evet ya BABY, maaşallah çok iyi büyütmüşsün. haftasına göre çok güzel gelişmiş.
benim kız 4 gün önce 172 gr dı. bunun da 22 gr mı ayaktır galiba, koca ayaklı kızımın....amaaaan sağlığı yerinde olsun da 300-500 gr geriden gelsin. valla kilosunu hiç takmıycam, doğduktan sonra hepsi de büyümüyor mu bi şekilde?
teşekkür ederim canım inşallah aftabru bugün ilk sonucunu alacak benim daha iki haftam var.günaydın kızlar
geçmişi okumaya çalıştım göz gezdirerek okudum çünkü ben giderken 986 da kalmış şimdi nerdeyse 1200 olmuş.
okurken duygulandım beni çok merak etmişsiniz hepiniz iyiki varsınız kızlar gerçekten burda bi aile oluşturmuşuz birbirimiz için kaygılanıyor mutluluk ve acıları paylaşıyoruz
ben şimdi iyiyim evde kalmak istemedim çalışınca kafam dağılır diye.dün yolculuk sonrası bebek için biraz endişeliydim giderken onun için endişelenmek bu kadar aklıma gelmemeişti ama gelirken endişe duydum ama şükür atlattık.
dün bide bebeğim kıpır kıpırdı.gün boyunca hareketlerini hissettim.yatağa girdim hala uyumuyordu.kızlar artık onu bayağı bayağı hissediyorum.hareketi daha şiddetli ve artık farklı yerlerde hissediyorum.bazen sağ tarafımda bazen sol tarafımda bazen göbek deliğimin hemen altında bazen daha aşağılarda.ama hergün hissetmiyorum iki üç güne bir hissediyordum ama belki bundan sonra daha sık hissederim çünkü 19. haftadayız doktora en son gitttiimde çok hareketliydi onu ilk defa bu kadar hareketli gördüm.adanada kendime ve beslenmeme su içmeme dikkat edemedim.yas yeriydi zaten.bebeğim belki biraz gerilemiş olabilir boy ve kiloda bu hafta.adanada gittiğim doktor iyi gözüküyor dedi.artık açığı kapatırız sanırım.doktorum geride demedi sadece bana 202 gr dedi sağlıklı gözüküyor kötü bi şey gözükmüyo dedi.benim içinde önemli olan sağlığıydı ama onu bir hafta ihmal ettğimin farkındayım.
kızlar çok sayfalar okudum teke tek isim olarak hatırlamıyorum hatırladıklarımıda yazarsam atladıklarım kırılabilirler o yüzden genel olarak yazayım.tüm cinsiyeti belli olan ve değişen herkese hayırlı olsun diyorum.doktordan iyi haberlerle gelenleri tebrik ediyorum.
yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum
kanaması olan sağlık sorunu olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum
aftabru ve sakalaynmaster sizlerin de sonuçlarınızın güzel geleceğinden eminim.ikili üçlüden daha kesin sonuçlar veriyor.ayrıca doktorlar ultrasonda sorun olup olmadığını farkedebiliyorlar.ben üçlü için gittiğimde kan vermeden önce kaygılıydım.doktorum da korkmaman gerektiğini bebekte ultrasonda herşeyin normal gözüktüğünü anormal bi durum olmadığını ikilide iyi çıktığı için %90 güzel bi sonuç çıkacağını söyleyip beni rahatlatmıştı
üçlü sonuçları güzel olanlarada hayırlı olsun diyorum
kızlar inanın sizleri kaygılandırmak istemezdim.herşey o kadar aniydiki ben de şok oldum.hiç beklenmeyen ani bi ölümdü.hepinizi seviyorum iyiki varsınz sizleri kaygılandırdıysam kusura bakmayın
başsağlığı dilekleriniz için hapinize teşekkür ediyorum
hayırlı haberlerele gel canım sabahtan beri aklımdasın hadi güzel haberi verde az rahatlayalım canım benim.günaydın kızlar, çok duramayacağım, geçmişi de okuyamıyorum. yoğunum. bugün amniyo sonucumu alacağım, sonuç iyiyse hemen haberiniz olur, yoksa biraz geç haberdar olursunuz. merak etmeyin ama mutlaka haber vereceğim.
HELİNcim başınız sağolsun, allah geride kalanlara sabır ve uzun ömür versin. senin iyi olmana çok sevindim. istisnasız herkes seni çok merak etti. ben belinden dolayı giremediğini düşünüyordum hep, böyle bişey gelmemişti hiçbirimizin aklına. tekrar başın sağolsun canım.
bunlar baya baya sakat bende de var o sakat takımından boşver daha yeni geldi dittiler yine canımı sıktılar ama umrumda değil çünkü sizler varsınız.ayyy ne çok çenem düştü..kimseye anlatamadığım için size yazdım..hani teyit edin sen normalsin bunlar sakat diye..canlarım benim
maşallah annesi minik kuşunu öperim ben.benide ekle canım ya bende görcemkızlar selamsss
ben drdan geldim simdi minik kusum gayet iidi 211 gr olmus. kalsiyum vedi 2 ay kullanıcam foligi bırakıyorum multivitamin+kalsiyuma devam. ucak raporu yazdı rahat bineyim diye. ayrıcada kuzumum bacakları kapalıyıd ama kıza benzio dedi :) suanda degisiklik yok
gecmisi okumadım bi okiyim.
albume bakacak arkadaslar taleplerinizi kabul ettim listeme ekledim
bir sparta annesi dahacogumuz öğrendık,listede ismi olan ve ugramayan okadar cok arkadas varkı onların durumlarını bılmıyoruz.ama süreklı siteyı takıp edenler ögrendık az kişi kaldı öğrenmeyı bekleyen
canım sen öğrenmişmiydin cinsiyeti kusura bakmaya bi balık hafızılada ben oldum çıktım
NAZLI03 mrb sende uzuzn zamandır ugramıyorsun yada ben denk gelemedım hersey yolundamı se öğrendımınmı pekı cınsıyetını[/QUOTE
aslında sık sık okuyorum sizleri ama yazmaya pek zamanım olamıyor. ben yazana kadar konu ilerlemiş oluyorkaydirigubbakcemile3. ikili için gittiğimde büyük ihtimal erkek dedi doktorum. bugün üçlü için giidyorum 5 haftadır göremedim bebişi. çok heycanlıyım kalbim ağzımda atıyor. benim için dua edin güzel haberlerle geliyim inşallah. cinsiyetde bugün kesin belli olur sanırım. gerçi büyük olasılık erkek dedi ama bakalım hayırlısı
merhaba hanımlar...
forumunuzu çok uzun zamandır biliyorum ama ancak bugün üye olabildim. 17. haftasına bugün başlayan ve kız bebek bekleyen bir anne adayıyım. emininm burada sizlerin tecrübelerinden yararlanarak kendim ve bebeğim için çok faydalı bilgiler edineceğim....
:CüvCüv:
Aramıza hoş geldin ısparta annesi .Kız bebeği olacaklara ısparta erkek bebeği olacaklara sparta annesi diyoruzda ondan böyle dedim bunuda açıklayayımda canım yanlış anlama
bana amniyosentez yapan doktor da "kilon gayet iyi, bebeğin kesesi ve suyu da... çok kilo almaya özenme sakın" dedi. ben de zaten kontrollü gitmek istiyorum ama ama şu son 3 günde 2 kilo aldım. şoklardayım. hiç ömrümde bu kadar hızlı kilo almamıştım. geçici birşeydir belki... şişlik filandır ne biliiim, yoksa alınır mı hiç 3 günde 2 kilo?
canım ben de 1 haftada 2 kilo aldım sözde ay sonuna kadar kilomu koruyacaktım. sıradışı bir olay gelişmedi yeme içmem de ama yanihergün gram gram artıorum. son 1 haftada karnımda belirgin bir şekilde büyüdü.
kızlar ya ben ölüyom bulantıdan hiç geçmedi bu bulantılar hep kusuyom allahım çok yoruldum artık ne zman geçecek 6.haftadan beri helak oldum valla
.Banada amniyon rahat olur kilon fazla değil dedi doktor ben şimdiden 7 kilo almışım ve 67 olmuşum .öyle abur cuburda yemem.kızmda 74 ü görmüştüm bunda onada şükür diyeceğim galibabana amniyosentez yapan doktor da "kilon gayet iyi, bebeğin kesesi ve suyu da... çok kilo almaya özenme sakın" dedi. ben de zaten kontrollü gitmek istiyorum ama ama şu son 3 günde 2 kilo aldım. şoklardayım. hiç ömrümde bu kadar hızlı kilo almamıştım. geçici birşeydir belki... şişlik filandır ne biliiim, yoksa alınır mı hiç 3 günde 2 kilo?
hoşgeldin elanınannesi hayırlı uğurlu olsun bebişin..
helincim başınız sağolsun. çok genç çok erken bir acıymış.allah korusun.
esrako hala gitmemişsin doktora ben kesin gider teyit ettirirdim. hemen o gün çıkmış doktora gitmiştim.
aftabru ben de 54 kilo oldum yani 5. kilomu almış oldum. hızlı çıkışlar yaşıoruz. benim 65-70 gözüküo şimdilik sonlar.tabi gene bilemem. sonradan ataklar yapabiliirm.
kızlar ben eşimi çok seviordum da 1 aydır şu hormonlardan mı ne eşime manyaklar gibi aşık oldum. evden çıkıp işe gittiği an ağlamaya başlıorum.sanki yıllardır görmüormuşum gibi özlem kaplıor içimi. tel açıorum sesini duyuorum keşke hemen eve gelse. çok özlüorumçgece gelince kedi gibi sırnaşıp kucağında yatıorum. noldu anlamadımç normalde de çok severdim ama yani şu an onuz yaşayamıorum. canım kocammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hoşgeldin elanınannesi hayırlı uğurlu olsun bebişin..
helincim başınız sağolsun. çok genç çok erken bir acıymış.allah korusun.
esrako hala gitmemişsin doktora ben kesin gider teyit ettirirdim. hemen o gün çıkmış doktora gitmiştim.
aftabru ben de 54 kilo oldum yani 5. kilomu almış oldum. hızlı çıkışlar yaşıoruz. benim 65-70 gözüküo şimdilik sonlar.tabi gene bilemem. sonradan ataklar yapabiliirm.
kızlar ben eşimi çok seviordum da 1 aydır şu hormonlardan mı ne eşime manyaklar gibi aşık oldum. evden çıkıp işe gittiği an ağlamaya başlıorum.sanki yıllardır görmüormuşum gibi özlem kaplıor içimi. tel açıorum sesini duyuorum keşke hemen eve gelse. çok özlüorumçgece gelince kedi gibi sırnaşıp kucağında yatıorum. noldu anlamadımç normalde de çok severdim ama yani şu an onuz yaşayamıorum. canım kocammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kızlar bi gebelik sitesi var orda alınan kiloların ne olduğunu çok güzel açıklıyor.
aklımda kalanlar 1800 gr vucüttaki kan artışı 3500 gr bebek 800 gr büyüyen rahim plesanta amniyo sıvısı 4500gr annede toplanan yağ falan toplam 12 kilo yapıyor.
canım ben de 1 haftada 2 kilo aldım sözde ay sonuna kadar kilomu koruyacaktım. sıradışı bir olay gelişmedi yeme içmem de ama yanihergün gram gram artıorum. son 1 haftada karnımda belirgin bir şekilde büyüdü.
9 ay da devam edebilir. benimkiler 16.haftamda bitti. belki seninki de bir iki haftada biter. ama devam etse de üzülme, bebek iyi olduğu sürece katlanıyor insan herşeye zevkle...kızlar ya ben ölüyom bulantıdan hiç geçmedi bu bulantılar hep kusuyom allahım çok yoruldum artık ne zman geçecek 6.haftadan beri helak oldum valla
ve herkes dikkat et kilona diyor. yani şunu anladım dikkat etmekle olmuor. su içiorum günde 3 lt. 1 lt ye yakın yağsız süt. zaten günde 4 kilo binip inio vücudumdan . kahvaltım cornflakes ceviz üzüm. öğle yemeği meyve ya da proteinli yiecekler. azcık mercimek fasulye gibi. akşam salata ve normal akşam yemeği.arada 1 kase yağsız yoğurt cacık yapıorum mesela. ekmek yemiorum makarna çok severim ama zaten makarna yedim mi o tek yemek oluor. o da kilo aldırmaz. pilav çok seyrek. nedir bu evriş aftabru ya da böle şişen arkadaşlar bence doğumdan sonra birden kilo verenler var ya . ödem şişliğinin inmesinden dolayı. öyle olucaz galiba
kizlar kilo konusunda bende sok lardayil ctsi 64.2 yi gordum tartida daha gecen hafta 63 tum anlamadim, ben de fuzuli bisey yemiyorum sabah kornflex-sutle, 12-saat sonra ceviz-elma, oglen kepekli ekmege bolpeynirli sandwic yada evden aksamdan kalan yemek minik bir kapta, yanina yogut, aksamustu muz, sonrada aksam yemegi, sebze yada et yanina minik bi kase makarna yada bulgur pilavi-yogurt...yani once ne yiyorsam o, sadece meyveye agirlik verdim biraz daha...anlamdim bende...
Hımmm,
Sen romantik bölümlerini anlattın tabi ama biz anladık:) Söylediğin gibi tamamıyla hormonlarla ilgiliymiş. Keyfini çıkar canım. Nasıl olsa bebekler olduktan hemen sonra -yine hormonların etkisiyle- eşlerimizi görmek bile istemeyecekmişiz bir süre. Bu yüzden bunalıma giren erkekler varmış. Çocuklarını kıskanan erkekler... Bir arkadaşım anlatmıştı, çok zor bir doğumun hemen arkasından kocasına "lanet olsun senin yüzünden bunlar başıma geldiiiiiiii" diye paylamış. Bir süre kocasından nefret etmiş. Anlam veremiyodum ama bebeğimden başka herşey bana boş geliyodu. Sonra loğusalık sendromu denen şeyin onda gerçekelştiğini anlamış..Düzelmişler bir süre sonra:)
Bu arada üzülmeyin ben dün tartıda 69 idim, gebeliğe 63 ile başlamıştım...100 kilo olucam herhalde...
kizlar kilo konusunda bende sok lardayil ctsi 64.2 yi gordum tartida daha gecen hafta 63 tum anlamadim, ben de fuzuli bisey yemiyorum sabah kornflex-sutle, 12-saat sonra ceviz-elma, oglen kepekli ekmege bolpeynirli sandwic yada evden aksamdan kalan yemek minik bir kapta, yanina yogut, aksamustu muz, sonrada aksam yemegi, sebze yada et yanina minik bi kase makarna yada bulgur pilavi-yogurt...yani once ne yiyorsam o, sadece meyveye agirlik verdim biraz daha...anlamdim bende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?