2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Petrikcim, Elif Hanım biraz pimpirikli. Her şeyi isterim ben, demişti bana. Diğer doktorlar "bir şeyin yok" dediği halde o 3 ay ilişkiyi yasaklamıştı ve beni yatırmıştı. Ne olur ne olmaz, birinden kaçırdığımızı diğerinden yakalayabilelim diye istiyor. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. ıçin rahat olosun, memnun kalmana çok sevindim..

gözün aydın petrikcim görmüşsün yavrunu :))) bende çok özledim 3 hafta oldu cumartesi bende görücem allahın izniyle ama bizim dr. okadar uzun göstermiyor malesef(((( bende hala cinsiyetini öğrenemedim her dr. gidişimle bir sonraki randevuya kalıyor benimde alışveriş heyecanım kursağımda kalıyor:))) emzirme işine gelince hiç duymamıştım 1 seneden sonra zararlı olduğunu...aman ben 6 ay emzirebilsem yeter ama bakalım işe hemen başlıcam nasıl olacak....

ay canım seni çok iyi anlıyorum malesef büyüklerde böyle bir düşünce var.... bizimkilerde hala birşey almadık bebeğe daha erken diye düşünüyorlar kaybedersem diye allah korusun ama birşey olacaksada ben eşya aldım diyemi olacak ya insanın hevesini kursağında bırakıyorlar..... annenin eşinin sorularına yardım etmene kızmasının nedeni sana kıyamıyorda ondan sen hamilesin niye ona yardım ediyorsun diye düşünüyordur ve mümkünse onun senin işlerini yapmasını bekliyordurkaydirigubbakcemile2 anneler böyle canım acaba bizdemi böyle olacağız bizim yerimize düşünüyorlar sanki bizim aklımız yok ama anlatamayız ben daha tecrübeliyim deyip herşeye karışıyorlar sen bilemiyorsun o perdenin oraya yakışacağını kadının onca yıl tecrübesi var o orda olması lazımyerimseniben boşver canım takma kafana üzülme kendinide bebeğinide üzme gerçekten bunlar incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler ama insan takılıyor bazen küçük şeylere:teselli:

nasıl problem canım ya ihmal etme .
selam kızlar

dörtlü sonucum güzel çıkmış darısı sonuç bekleyen arkadaşların başına
hayırlı olsun canım amin .
canım evrişim geçmiş olsun yafrum.bende kasık ağrılarından muzdaribim sağ kasım mahvediyor beni oturunca kalkamıyorumyatıncada ilk kalktığım an topallıyorum ya anlamdımki.
canım kayra ne oluyor be kuzu ne ağlaması aaaaa bırak üzüntüyü kötü düşünmeyi canım yaklava: benimde öyle ağrım varki resmen topallıyorum birde o halde kızımı okula götürüp geliyorum.şimdi bile sancıyo sağ tarafımdelikafadulden üzme kendini bebişi annesi buradan uzak kalma biz seni mutlu ederiz canım benim.kaydirigubbakcemile5güzel şeyler düşün bebeğin doğmuş kucağında emziriyorun mesela oh ohhh ohh maşallah.:ecrin_bebek:
insan başına glince öyle güçlü oluyorki Çok üzgünüm çoook.amin canım kimseye taşıyamayacağı yük vermesin rabbim.:Saruboceq:

aynen canım sana katılıyourm benimde bir kızm var hep anne niye benim kardeşim yok allah bize niye vermiyo diye diye kararımızı değiştirdi.şimdi çok şükür benimde ikinci oğluş .gerçekten büyütmekte zorluklarla dolu ama olsun annelik bu demekki herşeyi unutup ikinciyi düşündüğümüze göre.kaydirigubbakcemile5

evet çok ilgili ayrıntıcı ama bende öyle doktor istiyordum cuk oturdu :), böbrek rahatsızlıgımla ilgili tüm tahlilleri filmleri istedi gerekirse yenilicez, çok dikkat edicez buna dedi : ) dünde bazı testler istedi istemzseniz yaptırmaya bilirsinizde dedi yaptırmadım, idrar kültür ve troid testini yaptırdım sadece, c.tresi gününe çağırdı cisiyet öğrenmek için gidicem 3'lü yaptırmak istemediğimi söylicem 1 ay sonra 4'lü yapılacak boşuna gerilmeyeyim dimi, ALLAH korusun kötü çıksa aldırmayacağıma göre ne gerek var strese

milkshakecim çok güzel birşey hiç bukadar uzun izlememiştim yavrumu :dance: eski doktorum şipşak biriydi, aferim bana iyiki değiştirdim :)
ortak renklerden bikaç şey al hevesin kalmasın ben öyle yaptım :)
doktorum 1 yıldan fazla emzirme deyince bende çok şaşırdım nme kdar çok emzirsen o kdar iyi sanıyordum öyle birşey yok dedi, doktoruma güveniyorum çok tecrübeli bir genel cerrahi uzmanı ve başhekim dinleyeceğim sözlerini : )

gözünaydın petrikcim herşeyi güzel maşallah boyunu söylemiyorlar genelde tam ölçü alamadıkları için galiba ama kilosu süper sevsinler o 150 gramcığı. alışverişde klay nasıl olsa. cinsiyeti kesinleşmedikçe söylememesi daha iyi, bize erkek diyip 1 ay sonra kız dedi doktor ve gereksiz yere sinirlendik böyle süprizli olsun daha iyi delikafadulden

tazecim aynı benim annem çok yakın olmaya gelmiyor ama ne yapayım doğumdan sonra annemde benimle olcak en az 6 ay istiyorum onu vee ben hiçbirşey almıyorum çünkü annem hepsinden fazlasıyla alcak biliyorum sırnaşık şey alsın ne yapayım çok mutlu oluyor ayy hele o ben karışmıyorum tripleri aynı aynı bide alınır karışıyosun diyince bence yapcak bişey yok... kendileri annedir böylede sevilecektir...
sanırım ilgi çoğunlukla çocuklara yönelince böyle oluyor ama ben böyle olmuycammmmmklava:

Petrik...
canım bebeğinin ii olmasına sevindim..önemli olan da bu tabiki....ama insan cinsiyetini öğrenene dek çatlıyor resmen...bi ara gider netleştirirsin..o zaman bol bol yaparsın alışverişini...
emzirme meselesini hiç duymadım yaaa...şaşırdım açıkçası...özellikle bize ne zararı var merak ettim...bi açıklama yaptımı?? ben de ilk gidişimde dr.a bi soracağım bu durumu...

petri bebişin iyi olmasına sevindim canım.
tazecim büyükler bi garip allah göstermesinde bişey olursa hatırlatacak çok şey varki RABBİM MELEKLERİMİZİ KORUSUN.

Çıtır Çıtır Fasulyemm...
benim annem de o kadar olmasa da benziyor seninkine..alıncak edilcek şeyler konusunda mantıklı bir açıklaması olmadığı sürece kendi doğrularını uygulamanı tavsiye ederim....bu senin hayatın ve aile düzenin..
üzme kendini..anneler hep öyle..

KIZLAR BENİM DOTOR KONTROLÜM SALI DEĞİLMİŞ PERŞEMBEYMİŞ EŞİM NE OLUR NE OLMAZ SONUÇ KESİN ÇIKSIN DİYE OGÜNE ALMIŞIZ HALBUKİ BERABERDİK AMA BEN UNUTMUŞUM DÜN GÖRDÜM RANDEVU KAĞIDINI NASIL ŞAŞIRMIŞIM.
AMNİYO PAZARTESİ OF darldım iyice haftaya bu gün amniyoyu öğrenmiş kuzmuda görmüş olucam

defnecim seninle aynı durumdayız gibi oğluş beklerken prenses geldi süpriz :) ama benziyor dedi belki tekrar oğluş olur :)
ama ilk doktorum çok kısa baktı yarım sanine kadar belkide salladı kim bilir, dün nerden neler alırım gözüme kestirdim öğrenince yarım günlük iş

saol mercimek teyzesi : ) birazdaha sabredicem bebeğim süpriz yapıcak bize,
emzirme konusunda anneye ne gibi zararı olur sormadım tekrar gidersem sorarım, kadınlar ne kdar emzirsem iyidir diye düşünüyor öyle birşey yok dedi, meme sağlıgı açısından söyledi galiba

kızlar farkınkamısnız tazenin annesini hoşgörüyoruzz hatta aynı benim annemde böyle deyip gülüp geçiyoruz çünkü insanın kendi annesi olunca kızsada hep iyiliği için olduğunu biliyoruz ama aynısını kaynana yapsa hepimiz ateşpüskürürz valla,niye böyle bilmiyorum benim annemde böyle az önce telde konuştuk yün yorgan yaptırcakmış dedim ben bi parça bebeği yorganda yatırmam boğulur Allah korusun dedim dedi biz sizi nelerede yatırdık ne boğulmasıı bişi olmaz diyo ben oğluma çeyiz hazırlıyorum diyor(benim oğlum için yani :)) ama bunu kayınvalide sölese Allah yandı kadın neler yaparım şakkıdı

petrikcimm çok sevindim doktorundan memnun olmanaaa özlem hnmdan kurtulan biri olaraktan bende aynı şekilde çok çok memnun kaldım ama özlem hn a gitmemiş olsaydık doktorlarmızın kıymetini bilmezdik dimee kaydirigubbakcemile3
ben onun 150 grmnını yerim annesii yaaa sağlıkla büyüsün bebeğin canım

Aynı şey benim de annemde var.. Biz annemlerle aynı şehirde oturuyoruz, yani ilçede.. Her neyse.. Yeğenimin bir karyolası var, hiç yatmadı annesi babası o bebekken boşandıkları için annesiyle yattı hep.. O yüzden saklamıştık.. Annemlerin evinde.. Bir de sepetimiz var.. Biz bir haftaya kadar taşınıyoruz, yine aynı yerde kiradan kendi evimize taşınacağız.. Anneme "Karyolayı, beşiği, takımlarını falan hazırla da, taşınırken sizin evin önüne gelip onları da yükleyelim kamyona" dedim. Ama kadın takıntı yaptı, inat etti, işte zamanı yokmuş, işte taa nerelerdeymiş o takımlar, hem daha erkenmiş, ne gereği varmış, ben de her şeyi aceleye getirirmişim zaten.. Karyolanın üzerine bir kısım giysiler atılmış öyle duruyor, "En azından onları kaldır" dedim, "Tamam takımını bilmemnesini de istemiyorum, koca karyolayı nasıl taşıyacağız başka zaman, beşiği falan hadi neyse.." dedim.. Onu da kocam taşıyacakmış, zaten ev çok uzak değilmiş onların evinden, bir misafir falan gelirse erkek, onunla beraber bir ucundan biri bir ucundan biri tutacakmış taşıyacaklarmış.. Tamam ev çok uzak değil, ama yürüyerek en azından 15-20 dakika, yürünür mü o yol elinde koca karyolayla?..
Bir de en büyük derdim, kaç sene önce o takımlar uyku setleri falan hiç kullanılmadan kaldırıldı, ama rutubet almış olabilirler, güve yemiş olabilir, kendisi diyor, ta nerelerde onlar diye.. En azından şimdilerde bir elden geçirmek lazım ki, belki de yenisini yaptırmak gerekecek, hani onu da bilelim.. Hem o karyolada hiç yatılmadı, yatağı nasıl onu bile bilen yok, belki içinde yatak bile yok.. Ulaşılamıyor ki, üzerinde koca bir eşya yığını var..
Taze' nin yazdıklarını okuyunca ben de gaza geldim biraz.. Kesin aynı mantık, başına bir şey gelirse, sonuçta yeni eve taşınacağız.. Karyolayı beşiği götürürsem, evin tüm dizaynını daha şimdiden bebeğe göre yapmış olacağım.. Kötü niyetli olmadığını da biliyorum, ama rahatsız ediyor işte.. Hani heves kursakta öyle duruyorsun.. Hiç hatırlamıyorlar, aileye yeni bir bireyin katılacağı şu günlerin heyecanını ve insanın bundan başka bir şey düşünemiyor olmasının getirdiği iç buhranı..

DEFNE, DERYA, MILKSHAKE, ESRA, NEVA kızlar çok sağolun. Demek, bi benim annem değilmiş :) Ama kendi istediği şeyleri alıyor, ben isteyince 1-2 ay daha bekleyelim, oluyor. Gıcık oluyorum. Ayrıca ESRA kesinlikle haklsın, aynı şeyleri kayınvalidem yapsa ortalığı ayağa kaldırırım. Tabii ki, "annemdir" deyip oturuyorum ama, bozuluyorum. Çünkü karışmıyorum deyip, bal gibi karışıyor..

saol esracım bende yerim 150 gr yavrumu bu arada 62 kilo çıktım :dance: çok kilo almamışım sevindim eşimde diyorki sadece 150 gram alman lazımdı kaydirigubbakcemile3
evet doğru diyorsun özlem hn olmasa kıymet bilmeyecektik hi hi

tazefasulye senin annenin davranışlarının aynısı bana kayınvelidem yapıyordu gayet iyi niytetli yardım etmek, bana öz kızıymışım gibi ilgili anne olmaktı amacı ama çok batıyor karışan kişi kaynana olunca, kendi annem yapsa bu kadar batmaz, onu kırmadan kendi dediğini yapsan sonuçta kendi annen anlayışla karşılayacaktır

sakaleynmaster saol teyzesi sizinde güzel haberlerinizi alıcaz inşallah

NevaAnne benim annemde 25 yıl önce kullandığım yün yorgan duruyor hala bebeğime onu kullanacakmışım güveli güveli mis -tatlicadiarzu- hatta hamileyken bana işlediği ördekli takım bile mevcut arşivinde, annem urfada şimdi son ay gelecek bbakalım biz ne yapıcaz anneyle

bugün ne yapıcam bilmiyorum hergün aynı şey sıkıldım valla ne yemek yapsam derdi sizdede oluyomu bu dert bugün hiçbişey yapasım yok valla bi salata yapim diyorum bide kahvaltılıkmı çıkarsam acaba

Neyse ki benim bebekliğimden kalma olanlar yeğenimde kullanıldı.. delikafadulden Yoksa zannetme ki benim annem o konuda daha insaflı.. Kim bilir şimdi düşünüyordur.. "Bu Neva' nın da bütün zıbınlarını öteki torunda kullandık, keşke bir kaçını saklasaydım" diye içi içini yiyordur..

Çok güldüm yaa.. Bu yün yorgan mevzuu da nedir, iyi bir şey midir ki?.. Bir kaç seferdir insanlar yün yorgan yaptırıyorlarmış diye yazıyorsunuz, ben hiç görmedim duymadım..

yün yorgan daha sağlıklı galiba bilmiyorum cidden, ama ben hiç sevmem çok ağır yorulurum altında, ezilirim dinlenemem uyurken, hafifyorgan severim kuş gibi hafif olmalı
bizim ev yaz kış çok sıcak hele meleğimin odası peteği kapatsanda sıcak yün yorganla kurdeşen döker çocuk, neyse sonra kullanırım deyip bazaya atarız zaten yazın doğacak

bugün ne yapıcam bilmiyorum hergün aynı şey sıkıldım valla ne yemek yapsam derdi sizdede oluyomu bu dert bugün hiçbişey yapasım yok valla bi salata yapim diyorum bide kahvaltılıkmı çıkarsam acaba

aynen bende her akşam düşünüyorum ne yapsam diye, yaz gelsede sebzeler çoğalsa bol çeşit olsa mmm özledim

esracımcım şu kaynana meselesine aynen katılıyorum şu kadar insanız şurda sanırım kaynanasından sevgiyle söz eden 1-2 kişi oldu ne felaket bende dahil
oğlan anneleri valla işiniz zor:)))) bizim gibi cadı gelinlere denk gelmeyin inşallah-tatlicadiarzu-

bu arada komik annem kız istediği için ne alacağını önceden tespit etmiş her alanda cinsiyet belirlensin diye bekliyor bu arada ilk erkek dedi ya doktor annem yıkıldı bütün planlar alt üst oldu hatun hem alacak hemde bana zamanında ördüklerinide torununa giydirme derdinde sonra doktor kız deyince hepsini itiraf etti kadın ya:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…