2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

esrako
oğlumun pipi fotosunu koymak için dün aradm ama en son adanaya giderken çantamdaydı sanırım orada bırakmışım.ben de çok üzüldüm ama annem saklamış neyseki

günaydın arkadaşlar geçmişi okurken tutamadım kendimi bende hikayemi yazmak istiyorum......evet kimimiz zar zor yakaladı bu hamileliği kimimiz daha sorunsuz ama şükürler olsunki şuan hepimiz hamileyiz ve inşallah sağ sağlim meleklerimizi kucağımıza alacağız....

eşimle 2002 yılında tanıştık 2005 yılında nişanladık ve 2006 yılında da evlendik.... ilk başlar uyum süreciyle geçti ve şükür taşları yavaş yavaş yerlerine oturtmuştuk..... evlendikten 6 ay sonra falan korunmayı bıraktık hiç öyle gün hesabı falan yapmıyorduk akışına bırakmıştık.....baktık birkaç ay olmuyor daha sonra düzenli olarak yumurtlama günlerini vs. hesap ederek birlikte olmaya başladık yine olmadı derken aradan 10 ay geçti ve ben hamile olduğumu öğrendim çok sevindim anne olmayı çok istiyordum..... ama dr. hemen gitmedim vajinal muayeneden çekindiğim için birde sağlama almak istedim adetim 10 gün falan geçsin öyle giderim dedim ve nitekimde öyle oldu 6.haftaya girdiğimde randevu aldım ve bana 6+4 olacağım güne randevu verdiler hastaneden günler geçmek bilmiyordu çok heyecanlıydım ilk defa görecektim bebeğimi dr. gitmeden bir gün önce eşimle kayınvalidemle konuşuyoruz çok heyecanlıyım acaba yarın nasıl olur falan diye konuşmuştuk gece erkenden yattım biran önce sabah olsun istiyordum...... evet sabah oldu ilk işim lavaboya gitmek oldu ama ben kötü bir sürprizle karşılaştım kahverengi lekelerim vardı korktum hemen eşime söyledim ilk başlar olayın ciddiyetini anlayamadık ogün işe gitmedim kahvaltıdan sonra kasıklarım ağrımaya başladı daha sonra şiddetlendi mide bulantısı derken kanamam başladı dr. randevum taa akşama dr. aradık randevuyu öne alamam dedi çünkü ilk defa gidiyorum daha önce hastası değilim neyse zar zor ben akşamı etttim dedim düşük oluyor neyse dr. gittik karından baktı göremedik vajinal baktı bakıyor bakıyor birşey söylemiyor korktum dedim ben düştü galiba dr. dedi sanırım dış gebelik biraz daha bakmam lazım emin olmak için dedi ve evet dış gebelikti ağlayarak hastaneden dr. odasından çıktım benim bir daha çocuğum olmayacak diye herkes bana bakıyordu kolidorda bekleyen neyse ben o gece acil ameliyata alındım ne olduğunu anlayamadan laporoskopiyle ameliyat oldum bebeğim alınmıştı..... 4 ay korunduk üstüne kist çıktı kocaman onun içinde ilaç kullandım vs. nisan ayında rahim filmi çekindim tüpümün teki tıkalı çıktı şansım yarıya inmişti artık..... birkaç ay yeniden denedik olmadı benim içim rahat değildi başka dr. gittim malesef yumurtam olmuyordu günlerce ağladım yumurta olmazsa hiçbirşey olmazdı ne tüp bebek nede aşılama vs. birde mahalle baskısı gelip direkt yüzüme söylüyorlardı sen dış gebeliksin senin çocuğun olmaz diye her bebek haberinde ağlıyordum deli gibi artık çok hassaslaşmıştım.... klomen kullanmaya başladım yine yumurtam gelişmedi olmadı 2 - 3 aydır yumurtam yoktu küçücük bile... derken benim umudum tükendi yaza tüp bebek yaptırmayı düşünüyordum sonra klomenin dozu arttırıldı ve ben tv duyduğum incir suyu, soğan suyu, çörek otu bal ve tarçın karışımınıda kullandım ve kasım ayında ilk defa yumurtam oluştu ama oda çok büyüktü 25 mm den büyük dr. kiste döner bu olmaz dedi çatlatma iğnesi falan vermedi ve bana adetine 2 -3 gün kala gel sana progestan testi yapalım yumurtanın kalitesine bakalım dedi neyse ben umutsuz umutsuz gittim kist oldu diye dr. sonuca baktı 40 yazıyor dr. dedi sizi umutlandırmak istemem ama hamile olabilirsiniz gününüzün geçmesini bekleyelim ve beklenen oldu hamileydim şükürler olsun allahıma ama sevinemedim bile başımdan talihsiz dış gebelik geçince kimse inanamadı ne ben ne eşim dedim önce bir keseyi görelim dış gebelik olmasın onu gördük şükür dedik kalp atışını gördük içimiz rahatlamıştı ama bu sefer kahverengi lekeler başladı yine 3 hafta sürdü heran gitti gidecek korkusuyla yaşadım ama şükürler olsunki mucizem benimle geleceği zamanı kendi seçti annesini babasını daha fazla üzmedi ve bizi bırakmadı inşallah rabbim bundan sonrada sağ sağlim kucağımıza almayı nasip eder.... rabbim hepimizin meleklerini korusun...... işte böyle biraz uzun oldu ama buda benim hikayem......

milkshake
benim başımdan iki defa dış gebelik geçti.hatta ikincisinde doktorumun ihmali yüzünden ölüyordum. şans eseri gebelik bozulmuş beta hcg düşmüş.yani gebelik bozulmasa ölebilirmişim.amaliyata gerek kalmadı.gebeliğin bozulduğunu beta hcg ölçümlerinden anlıyorlar.düşün bütün iç organlarım karın boşluğum pıhtı kanlarla dolmuş.tarifi olmayan bi ağrıydı.iç kanama yşıyorum tüpüm ve damarları parçalanmış kan akıtıyor iç organlara doktorumu arıyorum sancılı adettir diyor.gel bi bakalım bile denemedi.yani yaşamam şans eseri olmuş.bana ikinci dış gebelikten sonra rahim filmi istediler tüplerin ikiside kapalı dediler.ama ben doğal yolla hamile kaldım.bu doktorlardan ben çok çektim kızlar.hamile kalınca hiç gitmediğim yepyeni bi sayfa açmak için başka bi doktora gittim.çok şükür meleğim benimle şimdi

evet helincim seni anlıyorum çok zor birşey rabbim kimsenin başına vermesin... benimde öyle karın içi kanamam vardı hayati tehlikem başlamıştı ve acil gece ameliyata alındım....benimde tüpümün teki tıkalı birde yumurtam yoktu küçücük bile oluşmuyordu..... rabbim ol derse oluyor bütün aksiliklere bütün olumsuzluklara rağmen şükürler olsun rabbim bu duyguyu yaşattı.....aslında bu kadar çok istememin bu kadar çok olması için ağlamamın bu kadar çok olsun diye üzülmemin sebebi aslında çocukluğuma dayanıyor..... ben annesiz büyüdüm aynı zamanda babasız o yüzden anne olmak çok istiyordum hem kendim bu duyguyu yaşamak onunla beraber hemde ona yaşatmak istiyordum..... birçok ark. yaşın daha küçük niye bu kadar acele ediyorsun diyorlardı ama bilmiyorlardı ben anne olmak istiyordum kendim yaşamadığım sevgiyi ilgiyi ona vermek istiyordum.... hiç sevmezdim okulda ilk tanışmaları, hiç sevmezdim bayramları, hiç sevmezdim parkta annesiyle babasıyla oynayan çocukları o yüzden allahın izniyle bebeğimle beraber bende bunları sıfırdan yaşamak istiyorum.....

Günaydınlar...
Milkshake ve helin hivda yazılarınızı okudum Allah isteyince herşey oluyor işte doktor hatalarına rağmen
Allah bebeklerinize sizlere güzel bir ömür nasip eder inşallah.
Umutları kaybetmemek ve dua etmek lazım,Alllah tüm dileyenlere ,el açanlara bebek nasip etsin.

Keops35 hakediyorsundur herşey bundan sonrası için çok güzel olur umarımm yüzün hep gülsün

canım senin tatmadığın anne sevgisini inşallah bebeğinde yaşayacaksın.anne ve babasız büyümene inan üzüldüm bi annenin hayatımızdaki önemini bildiğim için.ama hayat herkese farklı acılar yaşatıyor yaşam farklı yüzlerini gösteriyor.sen çocukluğunda yaşadıklarını bebişin sana unutturacak.kimisi annesini kaybeder kimisi babasını kimisi evladını kimisi kardeşini.ama yaşam her şaye rağmen devam ediyor.benim eşimde babasız büyümüş.annesi ona 6 aylık hamileymiş babası öldüğünde.hemde tek çocuk olarak büyümüş.şimdi babama gösterdiğim svgiyi kardeşlerime olan bağlılığımı gördükçe şaşıyor çünkü o bu duyguları kavramları bilmiyor.oda baba konusunda çok hassasmış çocukken.babası olan kardeşleri olanları gördükçe kötü olurmuş.onun için baba olmayı çok istiyordu.çocuğumuzun olmayacağını düşündüüm zamanlarda en çok onun için üzülürdüm.şimdi eşimi görmelisiniz kızlar.bu bebeği nasıl istiyor nasıl heyecanli hassas.ona bi şey olacak diye sürekli tedirgin.oda kendisinin bilmediği baba duygusunu ilgisini korumasını güven vericiliğini çocuğuna yaşatmak istiyor.elinden gelse o taşıyacak benim yerime.allahım inşallah hiç birimizin mutluluğunu yarıda bırakmaz

herkese slm.. bugun temizlik yaicam ara ara giremeye çalişirim...
bu arada gercektn burkoyla başlayan hikayeleri bi çırpıda bitiyor.Herkesin bebişine kavuşması ayrı hikayeler içeriyor..şükürler olsun bu topikde bunları konuşabiliyoruz..hepimiz riskli ilk 3 ayı geride bıraktık bundan sonra bbeişlerimiz hep bizimle olacak inş.....

hepinizi çok seviyorum...sanlda olsa bi arkadaslık bagımız var hemde en kuvvetlisinden...hepimiz anne adayıyız...tamamen duygusal..:CüvCüv::asigim:

HELİN, MİLKSHAKE,
arkadaşlar sizleri ben "hamile kalamıyorum" diye umutsuzluğa kapılan arkadaşlara örnek olarak göstereceğim. gerçekten allaha inancımı kuvvetlendiren dokunaklı hikayeleriniz var. allah bebişlerinizi korusun.

GYPSY ve NORA,
sizin hikayelerinizin güzel, şanslı kesimdensiniz, allah bozmasın. hem genç yaşta hem de problemsiz hamile kalmışsınız.

KEOPS, sen de yaşamışsın canım aynı acıyı, inşallah bu kez herşey daha güzel olacak.

hikayesini yazan herkesin ellerine sağlık arkadaşlar.

acaba usmden usmye farkedermi
herseyde yolunda gozukuyodu sizce ne olabilir cihaz farkı olabilirmi

evet canım, bazı cihazlar birkaç gün farklı gösterebilyor. benim sürekli gittiğim doktora göre ben 19+5 im ama amniyomu yapan doktora göre 19+2 yim. ben de ortalamasını alıp 19+3 üm diyorum.

hoşgeldin zinnur. ben de bir kadın duymuştum, ikili sonucu 1/2 risk çıkmış. doktorlar tereddütsüz AS istemişler. ama kadın 40 yaşındaymış ve bu bebeği çok beklemiş. nasıl olursa olsun onu istiyorum demiş ve 1/2 riski almış. bebek normal doğmuş. gayet sağlıklıymış. senin bebeğin için de dua edelim canım.

Aftabru canım bebişinle mutluluklar dilerimmmmm.Üçüncü bebek senin nasibinmiş,sabretmek,beklemek,acılara dayanmak büyük erdem.Allah bebek isteyenleri ağlatmasın hep güldürsün inşallah

amin canım eşini çok iyi anlıyorum insan o eksikliği hayatı boyunca unutamıyor içinden atamıyor gerçekten çok zor allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın..... benim işin en kötü yanı hem anne duygusunu hemde baba duygusunu yaşayamamam ama rabbim yüzümü güldürdü çok iyi bir eşim var, allaha şükürler olsun rahatım, huzurum yerimde inşallah çocukluğumda yaşayamadığımı bundan sonra yaşayacağım....rabbim yüzlerimizi bundan sonra güldürsün hepimizin bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin doya doya hepimiz bu duyguyu yaşayalım inşallah:Saruboceq:

aftabrum, fasüyleko teşekkür ederim.....

evet aftabrum gerçekten rabbim isterse ne mucizeler yaratıyor..... herkesin hikayesi farklı ama inşallah bundan sonra herşey çok güzel olacak rabbimin bana verdiği en büyük hediye eşim ve bebeğim.....daha yeni yeni korkumu atmaya başladım hep kaybettiğim için hayatta bebeğimi kaybetme korkusunu yavaş yavaş atıp hamileliğin tadını yeni yeni çıkartıyorum......eşim de çocukları çok seviyor o zamanlar en çok eşime bu duyguyu yaşatamayacağım diye düşündüm günlerce ağladım ama şükür şimdi bebeğim benimle çok mutluyum inşallah bu mutluluğum daim olur..... eşim şimdi daha bu doğmadan 2. çocuk hayelleri kuruyor korunmayı düşünmüyor:)))) nasıl olsa hemen olmuyor bizim diyor anca olur diyor:))))) bakalım nasip kısmet...... iyiki varsınız kızlar..... döktüm eteğimdeki taşları rahatladım......

hoşgeldin EFTELYA,
sen de okudun mu hikayelerimizi? ya da senin de var mı hikayen anlatmak istediğin?
öyle sadece "ben de burdayım " demekle olmaz ama di mi şeker? hadi bakalım sen de anlat bişeyler....
hoşbuduk canım hamile olduğumu öğrendiğim günü anlatıyım olur dimi tatlım:)

aaaa bak sakın bu hataya düşmeyin, yani nasıl olsa hemen olmuyor deyip de erkenden başlamayın çalışmalara, azcık vücudun kendine gelsin milkshake cik. zira ilk bebeğini tedaviyle gebe kalmış kadınlar ikinci bebekte çok daha rahat ve normal yolla gebe kalabiliyorlar. artık "olmuyor" diye düşünmeyeceksin. ama belki ben de NAZ 6-7 aylık olunca korunmayı bırakırım. bakalım o zamanki duygularıma göre karar veririm. ama eşim kesinlikle tek çocuk istemiyor. ille de ikinciyi de yapalım diyor. bana sorsan yeter ama... nasip kısmet...

herkese merhaba biraz hüzün dalgası sarmış buraları ben yokken.yoğunluktan giremedim pek..benim de diğer arkadaşlar gibi hüzünlü bir hikayem var ama artık hiç bir önemi kalmadı.her şey güzel gidiyor ve umarım bu süreci harika bir şekilde tamamlayacağız.
baby bakacağım şimdi fotoğrafına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…