anladım canım.yanı bende bu konuda cok sey bılmıyorum sadece aşı olmak için saglıkocagına gıttgımde doktora sordum"arada kalp atıs gıbı bişe hissediyorum acaba bebege ait olabılırmı"die.herikisininde cvbı "bız elimizdekı alette cok zor alıyoruz kalp atıslarıı,senın hissetmen bı haylı zor "dedı.o senın nabzın dedı.ama emın olmak için en mantıklısı tam bır daakkıka tutup kac atacagına bakmaktır.çünkü 140 ve üstü cıkarsa bu bebek ama 100den asagı cıkarsa bızım nabzımız kı normali 70 yada 80 sanırım.Ya kuzular, hafta hafta gebelık takıbı yaptıgım ıcın her ay.. orada okduugum makalelerden bırınde aklımda kalmıstı, bende bu sabah denedım, gercekten de ıkı farklı nabız.. belkı de o an Kuzey ın kalbını duyabılecegım sekılde kendını yaslamıstı bana.. bılemıyorum ama.. farklı nabızlar hıssettıgımden cok emınım. :))))
ayy canım benım nıye ınanmayalım sadece bıldıklerımızı söledık :1hug: yukarıdada yazdıgım gıbı dakıka tut ve duydugun nabzı say.bu sekılde emın olabılırsınyaaa niye kimse inanmıyo banaaa...:çok üzgünüm:
canım aynını bende yazdım ama belkıde bizim kuzular cok şanslı hissediyorlar.kızlar
bencede hissettiğiniz pıt pıtlar bebeğin kalp atışları değil.adanada yasta olduğum için bebeğimi merak edip sağlık ocağına gittim.ne doktor nede ebe bebeğin kalp atışlarını 19.haftamda ellrindeki aletle ayırt edemeyip beni doktora gönderdiler.benim nabzım mı bebeğin kalp atışlarımı algılayamadı sağlık ocağındaki doktor ve ebeler.doktorlarda muayene esnasında kalbini bulup o noktayı işaretleyip dinliyorlar.ben bebe sound ile hala duymuyorum kalp atışını.evriş benim göbeğim biraz olsun hep vardı ondanmı acaba
o pıt pıtlar kalp atışı değil bebek hareketleri.çok güçlü olmadıklarından ancak o kadar belli ediyorlar kendilerini
canım devlette degılde üniv hastanesınde oluyor.ama normal doktordan sıra almaya kalksan beklı kac ay sonraya verılır.fakat ben proftan alıcamoda özel oluyomus artık cok ucuk bı ücret istemezse 10 gun sonrası için randevu almaya düşünüyorumKısslar,
Bişi sorabilir miyiym? Bilginiz dahilinde ise cevaplarsanız sevinirim.
Devlet hastanelerinde detaylı ultrasona bakılıyor mu? Yani devlet hastanelerinin doppler cihazı var mı acaba?
kızlar mrb herkes iyidir umarım geçmişi okumadan bugünümü nasıl geçirdiğimi anlatmak istiyorum
bugün ayrıntılı usg çekildi birsürü aksilikle saat tam 9 dan saat 11 buçuğa kadar radyoloji doktorunun gelmesini bekledik eşimle resmen krizlere girdim sopa gibi sandalye tepesinde beklemekten velhasıl çekildi bebeğim iyiydi 20+5 günlük boyu ortalama 25 cm 383 gr ama bir sorun vardıben pek anlamasamda tıbbi terimlerden anladığımı aktarayım sol uterustaki bebeğe giden damarlardan birinde tıkanıklık varmış moralim 0 oldu kızlar..sonuçları alıp doktora çıktım oda ameliyattaymış tam 1 buçuk saatte doktoru bekledim bu arada eşim işe gitmek zorunda kaldı kaldımmı yalnız artık beklemekten sıyırdım saat 2 de doktor geldi sonuçlarımı gösterdim 26.haftalıkken tekrar ayrıntılı usg istedi bu durum bebeğin gelişimini etkileyebilirmiş,neye uğradımı şaşırdım birde hap verdi bu gelişim en az şekilde etkilensin diyeymiş..doktordan çıktım bir kar yağıyor yollarda rezil oldum bi taksi bulamadım hep aksilik eve geldim kolum şişmiş ateşler içinde yandım uyudum az önce kalktım biraz daha iyi oldum ama berbat bir gün..sonuçlarımı görümceme verdim o acıbademde hemşire yarın ordaki kadın doğumcuya göstericek umarım ciddi birşey olmaz,kendimi hiç iyi hissetmiyorum..
oh kizlar keyfime diycek yok, hayret bugun kayinvalidem geldi aksama dogru hastayim diye, yemegi yapti sofrayi kurdu, belimi ovdu, ben hep hamile kalicam karar verdim:)))esim eve erken geldii, beni yattigim yerden kaldirmiyolar, ohh keyiff bende...
kızlar mrb herkes iyidir umarım geçmişi okumadan bugünümü nasıl geçirdiğimi anlatmak istiyorum
bugün ayrıntılı usg çekildi birsürü aksilikle saat tam 9 dan saat 11 buçuğa kadar radyoloji doktorunun gelmesini bekledik eşimle resmen krizlere girdim sopa gibi sandalye tepesinde beklemekten velhasıl çekildi bebeğim iyiydi 20+5 günlük boyu ortalama 25 cm 383 gr ama bir sorun vardıben pek anlamasamda tıbbi terimlerden anladığımı aktarayım sol uterustaki bebeğe giden damarlardan birinde tıkanıklık varmış moralim 0 oldu kızlar..sonuçları alıp doktora çıktım oda ameliyattaymış tam 1 buçuk saatte doktoru bekledim bu arada eşim işe gitmek zorunda kaldı kaldımmı yalnız artık beklemekten sıyırdım saat 2 de doktor geldi sonuçlarımı gösterdim 26.haftalıkken tekrar ayrıntılı usg istedi bu durum bebeğin gelişimini etkileyebilirmiş,neye uğradımı şaşırdım birde hap verdi bu gelişim en az şekilde etkilensin diyeymiş..doktordan çıktım bir kar yağıyor yollarda rezil oldum bi taksi bulamadım hep aksilik eve geldim kolum şişmiş ateşler içinde yandım uyudum az önce kalktım biraz daha iyi oldum ama berbat bir gün..sonuçlarımı görümceme verdim o acıbademde hemşire yarın ordaki kadın doğumcuya göstericek umarım ciddi birşey olmaz,kendimi hiç iyi hissetmiyorum..
Mercimekim iyi haberini çarşamba günü okudum ama oı gün yazıcak zaman olmadı dünde hiç nete girmedim gözün aydın diyim iyi olmana çok sevindim. Bide unutmadan sen o gün Vural Beyi cepten mi aradın yoksa hastaneyi mi arayıp görüştün eğer ceptense acaba bendeki numara mı yanlış biliyosun 2 li test için izindeyken günlerce aramıştımda telefon açılmamıştı.
mesai saati olunca hastaneden arayıp bağlattım..cepten aramak istemedim..
3K1M....geçmiş olsun güzelim...en kısa sürede atlatırsın inşallah..bol bol c vitaminine devam..
bişii sorcam yaa hani konserve yemios ya ton balık yememizde sakınca yok dimi....
bişii sorcam yaa hani konserve yemios ya ton balık yememizde sakınca yok dimi....
Buarada ben dr gıdecegım bugun, o yuzden gelınce yazacagım.. bilginize.. hepinizi çok optum sımdılık.
Buarada ben dr gıdecegım bugun, o yuzden gelınce yazacagım.. bilginize.. hepinizi çok optum sımdılık.
maşallah bebişine.çok zor birgün geçirmişsin inşallah görümcen daha güzel haber getirir.bende dün dr daydım benimde bebiş iyi maşallah ama rahimde bir şerit şeklinde çizgi görüldü iki hafta sonra tekrar bakılacak geçmemişse yakın takibe alınıcaz bi rahatlayamadım gitti.anlıyacağın delikafadulden-tatlicadiarzu-kızlar mrb herkes iyidir umarım geçmişi okumadan bugünümü nasıl geçirdiğimi anlatmak istiyorum
taktım bileeee-tatlicadiarzu-internetten araştıracağım bulamıyorumda biryerde gözüme çarpmıştı böyle bir sorun :1shok:bebişinde maşallahsakaleynmaste
gözün aydın canım.bebişin iyiymiş.umarım diğer sorunda kısa zamanda düzelir. artık rahatlamayı hakkettin canım.her şey yoluna girecektir.sakın şimdi de bunu kafana takma
sarmaşık.maşallah bebeğine.bende geçen cumartesi gittim bebişim 385 gr idi
3k1m
geçmiş olsun canım.kendine iyi bak
kızlar bugün tedirginim.üç dört gün boyunca bebişim kıpır kıpır durmuyordu.bugün ise hiç kıpırdamadı.dün ise çok nadir kıpırdadı yada ben kendimi dinlediğim için öyle sandım.bi sorun yoktur değilmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?