bende tutmak cok istiyorum ama sıvı alımı kısıtlanacak etkılenır diye kendımce düşünüyorum annem bana hamileyken tutmuş..bendede bişey yok:))):Saruboceq:
merhaba arkadaşlar ben kısmet olursa temmuz annesiyim size bi hatırlatmada bulunmak istedim gebeliğin 16 ile 24. haftaları arasında fetal eko kardilografi çekiliyo bebeklere lütfen bunu çektirin çok önemli sakın ihmal etmeyin bazen doktorlarınız önemsemiyo siz söyleyn zorlada olsa çektirsinler
normal bir insanin (hamile olmayan bir insan demek istiyorum) saat basi su ihtiyaci vardir. susadiginiz noktada vucudunuz dehydrate (ozur dilerim, turkcesini bilmiyorum) olmak uzere demektir. ozellikle hamile bir kadinin elinin altindan suyu eksik birakmamasi gerekir. bu hem kendisi hem de bebegi icin hayati onem tasir. saatlerce susuz kalan hamile bir kadinin basina gelebilecekleri tahmin edebliyor musunuz? anneniz cok buyuk risk almis.
gelelim ac kalmaya. hamile bir inanin normal bir insandan gunde ortalama 300 kalori fazla tuketmesi gerekir. yemek tuketimi belli araliklarla olmalidir. 3 ogun degil 6-7 ogun seklinde, azar azar her turlui besini, bilhassa protein, vitamin C ve kalsyumu tuketmesi gerekir. yeni dogmus bir bebegi saatlerce ac birakmakla, anne karnindaki bir bebegi saatlerce ac birakmak arasinda fark yoktur benim gozumde. gelelim sonuclarina
1- annenin kan sekerinde dusme yasanabilir, halsizlik, bas agrisi, basdonmesi yaratir. getirecegi stres de cabasi.
2- bebegin icinde bulundugu amniyotik sivi azalir.
3- cocugun hareketleri azalabilir
4- dusuk kiloda ve erken dogabilir.
5- annede kabizlik ihtimali artar
bunlar benim bildiklerim, bir de bilmedigim sonuclar var tabii.
oruc tutmak, bir cocugu, kendisine sormadan gunluk besin ihtiyacindan yoksun birakmak demektir bence. anne olarak ilk gorevimiz, kendi rizalari olmadan bu dunyaya getirecegimiz cocuklara en saglikli ortami hazirlamaktir.
selam, ben de 14+5'im ve bir sey hissetmiyorum. karnim bile buyumedi. ilk cocukta hareket gec hissedilirmis. 16-20 hafta arasi. ikinci cocukta daha erken hissedilirmis.
ben hareketleri bu bi kaç gündür hissetmeye başladım oda gıdıklama gibi varla yok arası karnımda 14 haftalıkken küçüktü şimdi şimdi belirmeye başladı bugün doktora gittiğimde hemşire gebemisiniz diye sordu mesela çok çok dar bişey giyersem şüphe uynadırıoyum hamilemiyim acaba diye yani biraz beklemek gerekiyo kilodada bende 3 haftadır aynı kilodayım yaz geldi hiç eski iştahım kalmadı.bu arada cinsiyetini öğrenemedik göstermedi göstermeyince kızdır derler ya doktorda öyle dedi ama bi şey görmüş o kafasını karıştırmış haftaya bi daha gidicez üçlü test yapmadı direk 4lü yaptı
arkadaşlar selam,
ayak ve bileklerimde acaip şişme var. başına gelen var mı?
arkadaşlar selam,
ayak ve bileklerimde acaip şişme var. başına gelen var mı?
bu arada fetal ekokkardiyografi bebeğin kalp ekosunun çekilmesi anlamına geliyor. en sık doğum rahatsızlıklarının başında kalp ve damar tıkanıklığı problemi olduğu için doğum öncesi tespit için yapılıyor. doktorum 21.hafta için fetal eko çekecek. öenmli bişi, ihmal edilmese çok iyi olur.
SATa göre 15+4 olmam gerek ama 16+1 im şu an bebeğin kilosu 146 gr.çok sevindim buna tabi ben hatırlarsın başta kilo almıştım şimdi durdu niyeyse ama gereksiz şeyler yemiyorum besin değeri varsa tüketiyorum.yogayada başladım epey rahatlatıcı bişey yürüyüş yapıyorum sadece ama nabız o kadar cabuk fırlıyoki kağnı hızıyla yürüyorum.4 km ile yürüyorum ya en fazla sence normalmi .cinsiyeti bende hiiiç merak etmiyorum zaten o onun özel hayatı bize ne dimi:) bizim çocuüumuz olacak sonuşta cinsiyeti kendini etkileyecek ama eşim çok merak ediyoesrtml sen kac haftalik oldun? yazdiklarin beni biraz rahatlatti valla. okuz gibi yiyorum gene de niye kilo alamadim diye endiseleniyodum:) hatta sporu bile azalttim belki fazla yakiyorumdur diye. cuma gunu doktora gidicem, bakalim ne diyecek...
cinsiyet konusunda ben de esim de cok meraksiziz yahu. insanlar hayretv ediyor bize. ama dusunuyorum da, kiz olsa ne olur erkek olsa ne olur? 2. cocuk filan olsa neyse, farkli cinsiyet istersin ama su durumda pek merak etmiyorum acikcasi. ama gene de ogrenicem:)
SATa göre 15+4 olmam gerek ama 16+1 im şu an bebeğin kilosu 146 gr.çok sevindim buna tabi ben hatırlarsın başta kilo almıştım şimdi durdu niyeyse ama gereksiz şeyler yemiyorum besin değeri varsa tüketiyorum.yogayada başladım epey rahatlatıcı bişey yürüyüş yapıyorum sadece ama nabız o kadar cabuk fırlıyoki kağnı hızıyla yürüyorum.4 km ile yürüyorum ya en fazla sence normalmi .cinsiyeti bende hiiiç merak etmiyorum zaten o onun özel hayatı bize ne dimi:) bizim çocuüumuz olacak sonuşta cinsiyeti kendini etkileyecek ama eşim çok merak ediyo
ben koşu bandının nabız ölçme aletini kullanıyorum hani şu kollarında olurya 4km de bana az geldi diye sordum 4 km de nabız 130lara çıkıyor bide birden pik yapıyo 160 170lere çıkıyo sonra indiriyrum hemen sendede oluyomu böyle bişey
ha bir de egzersiz ne kadar yogun olursa olsun 1 saati gecme. ben 30 dk cardio yapiyorum, 10 dk esneme yapiyorum, 10 dk da yer hareketleri. 2 gunde bir.
bak onlar her zaman dogru soylemiyor. ben cogu zaman saatle makinaninkini kiyasliyorum mutlaka en az 10-15 fark oluyor (ya eksik ya fazla). bir de dedigin gibi 130lardan birden acayip rakamlara firliyor panik oluyosun. normalde bir anda bu kadar yukselmesi mumkun degil. bence cok guvenme aletlerin nabiz olcerlerine.
esneme ve yer hareketlerinde özel bi programmı kullanıyosun yoksa eski yaptıklarından derleme mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?