek yasak galiba e- gebelik .net

3500 gr bebek
700 gr plasenta
800 gr rahim
1800 gr anne kan dolaşımındaki artış
4500gr annede biriken yağ ,ödem ve kas kitlesi
700 gr amniyos sıvısı
toplam 12 kilo

defnedamla valla sus allah korusun allah hiç olmayanlar cifter cifter versin banada birkaç kisi bunu esprili olarak yaptı tuylerim tiken tiken oldu:B))
olmaz oyle birseyheraled yaa daha nelerr.

valla bende bir ayda 3 kilo almısım dr soylendide soylendi ve bebek 2 hafta one atmıs 204 gr 15+6 daki hali bu. dr dedi hersey zamanında gitsin isteriz geri yada ileri değil dedi:)az kilo almamı kibarfalan değil epey soylenerekkk uzun uzun soylenerek dirdirci kadınlar gibi soyledi beni hasta etti birde arada erkek dedi beynimi sulandırdı of ki off:)

hoşgeldin elanınannesi hayırlı uğurlu olsun bebişin..

esrako hala gitmemişsin doktora ben kesin gider teyit ettirirdim. hemen o gün çıkmış doktora gitmiştim.

ah lalcim bana kalsa gitmistim çoktannn ama esimi gorsen dr un akrabası sanik adamı savunuyor kims ebenim gibi iki dr a gitmezmis kimse bu kadar dusunmezmis bu konuyu neyse ne imis. vs vs. bi rahat adam beni hasta edior.
is yer iyakınında bir dr a kendimmi gitsem diye dusunmuyor değilim :))

kızlar ya ben ölüyom bulantıdan hiç geçmedi bu bulantılar hep kusuyom allahım çok yoruldum artık ne zman geçecek 6.haftadan beri helak oldum valla

link vermek yasak galiba e- gebelik .net

bildigim kadarıyla tum linkler yasak değil yani benzer forum olan sitelerin linklerine mud ahele geliyor ben simdiye kadar çok kez link verdim hiç uyarı almadamı hiç biri forum linki değildi ama .

kilo konusunda geçmis deneyimimi yazayım arkadaslar size:)

68 ile hamile kaldım oglumda iken. 94 ile 36 haftalıkken dogum yaptım erken oldu:) yani 100 kg olacaktım miyadında dogum yapsaydım. bebeginde 4+ kiloda dogması bekleniyordu 36 haftalık oldugu halde 3130 gr 50 cm dogdu:) bende toplamda 26 kilo almıs oldum :)

hastaneden çıkıp eve geldim baktım 12 kilo gitmis. bir ay içinde kendilgindende 6-7 kilo gitti falan derken 77 ye takıldım kaldım 2 sene boyunca diyet falan yapmadım 46 bed en giydim. sonra bir anda geldiler ve diyetisyene basladam 3 ay içinde 63 oldum 3-4 sene 63-65 gezindikten sonra her sene tatilde bir iki derken kilo aldım hep tatılde aldım ama:) hersey dahil oteler kahrolsun :) yine geldim 69 lara. derken ebek istedim ikinci kez bebek olmadı hemen yok yumurta takibi catlatma ignesi vs derken onlarda hormon ve catlatma ignesi denen sey inanılmaz istah acıyor ayın ortasından son adet olma donemine kadar deli gibi yiyorsunuz ve oyle oyle 72 oldum. derken tupum tıkalı dendi bıraktık yumurta takibini laproskopi oldum. 10 gun yattım evde ilk 5-6 gun ayakta gezindikce ameliyat sırasında verilen gaz omuzlara agrı yapıyor yiyip içip yattımmı agrımasın omzum diye:) ol dum 74 ve o ay hamile kaldım ne sans ama :))) simdi ise 77,5 um.

Al benden de o kadar.. sabah falan ole yok yumurta, yok peynir, ekmek falan yesem nolcam merak konusu.. nesfitle yapıyorumm her sabah kahvaltımı, ekmeğim cavdar, aksam ekmek yemem yemekte hiç bir zaman.. cevızım var gunde 3 adet, meyvem var ara ara yedıgım, günde 3 lıtre suyum var.. ıkı buyuk bardak lıght sütüm.. yane ole tatlı ıle aram hayatta yoktur.. yogurdum bile anasının light tı.. nedir pekı bu manyak manyak kılo alımı anlamıs değilim:1shok:

Norraa.. tıpkımızın aynısıyıss.. normalde kılom 55, oda evliliğin ilk zamanları diye evde yemegı abartınca 58 ıle kaldım hamıle.. su an tartılmak bile ıstemıyorummmm:1no2:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

oyy oyy esrakom o zaman ben 90 ı geçerimm yandıkk deseneee ömrü hayaıtımda göremeyeceğim kilolar derdm şimdi normal geliyoo ne büyük bir mucize bu hamilelik yaa

maşallah kilo hepimizi korkutuyor aslında .bende kızıma 54 kilo ile hamile kalmıştımkıi o güne kadar hep 50 kiloydum 54 bile öyle çok gelmiştiki sonra doğuma 74 kilo ile gittim eve geldiğimde 10 kilo gitmişti sonra bi 3 kilo daha gitti öyle kaldı bende bebişi arabaya koyup yürüyüş ve az bi diyetle 57düştüm ama hala o bile çoktu ve ondan sonrada 60 lara çıktım bir kere 55 e düştüm oda sıkı bir sporla ozamanda bebek istiyoruduk incelmiştimde bebişde olmuştu ama boş gebelik tabi bu 2.5 ayımı hamile gibi uğraştırdı ve oldum yine 60 ay ne kadar uzattmi neyse ya gidiyor aslında dert etmesin kimse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…