2009 Aralık Anneleri

burcu çok içerde çıkmadıysa
krem sur yumuşasın rahatsız eder o senı şimdi
söylemesı ayıp bende bazen bagsur çıkıyor mecbur ön tarafa gelmeyecek şekilde krem kullanıyrm

görmüşümdür mutlaka ozaman ama zaten kötü olan hafızam iyice çöktü hiçbişey hatırlamıyorum artık
kafamçokkarıştı

ben de pek bi balık hafıza oldum :bbo:

Vajinada cikmis korktum da bisey olmaz demi yahu patlar filan ne bilim

korkma canım bulurlar kurutmanın bir yolunu :1no2:

Gulmeeee kötükedihüso

şuursuzum ben bakma sen bana be dünür vur tepeme :mymeka:

Mobilyayi bende almadim daha gardolap ve sifonyer alcam . Oda takimi almicam acikcasi. Park yatak aldim zaten hediye alindi o yuzden kurulan biseyim yok . Gardolap sifonyer gibi kurulcak seyleri Eylul sonu ekim basi gibi almayi dusunuyorum .

Bebeğimin Yatağı Nasıl Olmalı?

ıyi bir gece uykusu , hepimizin olduğu gibi bebeklerinizin de ihtiyacı! Bebeğinizi yatağına her yatırdığınızda, yattığı yerin sadece güvenli değil aynı zamanda rahat ve huzurlu olduğundan da emin olmanız gerektiğini unutmayın! ışte bir bebek karyolasında ve aksesuarlarında bulunması gereken özellikler:

Bebek Karyolası:

? Karyola kesinlikle sağlam olmasına dikkat edin. Aksi takdirde, bebeğiniz biraz kımıldamaya, tekme atmaya ya da tırmanmaya başladığında karyola devrilebilir.
? Karyola önerilen bütün güvenlik standartlarına uygun olmalı. Karyolanın parmaklıkları arasında 6 cm’den fazla boşluk olmamasına dikkat edin. Böylece bebeğin kafasının parmaklıklar arasında sıkışmasını engelleyin.
? Karyolanın yanlarında bulunan parmaklıkları tek elinizle alçaltıp yükseltebilmelisiniz. Parmaklıkların kazara açılmasını önlemek için kilit sistemine sahip olup olmadığını kontrol edin.
?Yatak boyuna uygun bir karyola seçin.Bebeğinizin uyuduğu zamanlarda yatağın yüksekte olması, sizin sırt sağlığınız için de önemlidir. Bebek hareket etmeye başladığında, bebeğin dışarı çıkmasını engellemek için yatağını alçaltmalısınız.
?Bebeğin karyolasında keskin köşeler, delikler yada kıymıklar olup olmadığını kontrol edin. Bazen, yeni modellerde bile, keskin kenar ya da noktalar, çatlaklar ya da bozukluklar olabilir. Bebeğinize zarar verebilecek her şeye karşı karyolayı inceleyin ve onu yatağa koymadan önce karyolanın güvenli olduğuna emin olun.
?Bebeğinizin karyolasını koyacağınız yeri iyi seçin. Karyolayı pencerenin , perdenin ya da bebeğinizin tırmanmasına yardımcı olacak hiçbir eşyanın yanına koymayın. Bazı perde bağları bebeğinizin boğulmasına neden olabilir, bu nedenle bir yere karar vermeden önce etraftaki her şeyi kontrol edin.

Yatak:

Yataklar en pahalı yaylı yatak modellerinden ekonomik poliüretan modellere kadar çeşitlilik gösteriyor.Yaylı yataklar sırt için iyi bir destek oluştururken, taşımak için ağır olabiliyor.
?Karyolaya uygun bir yatak seçin. Bu, bebeğin yatakla karyola arasında oluşabilecek boşluklara kaymasını engeliyor.Yatağı karyolanın bir ucuna doğru ittiğinizde, karşı tarafta yatak ile karyola arsında oluşan boşluk 3.80 cm’den fazla olmamalı. Zamanla sünger yatakların köşeleri yıpranabilir ve tehlikeli boşluklar oluşturabilir.
?Yatağın destek sistemini kontrol edin.Yatağı farklı yönlere iterek metal askıları oynatın. Eğer askı sistemi yerinden çıkarsa , sistem tamir edilmeli yada sağlamlaştırılmalı. Askıları yerlerine kilitleyecek güvenlik klipsleri bulunmalı.
?Yatağı yumuşak bir örtüyle kaplayın.Yatağın üstüne ve ölçülerine uygun bir çarşafın altına serilmiş naylon-kapitone bir yatak örtüsü , bebek bezi sızıntılarına karşı yatağın temizliğini koruyacağını aklınızdan çıkarmayın.

Koruyucu Yastıklar:

Koruyucu yastıklar, bebeğinizin karyolanın sert tahtalarıyla olan direk temasını engelliyor.
?Koruyucu yastıkların arkalarında bulunan bağları sayın.Bu yastıkların en az 6 yerinden bağlanabileceklerine emin olun. Böylece, bebeğiniz uyurken yastıkların onun üstüne düşmesini engelleyin.
?Bu yastıkların bağları bağlandıktan sonra, bu bağların uzun kısımlarını bebek çiğnemesin ve kendi etrafına dolanmasın diye kesin.
?Yastıkların etiketlerini kontrol edin.Yastıkların (çarşaf ve battaniyelerin de) yanıcı özellikte olmamasına özen gösterin.

Bebeğinizin Karyolasını Dünyaya Açan Etmenler

Bebekler basit şekilleri, parlak ve zıt renkleri tercih ediyorlar. Bebeğinizi büyülemek için karyolasında bulunması gerekenler:
?Hareketli Objeler: Hareketli şekiller ,yatarken onları takip etmek için gerekli baş ve boyun kontrolünü yeterince sağlamış bebekler için mükemmel! Ufak kazaları önlemek için, bebeğiniz bu objeleri tutabilir duruma geldiğinde , onları bebekten uzaklaştırın.
?Aynalar:Ayna, bebeğinizin kendi yansımasını izlemesi için harika bir araç! Bu aynanın bebek için güvenli ve kırılmaz olmasına, ayrıca karyola kenarına güvenli bir şekilde monte edilmesine dikkat edin.
?Karyola Oyuncakları:Bebeğinizin karyolasına yerleştirdiğiniz güvenli oyuncaklar ona büyük bir eğlence kaynağı olabilir.Ancak bu oyuncaklar bebeğin yüzüne doğru düşerse, onun nefes almasını engelleyebilir. Bu nedenle karyolasında oyuncaklarıyla oynayan bebeği takip edin ve o uyurken bu oyuncakları kaldırın.
?Müzik: Yumuşak ve dinlendirici ninniler ya da enstrümantel müzik bebeğinizi sakinleştirir ve odasında yalnızken kendini iyi hissetmesini sağlar.

Biliyor muydunuz?

Bebeğinizin karyolasına asla yastık (koruyucu yastıklar hariç) koymayın. Küçük bir bebeğin hareketleri, bir yastığı güvenli şekilde kullanabilecek kadar gelişmemiştir. Oldukça düz bir yastık bile , bebeğinizin nefes almasını engelleyebiliyor.

Ben yeni dogan yastigi diye bisey gordum nette ondan almayi dusunuyorum . Saga sola donemiyor filan . Yorumlarda alin diyodu ama bilmiyorum tabi .

bizimde boyamız olmalı. ben pembe istiyorum eşim lila bakalım ne yapacağızsositososito

ben uçuk su yeşili istiyorum... huzur veren bir renk ve ben çok seviyorum üstelik bence bebek odasına da yakışır üzerine de duvar stickerı yapıştıracağım sanırım opuyorumnanaktan

kızlar dün berna ile görüştüm hepinize çok selamı vardı

aleyküm selam yakında dönüyor değil mi ağrıya?

Mobilyayi bende almadim daha gardolap ve sifonyer alcam . Oda takimi almicam acikcasi. Park yatak aldim zaten hediye alindi o yuzden kurulan biseyim yok . Gardolap sifonyer gibi kurulcak seyleri Eylul sonu ekim basi gibi almayi dusunuyorum .

benimkinin de parkı yok ama yeğenimden kalma karyola yatağı var (kalma dediysem pırıl pırıl duruyor) ben de şifonyer alıcam o kadar zaten el kadar kıyafetler hem dolap hem şifonyere şu an gerek olacağını sanmıyorum :umursamaz:

aleykumselam
meral şimdi perdeleri sevyrz dogunca inşallah saglıkla ne yapcz biz ya
dun bizim kıracının çocugunu görmeye gıttım akşam kızı oldu
ay maşallah 24 gunluk tutmaya kıyamyr insan

pelincim kızımı kucağıma alacağım günü iple çekiyorum.
o kadar çok merak ediyorumki nasıl bir bebiş olacak
sağlıkla kucağımıza alalım bakarız gül gibi

burcu çok içerde çıkmadıysa
krem sur yumuşasın rahatsız eder o senı şimdi
söylemesı ayıp bende bazen bagsur çıkıyor mecbur ön tarafa gelmeyecek şekilde krem kullanıyrm

Cok icerde degil on ust tarafta ama ne oturabiliyor ne de kalkabiliyorum canimi bayaa acitiyor kivrim yerinde . Acisini gectim ne bilim zarari olmasin Eylule dedim.

ay sonu yani 29 ağustos gibi ağrıda olacakmış canım

Cok icerde degil on ust tarafta ama ne oturabiliyor ne de kalkabiliyorum canimi bayaa acitiyor kivrim yerinde . Acisini gectim ne bilim zarari olmasin Eylule dedim.

Canım bi zararı olacağını düşünmüyorum
acısını hafifletmek içinde yara bandını kesip üzerine yapıştır hissetmezsin böylece..

Ben ikeada gordum 2 kapili gardolap + 6 cekmeceli sifonyer gayet iyiydi fiyati ikisini bir alcam .Dolabi baslarda kullanamasam bile battaniyesi ivir ziviri cok olcak onlari yerlestirim diye dusundum . Uygunda bulunca ikisini birden alcam takim olarak.

Ben yeni dogan yastigi diye bisey gordum nette ondan almayi dusunuyorum . Saga sola donemiyor filan . Yorumlarda alin diyodu ama bilmiyorum tabi .

iki parça gibi di mi... arasında kumaş var ben de alıcam ondan.. hiç sormadan sorgulamadan direkt alınacaklar listesinde bir numara kaydirigubbakcemile5

Eylüle bir zararı olmaz merak etme ama ihmal de etme... kurutacak bir şey sür ama ilaç nevi bir şeyse doktoruna sor mutlaka çünkü merhemler de biliyorsun hamilelikte zararlı olabiliyor

Selam arkadaşlar nasılsınız ben iyiyim.Ne zamandır giremedim nete girdiğimde de çok geçti kimse yoktu..
Geçen hafta tatile gittik eşimle 4günlüğüne falan.Dönünce çok hasta oldum 3gün çok kötüydü.Üşütmüşüm sanırım.Midem ve bağırsaklarım bozulmuş ne yiyebildim ne içebildim.Zorla yediklerim de çıktı hemenmafoldumben
Sizler iyisinizdir umarımkaydirigubbakcemile5 Cumartesi oğluşumu görmeye gidecem saabahları bir uyanıyorum karnımda bir şeyler hareket ediyor çok hoşuma gidiyor yaaopuyorumnanaktan Çok hareketlendi miniğim

bizim köyde ikea yok kiiiiiii mafoldumben gerçi belki psikopata bağlayıp gelip istanbuldan alıp getirebilirim CADIARZUalkisalkisalkis

Hepsiburada.com : BEBEDOR UYKU YASTIĞI | Bebek & Çocuk

Su tarz bisey.

maşallah oğluşuna annesi
mide bağırsak sorunları ankarada da çok fazla var ortalıkta bir salgın var ben sütü kestim sürekli yoğurt yiyerek hem kalsiyum alıyorum hem bağırsaklarımı koruyorum ve öyle bir hissiyat var ki o yoğurt mikropları öldürmese ben de salgının bir parçası olacağım :sinifsinif:
çok geçmiş olsun a.s.

Gecmis olsun Nehircim sanirim bu aralar salgin var . Bizim firmada 15 kisi bagirsak enfeksiyonundan hastanede. Sulardan yada yemeklerden dendi ama .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…