2009 Aralık Anneleri

merhaba kızlaaaar
nasılmış bakalım aralık anneleri?
benim dün gece birden sağ kasığımda kramp gibi bir ağrı oldu tamda doktorum usg da bebeği gördüğü yerde oldu çok korktum ama sonra geçti tam uykuya dalacakken tekrar oldu geçti sabah yine oldu inşallah kötü bir şey yoktur :uhm:

Beni de ekler miisin canım?
Böyle bir listede yer alabilmek çok güzel:asigim:
Sat 22mart, doğum 27aralık gözüküyor

ekledim canım hayırlı olsuntüp bebekmiydi seninki?

progesteron fazlaligindan oluyor canim o

1- bol bol bol su iceceksin
2- cay kahve icmeyeceksin, kola filan da yok, kafein iceren icecekler yok
3- form cayini filan sakin icme!!!!! bitkilerden yapiliyor o tip caylar ve gebelige ne gibi bir etkisi oldugu bilinmiyor. aman ha!
4- sakin hareketsiz kalma. gunde yarim saat en az yurumek lazim, metabolizmayi canli tutmak lazim
5- karnina saat yonunde masaj yap (barsaklarinin oldugu yone, rahmine degil)
6- lifli gidalari bol tuket. elma, armut (kabuklariyla) havuc, fasulye, tahil, yulaf kepegi, bezelye,bruksel lahanasi, marul filan
7- muz yeme
8- kuru kaysidan ziyade kuru erik ise yarar. bir de incir

hadi bakalim

honeybaby doktoruma kabız olduğumu söylediğim zaman, kabızlığın hamilelikte tehlikeli olduğunu söyledi ve bana Duphalac isimli bir şurup verdi, akşamları yatmadan içiyorsun ve sabah gayet rahat çıkabiliyorsun, ben her gün içmiyorum, gün aşırı içiyorum ve çok rahatlıyorum, bebeğe hiç bir tehlikesi yokmuş, bağırsaklarda çözülen bir ilaçmış, istersen doktoruna danış ve kullan :) geçmiş olsun canım, ne kadar kötü bir şey olduğunu bilirim :)

ben sabah aç karna daha yataktan çıkmadan 3-4 tane kayısı yedim hemen işe yaradı..
zaten içimde fazla bişey yok.yiyemiyorum...

bu arada bugün doktora gittim. (yeni doktoruma-aslında daha önce gitmştim ama gebelik takibi için ilk kez gidiyorum)
gebelikle ilgili hangi tahlillerin yapıldı dedi.bitek idrar tahlili dedim.bşaşırdı bidaha sordu başka hiç mi yapılmadı dedi..
idarar tahlili de şikayetim var dedim diye yapılmıştı..
6-7 tane tahlil yazdı.
idrar yolu enfeksiyonum vardı benim bikaçgün önce yazmıştım.günde en az 10 kupa su içecekmişim.bi de tuvaletten sonra kullanılacak hijyen ürünü verdi.bu şekilde idare edicez.organ gelişimi sırasında ilaç kullanmıycaz dedi.ama ben 3 ayrı haftada 3 ayrı ilaç kullandım zaten...
neyse .şimdi 2 cm bebişim..günü bugün itibariyle 8+2 muhtemel doğum tarihi 2 aralık..bugün duyduğum en güzel kısım bu..

:ANNE ADAYI.......................SAT.....................TAHMıNı DOĞUM
1- HONEYBABY.....................28 şubat..............:5aralık:CüvCüv:
2- PENSES........................... 26şubat ..............3aralık:CüvCüv:
3- RUZGARDENıZ...................25şubat................2aralık:CüvCüv:
4-GIDACI ELıF........................28şubat................5aralık.:CüvCüv:
5-MıNıK KELEBEK................. 27şubat................4aralık.:CüvCüv:
6-ESRTML..............................1mart...................6aralık.:CüvCüv:
7-ESRAıE...............................3mart....................8aralık.:CüvCüv:
8-SEFAMOLSUN.................... 1mart....................6aralık:CüvCüv:
9-YAĞMUR............................. 26şubat................3aralık:CüvCüv:
10-PLN79.................................28şubat................5aralık:CüvCüv:
11-HAZANX...............................27şubat................4aralık:CüvCüv:
12-TAVUSKUŞU77....................10mart.................14aralık:CüvCüv:
13-ASEBA.................................23şubat................1aralık:CüvCüv:
14-HıRA....................................3mart....................7aralık:CüvCüv:
15-HFZ......................................7mart...................12aralık:CüvCüv:
16-Christian_Louboutin................6mart...................11aralık:CüvCüv:
17-turkuaz_turkuaz.....................28şubat.................5aralık:CüvCüv:
18-BUNEYAA............................28şubat..................5aralık:CüvCüv:
19-RUKAL.................................28şubat..................5aralık:CüvCüv:
20-WAVY..................................10mart...................15aralık:CüvCüv:
21-MıSTY..................................10mart...................15aralık:CüvCüv:
22-SARACH...............................2mart......................7aralık:CüvCüv:
23-ESLEMıM..............................11mart....................16aralık:CüvCüv:
24-EYHAYAT..............................4mart......................9aralık:CüvCüv:
25-JaponKız...............................12mart....................17aralık:CüvCüv:
26-SıYAZ....................................9mart......................14aralık:CüvCüv:
27-prattybaby..............................13mart....................18aralık:CüvCüv:
28-sadecebu...............................10mart.....................15aralık:CüvCüv:
29-MAMBAA...............................17mart.....................18aralık:CüvCüv:
30-mcetin1.................................. 2mart......................7aralık:CüvCüv:
31-sulugöz...................................8mart......................13aralık:CüvCüv:
32-SEÇıLL...................................1mart.......................6aralık.:CüvCüv:
33-BHCG.....................................11mart....................16aralık:CüvCüv:
34-nehir67...................................22mart.....................27aralık:CüvCüv:
35DrGunay..................................21mart.....................26aralık:CüvCüv:
36-myhusbandandme....................6mart......................11aralık:CüvCüv:

Benim kese görüldü ben bişey anlamadım. Kalbi görür ve duyarız inşallah. O zaman inanacam biraz. Çok ilginç bir duygu yaa. İçimizde canlı varmı ne?:) Ne hallere giricez bakalım daha duuuur...üffffffffff Allah yardımcımız olsun arkadaş.

ben yine geldimmm
kendime nazar ettim kızlar belim ağrımıyor diyip seviniyordum hatta buraya yazdıkdan 15dk. sonra ağrımaya başladıkafamçokkarıştıhemen yatağa koştum biraz uzanayım diye çalışmak zorunda olan arkadaşlara allah kolaylık versin ben raporluyum elimden geldiği kadarda raporlarla bu zor dönemi atlatmak istiyorum
listenin farkındaysanız çok fazlalaştık ama ben 40 kişide listeyi kapatmak istiyorum sonradan gelen arkadaşlar da listede yeralmayıp yine paylaşımda bulunsalar diyorum zaten sadece bu 40 kişi günlük olarak gelip tek satır bile yazsa bu aralık anneleri 2009 forumun1.si olurkaydirigubbakcemile3
siz ne dersiniz 40 da kalsınmı?

honeybaby ellerine saglık lıstemız baya çogalmış
nasılsınız arkadaşlar ben açım bişey yıyemıyorum dogru durust

rica ederim şekerim Şenizben sizler için varım :roflol: ne politik oldu beee:roflol:
beni de honeybaby beni de ekle:)sat 6mart beklenen gun 13 aralik.
ekledim ekledim eksik kalma canikomkaydirigubbakcemile3 inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsınböööyle hoplatırsın

allah iyiliğini versin madde madde sıralamış birde sağol canım benima.s.
maddelerine sadık kalarak cevap vereyim ozaman .
1-günde en az 2lt su içiyorum
2-asla kola içmem uzun yıllar oldu çay midemi bulandırıyor artık kahve de kafein var diye içmiyorum
3-form çayı iğğğrenç zaten normaldede içemezdim ama etkisi konusunda haklısın bitki çayları içmemek lazım
4-benim yatakdan çıkmamam gerekiyor bitanem doktor wc ye kalkacaksın sadece dedi ama ben yinede evde biraz dolanıyorum zaten yata yata oldu bu problem şiştimmm
5-en sevdiğim madde bu oldu çünkü bizim beyi görevlendireceğim bu iş içinkaydirigubbakcemile3
6-bu listeden elmayı hergün yiyorum diğerlerini de aklıma yazdım sağolkaydirigubbakcemile5
7-muzpeki tamama.s
8-yarın ilk iş incir aldıracağım teşekkürler Şeniz

esracığım çokda öyle koyuverme aman aman daha ilk 3ayı bitirmedik biraz dikkat et tamammı?

dikkat ediyorum ama etrafımdada olumsuz insanlar görmeye dayanamıyorum gerçi onlar benim iyiliğim için yapıyolar ama beni bunalıma soktuklarının da haberleri yok bi tek annem rahat oda 5 tane patır patır doğurduğu için hamilelik onun için çocuk oyuncağı geçen gün okuldayım yerden bişey alıcam aman esra sen eğilme dur ben alırım dedi arkadaşım yüksekten bi şey almayı duydumda eğilmektemi yasak sağolsunlar etrafımdaki herkes öyle ilgi güzel de bana hiçbişey yaptırmıyolar ya havaya giriyorum bende bi sorun mu var demeye başlıyorum bu abartı geliyo bana yoksa tabiki hamilelikte yapılmaması gerekne seyleri yapmıyorum koşumu bile bile bıraktım tın tın yürüyorum

benim 20 mart .. bu gün beyaz kokusuz akıntı geldi.ayran gibi..özellikle kokladım kokmuyo.acaba normalmi? 5 haftalık tam şu anda.

günaydın kızlar...nasılsınız??? ben birkaç gün önce idrar testi yapmıştım çok çok silik bir çizgi görmüştüm dünde kan tahlili yaptırdım ve hamileyimm alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
daha 2-3 haftalığım çok çok yeni...ne yenecek ne içileccek bu dönemde kızlar:uhm:
sigara içenler bikerede sigarayı bıraktınızmı....bende dünden beri içmiyorum aklım hep sigarada hele bugün uyandığımdan beri 1saniye aklımdan çıkmadı...
herkeze hayırlı hamilelik dönemi geçirmenizi dilerim...

honey listeyide sen düzenliyorsun galiba..benide ekleyebilirmisin sat 24 mart

hayırlı uğurlu olsuuun allah analı babalı büyütsün sigarayı hamile kalmadan 1 ay önce bırakmıştım ki hamileyken sigaranın sıkıntısını çekmeyeyim vede vücut temizlensin diye bi kerede bıraktım günde 1 paket içiyodum hamile değilken bebeğin gazıyla bi kerede bıraktıysam hamile olduğumda sigara içiyo olsaydım hiç dönüp bakmazdım valla alışırsın zaten bi kaç hafta sonra kokusu sinirini bozacak değil sigara içmek içenin yanında bile durmak istemeyeceksin

işallah canım bende içmiyorum şuan sadece aklımdan çıkmamaıs sinirimi bozuyorr....diyorum ki biraz midem bulansa şundan tiksinsem diye dua ediyorum neredeyse...
1 paket sigara içerken bikerede bıraktığın için tebrikederim canım..ben okadar sigarada içmiyordum yani günde 8 -9 tane içiyorumdur yine..ama çok alışmışım galiba hep aklımda yaa(((((((((senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…