2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Anlaşılan benim mesajlarımı tam okumamışsın Nazancığım. O mesajlarda "ben de çok istiyorum ağustos annesi olmayı. ama tutsa bile ya 30 ya 31 ağustos tutuyor" yazmıştım. TUTTURDUMhihoyyyt

ayyy pardon, evet çok hızlı bir tur attım. ben de diyorum maaşallah burko ne çabuk anlamış hamile olduğunu. eee o zaman tutturmuşsun, helal olsun sana...

kızlar sabah bağalntım koptu bende temizliğe giriştim şimdide belim kopuyorr kimse varmıı topikte?hihoyyyt

ben varım. ama çok kalamayacağım, eşim gelmeden yiyecek bişeyler hazırlamam lazım.

burko çok duygulandım ilk bebişini kaybetmişsin ama sonrası ne güzel rabbim bebişlerimizi bize bağışlasın

Amin canım. Allah tüm annelerin ve anne olmayı bekleyenlerin dualarını kabul etsin. Tüm bebişleri korusun:Saruboceq:

Anlaşılan benim mesajlarımı tam okumamışsın Nazancığım. O mesajlarda "ben de çok istiyorum ağustos annesi olmayı. ama tutsa bile ya 30 ya 31 ağustos tutuyor" yazmıştım. TUTTURDUMhihoyyyt

ayyy pardon, evet çok hızlı bir tur attım. ben de diyorum maaşallah burko ne çabuk anlamış hamile olduğunu. eee o zaman tutturmuşsun, helal olsun sana...

kızlar sabah bağalntım koptu bende temizliğe giriştim şimdide belim kopuyorr kimse varmıı topikte?hihoyyyt

ben varım. ama çok kalamayacağım, eşim gelmeden yiyecek bişeyler hazırlamam lazım.
çok detaylı temizlik yapmasaydın. hareketlerine özen göstermen gerek. özellikle de yukarıya doğru kolunu çok kaldırmamalıymışsın. :1no2:

bugün bebek sitelerine bir göz atayım dedim, bir bebek resmi çok hoşuma gitti. uzun tulumlar var ya ondan giymiş uyuyordu. bayıldım. bacakları karnı filan çok komik görünüyordu. ayyy bana hala bebeğim elimde oyuncak olurmuş gibi geliyor ya.... madara etmeyeyim de çocuğu...

kızlar ben de hala o göbek çizgisi oluşmadı. esmerlerde mi oluşuyor acaba sadece. göbeğim aldı başını gidiyor ama çizgi filan yok. tüylenme oldu biraz eskiye göre, acaba ona mı çizgi diyorlar. çizgi şeklinde biraz normalden koyu tüylerim belirdi.

Biz bu ağustosta 6. yılımızı dolduruyoruz. Bundan 2-3 sene önce İst da yaşarken, kız kardeşim geldi. (Bizim aramızda 7 yaş var ve ben kardeşime çok baktım. Altını alırdım, giydirirdim, mamasını yedirirdim. Oyuncak bebekle değil, kardeşimle oynadım desem yeri vardır..) Kardeşim o gece bizde kalır, beraber yatarız diye düşünüyordum. Ama o sevgilisine gidip onunla yatacakmış kaydirigubbakcemile3. Çok tuhaf oldum ama ben birine sarılıp, kokusunu çekerek uyumak istiyordum. Orada anladım, ben olmuştum... eşim en başından beri hazırdı zaten. 5 sene boyunca beni ikna etmek için uğraştı diyebilirim. Ama ben çocuğu "ağlayan zırlayan bir yük" gibi görüyordum. İstanbul'da o koşullarda çok zordu, bir de serseri gibi hayat yaşıyorduk. Bekar evi gibiydi evimiz bile :)

Bu sene nisan, haziran, ağustos ve eylül 2008 de, 4 arkadaşımız doğum yaptı. Ben temmuzda yüksek lisans kazanınca İzmir yolları açıldı. Şubatta gelebileceğimizi tahmin etmiştik. Ağustosta korunmadık. 2 defa birlikte olduk. Hem de "hiç olmaz" denen şekilde hamile kalmıştım. Ne yazık ki pek iyi başlamadı. 11 eylülde kaybettim.. 2 ay zor dayandım. "ağlayan zırlayan bir yük" benim için hayatın anlamı olmuştu. Her çocuk haberinde salya sümük ağlıyordum. Çok zordu. Aslında niyetim İzmir'e gelip evime yerleşmeyi beklemekti. Bunun için 6-7 ay geçmeliydi. Bekleyemedim. Kasımda hemen açtık kapıları.. Çok şükür, binlerce şükür ki beklemeden hamile kaldım gene.. :CüvCüv: İlk zamanlarım hep lekelenmelerle geçti gene. Tekrar kaybedersem diye ödüm kopuyordu. 10 hafta - 13 hafta - ikili test derken şu anda karnımda kıpırtılarını hissediyorum. Allah artık onları bizden ayırmasın.. Yüzümüz bir daha solmasın.. Çok zormuş. Yaşayan bilirmiş..

Uzun oldu ama kusura bakmayın kızlar.. Paylaşayım istedim.

Hikayelerimiz çok benziyormuş seninle adaşçığım. Ne garip gerçekten, elinde değilken bir yük olarak gördüğün şey bir anda hayatının anlamı oluveriyor:1rolleyes:

o çizgi daha ileriki aylarda oluyor yanlış hatırlamıyorsam, ilk hamileliğimde göbek iyice dışarı fırlayınca çıkmıştı. tüylenme ayrı, ama doğumdan sonra hemen dökülüyor...

ayyy burko ve taze fasülye okurken gözyaşlarıma engel olamadım meger ne çok aynı yönlerimiz varmış...

biz 2006 da zar zor evlendik benm henuz okulum bitmediği için 2 yıl bebek düşünmüyorduk..neyse 2008 haziranda karar verdik bebek için ve korunmayı bıraktık. agustosda hamile oldugumu kan tahlili sonucu ögrendim ama okadar agladım ki o anki sevinç çok başkaymış...içinde oldugunu kesn ögrenmek bambaşkaydı..ögrendikden tam bir hafta sonra kanamm oldu doktora gittik kese duruyor dedi ilaç verdi yolladı eve 10 gun sonra gel dedi.
ben eve geldim soguk soguk terler döküyorum ama hep agladım sabah 11 de gelmiştim eve akşam 9a kadar wc ye gitmedim.çünkü tualette kana lekesi görmekten yada bebeiğimn düşmesinden en son karnım patlıcakmış gibi şişmişti bende korkunun ecele faydası yok diyerek gittim wc ye vee bebeğim bana elveda dedi...henuz 5 haftalıkdı...tabii 2 ay korunmamız gerekliydi ama hep aglıyordum üstelik eşim benden üzüntüsünü gizlemeye çaliştıkca dahada yara almıstım..ekimdeki adetimin sonunda doktora gittim tahliller falan yapıldı ...bebeğim kardeşine bıraktı yerini...şimdi şükürler olsun 16 haftamızdayız...rüyalarımda görüyorum bebeişimi boncuk gözlu hemde..sımsıkı sarılıp içime çekiyorum kokusunu ve tüm gün o ruyayla seviyorum kuzucugumu....

Rabbim isteyen herkese versin taddırsın bu duyguyu hepimizi saglıkla kavustursun bebişlerimize....

oh oh cok sukur, cikin deme kizina, o bizim topigin mustakbel gelin adaylari arasinda bikerem...

BURKO-FASULYR aglattiniz beni( allah sagsaglim kucaginiza almayi nasip etsin insallah..

BANUCUM gecmis olsun, bana TSH direk bakildi, cunku ben 10 senedir tiroid nodulu hastasiyim bunu doktora hemen soylemistim hergun tiroksin hormonu aliyorum ve birakamam diye,zaten hamilelik boyuncada almam gerekiyor bebege bi zarari yok aksine benim hastaligimdan dlayi ona faydasi var simdi de her ay kontrolum yapiliyor...normal zamanda da 6 aydabir dahiliyecide kontrolum yapiliyor zatn..

kizlar buarada bebisimle cok guzel bir gun gecirdik, guzel havada gezdik, yuruyus yaptik, arkadasimla bulustum, kendimi yormadan geldim, ama cok mutlu ve huzurlu birgun gecirdim:))))

:roflol: e ama hak ver.. kıymetli yer, hey allamm derdim neymişş o zamanlar.

Esra mıııııııı, ordan mı geldi Esra.. hiç sevmem kendisini zaten, hazetmem kendisinden kaydirigubbakcemile3Şeniz

Ahhh ah, orada hayat yoksa millet napsınn... aman cok ugrastık o arkadaslar kalsın diye.. olmadı, orası burası diye birsey yok.. herkes nerede rahat edıyorsa orada olsun tabiki de...

Eywaaahhhhh Naz 'aaaaa laelaelaelaelae

Ben bu hikayeyi arkadasımın agzından dinlemiştimm.. a.s

noraacım nazar değmesin maşallah bebişimizee annesinide anne huzurlu olunca bebişde huzurlu oluyoo
evriş çok tatlısın sen yaa ama az önce ciciler kısmında tam yazdım sen çıktınn ayrıca ben başka topikten gelmedim kuzum direk buraya daldım başka yerlere uğramadannn delikafadulden

TAZE, PıNKY VE BURKO,
teşekkürler üçünüze de duygularınızı bizle paylaştığınız için. demek ki bu topikte çoğumuzun böyle buruk bir hamilelik geçmişi var. benim gibi bazılarımızın ise iki buruk hikayesi var. senağlama
ben küçüklüğümden beri ne gelin ne de anne olma hayali kurmadım. kimseye de sordurmadım "evlenmeyi düşünmüyor musun? eee ne zaman evleneceksin" diye. annem bile soramazdı bana da arkadaşlarımın ağzından laf almaya çalışırdı. sonra birgün (32 yaşımda) bir yılbaşı balosunda (kısmetimin de çok açık olduğu bir dönemde) eşim çıktı karşıma. ilk görüşte aşk. ben yine de kafamda büyütmedim, geçer gider diye baktım. evlenmek filan yoktu aklımda. ama eşim çok sıkı sarıldı ve bırakmadı. 1 ocakta tanıştık (pardon 1 ocağa girmeye 10 dakika kala) , 13 martta çıkmaya başladık (yani ismini koyduk) mayısta ben onun ailesiyle tanıştım ağustosta o benimkiyle, eylülde aileler tanıştı ve söz kestik. kasımda evlendik. yani tanışma yıldönümümüzde evliydik. bebek için de çok beklemeyeceğimiz belliydi (mantık çerçevesinde) ama duygusal olarak ikimiz de çocuk için hazır değildik. o kadar gezmeye eğlenceye düşkün bir çifttik ki hiçbirşeyin bize mani olmasını istemiyorduk. ama öte yandan biran önce denemeye başlamalıydık ki eğer normal yolla kalamazsak tüp filan deneyelim. bi de ben 7 sene doğumkontrol hapı kullanmış biri olarak doğurganlığımın etkilenmiş olabileceğini düşünmüştüm (ne cahillik) neyse işte o sebeple evlilik yıldönümüzü kutladığımız gün korunmaktan vazgeçtik. bir kaç hafta sonra ben ilk defa bir jinekoloğa gittim, bebek istiyoruz herşey normal mi, ne yapmam gerek filan tarzı bir konuşma yaptım. doktor da folik aside başla dedi. (bunu bile bilmiyordum) 10gün sonra doktora kontrole gittiğimde 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. hayatımda ilk defa bu kadar mutlu olmuştum. ve hayatımda ilk defa anne olmayı istedim.9 haftalıkken kalbi durdu. ve hayatımda ilk defa bu kadar üzülmüştüm. bir daha anne olmak istemedim. ama 3 ay sonra yeniden hamile kaldım. bu kez kanamam olmayınca bir kaç parça alışveriş bile yaptım. iyice heveslenmiştim artık. bu kez herşey güzel gidecekti. ama öyle olmadı 7 haftalıkken onun da kalbi durdu. sonra tetkikler filan yapıldı ve rahatsızlığım bulundu. ben artık cidden hiç düşünmüyordum hamile kalmayı....
arkası yarın:çok üzgünüm:

kızlar ya okuyorumda hep ilk bebişlerinizi kaybetmişsniz bunu sebebi neydi acaba doktor sizlere bi sebep söyledimi merak ettim :uhm:

mrb kızlar.bende yazmıyorum ama burdayım ha.başka yere filam gitmem yane..sadece okumakla geçiriyorum.çünkü ucunu bi kacırdım yakalayamıyorum.biara girmedim geldimde 600 sayfa filan atlamıstı.şimdi geriden takipteyim yani

Nereden gelırsen gel.. yeter ki nıyetler ıyı olsun, yerimmm seni ben:asigim:

valla benmkinin sebebi yoktu zaten 5 haftalık oldugu için hiç bir tetik yapılamadı ama bilimsel olarak düşüklerin %90ı saglıklı olmadıgı için düşüyormuş.aslında buda bir mucize..ama ben başıma geldikten sonra araştırdımda her 5 kadından 1i korunma sonrasındaki ilk bebeğini düşürüyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…