Kızlar aslında biz de geçen hafta bir dünya şey aldık sıpamıza.. Hatta annem aldı. Ama sonradan bir konuda çatıştık. Bu nedenle şimdi annemin gözünün önünde fotoğraflarını çekip buraya koymayacağım. Sonra, kendi evimize geçince koyarım. Hemen kızmayın. Annem her ne kadar ağzıyla "ben karışmıyorum" dese de, tavırlarıyla çevresindekileri kontrol etmeyi çok sever. Tam bir kontrol manyağıdır. Her şeyden haberi olmalıdır. O isterse alınmalı, gereksiz görüyorsa alınmamalıdır. Senin düşüncen doğru olamaz.
Örneğin, tutmuş "senin mutfağına perde yapalım" diyor. İstemediğimi, gereksiz bulduğumu, mutfakta perdeyi sevmediğimi söylüyorum. "Ama olmaz" diyor. Karşı apartman beni mutfakta yemek yaparken görebilirmiş. :)) Görsün, beni yemek yaparken izleyebilirler, ben yemek yaparken giyinik oluyorum. Ama daha güzel görünür, diyor. Bence güzel değil, diyorum. Olmaz ki, diyor :))
Sana yeni perde alalım, katlamalı olsun, ben yaptıracağım, diyor. Gerek yok, ben perdelerimi seviyorum, zaten 5 yıllık perde, henüz değişime gerek yok, diyorum. Yok olmaz, yeni eve yeni perde, diyor. Ben katlamalı perdeyi rahat kullanamam, o tarzı sevmiyorum, diyorum, ama güzel duruyor, diyor.
Son bomba da park yatak konusunda oldu. Chicco'da 350 - 360 civarıydı, İstanbul'da sormuştum. Burada aynı yatağı gene mağazasında 300'e buldum. Zaten katlanıp saklanabiliyor. Dedim ki alalım, kilere koyarız. Yok efendim, erkenmiş, ya kaybedersemmiş, bakıp bakıp ağlarmışım. E dedim, tarağına varıncaya kadar bir yığın şey aldık? Onları görmeyecek miyim? Yok onları sandığa kaldırırız, diyor. Bu kadar ucuz ve kaliteli bulamam bir daha, üstelik bu zaten alınacak bir şey, neyi erteliyoruz? Maksat benim üzülmem değil. Allah korusun, öyle bir şey olursa yatak mı kaldı bakıp da üzüleceğim? Maksat annemin onay vermediği bir şey alınmasın! İyi ki oğlu olmamış annemin, gelini moku yemişti valla.
1 aydır annemde kalıyoruz mecburen, haftaya kendi evimize geçebilicez sanırm. Ama tuhaflaşmaya başladı iyice. Geçen gün eşim benden yazılı sorusu istedi. Annem diyor ki, neden hazırlıyorsun, bırak kendi hazırlasın! Şok oldum. Anne dedim, eşim o benim, benden yardım istemeyecek mi? Üstelik kendi de oturmuyor. Yavaş yavaş bize karışmaya çalışıyor. Ben de bozulduğumu hissettirdim de, bir şey demiyor. Çok kötü yaa, kadının içi kötü. Bİze (kardeşime ve bana) karşı çok iyi, aşırı iyi. Ama başkasına tahammülü yok. Babama bile.. Adama neler yapıyor..
Uzun oldu ama, kaç gündür girmeyişimin sebebi buydu. Canım çok sıkıldı. Paylaşmak demişken, benları da paylaşayım istedim. Mazur görün..
nasıl problem canım ya ihmal etme .kızlar bu arada üçlü sonuçlarını iyi alanları tebrik ederim bende salı günü aldım fakat biraz problem çıktı haftaya tekrar görücek çok önemli değil desede dr insanın kafası takılıyo
hayırlı olsun canım amin .selam kızlar
dörtlü sonucum güzel çıkmış darısı sonuç bekleyen arkadaşların başına
canım evrişim geçmiş olsun yafrum.bende kasık ağrılarından muzdaribim sağ kasım mahvediyor beni oturunca kalkamıyorumyatıncada ilk kalktığım an topallıyorum ya anlamdımki.Geçmiş olsun Kayra cım.. iki gündür bende de bacak agrısından uykusuzluk sözkonusu.. arada karnıma ıgneler batıyor gıbı oluyor... hakkımızda hayırlısı.
Bugun uykusuzluk bır yandan, tansıyon dusmesı bır yandan.. cok da ıyı hıssetmıyorum kendımı; bir mesajım var ıletıp yatıcam, gözlerimi acamıyorum cunku..
Minik Kelebekin pc sine vırus gırmıs, bır kac gun daha nete gıremeyecekmış, benı merak etmesınler dedı, mesaj atmıs bana.. ortalıgı kaldırdıgımız ıcın kız da haklı bı nevi :)) Hepinize cok selam solemıs, bebişleriniizi öpmüş..
Ben de izninizi istiyorum.. cok opuyorum herkesi.
canım kayra ne oluyor be kuzu ne ağlaması aaaaa bırak üzüntüyü kötü düşünmeyi canım yasağol evrim.bir kayıptan sonra herşeyi kötü yorar oldum.aklımı yitireceğim.doktorum çok üzülüyor bana böyle olmaz psikolojin harap diyor.kızlar aklımı oynatacağım ya.çok ağlıyorum nasıl bitecek 4,5 ay bilmiyorum...
insan başına glince öyle güçlü oluyorki Çok üzgünüm çoook.amin canım kimseye taşıyamayacağı yük vermesin rabbim.:Saruboceq:burkonun dediği gibi bu hikayeler umutsuz insanlara birer ders olsun helal olsun hepinize arkadaşlar ne kadar güçlüsünüz ama rabbim dağına göre kar veriyor ben okudukça acaba dedim bende böylesine güçlü olabilirmiydim benim başıma gelseydi bu gibi talihsilzlikler SAKALEYN gibi BURKO gibi HELİN gibi MILKSHAKE gibi NAZAN gibi PİNKY gibi TAZE gibi KEOPS gibi ve nice sıkıntılı yollardan geçen anneler gibi acaba sizler kadar güçlü olabilirmyidim rabbim birdaha bu zorlu yokuşlardan tırmannmak zorunda bırakmasın kızlar hiçbirinizi..
evet bende senin gibi düşünüyodum ama kolayda büyümüyolar çook sabır gerekiyo büyüdükçe sorunlarıda büyüyo benim bir kızım var şimdi birde ona yanlız kalmasın diye bir kardeş yapmaya karar verdik oğlum olucak ama gerçekten zor birde şimdiki çocuklar çook hiperaktif oluyolar onlarla ugraşmak daha zor yoksa bende çook severim çocukları ama 3 düşünmem kesinlikle
Petrikcim, Elif Hanım biraz pimpirikli. Her şeyi isterim ben, demişti bana. Diğer doktorlar "bir şeyin yok" dediği halde o 3 ay ilişkiyi yasaklamıştı ve beni yatırmıştı. Ne olur ne olmaz, birinden kaçırdığımızı diğerinden yakalayabilelim diye istiyor. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. İçin rahat olosun, memnun kalmana çok sevindim..
gözün aydın petrikcim görmüşsün yavrunu :))) bende çok özledim 3 hafta oldu cumartesi bende görücem allahın izniyle ama bizim dr. okadar uzun göstermiyor malesef(((( bende hala cinsiyetini öğrenemedim her dr. gidişimle bir sonraki randevuya kalıyor benimde alışveriş heyecanım kursağımda kalıyor:))) emzirme işine gelince hiç duymamıştım 1 seneden sonra zararlı olduğunu...aman ben 6 ay emzirebilsem yeter ama bakalım işe hemen başlıcam nasıl olacak....
merhaba herkese,
dün tüm gün izinliydim sabah yeni doktorumuza gittik, memnun kaldık kendisinden TAZEFASULYEcik tekrar teşekkürler :) her ayrıntıyı sordu doktorumuz uzun uzun gösterdi bize yavrumu, herşey normal satla birebir uyumluyuz suyumuz güzel, 150 gr olmuş yavrum boyunu unuttum sormayı : )
bebeğim bol bol sıtını gösterdi bize çok uğraştı cinsiyetine bakmak için eliyle kapattı bir ara, çek bakim elini ordan dedik : ) ays çok şirin
veeeeeee KIZ a benziyor dedi, şaşırttı bizi daha öncede erkeğe benziyor denmişti, alışveriş planlarım suya düştü eminönüne gittik ama 1 tulum aldım o kadar fiyatlara baktım kendi ihtiyaçlarımı aldım chicco nun mağazasını buldum normal mağazasına göre yarı yarıya ucuz cinsiteyimizi belli olunca alacağız cicilerini
yeni doktorumuz 3lü testi yapalım dedi ama ben istemiyorum yaptırmayı kafam çok karışık :uhm:
meme muanemiside iyi geçti bi problem yok çok şükür ağrın sızın olunca gel dedi
ve doktorum uyardı bebeğimi 1 YILDAN FAZLA EMZİRME dedi 6 ayda zaten vitaminini alıyor 1 yıldan fazlası anneye zararlı bebeğde faydası yok dedi, bilmiyordum böyle oldugunu
geçmişi okuyamadım çok işim var
Kızlar aslında biz de geçen hafta bir dünya şey aldık sıpamıza.. Hatta annem aldı. Ama sonradan bir konuda çatıştık. Bu nedenle şimdi annemin gözünün önünde fotoğraflarını çekip buraya koymayacağım. Sonra, kendi evimize geçince koyarım. Hemen kızmayın. Annem her ne kadar ağzıyla "ben karışmıyorum" dese de, tavırlarıyla çevresindekileri kontrol etmeyi çok sever. Tam bir kontrol manyağıdır. Her şeyden haberi olmalıdır. O isterse alınmalı, gereksiz görüyorsa alınmamalıdır. Senin düşüncen doğru olamaz.
Örneğin, tutmuş "senin mutfağına perde yapalım" diyor. İstemediğimi, gereksiz bulduğumu, mutfakta perdeyi sevmediğimi söylüyorum. "Ama olmaz" diyor. Karşı apartman beni mutfakta yemek yaparken görebilirmiş. :)) Görsün, beni yemek yaparken izleyebilirler, ben yemek yaparken giyinik oluyorum. Ama daha güzel görünür, diyor. Bence güzel değil, diyorum. Olmaz ki, diyor :))
Sana yeni perde alalım, katlamalı olsun, ben yaptıracağım, diyor. Gerek yok, ben perdelerimi seviyorum, zaten 5 yıllık perde, henüz değişime gerek yok, diyorum. Yok olmaz, yeni eve yeni perde, diyor. Ben katlamalı perdeyi rahat kullanamam, o tarzı sevmiyorum, diyorum, ama güzel duruyor, diyor.
Son bomba da park yatak konusunda oldu. Chicco'da 350 - 360 civarıydı, İstanbul'da sormuştum. Burada aynı yatağı gene mağazasında 300'e buldum. Zaten katlanıp saklanabiliyor. Dedim ki alalım, kilere koyarız. Yok efendim, erkenmiş, ya kaybedersemmiş, bakıp bakıp ağlarmışım. E dedim, tarağına varıncaya kadar bir yığın şey aldık? Onları görmeyecek miyim? Yok onları sandığa kaldırırız, diyor. Bu kadar ucuz ve kaliteli bulamam bir daha, üstelik bu zaten alınacak bir şey, neyi erteliyoruz? Maksat benim üzülmem değil. Allah korusun, öyle bir şey olursa yatak mı kaldı bakıp da üzüleceğim? Maksat annemin onay vermediği bir şey alınmasın! İyi ki oğlu olmamış annemin, gelini moku yemişti valla.
1 aydır annemde kalıyoruz mecburen, haftaya kendi evimize geçebilicez sanırm. Ama tuhaflaşmaya başladı iyice. Geçen gün eşim benden yazılı sorusu istedi. Annem diyor ki, neden hazırlıyorsun, bırak kendi hazırlasın! Şok oldum. Anne dedim, eşim o benim, benden yardım istemeyecek mi? Üstelik kendi de oturmuyor. Yavaş yavaş bize karışmaya çalışıyor. Ben de bozulduğumu hissettirdim de, bir şey demiyor. Çok kötü yaa, kadının içi kötü. Bİze (kardeşime ve bana) karşı çok iyi, aşırı iyi. Ama başkasına tahammülü yok. Babama bile.. Adama neler yapıyor..
Uzun oldu ama, kaç gündür girmeyişimin sebebi buydu. Canım çok sıkıldı. Paylaşmak demişken, benları da paylaşayım istedim. Mazur görün..
defnecim seninle aynı durumdayız gibi oğluş beklerken prenses geldi süpriz :) ama benziyor dedi belki tekrar oğluş olur :)gözünaydın petrikcim herşeyi güzel maşallahboyunu söylemiyorlar genelde tam ölçü alamadıkları için galiba ama kilosu süper sevsinler o 150 gramcığı. alışverişde klay nasıl olsa. cinsiyeti kesinleşmedikçe söylememesi daha iyi, bize erkek diyip 1 ay sonra kız dedi doktor ve gereksiz yere sinirlendik böyle süprizli olsun daha iyi delikafadulden
Petrik...
canım bebeğinin ii olmasına sevindim..önemli olan da bu tabiki....ama insan cinsiyetini öğrenene dek çatlıyor resmen...bi ara gider netleştirirsin..o zaman bol bol yaparsın alışverişini...
emzirme meselesini hiç duymadım yaaa...şaşırdım açıkçası...özellikle bize ne zararı var merak ettim...bi açıklama yaptımı?? ben de ilk gidişimde dr.a bi soracağım bu durumu...
kızlar farkınkamısnız tazenin annesini hoşgörüyoruzz hatta aynı benim annemde böyle deyip gülüp geçiyoruz çünkü insanın kendi annesi olunca kızsada hep iyiliği için olduğunu biliyoruz ama aynısını kaynana yapsa hepimiz ateşpüskürürz valla,niye böyle bilmiyorum benim annemde böyle az önce telde konuştuk yün yorgan yaptırcakmış dedim ben bi parça bebeği yorganda yatırmam boğulur Allah korusun dedim dedi biz sizi nelerede yatırdık ne boğulmasıı bişi olmaz diyo ben oğluma çeyiz hazırlıyorum diyor(benim oğlum için yani :)) ama bunu kayınvalide sölese Allah yandı kadın neler yaparım şakkıdı
petrikcimm çok sevindim doktorundan memnun olmanaaa özlem hnmdan kurtulan biri olaraktan bende aynı şekilde çok çok memnun kaldım ama özlem hn a gitmemiş olsaydık doktorlarmızın kıymetini bilmezdik dimee kaydirigubbakcemile3
ben onun 150 grmnını yerim annesii yaaa sağlıkla büyüsün bebeğin canım
NevaAnne benim annemde 25 yıl önce kullandığım yün yorgan duruyor hala bebeğime onu kullanacakmışım güveli güveli mis -tatlicadiarzu- hatta hamileyken bana işlediği ördekli takım bile mevcut arşivinde, annem urfada şimdi son ay gelecek bbakalım biz ne yapıcaz anneyle
yün yorgan daha sağlıklı galiba bilmiyorum cidden, ama ben hiç sevmem çok ağır yorulurum altında, ezilirim dinlenemem uyurken, hafifyorgan severim kuş gibi hafif olmalıNeyse ki benim bebekliğimden kalma olanlar yeğenimde kullanıldı.. delikafadulden Yoksa zannetme ki benim annem o konuda daha insaflı.. Kim bilir şimdi düşünüyordur.. "Bu Neva' nın da bütün zıbınlarını öteki torunda kullandık, keşke bir kaçını saklasaydım" diye içi içini yiyordur..
Çok güldüm yaa.. Bu yün yorgan mevzuu da nedir, iyi bir şey midir ki?.. Bir kaç seferdir insanlar yün yorgan yaptırıyorlarmış diye yazıyorsunuz, ben hiç görmedim duymadım..
bugün ne yapıcam bilmiyorum hergün aynı şey sıkıldım valla ne yemek yapsam derdi sizdede oluyomu bu dertbugün hiçbişey yapasım yok valla bi salata yapim diyorum bide kahvaltılıkmı çıkarsam acaba
kızlar farkınkamısnız tazenin annesini hoşgörüyoruzz hatta aynı benim annemde böyle deyip gülüp geçiyoruz çünkü insanın kendi annesi olunca kızsada hep iyiliği için olduğunu biliyoruz ama aynısını kaynana yapsa hepimiz ateşpüskürürz valla,niye böyle bilmiyorum benim annemde böyle az önce telde konuştuk yün yorgan yaptırcakmış dedim ben bi parça bebeği yorganda yatırmam boğulur Allah korusun dedim dedi biz sizi nelerede yatırdık ne boğulmasıı bişi olmaz diyo ben oğluma çeyiz hazırlıyorum diyor(benim oğlum için yani :)) ama bunu kayınvalide sölese Allah yandı kadın neler yaparım şakkıdı
petrikcimm çok sevindim doktorundan memnun olmanaaa özlem hnmdan kurtulan biri olaraktan bende aynı şekilde çok çok memnun kaldım ama özlem hn a gitmemiş olsaydık doktorlarmızın kıymetini bilmezdik dimee kaydirigubbakcemile3
ben onun 150 grmnını yerim annesii yaaa sağlıkla büyüsün bebeğin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?