geçen gün eşimin ablasıyla konuştum amerikada yaşıyo sezeryan olabilir deyince şaşırdı niyeki ne sorun var diyo bende burda tercihen sezeryan yapılabiliyor deyince şaşırdı ne gereği var normal doğum varken dedi ama işin ayrıntısı ordaki normal doğumlar hep epiduralle yapılıyor hastaneler buna göre ayarlanmış oyüzdende herkes normal doğum yapıyor.sezeryanı kimse tercih etmiyor.bu bebeğin yıpranma olayını savunanlar var ama bebeğin bile kafatası sırf rahat çıksın diye yumuşak halde doğuyor yani bütün ayarlanmalar yapılmış zaten o yüzden yıpranma bana gerçekci gelmiyo tabiki bi sorun olursa normal doğumda ısrar etmekte saçmasezaryanda bebek yipranmiyor ne demek yahu:) normal dogunca bebek nasil yipraniyor acaba?
hem en rahat dogum diye bir sey yok. insanlarin kendi tercihlerine ve risk seviyelerine bagli dogum sekli. yuzyillardir normal dogum yapiyorlar kadinlar. adi ustunde NORMAL. birini digerine ustun tutmak dogru degil. kendini nasil iyi hissedersen ve nasil dogurmak uygunsa oyle dogurulur.
ayrica epidural normal doguma karar verilince anesteziciyi yakalamak zor is diye bir sey yok. o hastanenin kalitesiyle ilgili. bir hasta bu sekilde dogum yapmaya karar verdigi halde hastane doktor bulamiyorsa o hastane kotu hastanedir. hasta doktoru "yakalamak" zorunda kalmamali.
geçen gün eşimin ablasıyla konuştum amerikada yaşıyo sezeryan olabilir deyince şaşırdı niyeki ne sorun var diyo bende burda tercihen sezeryan yapılabiliyor deyince şaşırdı ne gereği var normal doğum varken dedi ama işin ayrıntısı ordaki normal doğumlar hep epiduralle yapılıyor hastaneler buna göre ayarlanmış oyüzdende herkes normal doğum yapıyor.sezeryanı kimse tercih etmiyor.bu bebeğin yıpranma olayını savunanlar var ama bebeğin bile kafatası sırf rahat çıksın diye yumuşak halde doğuyor yani bütün ayarlanmalar yapılmış zaten o yüzden yıpranma bana gerçekci gelmiyo tabiki bi sorun olursa normal doğumda ısrar etmekte saçma
sezeryanı insanlar ağrı olmasın o sıkıntıyı çekmemek için yaptırıyolar öte yandan normal doğum olması gereken o yüzden epidural normal doğum bana en uygun doğum şekli umarım istediğim gibi olur herkes kendisi için en iyisini bilir zatencanim ben de amerika'da yasiyorum. esinin ablasi dogru soyluyor. burda mecbur kalmadikca sezaryan yapmak nerdeyse kanuni suc. bu mecburiyet de ancak anne ya da bebek risk altindaysa oluyor. bebegin kafasinin yipranmasi filan bana sacma geliyor. milyonlarca insan bu sekilde dogdu ve doguyor, kafalarda bir sorun goremiyorum? bence bu isin bahanesi. sezaryan doktora kolay geliyo, her acidan cok kolay, o yuzden turkiye'de onoa yoneliyorlar hemen. ama bu dogru bir hareket degil. hem anne hem bebek icin en sagliklisi normal dogrum. avrupa'da bile bir tek turkiye'de hala populer sezaryan. dedigin gibi sorun varsa eger normal dogumda israr etmemek lazim tabii, aptallik olur bu. ama sorun yoksa da sezaryan riski almak cok sacma.
sezaryanda bebek yipranmiyor ne demek yahu:) normal dogunca bebek nasil yipraniyor acaba?
hem en rahat dogum diye bir sey yok. insanlarin kendi tercihlerine ve risk seviyelerine bagli dogum sekli. yuzyillardir normal dogum yapiyorlar kadinlar. adi ustunde NORMAL. birini digerine ustun tutmak dogru degil. kendini nasil iyi hissedersen ve nasil dogurmak uygunsa oyle dogurulur.
ayrica epidural normal doguma karar verilince anesteziciyi yakalamak zor is diye bir sey yok. o hastanenin kalitesiyle ilgili. bir hasta bu sekilde dogum yapmaya karar verdigi halde hastane doktor bulamiyorsa o hastane kotu hastanedir. hasta doktoru "yakalamak" zorunda kalmamali.
Aynen benimde öyle birgün bel ağrısı birgün kasık ağrısı özellikle sağ tarafım ağrıyorSen nekadarlık hamilesin,benim 8 haftalık oldu..
sezeryanı insanlar ağrı olmasın o sıkıntıyı çekmemek için yaptırıyolar öte yandan normal doğum olması gereken o yüzden epidural normal doğum bana en uygun doğum şekli umarım istediğim gibi olur herkes kendisi için en iyisini bilir zaten
Sizin fikirlerinizde doğru ama bana göre gerçekten sezeryende bebek için rahatlık söz konusu bana bu konuda çok sayıda normal doğum esnasında bebeklerde olan hasarlar rastladı,benim duyduklarım tesadüftür belki ama normalde hırpalandıkları sonra çıkan sorunu doğumda oldu diye tanımlamaları oldu.Tabi hep bana rastladı yada bilemiyorum hepsi yaşanmış olay olunca insan korkuyor. Tabi siz yurt dışında daha şanslısınız doktor ve hastane koşulları burada farklı aslında para ile ilgili sadece.
Aynen benimde ağrılara canım sıkkın. Dün o kadar kötüydüm ki. Sağ ağrıyıp duruyo. Belim, arkamdaki bilimum noktalar. Ödem oluşçak yat yat. Yatmıyorum artık. Siz ne yapıyorsunuz? Demekki sürekli çekilcek acılar ağrılar. Benimki 6 hafta. Ufffff. Mide bulantısı ne durumda peki. Kussam rahatlıcam ama sadece bulantı iğrenç bir durum.( Rahat rahat geçme yok demekki hamilelik denilen şeyde.
bencede normal doğumda hem anne yeniden doğmuş gibi oluyor içindeki pis su vs bebekle çıkıyor gidiyor. normal doğumla doğan çocukların akciğerlerinde sorun olmuyor çünkü anne rahminden çıkarken bası ile ciğerlerdeki sıvıyı dışarı atıyorlar. yani anne içinde bebek için de bir komplikasyon olmadığı sürece en güzeli normal bende kısmetse epidural normal istiyorum.:CüvCüv:
canim normal ve sezaryan'i kiyaslayan istatistikler var. sezaryanla dogumlarda hem anne hem bebek acisindan karsilasilar sorunlar cok daha fazla. senin bahsettigin hasarlar muhtemelen doktor hatasindan kaynaklaniyor. ben normal dogumla sorun cikmaz demiyorum. elbette cikabilir. ama normal dogumla cikabilecek sorun sezaryanla cikabilecek sorundan cok daha dusuk ihtimal. bunu ben soylemiyorum arastirma sonuclari soyluyor.
haklisin, yurtdisinda yasayinca insan doktoruna daha cok guveniyor, o yuzden herhangi bir endisem yok o acidan. herhangi bir hatasi soz konusu olsa tip ehliyetini kaybeder, mahkemelerde surunur, hayati biter adamin. turkiye'de oyle bir sey soz konusu degil maalesef. doktorun insafina kalmis durumda hersey. herhangi bir hata yapsa yapabilecegin bir sey yok. mahkeme desen 30 yil surer. neyse, bunlar cansikici konular.
netice itibariyle basta da dedigimiz gibi kisisel tercih meselesi. hepimiz nasil iyi hissediyorsak oyle doguracagiz. saglik ve mutlulukla bebegimizi kucagimiza alalim insallah hepimiz :Saruboceq:
dogru soyluyorsun hira. ben epidural bile istemiyorum, bagira cagira doguracagim insallah sırnaşık şey
Yaşadıklarının aynısını yaşıyorum canım.Başım dönüyor midem bulanıyor ama çıkaramıyorum.Bel kasık agrısı da yerinde.Dün bir duş aldım.Kurulanırken bir baktım.1 damla gibi çookk az yani pembe bir akıntım oldu ama hemen geçti.bende 4+6.Acip mide bulantım var şu an.Ama yine de içimde birden keseyi görmem kalp atışlarını duymam gibi bir endişe var canım...
İnsanın elinde değil ki canım benim.Bir az rahatlamak istiyorum bir bakıyorum ooo yine daldımgunaycim surekli bir endise surekli bir endise. yumurta toplanir endise, transfer olur endise, beklersin endise, keseyi goremezsem diye endise... rahatla artik biraz yahu, bak kiziyorum ama. 8 ay endiseyle gecer mi? hersey cok guzel olacak, hicbir sorun cikmayacak sen bosuna endiselendiginle kalacaksin. bak sen stresli olursan bebegin de stresli olur. hissettigimiz herseyi onlar da hissediyorlar.
yok artik endise tamam mi?:1hug:
Evet Gülşahım çok haklısın valla.İnşallah her şey yolunda gider de biter endielerim..selam kızlarrrrrrrrrrr.dr günay stresli galiba canım benim üzme kendini rabbimden hayırlısını iste bol bol dua et bebişine bişi olmayacak sen stres yaparsan kötü düşünürsen kötü şeyler olur:teselli:
İnsanın elinde değil ki canım benim.Bir az rahatlamak istiyorum bir bakıyorum ooo yine daldım..
Evet Gülşahım çok haklısın valla.ınşallah her şey yolunda gider de biter endielerim..
Sizde durumlar nasıl kızlar?
canim normal ve sezaryan'i kiyaslayan istatistikler var. sezaryanla dogumlarda hem anne hem bebek acisindan karsilasilar sorunlar cok daha fazla. senin bahsettigin hasarlar muhtemelen doktor hatasindan kaynaklaniyor. ben normal dogumla sorun cikmaz demiyorum. elbette cikabilir. ama normal dogumla cikabilecek sorun sezaryanla cikabilecek sorundan cok daha dusuk ihtimal. bunu ben soylemiyorum arastirma sonuclari soyluyor.
haklisin, yurtdisinda yasayinca insan doktoruna daha cok guveniyor, o yuzden herhangi bir endisem yok o acidan. herhangi bir hatasi soz konusu olsa tip ehliyetini kaybeder, mahkemelerde surunur, hayati biter adamin. turkiye'de oyle bir sey soz konusu degil maalesef. doktorun insafina kalmis durumda hersey. herhangi bir hata yapsa yapabilecegin bir sey yok. mahkeme desen 30 yil surer. neyse, bunlar cansikici konular.
netice itibariyle basta da dedigimiz gibi kisisel tercih meselesi. hepimiz nasil iyi hissediyorsak oyle doguracagiz. saglik ve mutlulukla bebegimizi kucagimiza alalim insallah hepimiz :Saruboceq:
dogru soyluyorsun hira. ben epidural bile istemiyorum, bagira cagira doguracagim insallah sırnaşık şey
en güzeli bu tabiki tamamen doğal Allah nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?