2009 Aralık Anneleri

arkadaşlar 4 lü test - eko kardiografi - detaylı ultrason - renkli ultrason dediklerimiz aynı şey mi ?

Canım dörtlü test bir kan testi. Anne kanındaki dört maddenin değerine bakıp risk tesbiti yapmak amacıyla uygulanıyor, eko kardiyografi fetüs kalbinin ekosu, özellikle 22-23. haftalarda yapılıyor. Bazı doktorlar gerek görüyor bazılarıysa özel bir risk yoksa gerek görmüyor yapmaya, detaylı ultrason ise 18-23. haftalar arası yapılan bir ultrason bebeğin bütün organlırı ayrı ayrı detaylı olarak incelenip çalışmasının kontrolü amacıyla yapılıyor. Bu terim sık sık renkli ultrasonla karıştırılabiliyormuş ama ikisi aynı şey demek değilmiş.

Ben size küsümm:umursamaz:
Dün karnımda kasılmayla uyandım çok korktum falan yazdım kimse ilgilenmedi.Bugün dr.a gidecem dün randevu alamamıştım inş.her şey yolundadır:Saruboceq:

canım, inan hiç hatırlamadım yazdıklarını, gerçi dün öğlene doğru geldim de, umursamaz olur muyuz seni hiç. şimdi nasılsın devam ediyor mu?

Dün karnımda kasılmayla uyandım çok korktum falan yazdım kimse ilgilenmedi.Bugün dr.a gidecem dün randevu alamamıştım inş.her şey yolundadır:Saruboceq:

Şimdi nasılsın? İnşallah önemli bir şey yoktur güzel haberlerle gelirsin canım.

Bendede oluyo o kasılmalar canım hele yatarken ani bir hareket yaptığımda kımıldayamıyorum 1-2 dakika bende gidicem bugün doktora bakalım ne diyecek.Herşeyden korkar olduk zaten

canım, inan hiç hatırlamadım yazdıklarını, gerçi dün öğlene doğru geldim de, umursamaz olur muyuz seni hiç. şimdi nasılsın devam ediyor mu?

Devam etmiyor şimdilik ama dün tüm gün tekrar olacak gibi his vardı ve ağrı vardı karnımda kasıklarımda.Çok garip bir durum oldu uykudan karnımda bir çekilme büzülme hissiyle uyandım ağrı da vardı sonra ayaklarıma kadar tuhaf bir şey oldu uyuşukluk gibi.Bütün gün de ayaklarım ve karnım sızladı Gerçekten çok korktum inş. bir daha yaşamam.Dr. tel.de kanama yoksa sorun yoktur dedi ama ben görene kadar rahat edemiycem.Şimdi çıkmam gerek.Görüşürüz sonra:gitme:mafoldumben

nehircim k.bakma cevap veremediğimiz için mümkün oldukça takip etmeye çalışıyorum. Ama arada kaçırdıklarımda oluyor bende karnıma hafif hafif kramplar giriyor ama aman aman da değil yani rahim büyüyor die olduğunu düşündüğüm için pek önemsemedim.
Nehirciim hayırlı haberlerle gel inşallah

slm ızlar,uzun bi, süredir yazamadım,herkes iyidir umarım.hala adanada ailemin yanındayım.
dünden beri malesef moralim bozuk,üçlü testimi yaptırmıştım geçen hafta sonuç çıktı.down sendromu değeri yükdek riskli çıktı,1:109.doktor hemen amniyosentez dedi.şok olduk eşimle.
ne yapacağımı bilmedim.hala kötüyüm.hep dua ediyorum bebeğimi bu kez sağlıklı bir şekilde kucağıma alayım diye.cumartesi istanbula dönüyorum.pazarrtesi doktorumdan randevu aldım,sonuçları ona gösterip o ne derse yapıcam.çok korkuyorum,amniyosentezden,sonucundan.allahım sağlıklı bebekler nasip etsin hepimize.
3lü testi yaptuıranlar varmı kızlar,ya da amniyosentez yaptıran.pelin yaptırmıştı,bana bilgi verirse çok mutlu olurum.aklıma ilk siz geldiniz hemen yazdım.şuan elimden dua etmektan başka bişe gelmiyo..

nehircim umarım bişey yoktur.ii haberlerini bekliyoruz. bu arada biz karnımızı doyurduk geldik hanımlar sizlerde doyurdunuz mu bebişlerinizi

Canım sen ikili test yaptırmış mıydın? Onun sonucu nasıldı? Ense kalınlığı falan nasıldı bebeğinin? Ben ikili test yaptırdığım için gerek görmediler üçlü teste Cerrahpaşa'da. Bu testin yanılma payı yani yalancı pozitiflik oranı oldukça yüksekmiş. Lütfen moralini bozma.
İnanki bak burada da araştır test sonuçları riskli çıkıp amniyosentez sonrası iyi haber alan bir sürü anne var. Hatta kötü haber alana rastlamadım ben hiç.
Pelinde bilgi verir ama sanırım onun yaptırdığı koryon villüs biyopsisiydi. Aminiyosentez daha farklı ve lütfen İstanbulda yaptıracaksan bu işin uzmanı olan perinataloglara yaptır işlemi. Canım dualarımız seninle bizi de haberdar et gelişmelerden.

bende aralık annesiyim çok heycanlıyım inşş hepimiz sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza alırız.doğum yapan varmı ben normal doğum düşünüyorum.zor oluyomu yardımcı olursanız sevinirim kızlarr...

cnm benm sıkma kendini .umarım herşey yolunda olur.amiyosentez yaptıran arkadaşlarım var korkma ii çıkar umarım .ben üçlü yaptırdım ama sonucunu önümüzdeki hafta alacağım umarım benmde herşey yolundadır.tüm annelerimizin bebişlerini sağlıkla kucaklarına alması dileğiyleeee

hoşgeldin aramıza .çoğumuzunn ilk bebeği cnm .bende normal düşünüyorum ama zorda olsa herşeyin normali olsun istiyorum

ayyy canım kıyamam korkma küt bir ağri olmadıkca korkma..:asigim:

sağol arkadaşım desteğin için.
ben ikili testi 12.haftamda yaptırmıştım sonuçç iyi çıkmıştı.bebeğimin ense kalınlığıda 1.0 çıkmıştı.doktorum maşşallah çok iyi demişti.
ailemin yanında olduğum için başka bi doktora kontrol için gittiğimmöde hemen 3lü test yapalım dedi tamam dedim.belki kendi doktorum istemmicekti.cumartesi istanbula dönüyorum doktoruma çok güveniyorum.pazartesi ona gidicem o ne derse yapıcam.hakkımda hayırlısı.dualarını eksik etme canım.tedirginliğim hala sürüyo.
rabbim kimseyi o kötü tecrübeyle sınamasın..

amin canım çok sağol,inşallah senin sonuçların iyi çıkar.bikaç günlükte olsa bu stres üzüntü çok zor gerçekten.rabbim kimseye yaşatmasın.
bebeklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşalım inşallah.

benım riskimde 1:105 çıkmıştı sakın korkma kendını ve bebişini uzme bana amniosentez yapılmadı biz o kadar beklemek istemediğimiz için biopsi yaptırdık ama sen yaptırcksanda korkma çunku bizimki düşük riski daha çok olan bir işlemdi ve amnıosentezde çok ince bir iğnyle girilirken bende daha kalın bir igneyle parça aldılar
amniosentez daha risksiz ve kolay bir işlem benım doktourmda oyle söyledı ama biz beklemek istemedik hemen sonucu almak için.yapman gereken tek şey dua etmek ve moralını bozmamak çok şukur Allaha inancımız olan insanlarız Allah yardımcın olacak cnm hem bunlr sadece risk oranı yuksek demek var demek degil unutma hiçbirşey çıkmayabilir ve sen herşeyi hissetmeye baslayan bebişine eziyet etmiş olursun yok yere aynı şeyleri yaşadım ve kalbimi (duydugum hafta şoka girmiştim ama 1 hafta içinde atlattım)hep ferah tuttum ve temız sonucumu aldım Allahın izniyle sende alacaksın cnm
bu mubarek kandılde hepimizin duaları senın ii sonuçlar alman için olsun

Amin canım kimseye yaşatmasın Allahım.
Doktorunla görüştükten sonra bak sende rahatlayacaksın o zaman. Belki dörtlü test ister senden belki de ayrıntılı ultrason. Hemen amniyosentez olacaksın diye bir durum da yok gibi görünüyor. Doktorun en doğru bilgiyi verecektir tabii ki. Kalbini ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…