2009 Aralık Anneleri

normal doğumu evde yapanlar için yapılır diye biliyorum bu aşıyı hani hastaneye yetişemezsin felan

Anne Adaylarının Yaptıracağı Aşının Önemi

Anne adaylarının hamileyken yaptıracağı bu aşı hem kendini hemde bebeğini koruyor.

Hamilelikte anne adaylarına yapılacak tetanoz aşısının, doğum sırasında anne ve bebeğin öldürücü hastalıktan korunması açısından önemli olduğu belirtildi. Acıbadem Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cemile Alçay, her annenin gebelik sırasında aşılanmasının bebeğin koruyucu miktarda tetanoz antitoksiniyle doğmasını sağladığına vurgu yaparak, doğurganlık çağındaki her kadının aşılanması gerektiğini bildirdi.

Son doz doğumdan en az iki hafta önce olmak üzere, gebelik sırasında, '4. aydan itibaren' birer ay arayla yapılan 2 doz tetanoz toksoid aşısının yüksek oranda aktif bağışıklık sağladığını anlatan Alçay, "Anneden fetusa geçen antikor miktarı son dozla doğum arasındaki süreyle ilişkilidir. Aşılanan gebede son dozla doğum arasındaki süre en az iki hafta olmalıdır. Minimal korunma sağlayan tetanoz antitoksin düzeyi 0.01 ml'dir." dedi.

normal doğumu evde yapanlar için yapılır diye biliyorum bu aşıyı hani hastaneye yetişemezsin felan

yok cnm daha neler
bu devirde evde doguran mı var
bıde topikte kı %80 hamile oldu aşı
bu kadar evde dogurma ihtimali olamaz
özellikle sezeryan olacaklarda aletlerden mıkrop kapılma ihtimaline karşı tedbir olarak yapılıyor diye hatırlıyorum

:) yerim ben o erkeki
ay bilge çok severim erkek bebeklere giydirirler ya gömlek kolları kıvırırlar
ay birtane alayım ben umut bebeğe yollyayım sana.fotosunu koyarsın severim dogunca

kaydirigubbakcemile3 yeğenimden kalma gömlekleri hazır bile teyzesi hiç masrafa girme ben delikanlı kıyafeti giydirip resmini koyarım oğluşumun opuyorumnanaktansengözlerimebaksanab

bilgecim bağlı bulunduğun sağlık ocağına gidiyosun onlar tarih belirliyo bana 22 haftalık olunca gel demişlerdi ikincisi de 4 hafta sonra .5 kez iğne vuracaklar ömür boyu tetanoz aşısına gerek kalmayacak

bağlı bulunduğum sağlık ocağı :1rolleyes: benim dr herhangi bir hastanede çalışmadığından devletin henüz haberi yok benim bebeğimden ve dolayısıyla sağlık ocağı da bilmiyor sen kimsin diyebilirler kaydirigubbakcemile3 neyse drum şehre dönsün konuşmuştuk zaten bu haftalarda gider yaptırırım

ya bu hastanede aletlerden falan mikrop kapmayalım diye sanırım

iyi sterilize etsinler bana ne lmaz: hem hamileyiz hem iğneyi yine biz yiyoruz :umursamaz: bana ne bana ne olmam ben aşı felan laelaelaelaelae

cadıııı git de vurun şu iğneyi nazlanma illaki başımıza bişimi gelmesi lazımki ders çıkaralım sen tedbirini al şekerim hem hiç canın acımıyoki biraz sızlıyo o kadar..lmaz:aşıya dayanamayan bacıma bak bir de doğum yapacaksırnaşık şey

kızlar peki nasıl doğum yapacağınıza karar verdiniz mi ?

valla ben normal doğumdan korkuyorum çevremdekiler filan normal doğum en sağlıklısı normal doğum yap diyo ama yürek ister normal doğum ben de anamın nazlı kızıyımki dayanamam o kadar acıya bu yüzden sezeryan istiyorum ben

yok beaaa ne dayanamıcam aşı benden korksun hayatta hiiiiiiiç umursamadığım şeylerden biridir iğne... aşı maşı hiç umrumda olmaz maksat kapris olsun diye konuşuyorum ben deminden beri kaydirigubbakcemile3:jeyyar:

kızlar peki nasıl doğum yapacağınıza karar verdiniz mi ?

benim niyetim normal doğum epidural faslına da ağrının şiddetine göre karar vermek istiyorum ama doktorum sezaryeni tercih edecek gibi.. tabii sonuçta sağlık sorunu olmadığı sürece karar bana ait ve ben de "normal" diyorum... niyeeeee çünkü 2. bebek için en az iki sene beklemek istemiyorum ve zaten vaktim de yok o kadar beklemeye :CüvCüv:

günaydınlar nasılsınız bakalım?ben lekelenmem bitti diye sevinirken idrar yolu enfeksiyonu oldummafoldumben 3 litreye yakın su içiyorum...ama sürekli yattığım için olsa gerek....monurol aldım bakalım...inşallah geçer..

günaydınlar nasılsınız bakalım?ben lekelenmem bitti diye sevinirken idrar yolu enfeksiyonu oldummafoldumben 3 litreye yakın su içiyorum...ama sürekli yattığım için olsa gerek....monurol aldım bakalım...inşallah geçer..

ay yerim ben senin kaprisini kaprisini kocişine yap şekerimsırnaşık şey

açıkcası bende normal doğumdan korkmuyorum değil.epidurel de şuanlık istemiyorum.sanki sezeryan yapacakmışım gibi geliyor

canım ilk aylarda ben de de enfeksiyon çıktı hemde çok yüksekti 3 lt su içtim ama düzenli hergün. şimdi sıfırladım hala içiyorum suyumu yani takma kafana içmeye devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…