Canım benim prenses zayıf biraz 620 gram 28 cm ama ben de çok zayıf doğmuşum kardeşlerim de o yüzden üzülmüyorum artık.Ben geçen ay ramazan beyin tavsiyesiyl turgay beye gittim bu ay gene ramazan beye gittim 57 kiloyla başladım şimdi 62 kıloyum ama son 4 kıloyu 1 ayda aldım:)selam seda
hamilelil iyi bakalım çok şükür
hafif hafif ağrılar başladı bel bölgemizde,
ayaklar akşama kadar davul oluyor ama şükürler olsun iyiyim.
benim son kontrolüm 8 ağustosda idi ben 4 aya kadar 2,5 kilo almıştım
son kontrolümde bir baktım 1 ayda 5 kilo alıp rekor kırdım ve birden toplamda 7,5 kiloya çıktım. zaten kapıdan girerken daha meral sen çok kilo almışsın diye takıldı. yok dedim ama haklı çıktı:kedi:
bana sadece şöyle hitap etti; meral sana birşey söylemiyorum dikkat etmen gerekiyor
kendin ve bebğin için ne olur dikkat et
yoksa kendin bilirsin dedi
teşekkür ettim ne diyim adama
bakalım 5 eylük de randevum var ne çıkacağım :uhm:
senin durumun nedir?
kaç haftalıksın?
bebiş kaç gr olmuş anlatsana
geçen ay benim kzın boyu 27 cm kilosu 600 gr'dıCanım benim prenses zayıf biraz 620 gram 28 cm ama ben de çok zayıf doğmuşum kardeşlerim de o yüzden üzülmüyorum artık.Ben geçen ay ramazan beyin tavsiyesiyl turgay beye gittim bu ay gene ramazan beye gittim 57 kiloyla başladım şimdi 62 kıloyum ama son 4 kıloyu 1 ayda aldım:)
Ramazan bey de buna çıldırdı:) Ben sana özen gösteriyorum sen kendine benim gösterdiğim özeni göstermiyorsun dedi.Başka da bişey demiyorum topla kendini dedi.Pek iyi yazık o da bizi düşünüyor.
Bebek aşırı hareketli ben öğretmenim yaz tatili işe yaradı hiç şişliğim yok çok şükür.
Umarım senin iş yerin de yorucu değildir.
25 bitti dedi 26. haftadaymışım.Gerçi sat a göre biraz farklı çıkıyor ama önemli değil o kadar.
Ama en büyük sorun kızımıza isim bulamadık.Görkem Bigem ve Tüzün arasında kaldık....
öyle işte benim hamilelik böyle gidiyor.Çiğdem bebeden takım aldım. battaniye aldım. çok uygun tavsiye ederim.Bi de çarpaya gittim bu hafta chicho nun pantolon ve zıbınları vardı aldım:) iyice yıkadıktan sonra bişey olmaz artık:)
Ayy çarpa yı bilmem mi ben yaa.Az gitmemiştim 4sene boyunca.İnsanın üstüne üstüne yürüyorlar orda çarpıp gidiyorlar bana garip gelmiştikaydirigubbakcemile2
cnm bn chicco mamma donna serisi var onun çatlak kremini kullanıyorum çok güzel kokuyor opuyorumnanaktan bnm çizgi falan yok :bbo:ben bu sabah krem sürerken farkettim ama çok koyu değil yaa ayrıca bu krem iğrenç bişey kokusu hele felaket lierac diye bir marka kullanan var mı bana mı sadece kötü geliyor ayyyyyyyy ne uyuzum dimi bugün sürekli şikayet
bn koydum göbüş resmi bakabilirsin :lepi:göbek resmı koyacaktınız
öznur bahar ok demıştı dıgerlerıde yok hala :CüvCüv:
cnm üzülme yüksek çıkıp ta diyetle düşüren çok kişi okudum bu sitede yediklerine dikkat et düşer bişy olmaz kokrma stres yapma hiç:içelim:slm kızlr,bugün 50lik şeker yüklemesi yaptırdım ve sonuç malesef 210 çıktı.doktor gebeliğe bağlı şeker hastalığı dedi.dahiliyeciye yönlendirdi o da diyet verdi 15 günlük,bu süre sonunda 100lük yapalım yine yüksek çıkarsa insilüne başlıcaz dedi.
çok moralim bozuk,çok yüksek çıktı 100lüktede yüksek çıkar büyük ihtimalle.
bebeğime zarar vermez inşallah bu hastalık..
doktor tedavini yaptığın sürece etkilemez moralini bozma desede korkuyorum..
ben 3 kilo aldım :kedi: kızlar kaçar kilo aldınız bnm kilom normalmi sizce :CüvCüv:selam kızlar uzun zamandır yoktum değişiklik varmı hayatınızda taşındım o yüzden internetim yok eşimin halasını ziyarete gittik ordan yazıyorum 15 kilo aldım şeker testi banada yapıldı bi şey çıkmadı karnım ağırlaştı fazla hareket edemiyorum nefes nefese kalıyorum
hoşuma gitti listeBenim listede 1800 cal. Aynı neredeyse, ama yazayım
Sabah
1 dilim kepek ekmek
1 yumurta (haftada 4 gün)
Salatalık, domates, biber
1,5 dilim peynir
4-5 zeytin yada 2 tam ceviz
Açık Çay
1. Ara öğün
1 meyve
1 bardak normal yada yarım yağlı süt (yağ çok azalırsa kabızlık oluyormuş)
Öğle Yemeği
3-4 köfte büyüklüğünde et yada 5 yemek kaşığı sebze yemeği (öğlen etse akşam sebze, yada tam tersi olabilir.)
1 dilim kepek ekmek
4-5 kaşık pilav makarna yada 1 kepçe çorba
Salata (1 tatlı kaşığı yağ ile)
Ayran yada yoğurt (sebze ise mutlaka yenecek, et yeniyorsa salata mutlaka yenecek)
2. Ara Öğün (İkiye bölüp 15.00-17.30 arasında yenecek)
10 adet fındık
2 adet kuru kayısı (bol su ile)
1 dilim kepek ekmek
1 dilim peynir (çeşidi önemli değil)
1 meyve
Akşam Yemeği
3-4 köfte büyüklüğünde et yada 5 yemek kaşığı sebze yemeği (öğlen etse akşam sebze, yada tam tersi olabilir.)
1 dilim kepek ekmek
Salata (1 tatlı kaşığı yağ ile)
Ayran yada yoğurt (sebze ise mutlaka yenecek, et yeniyorsa salata mutlaka yenecek)
3. Ara Öğün
1 meyve
1 bardak normal yada yarım yağlı süt
Tatlı canın çok çok çok isterse haftada yarım porsiyon sütlü tatlı yiyebilirsin dedi.
Meyve olarak ise;
5 cm kalınlığında dilim karpuz yada kavun, 1 küçük şeftali, 3 küçük armut, 1 orta boy armut, 1 yerli muz, 1 küçük elma, 3 mürdüm eriği, 12 adet vişne, 18 üzüm tanesi vb.
Hadİ gÜzel anneler ben Çıkıyom yarın gÖrÜŞÜrÜz kendİnİze ve bebİŞlere İİyİ bakın
selam hayat24 göbiş çok tatlı ve kibar benimde fazla çıkmadı geç çıkması daha iyi bence taşıması zor olur koca göbeği birde çatlak çok olur ama sanırım 7.ayda iyice şişer göbişler benim göbeğim küçük olduğu halde çok küçük bir çatlak oluştu sinir oldum.
bnde çatlak yok şimdilik fazlada göbeğim çkmadı zaten 3 kilo almışım bugün tartıldım bn bebek yağı ve chicco krem kullanıyorum cnm çatlaklar için inş fazla çatlamayız ya
hanımlar kaçar kilo aldık yazalımmı bnm kilom az mı herkes 10-15ten bahsedio tedirgin oldum bn kilomdan normalmi acaba ya bebeğim ii gerçi ama
bnde çatlak yok şimdilik fazlada göbeğim çkmadı zaten 3 kilo almışım bugün tartıldım bn bebek yağı ve chicco krem kullanıyorum cnm çatlaklar için inş fazla çatlamayız ya
hanımlar kaçar kilo aldık yazalımmı bnm kilom az mı herkes 10-15ten bahsedio tedirgin oldum bn kilomdan normalmi acaba ya bebeğim ii gerçi ama
BEBEĞİNİN GELİŞİMİ İYİYSE VE SEN KİLO ALMAMIŞSAN BU SÜPER BİR DURUM NE ENDİŞESİ ÇATIR ÇATIR ÇATLAT BİZİ.... 8-9 KİLO ALDIM GALİBA EN SON YAKLAŞIK BİR AY ÖNCE 6 KİLO ALMIŞTIM.. BASKÜLÜM YOK TARTILAMADIM SONRA.. AMA O ZAMANDAN BU ZAMANA BAYA BİR ÇIKTI GÖBEĞİM.. ÖNDE BÖYLE SİPSİVRİ DURUYOR.. AAAAHHHH AAHHHH ÖNCELİKLE BEBİŞİMİ TÜM SEVDİKLERİMLE BERABER KARŞILAYACAĞIM ANI VE ALDIĞIM KİLOLARI VERİP YİNE CİLLOP GİBİ DÜMDÜZ KARNIMIN OLACAĞI ANI BEKLİYORUM.. ...
hamileliği özledim
senin göbüşünü görünce canım
allah kucağına almayı nasip etsin sağlıkla inş.
haklisin cnm önemli olan bebeklerimiz bnde çok çatlarım gibi geliyo vücudum müsait çünlü bacaklarımda kalçamda falan var önceden oluşmuş çatlaklarbende 6 kilo aldım canım bebeğin sağlıklıysa sorun yok daha iyi işte 3 kilo almış olman bende bebek yağı kullanıyorum elimden geldiğince su içiyorum ama sanırım çatlıycam vücudum esnek değil neyse bebiş için değer napalımyerimseniben
bebeğin gelişimi ii çok şükür gerçi 6.ayım bitti şimdi başlar asıl kilo almalar dimikafamçokkarıştıBEBEĞİNİN GELİŞİMİ İYİYSE VE SEN KİLO ALMAMIŞSAN BU SÜPER BİR DURUM NE ENDİŞESİ ÇATIR ÇATIR ÇATLAT BİZİ.... :dilcikar: 8-9 KİLO ALDIM GALİBA EN SON YAKLAŞIK BİR AY ÖNCE 6 KİLO ALMIŞTIM.. BASKÜLÜM YOK TARTILAMADIM SONRA.. AMA O ZAMANDAN BU ZAMANA BAYA BİR ÇIKTI GÖBEĞİM.. ÖNDE BÖYLE SİPSİVRİ DURUYOR.. AAAAHHHH AAHHHH ÖNCELİKLE BEBİŞİMİ TÜM SEVDİKLERİMLE BERABER KARŞILAYACAĞIM ANI VE ALDIĞIM KİLOLARI VERİP YİNE CİLLOP GİBİ DÜMDÜZ KARNIMIN OLACAĞI ANI BEKLİYORUM..:bbo: ...
Asagidaki yazi bugunku Taraf Gazetesinde cikti:
Anne adaylarının tıbbi nedenler dışında sezaryenle doğum yapmaktan kaçınmaları uyarısında bulunan Türk Neonatoloji (Yenidoğan Bebek Sağlığı ve Hastalıkları) Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, Doğum zamanından önce sezaryenle sonlandırılıyor. Hâlbuki bu bebekler doğduklarında oldukça büyük ve gelişmiş de gözükseler önemli sağlık sorunları olabiliyor. Bebeğin anne rahminde sıvı ile dolu akciğerlerinin doğumdan hemen sonra temizlenmesi ve hava soluyabilmesi için, annenin doğum ağrısı çekmesi gerekir. Sezaryenle dünyaya getirilen bebeklerde solunum sıkıntısı riski, normal yolla doğan bebeklerden dört kat fazladır dedi.
bende 6 kilo aldım canım bebeğin sağlıklıysa sorun yok daha iyi işte 3 kilo almış olman bende bebek yağı kullanıyorum elimden geldiğince su içiyorum ama sanırım çatlıycam vücudum esnek değil neyse bebiş için değer napalımyerimseniben
İlk hamileliğimde 28 kilo aldım, karnım da haritaya döndü. Çok çatladı diye üzülüyordum, annem "Dansöz mü olacaksın? Ne olmuş çatladıysa? Annesin sen, o çatlakları gururla taşıman gerekir." demişti. Şimdi çatlaklar çok az belli oluyor. Renkleri iyice açıldı. Tabii doğumdan sonra 8 yıl geçti. İkincide de çatlarım herhalde ama 7. ay bittikten sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?