evet haklısın annem için gideceğiz doktora bende o arada görüşeceğim annemin midesinde garip bir şişlik var benim dr un kocası cerrah o bakacak anneme benim doğumu düşündüğüm hastanede böylece orayıda göreceğiz
benim de birinci saat tokluğum 157 çıktı o yüzden şimdi gün aşırı ölç dediler
ya diyetisyen bir liste verdi... en çok neye zaafınız vardı bu dönemde dedi... hamurişi ama mecburiyetten çünkü işyerinde acıktığımda başka seçeneğim yoktu dedim ona rağmen ağırlığı ekmek (tam buğday ekmeği) olan bir diyet verdi... hemen her şeyi yiyorum, patates, bezelye, bakliyat hariç ama bakliyat yememek kısmı rahatsız ediyor beni malum bakliyatta çok fazla protein ve faydalı maddeler var... günde 90 gr et var (beyaz veya kırmızı), bol sebze, bol salata var... yağsız demedi ama ben salatayı yağsız yiyorum... gün aşırı yumurta var, peynir var, günde iki ayran bir kase yoğurt var ama süt söylemedi mesela ben sorunca 1 bardak ayranı yarım bardak sütle değiştirebilirsin dedi... ben diyet konusunda tecrübeli olduğum için (şeker diyeti de yaptım daha önce) değişiklikleri aşağı yukarı bilip ayarlayabiliyorum o yüzden de pek zorlanmıyorum yalnız tek sıkıntı akşamdan salata falan hazırlayıp koca torba yiyecekle işe gelmek...
kilo konusuna gelince ben çok aldım zaten güzelim o gün diyetisyenin tartısında evdekinden 1,5 kilo kadar fazla çıktım 20 kilo almış görünüyordum... şu an evdeki tartımla 18 kiloya geriledim... ama şekere bağlı kilodan ziyade çok yemektendi bence benim aldığım kilo... gizli şeker riski geçirdim daha önce, şeker yükselince vücudumun verdiği tepkileri biliyorum onların hiçbiri yoktu hamileliğimde :1no2:
neyse bakalım kaldı 2 ay... zehir olsa yutucaz.. benim bebek de biraz büyük olacak daha doğrusu boylu olması bekleniyor, yaklaşık 1 hafta önde gidiyor diyorlar, kiloyu 3300'le falan tamamlar demişlerdi tabii ben şeker yüzünden obez etmezsem yavrucağı
çok az kilo almışsın ama şekerin yüksek cnm bi göster doktoruna birde normal tokluk baktır bklmm o nasıl çıkacak.BEN SADECE 5 KİLO ALDIM HAMİLELİK BOYUNCA 1.SAAT YÜKLEMEM 151 ÇIKTI DAHA GİTMEDİM DOKTORA BİR DE PERHİZ YAPARSAM ZATEN TOPLAM 50 KİLOYUM :çok üzgünüm:
yanında getireceksin fatmacım yapacak bir şey yok... ben her gün taşıyorum artık çünkü risk alacak durumda değiliz... düşünsene allah tüm hamileleri korusun bebekte bir sorun çıktı ve şekerin yapabileceği rahatsızlıklar arasında... bizim şekerimizden değil sadece "olacağı olduğu için" başa gelse bile ömür boyu kendimizi yeriz benim şekerimden mi oldu diye... allaha şükür artık şurada kaldı 2 ay zehir olsa yutucaz canım benim kaydirigubbakcemile5
sana diyet listesi vermediler mi??? orada neyi neyle değiştirebileceğin vs yazar genelde... hele de tecrübesiz hastalara daha ayrıntılı açıklamalılar diye düşünüyorum
selam kızlar ben tekrar geldim
ya size bişey soracağım ben çalışabilir raporu aldım ama 10 gün yıllık iznim var onu kullansam acaba doğum sonraki izinde çalıştığım haftalarda bir sorun çıkarmı
çalışabilir raporun olduğu halde izin almak sıkıntı yaratır mı mı soru??? kavrayamadım ben yine :kedi:
doğru anladıysam çıkmaması lazım sonuçta yasal hakkın ve çoğu şirket kalan yıllık izinlerin ücretini ödemek yerine sene bitmeden kullanmayı zorunlu kılıyor zaten
slm fundacım nasılsın eşim geldide geri işe gitcekmiş onunla biraz kavga ettim sinirim bozuldu baya ondan okuyodum öle işte yazmadım cnm
çalışabilir raporun olduğu halde izin almak sıkıntı yaratır mı mı soru??? kavrayamadım ben yine :kedi:
doğru anladıysam çıkmaması lazım sonuçta yasal hakkın ve çoğu şirket kalan yıllık izinlerin ücretini ödemek yerine sene bitmeden kullanmayı zorunlu kılıyor zaten
hımm bozma canım moralini ya bebişin de üzülür sonra bende iyiyim işte bildiğin gibi öle oturuyorum hiç bişey yapasım yok
çok az kilo almışsın ama şekerin yüksek cnm bi göster doktoruna birde normal tokluk baktır bklmm o nasıl çıkacak.
ya bana sadece hamur işi yeme bakliyat patates ,pilav makrnadan uzak dur dedi
meyvedede şeker varmış onuda azalt dedi yoksa öyle perhiz listesi vermedi,
slm fundacım nasılsın eşim geldide geri işe gitcekmiş onunla biraz kavga ettim sinirim bozuldu baya ondan okuyodum öle işte yazmadım cnm
hayırdır melikecim garip şişlik derken??? Görüntüde mi? Olur olmaz yere ne yerse yesin midesi mi şişiyo anlamsızca?
Benimde raporum su durumda 16 Kasimda bitiyor 15 gunluk yillik iznim var . Ustune katicam 1 Aralikta maasimi alcam gidicem . Zaten bu aralar canimi sıkıyorlar iyice . Donermiyim bilmiyorum valla.
evet bilgecim doğru anladın
hem çalışabilir raporu alıyorum sonrada yıllık izne çıkıyorum ya kafam karışmıştı acaba izinli olduğum tarihleri çalıştığım 5 haftadan düşerlermi diye sordum
sağol canım :1hug:
yok canım yaaa yumru gibi tam midenin ortasında top gibi birşey var inşallah kötü birşey çıkmaz
yok canım yaaa yumru gibi tam midenin ortasında top gibi birşey var inşallah kötü birşey çıkmaz
az kilo almış ama biliyosunuz şekerin kiloyla doğrudan bir ilgisi yok... çok zayıf olup şeker hastası olan insan dolu :1no2:
meyvelerin hepsindeki şeker çok yüksek oranda değil... yüksek olup da hatırladıklarım... olgun muz, olgun incir, üzüm, kavun fisfisfis portakalı adet yersen çok değil ama sıkma portakal suyu yüksek (niye çünkü bir bardakta bir sürü portakal var) sonracıııma... kuru meyvelerin tamamında şeker çok yüksek (medine hurması dahil)... aklıma gelmedi bak şimdi
komşunun alet ne markaydı fatmacım ondan almıyım bari madem sağlık ocağıyla farklı ölçüyor yerimseniben
yarın gelmezsem merak etmeyin kızlar... bu soğukalgınlığı ağırlaşıyor gibi belki kendimi riske atmamak için gece hastaneye gidip rapor alabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?