bence son zamanı bekle. kasımsonu kesin indirime gidiyor
ekledim resmi canım bakabilirsin en hafifi 5,8 kg bu baktığım 7 kg daha hafifide baston pusetler ama onlarda bebek için pek konforlu görünmedi gözüme
sende bi bakta fikirlerini söylersin banada
7. ay bittiğinde çantanız ve tüm eşyalarınız hazır olsun kızlar. Ben ilk çocukta badana yapmak için bütün evi dağıttım. O iş bitince de bebek arabası bakacaktık. Benim doğum oldu, ev darmadağın, usta boya yapıyor, ablam, görümcem, eltim evimi topluyor. Eşim de gitti, yarım yamalak çantamı aldı evden, sonra da çarşıya çıktı, bulmuş bir bebek arabası getirdi. Benim de fikirlerim kendime kaldı o konuda. Sizin de öyle olmasın.
bende 2009 aralık annesiyim yani olucam heyecanlıyım her anne adayı gibi
günaydın,
normalde tansiyonum 10:7di. cts günü sabah bir uyandım, yüz şiş, eller şiş, ayaklarımın üstüne basamıyorum. dru aradım, hemen gel dedi. ortalık birbirine girdi. tansiyon ölçüyolar 10 dk da bir, uzandırdılar. 13:8 olmuş. bebişe baktılar, ohooo onun keyfi yerinde yatıodu. dr beyz ekmeği kesti, 45 dk yürüyüş verdi, 3-4 lt su, hamur işi yasakladı ve günde 4 kez tansiyon kontrolü. bunları zaten sölemişti de ben yapmamıştımşimdi 11:7'ye düştü, baya rahatladım. aman sizde dikkat edin. tansiyon 30mm den fazla yükselmesi çok kritik bişimiş.
merallll ,peluseeee,pln79 kıslarrrrr hamıleyımmmmm
merallll ,peluseeee,pln79 kıslarrrrr hamıleyımmmmm
Canım benim tansiyonuna çok dikkat et tansiyondan önemlisi bacaklarında ödem yok dimi.Ödemler çok önemli. Hamilelikte tansiyon 20. haftadan sonra baş gösteriyor ve sinsice ilerliyor.Hemen araştırma hastanelerinin riskli gebelikelr bölümüne başvuruyorsunuz ki hemen orada tedaviye başlanıyor. Canım ben bunları hep sonradan ögrendim.moralini bozmak istemem ama ben geçen sene 28 haftalık bebeğimi kaybettim yüksek tansiyondan dolayı preaklampsi oldu. Onun için tedbirini al korkulacak birşey yok sadece riskli gebelik olursa özel hastanelerden uzak dur.Mutlaka prof doktorlara git.araştırma hastanelerine git. Özel ahstaneler sadece para almasını bilirler.Ben ayrıca bebeğim ölünce tansiyonumla ilgili nefrolojiye sevk edildim.Araştırma hastanesinde ilaçlarımızı kadın dogum vermiyor nefroloji servisinden veriyorlar, kadın dogumda vitamin haplarını veriyorlar.Beyaz ekmegi kesmiş ama doktorun diger ekmekde kan ve demir düşüklüğü yapıyor o degerlerin nasıl...Normal diyet yapacaksın bebeğede birşey olmuyor merak etme bana bu ögüdü prof verdi 5.aydayım 3 kilo aldım ve şişme ödem şimdilik olmadı. Tansiyonla ilgili soruların varsa yaz sana elimden geldiğince yardımcı olurum.Tansiyonun en güzel ilacı MUTLULUK hiçbirşey duyma hep mutlu ol diyete devammm
Ana kucakları bebek arabasına uyumludur herhalde, ayrıca alt aparat gerekmez sanırım.Jane'nin arabaları katlanınca bayağı küçülüyormuş gerçektende. Ama bebekken sanki bu arabalarda rahat edemeyecekler gibi geliyor bana.
Birde Jane Matrix Cup Ana Kucağı var o da Bebek ve Çocuk Uluslararası Fuarı 2000 yılın fuar Ürünü ödülünü kazanmış hem bebek arabası koltuğu olarakta kullanılabiliyormuş ama onun için alt aparatı da satılması lazım herhalde.
Benim başım döndü vallaha doğana kadar karar veripte alamam gibi geliyor.
kıyafeti zaten abartmamak lazım bebek görmeye gelenler bol bol getirir yerimseniben genel kuraldır bir sürü zıbın, patik vs olur :bbo: üstelik son dönemde altın çok pahalı insanlar küçük altın yerine 45-50 liralık bir sürü kıyafet alıp gelecek büyük ihtimalle kaydirigubbakcemile3
Canım ben ayıklanmış alıyorum kabuklu alsam bendeüşenirim zaten imkanım olsa yataktan kalkıcak halim yok ooooooooff kızlar herkezmi benim gibi bendei var bi anormallik heriş evde işte bana bakıyo benim hiçbirine bakacak halim yok kızlar nababilirim ben
Pelinciğim puset hadi neyse de benim en korktuğum şey araba koltuğuna alışmaması. Çünkü ben bebişi alıp gezdirmek istiyorum ve kendi güvenliği açısından araba koltuğunda oturması gerekiyor oturmazsa nasıl olacak yalnızken özellikle. Kucakta olması bile tehlikeli Allah korusun bir çarpma anında fırlayabiliyorlarmış kucaktan.
QUOTE]
Canım bunu kocama anlatmaktan dilimde tüy bitti. Kucağına alırsın arabada diyor. Olur mu öyle şeyklava:, Bir şey olsa bebeği ne kadar tutabilirsinki. Tabiki alıcam oto koltuğu
bende son kontrolümde sordum. benimde dipler fena oldu. organic boyatıyım dedim hayır dedi. kesinlikle önermiyorum dedi bende çok sinir oldum ama bebeğim için sabredicem artık
Her doktor farklı şey söylüyor. Benimki boyamanın bir zararı yok diyor. Annem de bana hamileyken boyamış hem de organik olmayan boyayla ama ben tırsıyorum boyamaktan...
bence son zamanı bekle. kasımsonu kesin indirime gidiyor
Evet, indirimi beklemek çok mantıklı. Zaten kıyafetler bir günde bile halledilir.
valla k'myasal madde içerdiği için hamileyken ve emzirme döneminde kedinlikle önerilmiyor diye biliyorum benarkadaşlar ben dr. a sordum artık saçımı boyatabilirmişim.. röflelerim baya bi geldi.. sizin fikriniz ne olur ne zaman boyatayım.. bazıları doğuma az kalınca git diyolar, o zmanda iyice ağırlaşırsam gidemem.. e doğumdan sonrada birasz zor giderim.. ne yapiim ben kararsız şakirin tekiyim işteeeeeeebenneyaptımki
bebek arabaları için dolaştım biraz ben. kimse üç tekerlekli olanları önermiyor. eltim aldı 3 tekerlekli çok ağır. çok zor oluyor. en iyisi 4 tekerlekli ve hafif olması. akşama alıcaz sanırım ben size detayları yazarım
ayy bn de y'yem\om o bali[i yaa kafamçokkarıştıhakikaten ya hiç çekilmiyor balık zaten sevmezdim mecburiyetten yedikçe her lokma ağzımda büyüyor mafoldumben
semizotu ve ceviz alayım ben giderken :1rolleyes:
tebrkler cnm k. haftalik hamilesin hayırlısıyla tamam lanır inş:Saruboceq:bende 2009 aralık annesiyim yani olucam heyecanlıyım her anne adayı gibi
evet cnm cok haklisin herşeye hazırlıklı olmak lazım vereliniortak7. ay bittiğinde çantanız ve tüm eşyalarınız hazır olsun kızlar. Ben ilk çocukta badana yapmak için bütün evi dağıttım. O iş bitince de bebek arabası bakacaktık. Benim doğum oldu, ev darmadağın, usta boya yapıyor, ablam, görümcem, eltim evimi topluyor. Eşim de gitti, yarım yamalak çantamı aldı evden, sonra da çarşıya çıktı, bulmuş bir bebek arabası getirdi. Benim de fikirlerim kendime kaldı o konuda. Sizin de öyle olmasın.
kızlar sat 7 mart bebek ne ağırlıktadır boyo ne kadar olmuştur.
bnm kizim 430 gr aramızda 4 gün vr zayıf geldi bnm kız gözüme :1shok:sağol canım olucak tabi :) artık hızla büyüyorlar bu arada bizde şişiyoruz tabi:dance:
bende her gün 5-6 tane ceviz, haftada 2 semiz otu salatası ve haftada 1 balık yiyorum. balığı istemneye istemeye yiyorum. dr dan omega 3 takviyesi istedim bebeğe hiç faydası yok mutlaka gerçek balık yemen lazım dedi. ton balığını da haftada 1 yiyebiliyorum
kabuklu daha ssağlıklı canım bnde kabuklu alıyorum hem daha uygun oluyor hem daha sağlıklıKızlar ceviz çok önemliymiş ama ben bir türlü alamadım, unuttum. Kabuklu mu alıyorsunuz yoksa ayıklanmış mı? Kabuklu alıp kırmaya üşeniyorum, ama ayıklanmışlar da çok sağlıklı değil diyorlar
Pelinciğim puset hadi neyse de benim en korktuğum şey araba koltuğuna alışmaması. Çünkü ben bebişi alıp gezdirmek istiyorum ve kendi güvenliği açısından araba koltuğunda oturması gerekiyor oturmazsa nasıl olacak yalnızken özellikle. Kucakta olması bile tehlikeli Allah korusun bir çarpma anında fırlayabiliyorlarmış kucaktan.
Tabii burada dediğin gibi çocuğun mizacı da çok önemli bazıları çok inatçı oluyorlar alışmıyorlarmış. Umarım sorun çıkarmaz bu konuda.
Peki ablanın kızı kaç yaşında başarılı olabildiniz mi koltuğa oturtmak konusunda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?