gunaydın berna
37 gun kaldı bugun o dundu :)
21 kasım sezeryan tarihimiz 38.haftanın bittiği 39.haftaya basladıgımız gun 21 kasımda gelecek kızım aramıza inşallah
kızlarr ii haftalar ben c.tesi günüden beri bayağı tedirginim ..cumartesi saat 13-14 gibi bi müşteri ile ilgilenirken kanamam geldi...bu güne kadar böyle birşey olmadığı için bayağı panikledim acil eşimle hastaneye dr.uma gittik..deli gibi ağladım ardama bebeğime birşey olacak diye..rahimde açılma yokmuş plesantanın ucu aşağıya doğruymuş dr. hastaneye yatmamı söyledi ve 37.haftada alınması gerektiğini ayağa kalkmamaı söyledi..hastanede yatmak istemedim zaten hst. ile evimevemiz arasında 5 dk. bile yok.. bu kanamanın devam edebileceğini söyledi..stres kesinlikle yasak dedi..şimdi erken doğum riski söz konusu dedi...nts ye bağladılar..serum iğneler ve akciğer güçlendiriciler derken 2,5 saat sonra eve gittik..gece saat 1 gibi öğlenden daha fazla (öğlen avuç içi kadardı) açık elden daha fazla kanama geldi dr. aradık ve acil yine hastaneye gittik..bu defa yatış verdiler..nts ile bebeişin kalp atışları takip edildi tekrar açılma var mı diye bakılndı bebeğin eşinden parça düştümü diye bakıldı..sonunda dr. um dedi ki bebeği tutabildiğimiz kadar tutacağız..şimdi alabilirz ama aldığımızda kucağımızda olmayacak küvezde durmasın sen 4 hafta hastanede yatmalısın gözümün önünde ol dedi..benim önceki kayıplarımı bildiği için bak ço değerli bir bebek dedi...psikolojim bozulur söz wc ye kalkacağım sadece diye söz verdim o halde ben haftada 2 defa eve kontrole gelirim dedi taşınabilir bir ultrason cihazı varmış sağolsun..yani muhtemelen 11 kasımda bebişimi alacağım..cumartesi günü 1900 gr.dı olabildiğince klo aldırmaya çalışıyoruz ki her an ani fazla bir kanamada alabilirler..ya da hareket yavaşlarsa..kanama olduğunda bebek beslenemiyormuş..bu nedenle artık evdeyim bunları size yataktan yazıyorummm...
evet bende int okudum tatlım :sinifsinif:ya meral ankarada ilköğretim okulunda çıkmış, dün gece diyordu haberler.. son dakka haberi
bende bu yıl grip aşını yaptırmadım burcu ama domuz gribi için birşeyler yapmak lazım CADIARZU
Bunu iyice arastirmak lazim Meral. Ben hamilelikte guvenilir mi ondan korkuyorum acikcasi. Normalde ben grip asisi oluyorum ki benim gribimin cok agir gecer. Bu sene ben grip asisini es gectim. Ama bu domuz gribinden acikcasi korkuyorum sonucta toplu yerlerde calisiyoruz . Benim patronum surekli yurtdisinda mesela . Yurtdisindan surekli insan geliyo filan ama
ah bernacım bizde seni özlüyoruz şekerimmerhaba kızlar.. çok özlemişim leenn siziokuyunca bi garip oldum..
kızlar pek girmiyorum bu aralar... oturunca kalkamıyorum çünkü... biliyorsunuz çenem düşüyor.. çok oturmamak lazım aslında.. ama okulum daha bitmedi. evdeyim yani.. yürüyüş de yapamıyorum nedeni murat 6 ya doğru gliyor yemek yiyoruz.. ben zaten bi bitkin oluyorum.. ama bu akşam yürüyeceğiz inş... bi markette gezsek bile yeter bana...
kalkınca hemen doğrulamıyorum adım atamıyorum.. yaşlı nineler gibi oldum vallaa.. tamamen hareketsizlik.. ahhh ahhh ben bu hallere düşecek insan mıydım... bebek de başı aşağıda hissediyorum.. ultrasona sokrular rapor alırken hakkaten de aşağıdaymış.. o da baskı yapıyormuş. artık doğum kanalına girmiş.. kızlar gerçi biz ilk doğum yapacaklarız, 2 - 3 hafta geride olanlar da var ama hastane çantalarınızı hazırlayın bence.. sanki benim Arya erken gelecek gibi.. öyle hissediyorum..
bi de havasız kalır mı yaa eşyalar? tek tek ütüledim ettim, mesela altlarını bi poşete, body'leri bi poşete koydum. annem de gelirse kolay bulsun eşyalarını diye.. herşeyi ayrı poşetlerde.. acep diyorum 1 ay sonra falan bi daha mı yıkayıp ütülesem? ne dersiiz? evham mı yaptım yaaa kızlar ben hakkaten girdim doğurucam psikolojisine..
ah aaaaaah temizlik yapıyorum bendebi de manyak gibi temizlik yapıyordum.. kızmayın hemen yormadan.. dinlene dinlene.. zaten yorulmama imkan yok.. zorlayamıyorum kendimi... 1 haftadır paso oturuyorum... sizde de başladı mı titizlik? bebekten dolayı galiba bi manyaklık başladı bende.. şu eylülden berii...
burcuuu yine sevindim sizde de ağrı olmasınahani geçen diyoduk ya psikopat olduk millet acı çekince biz seviniyoruz, tek ben değilim diye DD
günaydın canıııııııımmmmmGunaydın kızzzlarrr...
pelin günaydıngunaydın kızlar
gece yıne kabus gibiydi çok zor uyudum agrıdan oy of demekten
ben bugun yokum eltıme gidecegım sagolsun o bana kışlık domates hazırlayacakmış bende yanında olayım domuz grıbı daha ithal bile edilmemiş kızlar babam arastırma yaptı saglık ocaklarına gidip isim yazdırmak gerekıyor yazıyordu özellıkle hamıleler 65 yas ustu 6 aydan buyuk bebek ve 17 yasına kadar çocuklar için ve şeker tansıyon böbrek hastalarına öncelık yazıyordu saglık bakanlıgı açıklaması dıye ama yalanmış daha aşı yokmuş meydanda
13 kasımda çalışabilir raporum doluyor bernacım,2 günde yıllık iznim var onu kullanıcam11 kasım son inşallah ama çalışabilir dayanabilirsemyerimsenibenmeral belli mi 13 kasım mı? normal dğm di mi? bi de 13 kasımdan itibaren mi bekliyorsunuz?
burcu yaa aynnnıı
nasıl çalışıyorsunuz çalışanlar?
ben çok şükür pek şanslıyım şu dönemde okullar açılmadı ya... bilmeyenler için yeni bina ypılıyor da teslim edilmedi henüz.. bu arada müdürlüğü de bıraktımmm olleeyyyy !! angarya çünkü burdaki müdürlük !
evdeyim çok şükür.. sinir stresten uzağim en azından.. yoksa çocuklar beni mahvederdi...
evet bende int okudum tatlım :sinifsinif:
bende bu yıl grip aşını yaptırmadım burcu ama domuz gribi için birşeyler yapmak lazım CADIARZU
bizimde şirkete yurt dışından gelen o kadar çok insan varki mafoldumben
şimdi hemen yan odamda dahi 2 yabancı var
dün geldiler ve cuma döneceklerkafamçokkarıştı
ah bernacım bizde seni özlüyoruz şekerim
evdesin ama girmiyorsun siteye :umursamaz:
psikopatlık yapıp tekrar yıkayıp ütüleyim deme
mis gibi kapalı poşetlerde kalsınlar işte
bende kilitli poşetlere ayrı ayrı koydum cnm
çantamız hazır sayılır
eksik birşeylerde olursa alır alır koyarım dedim.
ah aaaaaah temizlik yapıyorum bende
inanmıycaksın cumartesi günü mobilyaları çamaşır sularıyla dezenfekte ettimyerimseniben
günaydın canıııııııımmmmm
pelin günaydın
az kaldı bir süre daha bu ağrılara dayanıcaz canımyerimseniben
aşı işini takip edelim ama tatlım
13 kasımda çalışabilir raporum doluyor bernacım,2 günde yıllık iznim var onu kullanıcam11 kasım son inşallah ama çalışabilir dayanabilirsemyerimseniben
dr 7 aralık dedi ama kızım dönmezse sezeryan olucaz
onun içinde muhtemel önümüzdeki hafta gittiğimde konuşucaz
şanslı hatun seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikaydirigubbakcemile5
bende tam tersı keşke 8 yazsa şafak dıyorum burcu
sana inşallah demez ama derse sanada aynı gunu veriyormuş aynı haftadayız ya
:)
hakkında hayırlısı ne ise öyle olsun bernacımah cnm yaa, artık belli doğumlarınız he? ne güzel...
yaa murat da diyor sezercik yapalım istersen, günü belli olur. hiç sıkıntı çekme diyor. van 2 saatlik yol ya.. olursa da epidural olur zaten ilk ben görücem diye de.. ben diyorum dayanırım 2 saate vs. ama bi gidiyorsun yok daha başlamamış doğum, açılma derlerse haydeeee dön geriye.. bi de kış şartları yol korkutuyor beni.. diyorum ya girdim doğum psikolojisine iyice.. kesinlikle normal taraftarıyım ama şartlarımı düşünürsem diğeri cazip geliyor.. sonuna kadar direticem.. bakalım normal olur da Allah bi sıkıntı vermez inşallah!
benim hiçbir fikrim yoooookkkkkkk:sm_confused:Kızlarr bu gogus ucu buyuten krem hakkında bı bılgısı olan var mı?adı neydİ ?
kanaması oldu canımaaa niye yatıyor sçil evde? bişi mi oldu? öğlen arayayım bari... gerçi uyku tutmuyordur ki onu da..
burcu
hakkaten bebekle zaman geçirmek adına çalışıcaz sonuna kadar ama baktın çok zorlanıyorsun boşver al iznini git dinlen evinde.. son zamanların da önemli çünkü! kendinizi yıpratmayın cnm... ben de okul zorlarsa alıcam valla iznimi erkenden.. şimdiden şiştim..
geçen de yazdımsaol valla meraklandırdık ama hem şaşırdım hem sevindim.. tanıdığım pelin de şu sıralar bi sen varsın aklıma geldi de yine de sordum HANGİ PELİN diye D
saolasın cnm.. aslında nete giriyorum ama buraya takılırsam kalkamıyorum
ŞEKİL A !!!! yok yok ama sizsiz de yapamıyorum.... 1 hafta tatil ettim geldim farzedinseçili bi anlatsanıa nolmuş.. arayana kadar çatlamadan duramam şimdi
handecm merhaba!
emzirme konusunda diyorsan ucu önemli değil, şöyle tarif edeyim, renkli kısmın komple tutulması yani emilmesi gerekiyor, meme ucu büyük küçük önemli değil, dert etme onu!
gerçekten süper oldu, tam rast geldi! :Saruboceq:evet bende int okudum tatlım :sinifsinif:
bizimde şirkete yurt dışından gelen o kadar çok insan varki mafoldumben
şimdi hemen yan odamda dahi 2 yabancı var
dün geldiler ve cuma döneceklerkafamçokkarıştı
amaaan dikkat meral ya! kötü şeyler düşünme Allah aşkına!
ah bernacım bizde seni özlüyoruz şekerim
evdesin ama girmiyorsun siteye :umursamaz:
psikopatlık yapıp tekrar yıkayıp ütüleyim deme
mis gibi kapalı poşetlerde kalsınlar işte
bende kilitli poşetlere ayrı ayrı koydum cnm
çantamız hazır sayılır
eksik birşeylerde olursa alır alır koyarım dedim.
ah aaaaaah temizlik yapıyorum bende
inanmıycaksın cumartesi günü mobilyaları çamaşır sularıyla dezenfekte ettimyerimseniben
işte manyaklık var diyorum ya...olmadı arada kontrol ederim. ama misss gibiler.. bebek gibi kokuyorlar sanki şimdiden.
günaydın canıııııııımmmmm
pelin günaydın
az kaldı bir süre daha bu ağrılara dayanıcaz canımyerimseniben
aşı işini takip edelim ama tatlım
13 kasımda çalışabilir raporum doluyor bernacım,2 günde yıllık iznim var onu kullanıcam11 kasım son inşallah ama çalışabilir dayanabilirsemyerimseniben
dr 7 aralık dedi ama kızım dönmezse sezeryan olucaz
onun içinde muhtemel önümüzdeki hafta gittiğimde konuşucaz
ters mi imiş meralcim? daha çoook döner yaa.. benim bile bi solda bi alttaa... insn artık neyi nedir hisediyor.. parmaklrıyla gece yanlarımı gıdıladı da bi gülme tuttumurat da uyandı diyo noluyo ne gülüyosun dedim gıdıklıyo
şanslı hatun seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikaydirigubbakcemile5
berna oku
Benimde oyle valla. su an ABD den gelmis ortaklar burda . Bilgisayarlar ile bi suru sey oldugundan dipdibeyiz .
:roflol:mercimeeeeekkkkkkk:roflol:NE BILIYIM KUZUMM
SANKI OGLUM EMEMIYCEKMIS GIBIME GELIYO
ONCE KIRMIZI MERCIMEK KADARDI,
HAMILELIKTEN SONRA YESIL MERCIMEGE DONDU,
AMA HALA MERCİMEKK :kedi:
gerçekten süper oldu, tam rast geldi! :Saruboceq:
haydeeeeeeeeee, nerden çıkmış bu kanama yaaa...
yavrumm benimmmmm paniklemiştir yaaa.. ah ahh bakşimdi habermiz oluyor! neden evde ki yataydı hastanede beyaaaa....
amaann be stres ediyorlar gevurlar bizim hamişlerimizi
Benimde oyle valla. su an ABD den gelmis ortaklar burda . Bilgisayarlar ile bi suru sey oldugundan dipdibeyiz .
iste kız tabi! görüşük edicez daha.. bilgi alışverişi vs.. kızlaaar artık geceleri de beraberiz gibi geliyorkızlar herkesin evinde neti var mı ya izne çıktığımızda yada doğumdan sonra da birbirimizle irtibatta olabilecekmiyiz.. bizde var, yeni taşındık ya henüz telefon bağlatmadık, söylemesi ayıp wireless den giriyorum gizlikaydirigubbakcemile3.. eğer sorun çıkacak olursa eşime şimdiden söylüyorum eve internet isterim diye.. zaten onada sürekli lazım..
aaa ben de sizleyim be
Eger bana da derse sezeryan diye ayni zamanlarda olcaz senle . 21 Kasimi o mu verdi sen mi sectin peki .
korkma hayatım.. hep diyorum da sizden de 2gr. ses çımıyor .. d smart varsa izleyin şu 60. kanalı BEBEĞİM tv yi.. herşey var orda.. gerçi bi süre sonra aynı şeyleri gösteriyor ama baya bi akıl verdi bana...NE BILIYIM KUZUMM
SANKI OGLUM EMEMIYCEKMIS GIBIME GELIYO
ONCE KIRMIZI MERCIMEK KADARDI,
HAMILELIKTEN SONRA YESIL MERCIMEGE DONDU,
AMA HALA MERCİMEKK :kedi:
arzu eşimle anlaştık eve bilgisayar sokmuyoruz canım
sabahtan akşama kadar her ikimizde bunun başındayız
evdeki sayılı saatlerdede bilgisayarınbaşında olmak bize saçma ve gereksiz geliyor
ama merak etme dumanlada olsa haberleşiriz
gerçi orası öyle telefonlarımız var artık birbirimizde..kaydirigubbakcemile2
evet cnm hayırlısı olsun.. bazı durumlarda sezeyan şart da eğer bende bi sorun olmazsa sırf yol için sezercik kötü geliyor... diyorum napayım dayanırım.. o duyguyu bi yaşayayım.. tabi herşey normal olursa, yolunda giderse... hakkaten çok zor bi durumdayım meral yaa.. düşünsene sadece yol 2 saat ki en az o da.. 2.5 falan da tutabilir yolun buzlanmasına bağlı... önce burda bakılacak açılma varsa, doğum başlamışsa sonra yola çıkılacak... zaten hop diye gelmiyor bebek ama. yolda suyum gelirse ayrı panik.. hani anlatabiliyor muyum az mesafe değil.. o korkutuyor.. Allah yardımcım olsun, hepmizin!hakkında hayırlısı ne ise öyle olsun bernacım
bakalım öykü dönmez ise bizde sezeryan olucaz teyzesi
benim hiçbir fikrim yoooookkkkkkk:sm_confused:
kanaması oldu canım
evde paşa paşa yatıyor
erken doğum riskivar
merak etme keyfi yerinde gün içindede giriyor siteye
en güzeli, ben hamilelik öncesi de cebimi bile kullanmama kararı almıştım.. milli eğitimle zırt pırt görüşüyorsun falan olmuyor..şimdi de acil durum için kullanılıyor.. istemiyorum ben de telsiz araçları kullanmayı acaip radyasyon..arzu eşimle anlaştık eve bilgisayar sokmuyoruz canım
sabahtan akşama kadar her ikimizde bunun başındayız
evdeki sayılı saatlerdede bilgisayarınbaşında olmak bize saçma ve gereksiz geliyor
ama merak etme dumanlada olsa haberleşiriz
bence de yaa.... en önemli şey artık BEBEKLERİMİZ!!!!aman Allaha emanet ol burcucum ya.. maske filan mı alsan acaba eczaneden, tuhaf kaçmaz dersen al.. nolcak isterse tuhaf olsun canından önemli değil ya..dimi?:1ninca:
kızlar kabak çekirdeğide bebişlerimize faydalıymış
bilgisi olan varmı
şimdi bir arkadaşım söyledi
benim yediğimi görünce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?