2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

İSİM Seçerken neye dikkat edeceğiz;

Ses: İsmin kulağa hoş gelip gelmemesi önemlidir. Bu ismi yüksek sesle ve hatta soyadınızla beraber söylediğinizde kulağa hoş gelip gelmemesi önemlidir. Hatta birden fazla çocuğunuz varsa hepsinin ismini birlikte söylerken kulağa nasıl geldiğine bakmanızda fayda vardır.

Tek Olma: İlk defa isim olarak kullanılacak bir kelimeyi seçmek. Değişik ama aynı zamanda zorda bir durum. Ortak bir isim ile farklı bir isim arasında tercihi yaparken artı ve eksileri değerlendirmeniz gerekiyor. Farklı bir isim kolay anlaşılamadığı için problem olabilir çok ilgi de çekebilir. Bilinen isimler daha az problem yaşanması anlamına gelecektir. Bir yandan da farklı ismi olan biri kendini farklı hissedebilecektir.

Popülerlik: Bebek adları genellikle o dönemin isim eğilimlerine göre belirlenir. Örneğin benim kuşağımda Savaş, Elif, Hakan, Taner ismi çoğunluktayken sonraki kuşakta “can” eki popüler olup Atacan, Ömercan gibi isimler tercih edilmiştir. Bence önemli olan gelecek 50 yılda popülerliğini kaybetmeyecek bir ismi çocuğa vermektir.

İlişkilendirmek: Birçok aile çocuğuna isim koyarken bazı şeylerle özdeşleşmiş isimleri tercih ederler. Ör. Devrim, Muhammed gibi. Bu ismin duyulduğunda akılda bırakacağı imaja önem verirler.

Anlam: Çocuğunuzun adının pozitif anlamı olmasına dikkat edin.

Kaynak: Bazı aileler için etnik köken ve bunun devam etmesi çok önemlidir. Bu yüzden çocuklarına kendi kökenlerine ait isimler vermeyi tercih ederler. Ör. Baran bir Kürt ismidir.

Takma Adlar: Çocuğunuza vereceğiniz adın ileride takma ad olarak neye dönüşebileceğine yada herhangi bir tekerlemeye dönüşüp dönüşmeyeceğine dikkat etmelisiniz. Öneğin benim kızımın adı Zeynep. İleride Zeyno, Zeyna, Zeynoş gibi lakapları olabilir. Bazı isimlere negatif lakap takılabilecek gibi ise uzak durulması gerekebilir.

Yazım ve Telaffuz: Bazı isimlere insanlar alışık olmadıkları için telaffuzları ve anlaşılmaları zordur. Ör. Berfuz. Çocuğumuzun yerlere ismini yazdıracağını, birilerinin onu uzaktan ismiyle çağıracağını düşünerek isim bulalım. Birbiriyle karışabilecek isimlere dikkat etmek gerekir. Ör Serkan, Sertan. Ayrıca yurtdışında çocuğunuzun isminin kolay telaffuz edilebilmesi bir avantaj olabilir. Ör Can.

Kısaltma: Çocuğunuzun adlarının ve soyadının baş harfleri yan yana geldiğinde kötü bir şey çıkmamalıdır. Ör. Bülent Osman Kalıpçı.

Cinsiyet: Bazı isimler uniseks olup hem erkekler hemde kızlar tarafından kullanılmaktadır. Ör. Reha, Suat vb. Benim önerim cinsiyeti net olarak gösteren isimlerin tercih edilmesidir.

Aile ve Arkadaşlar: Bulduğunuz isimi aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşarak mutlaka görüşlerini alın. Farketmediğiniz yada düşünmediğiniz bir şey karşınıza çıkabilir.

Eskiden çocuk doğduktan sonra belirli bir süre hareketleri izlenir ve ona uygun bir isim bulunurdu. Ör. Çok hareketli bir çocuk için Hızlı Kuş denmesi gibi. Daha sonra tek tanrılı dinlerle beraber Tanrı’nın sıfatları(Alim), azizlerin isimleri(John) isim olarak çocuklara verilmeye başlanmıştır. Öte yandan anneanne, babaanne, dede yada büyükbabanın isminin verilmeside oldukça yaygındır.

Son düzenleme:
Stardust...hoşgeldin canım...baya bi badire atlatmışsın...allah Aras bebeğine kavuşmayı nasip etsin..

Sakaleyn..Helin
...teşekkür ederim arkadaşlar...

Yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz...
Stardust o bebek ne değerlidir kimbilir..Aras bebek ...Hoşgeldin..

teşekkürler canım :1hug:
bütün bebekler öyle ama belki yılların özlemi ve gözyaşıyla yoğurulduğundan herkesten , ayni tüm aile-akraba eş-dostun ona beslediği özlemden , çok bizim için çok özel olacak sanırım ..
Allah tüm bebekleri korusun :Saruboceq:

Arkadaşlar merhaba.
Nette sorun var galiba 3 sayfadan öteye gidemedim geçmişi okumak için alıntılar yapmıştım ama galiba güme gitti. O yüzden başta MERCİMEKİM olmak üzere iyi haberler alan herkesin gözü aydın hep iyi haberler alırız inşallah. Bende 3 lümün sonucunu bugün alıcam inşallah yoğunluk olmazda dra gösterebilirim.

Hasta olan arkadaşlarımıza çok geçmiş olsun bende 3 gündür gribim ilk başlarda ufaktan atlatırım diyodum hatta o gün dr ada gitmiştim sadece öksürük şurubu yazdırdım ama şim başım ağrıyo ara ara burnumda tıkanıyor inşallah çok ilerletmeden atlatırım. Burun tıkanıklığı için ne yapabilirim?

Yeni gelen arkadaşlarda hoşgeldiler sefalar getirdiler.

ben de liseye geçtiğim yaz olmuştum. baya bi su savaşı yapmıştık o gün. yazdı. altım ıslanmış savaştan sanıp bakmamıştım. sonra evde wcye girince çığlık çığlığa bağırarak ağlamıştım. annme lisedeyken olmuş ben de daha olmam rahatım die bekliordum. ama gelmişşş

angel çok geçmiş olsun canım dikkat kendinee oğluşun hayırlı olsun

mercimekim maşallah rabbim nazarlardan saklasın boyu ne güzel ticker doğrumu senin 17haftalıktasın ben daha ileriyim benimki 13 cm di acaba kısamı olcak benim paşa

star hoşgeldin ne mutlu sana benimde çok yakın bir arkadaşım var tüp bebekle dahi olmuyor çok uğraşıyorlar en son 4 ay önce denediler yine olmadı ve artık vazgeçicem dedi o kadar üzlüyorumki rabbim ona ve olmayan tüm annelere nasip etsin

Evrişim sağol tatlımm

evrişimmm babyimm nerelerdesinizzz ben biraz temizlik yapcem ara ara gelir bakarım sizee

Tazefasulye ıle yürüyüşteydik.. celdum tatlım.Hassasiyetin için tesekkur ederim.

Cok gecmıs olsun Angelım.. oglusun da hayırlı olsun kuzumm benım..

Mercimekim.. gözün aydın canım.. ne gusel yaaa, keske evlerde de bole bı sansımız olsa.. ne gusel olurdu, bol bol ızlerdık bebıslerı..

ben geldım kızlar angels bıtanem erkekimiz geliyomuş gözümüz aydın hadı bakalım ama PRENSESLER ÇOĞLAMAYA BAŞLADI SON GAZ SPARTALILARI GEÇİCEZ İNŞALLAHkaydirigubbakcemile3

Yafrummm benım, sizin ciğeriniz yetmezzz bize ulaşmaya.. hiççç miyavlama boşunadelikafadulden

Hoşgeldin aramıza.. hayırlı ugurlu olsun bebegın.

Yerim ben senii yaaaaakaydirigubbakcemile3 dizlerinde kaldı haaa.. kıyamam, hoşgeldin aramızaayerimseniben

Bu arada yeni gelen arkadaşlarımız olmuş. Hepiniz hoşgeldiniz.

Doktordan güzel haberlerle dönenlerin gözü aydın darısı başımıza

Cinsiyet öğrenenleri de tebrik ederim. Gelenek bozulmuyor, Spartalılar çığ gibi büyüyorsırnaşık şey

Adaşçığım hayırlı uğurlu salyalı kusmuklu olsun bebişinin cicileri. (Ayy, görüntüsü geldi gözümün önünehihoyyytSalyası bile baldır kaymaktır onun bee:asigim:) Ben de takılacağım Evrişin peşine. Bana da göstersin o mağazalarıdelikafadulden

kızlar sabah iki koca kaşık nutella yedimm bide üstüne bi muz yedim biraz iş yaptım bulaşık ev toplama vs sonra uzandım yattım ve tekmeleri hissettimm özellikle muz hareketlendiriyoo haberiniz olsunn delikafadulden
evet evet, muzun etkisini ben de test etmiştim. gerçekten hemen harekete geçiriyor.

haklisin baby de girmedi ama belki evde oldugu icin esiyle vakit geciriyordur, gerci Lalecede girmedi bugun..

ben çok iyi takip edemedim bugün ama evet benim de dikkatimi çekti, evriş baby ve lalece hiç girmedi. gizze zaten hergün girmiyor. lalece de aslında son zamanlarda çok devamsızlık yaptı, o da normaldir. herhalde lal in kayınvalidesi hala onda.

hayırdır kuzum, sen ne yaptın da o kadar ateşlendin. çok geçmiş olsun.

2009'UN EN GÜZEL ANNE ADAYLARI VE MUHTEMEL DOĞUM TARİHLERİ

1.aftabru...........................................1 agustos _____________________ KIZ
2.helin hivda......................................1 agustos _____________________ ERKEK
3.emre1997......................................2agustos ______________________ ERKEK
4.gyspyesra.....................................1agustos _____________________ ERKEK
5.Esin123…………………………….....2 ağustos
6.Kayra42.........................................2 agustos ____________________ ERKEK
7.ASLI………..…………………..........2 ağustos
8.entelliye…………………………........2 ağustos
9.Caninuss.......................................2 ağustos
10.burcubegüm..................................2 agustos ___________________ ERKEK
11.sakaleynmaster..............................2 agustos ____________________ ERKEK
12.Arda..............................................3 ağustos
13.gizze...........................................3 agustos ____________________ KIZ
14 star_dust..............................3 agustos ____________________ ERKEK ( Aras )
15.Che.............................................. 4agustos
16.Badibade......................................4 ağustos
16.defnedamla...................................5 agustos ____________________ ERKEK
17.essraa.........................................5 agustos
18.sarmasık.....................................5 agustos ____________________ KIZ
19.behiyeesen..................................6 agustos _____________________ KIZ
20.calimero 26..................................6 agustos
21.kacakkedi....................................6 agustos
22.gamze_hlm..................................7 agustos _____________________ KIZ
23.aidaa...........................................7 agustos _____________________ KIZ
24.dlkltn...........................................8 agustos
25.ebruska.......................................8 agustos
26.tülay74........................................8 agustos ____________________ ERKEK
27.minik_kelebek..............................8 agustos _____________________ KIZ
28.baybmon.....................................8 agustos _____________________ KIZ
29.dide.............................................8 agustos _____________________ KIZ
30.eeylem07....................................8 agustos _____________________ ERKEK
31.güzel edirnem..............................9 agustos
32.angeleyes_3...............................10 agustos ____________________ ERKEK
33.CEMRESİ……………………...……10 ağustos
34.3karanlık1mucize.........................10 agustos ____________________ ERKEK
35.maibeyaz.....................................10 agustos
31.Evriş.......................................... .11 ağustos __________________ ERKEK
36.Milk shake..................................11 ağustos
37.eftalya66....................................11 agustos _____________________ ERKEK
38.nazlı_03......................................13 agustos _____________________ ERKEK
39.mercimekim................................13 agustos ______________________ ERKEK
40.gelgit…………………………...……14 ağustos ____________________ ERKEK
41.başak35……………………......…..14 ağustos ____________________ KIZ
42.figen............................................16 agustos ____________________ ERKEK
43.esrako........................................16 ağustos ____________________ KIZ
40.nicole78......................................16 agustos _______________________ ERKEK
44.fasulyeko...................................17 agustos _______________________ KIZ
45.comely 08..................................17 agustos _______________________ KIZ
46.biyalog83....................................17 agustos ______________________ ERKEK
47.keops35.……………......…..........18 ağustos _______________________ ERKEK
48.tazefasulye................................18 agustos
49.masmavi....................................18 agustos
50.prenses.....................................19 agustos
51.nora..........................................19 agustos _______________________ ERKEK
52.cadu.......................................... 20 agustos
53.sampuan....................................21 agustos
54.ebrar06......................................23 agustos
53.petrik.........................................24agustos ____________________ ERKEK
55.sal_der......................................24 agustos
56.dnzyildizi84...............................25 agustos
57.emis..........................................25 augstos
58.sedaa........................................25 agustos
59.seerni........................................25 agustos
60.tuana3434..................................26 agustos
61.siney.........................................26 agustos
62.İrem34.......................................26 ağustos
63.darknessfire...............................26 agustos
64.telkırma.....................................26 agustos _______________________ERKEK
65.Pınky_42...................................26 agustos
66.tugbaözen.................................26 agustos
65.lalace........................................27 agustos ______________________ ERKEK
67.desdona....................................27 agustos
68.selena.......................................27 agustos
69.flawlessd...................................28 agustos
70.sünger53...................................28 agustos
71.ukalam......................................29 agustos
72.050604.....................................29 agustos ______________________ ERKEK
73.burko........................................30 agustos

kendim için güncelleyeyim dedim , inşallah olmuştur fisfisfis

Son düzenleme:
Burkooooo... emin misinnnnn benimle takılmak istediğine , yasık olmasın sonra sana daaaaaa :)))))

Hoşgeldin aramıza.. hayırlı ugurlu olsun bebegın.

teşekkürler arkadaşlar :1hug:
esracım ben de çok yoruldum , çokm vazgeçtim ama ben denemezsem bu mutluluğu yakalayamayacağımdan korktum ve bunu hadi kendime yapıyorum ama eşime yapmaya hakkım yok deyip yeniden yol aldım .. eşim ve ben ameliyatlar olduk üstelik .. ben 3. denmememde küçük bir iç kanama geçridim , Allahıma çok şükür bugünleri gördük nihayet ..
çok dua edicem senin o arkadaşın için ben de , yeryüzünde ne kadar anne olmayı isteyen kalp için dua ediyorum zaten .. inşallah herkez birgün bu mutluluğu , bir dönem " bu dünyada herkez anne olur ama bana nasip olmayacak galiba " diye düşünen ben de dahil herkez yaşar umuyorum :Saruboceq:

kızlar selam gecmisi okumadan hemen yazayım ki benii merak etmeyim
biz yarın istanbula ucuyoruz ay sonuna kadar kalcaz ordan girmeye calısıcam kayınvaldemlerden yada annemlerden ara ara yazarım size nasipse.
esim burdan bi firmayla anlastı biraz tr de kalıp geri doncez maalesef ama bu tatil bile beni kendime getirmeye yetecek. kendinize ve bebislere ii bakın cok optum hepinizi mucxx

canlarım ben bugun giremedim cunku dısardaydım alısveris yaptım ufak tefek millete hediye ondan giremedim. simdi geldim basım catlıo bi ıhlamur koydum bi dus aldım ins gecer cok fena catlıo basım yaa

yok yok olmuyor kızlar, çok yoğunum, yarım yamalak da okunmuyor, daha kötü oluyor. ben en iyisi çıkayım bugün. belki gece geç saatte girebilirim. akşam gezmeye gidiyoruz da...
buarada doktorum acil doğuma gitmek zorunda kaldığı için benim muayene pazartesiye kaldı. o kadar da heveslenmiştim kızımı göreceğim diye... senağlama

babyy kesin dönüş yokmu yani hayırlısı olsun bari sende geldiğinde bi buluşma ayarlayalım ne dersiniz istanbul hatunlarıı ??
ben kaçıyorum kızlar hazırlanıcam taa ümraniyeye gidip kocişi işyerinden alıcam tiyatroya gidicez :1rolleyes:

gypsy maalesef kesin donus yok hevesim kursagımda kaldı ama bunada sukur eski isyerinde devam etseydi tr yede gidemiycektik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…