2009 Aralık Anneleri

Bende vardi ama magnezyumu aldigimda beri hic yok hatta eskisinden daha duzenli.

ya ben hayatım boyunca hiç kabız olmamıştım hamile kaldığımdan beri böyleyim doktora söylüyorum normal bebek baskı yapıyor bağırsaklara diyo magnezyumda kullanıyorum nette araştırdım biraz Allah korusun makat çatlaklığına bağsura neden olabiliyomuş korktum açıkçası haftada bir anca gdiyorum tuvalete benneyaptımki

herkese günaydınlar sende hoşgeldin cnm aramıza...bende baştan beri lierac kullanıyorum ve çok memnun kaldım günde 1 defa yada sabah akşam kullanabilirsin baden yağım da var ama kırk yılda bi sürüyorum bence lieraca devam et.ablamdan tecrübeliyim yeni doğum yaptı ve bir tane çatlağı yok lieracın etkisi çok die düşünüyorum.kaşıntılarını da direk elinle değil dıştan kaşı cnm

cnm onu söylediler daha önce ama burda malesef bulamadım turuncu olanlardan var heryerde sinameki ii geliyormıuşl bide şu form çayları ama kızıma dokunur diye onları almıyorum bol sıvı alıyorum yine yok doktorda yardımcı olmuyo hiç normal dio doğum yapanlara sordum burda çoğu bu sorunu yaşamış çekceksşn çaresi yok diolar ama nette okduum makat çatlağı basur falan ameliyatömış tedavisi allah korusun

Biraz bagirsak yumsatici seyler yapsan . Ben kabizlik cektigimde kavun yiyip ustune su iciyordum

kavun karpuz hemen hemen hergün yiyprum burası çok sıcak olduğu için içim yanıo o yüzden

sanırım doğuma kadar çekşcem bn bu acıyı bebişim ii olsunda napalım katlanırız

sinameki veya form çayının günde bir fincanında sakınca olacağını sanmıyorum... günkurusu bulamıyorsan haşlanmış mısır veya kavun (karpuz değil) veya incir üzerine bol su içerek de bağırsaklarını yumuşatabilirsin... organik sütün de çocuklarda bağırsak düzensizliklerine iyi geldiğini biliyorum, belki yetişkinlerde de aynı etkiyi yapar, pınar'ın var organik sütü onu bir dene derim... ayrıca peynir, şeftali gibi kabız edecek ürün tüketimini mümkün olduğunca azalt... kabızlık kader değildir diyerek sloganımı da atayım tam olsun şakkıdı

ne kadar çok doğumgünü annesi varmış bugünlerde hepinizin doğum günü kutlu olsun.ALLAH hayırlısıyla sağlıklı sıhatli bebişlerinizle ve sevdiklerinizle uzun yıllar nasip etsin...

arkadaşlar dün kontrolüm vardı.amasyaya gittim.çok güzel bir kontrol geçirdimdoktorum heryerine didik didik baktı kalbi ciğerleri midesi beyni hepsi süper çıktı,suyuda çok iyiymiş üstelik baya hareketliydi ellerine ayaklarına tek tek baktık çok güzeldi ya.üstelik ağzını şapırtadıp duruyodu dilini felan çıkarıyordu doktor dediki sen ne yedin gelirken bende dedim bol bol çikolata yedim hareket etsin die.belli oluyo şuna baksana resmen yalanıyo dedi:)birda sonra bakarken ne olsun bizimki ağzını kocaman açtı doktor bakın esniyo birazdan kapatıcak dikkatli bakın dedi bekliozki kapatsın die baya bi uzun sürünce doktor dediki ilk defa bu kadar uzun bir esneme gördüm hiç kapatmıcak sandım dedi,baya güldük tembel oğlum benim:)böle işte bir ay sonra şeker yüklemesi yapılcak.hayırlısı bakalım...

bn şeftali ve peyniri acayip dercede çok yiyorum ondanmı oluyo ki :1shok: sütü deniycem inş bulurum burda vardır :Saruboceq: haşlanmış mısır yiyorum ama donurulmuş olanlardan alıp haşlıyorum şu tane olanlardan kabızlık kader deil doğru dionda be gülüm ben bu 23 yaşındayım hayatım bopyunca bir kez kabız olduğumu hatırlamıyorum ne zaman bebiş geldi başladı kabızlık anlamadım ben bu işi kafamçokkarıştı allah başınıza vermesin ama çok zor saolun canlarım denicem önerilerinizi bu arada rezene iiçiom günde bir kez oda ii gelmiomuş aklınızda olsun

söylemeyi unutmuşum sabah aç karnına bir tatlı veya yemek kaşığı sızma zeytinyağı içmek de iyi gelir yerimseniben ama herhangi bir sıvıyağ değil kesinlikle zeytinyağı olması gerekiyor ilaç niyetine deyip gözünü kapatıp içebilirsen o da muhtemelen toparlayacaktır a.s

kabızlık çeken arkadaşlar kan ilacı kullanıyomu acaba ?o ilaçtan içenin bu sıkıntıyı çekeceğini düşünmüyorum süper etkili ya....

canım glıkoz testı 24 haftadan sonra yapılıyor..dr önerir zaten..önce acken kanın alınıyor sonra glıkozlu suyu içiyorsun tam 1 saat beklıyorsun cok hareket etmiyorsun bişeyde yemıyorsun sonra kan verıyorsun

hay maşşallahhh hepimizin her kontrolü böyle güzel sonuçlar versin inşallah

dondurulmuş ürünleri tercih etme be güzelim... şu an tazesi var neden dondurulmuş mısır alasın ki? gebelik dışında da çok önerilen şeyler değil biliyorsun...
şeftali ve peynir (özellikle beyaz peynir) sağlam kabız eder bence o da etkiliyor seni a.s şeftali yerine taze kayısı ye... kuru kayısı kadar etkili değildir ama o da bağırsak yumuşatan meyvelerdendir yerimseniben
sonracıııma bakim başka neler vardı bağırsak yumuşatan :1rolleyes: düzenli hareket etmek tuvalete çıkmayı kolaylaştırır malum, bol sıvı almak ki onu zaten yapıyorsun... kola ve kahve kabız eder ama hamilelik nedeniyle onları söyleme gereği bile duymadım ben :1rolleyes: patatesin özellikle haşlanmış halinden, leblebiden uzak dur... kabak çekirdeği bağırsak yumuşatıyor... hmmmmm CADIARZU aklıma geldikçe yazarım ben sana merak etme söktürürüz kaydirigubbakcemile3

kabızlık çeken arkadaşlar kan ilacı kullanıyomu acaba ?o ilaçtan içenin bu sıkıntıyı çekeceğini düşünmüyorum süper etkili ya....

yok be birtanem hem sabah hem akşam içiyorum demir eksikliği çok fazla diye ama kabızlık son safhadaydı dr akşam yatarken doğadan form çay iç 1 fincan dedi ayrıca çayı açık iç kavun ye dedi belki faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…