2009 Aralık Anneleri

Bu arada şöyle bir yazı gördüm, sanırım bu kasılmaları anlatıyor. ,
Gebelikte 26. Hafta
22 Mayıs 2009 Yazan admin

Bu haftadan sonra zaman zaman ani kasılma ve gevşeme hissedebilirsiniz endişelenmeyin. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adlı ağrısız, adet kramplarıdır ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahminiz gerçek doğum sancıları için hazırlık yapar.Genelde bu tarz kasılmalar 30. haftadan sonra ortaya çıkmaya başlasalar da bazende bu haftalarda antrenman kasılmaları başlayabilir.
Braxton-Hicks tarzı kasılmalar günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sık olmamalıdır.
Eğer bu şekilde olursa erken doğum eylemi işaretçisi olabilir.

Erken doğum belirtilerine duyarlı olun ve bunun tarz vb. gerekli durumlarda doktorunuza haber verin.

Erken doğum tehdididinin en önemli belirtisi rahimde belli aralıklarla ortaya çıkan kasılmalardır. Bu kasılmalar nadiren ağrısız da gerçekleşebilir.

Bu ağrısız kasılmaları algılamak için avuç içinizi karnınıza hafifçe değdirin.Rahiminizin toplanıyor hissi vermesi kasılma belirtisidir. Bu sırada ağrı hissedilmesi şart değildir. Kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört yada daha sık olan kasılmalarda mutlaka doktora bildirin.

Erken doğum riskinin diğer önemli belirtilerinden biride arasında pelviste dolgunluk hissi, adet sancısına benzeyen kramp tarzı ağrılar, pozisyon değiştirmekle geçmeyen bel ağrıları, vajinal akıntıların çoğalması yada özelliğinin değişmesi (daha koyu, daha sulu veya kanlı akıntı olması), ishalle veya tek başına bağırsak krampları oluşabilir. Yine bu durumda yine kasılmalarınızı elle kontrol edin. Bu ek belirtiler kasılma olmadan tek başına erken doğum riski taşımazlar.Fakat bu belirtilerden biri varsa ve kasılmalarınızın olup olmadığından emin olmasanız bile doktorunuza bildirin.

Yine arayalim doktoru da demekki ortak bisey :) Itiraf edicem boyle bisey yazinca bi iki kisi bende de var diyince insanin ici rahatliyo valla :)

demek kuzucuklarımızın ağırlıkları arttıkça baskı yapıyorlaaaaaaaaaara.s

HAFTANIN ÖNERıSı
Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre

aman aman allah korusun:Saruboceq:

Oyle bi kasilma hissetmedim gerci ama :uhm:

selam kızlar nasılsınız bkalım valla ben kzıımla gayet iyiyim ama geceleri biraz zor geçmeye başladı yanıyorum kızlar geceleri çok sıcak oluyor bunalıyorum valla
Aynen canım kan ter içinde kalıyorum bir de ince giyindiğim halde sanırım uyuyamanın bir nedeni de bu

Bizde en çok ben tepiştim sanırsam ben döndükçe oğluşum yerleşmeye çalıştı sadece :sinifsinif:

aman aman allah korusun:Saruboceq:

Ama burada dediği gibi benim kasıılmalar günlük hayatımı etkilemiyor, ara sıra oluyor. Dediğim gibi pozisyon değişikliklerinde özellikle, doğuma hazırlanıyor vücut diye yorumladım ama umarım öyledir. Bu arada bebekte baş aşağı duruyor, ayaklar yukarıda habire tepikliyor,

aa evet ben de buna benzer şeyler hissediyorum rahmimde.. rahim kasılmasıymış o ben bebek dönüyor filan sanıyordum.. resmen böyle içim aşağı doğru çekiliyormuş gibi bebek tekmesinden tamamen farklı bir histi.. genelde her gün oluyor bana

amin canım ben dr. aramıyorum özellikle ben aradığımda "gel" diyecek .yarın sabah zaten kontrolüm var eşimde dönmüş olacak o yüzden yarına kadar bekleyeceğim..

keşke bigün hep birlikte bi organizasyon yapıp buluşabilsekkk..istanbul da falannnn

o ani dönüşlerde hep oluyor ben de....annemler kızıyorlar kızım sen hamilesin dikkat falan diye ama öyle nazik nazik yapınca da pek bi nazlı çıtkırıldım gibi omak rahatsız ediyor beniiii

hemen unutulmuşuzzzzzzzz:gitme:senağlama

a.s.

Ben doktorumu aradim . Anlattim bu aralar boyle sancilar olabilir ama yinede kontrol etmekte fayda var burcu dedi . Buscopan ic bitane usutmuste olabilrsin eger gecmezse yarin gel bakalim dedi .

günaydın kızlar bende de olmuştu kasılmalar normal bebek büyüyor demişti dr ama çok ani hareket etme dinlenmeye çalış çok artarsa gel demişti inşallah normaldir kızlar bende dün gece uyuyamadım ay nasıl yatarsam yatayım rahat edemiyorum bizim kızında saat kavramı olmadığından ben hareket edip yatakta döndükçe sabah oldu diye dansa başladı kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…