Ya aynı şey bende de iki gündür var, özellikle sol kasığımda acayip bir sancı ve sertleşme oluyor. Böyle otururken hızla kalkınca, tuvalete gittikten sonra, yatakta dönünce filan oluyor. Bende merak ettim şimdi, normal mi doktora sormak gerekir mi acaba?
Birde bebek resmen kaburgama tekme atıyor, acıttı walla:)
Ya aynı şey bende de iki gündür var, özellikle sol kasığımda acayip bir sancı ve sertleşme oluyor. Böyle otururken hızla kalkınca, tuvalete gittikten sonra, yatakta dönünce filan oluyor. Bende merak ettim şimdi, normal mi doktora sormak gerekir mi acaba?
Bu arada şöyle bir yazı gördüm, sanırım bu kasılmaları anlatıyor. ,
Gebelikte 26. Hafta
22 Mayıs 2009 Yazan admin
Bu haftadan sonra zaman zaman ani kasılma ve gevşeme hissedebilirsiniz endişelenmeyin. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adlı ağrısız, adet kramplarıdır ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahminiz gerçek doğum sancıları için hazırlık yapar.Genelde bu tarz kasılmalar 30. haftadan sonra ortaya çıkmaya başlasalar da bazende bu haftalarda antrenman kasılmaları başlayabilir.
Braxton-Hicks tarzı kasılmalar günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sık olmamalıdır.
Eğer bu şekilde olursa erken doğum eylemi işaretçisi olabilir.
Erken doğum belirtilerine duyarlı olun ve bunun tarz vb. gerekli durumlarda doktorunuza haber verin.
Erken doğum tehdididinin en önemli belirtisi rahimde belli aralıklarla ortaya çıkan kasılmalardır. Bu kasılmalar nadiren ağrısız da gerçekleşebilir.
Bu ağrısız kasılmaları algılamak için avuç içinizi karnınıza hafifçe değdirin.Rahiminizin toplanıyor hissi vermesi kasılma belirtisidir. Bu sırada ağrı hissedilmesi şart değildir. Kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört yada daha sık olan kasılmalarda mutlaka doktora bildirin.
Erken doğum riskinin diğer önemli belirtilerinden biride arasında pelviste dolgunluk hissi, adet sancısına benzeyen kramp tarzı ağrılar, pozisyon değiştirmekle geçmeyen bel ağrıları, vajinal akıntıların çoğalması yada özelliğinin değişmesi (daha koyu, daha sulu veya kanlı akıntı olması), ishalle veya tek başına bağırsak krampları oluşabilir. Yine bu durumda yine kasılmalarınızı elle kontrol edin. Bu ek belirtiler kasılma olmadan tek başına erken doğum riski taşımazlar.Fakat bu belirtilerden biri varsa ve kasılmalarınızın olup olmadığından emin olmasanız bile doktorunuza bildirin.
Bu arada şöyle bir yazı gördüm, sanırım bu kasılmaları anlatıyor. ,
Gebelikte 26. Hafta
22 Mayıs 2009 Yazan admin
Bu haftadan sonra zaman zaman ani kasılma ve gevşeme hissedebilirsiniz endişelenmeyin. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adlı ağrısız, adet kramplarıdır ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahminiz gerçek doğum sancıları için hazırlık yapar.Genelde bu tarz kasılmalar 30. haftadan sonra ortaya çıkmaya başlasalar da bazende bu haftalarda antrenman kasılmaları başlayabilir.
Braxton-Hicks tarzı kasılmalar günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sık olmamalıdır.
Eğer bu şekilde olursa erken doğum eylemi işaretçisi olabilir.
Erken doğum belirtilerine duyarlı olun ve bunun tarz vb. gerekli durumlarda doktorunuza haber verin.
Erken doğum tehdididinin en önemli belirtisi rahimde belli aralıklarla ortaya çıkan kasılmalardır. Bu kasılmalar nadiren ağrısız da gerçekleşebilir.
Bu ağrısız kasılmaları algılamak için avuç içinizi karnınıza hafifçe değdirin.Rahiminizin toplanıyor hissi vermesi kasılma belirtisidir. Bu sırada ağrı hissedilmesi şart değildir. Kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört yada daha sık olan kasılmalarda mutlaka doktora bildirin.
Erken doğum riskinin diğer önemli belirtilerinden biride arasında pelviste dolgunluk hissi, adet sancısına benzeyen kramp tarzı ağrılar, pozisyon değiştirmekle geçmeyen bel ağrıları, vajinal akıntıların çoğalması yada özelliğinin değişmesi (daha koyu, daha sulu veya kanlı akıntı olması), ishalle veya tek başına bağırsak krampları oluşabilir. Yine bu durumda yine kasılmalarınızı elle kontrol edin. Bu ek belirtiler kasılma olmadan tek başına erken doğum riski taşımazlar.Fakat bu belirtilerden biri varsa ve kasılmalarınızın olup olmadığından emin olmasanız bile doktorunuza bildirin.
Aynen canım kan ter içinde kalıyorum bir de ince giyindiğim halde sanırım uyuyamanın bir nedeni de buselam kızlar nasılsınız bkalım valla ben kzıımla gayet iyiyim ama geceleri biraz zor geçmeye başladı yanıyorum kızlar geceleri çok sıcak oluyor bunalıyorum valla
selam nerimaaaaaaaaaan
uykusuz her gece şarkısı söyler dururuz artık:roflol:
dünde ben öyleydim
kız tepişti durdu ve uyutmadı annesi
ama dün gece akıllı kızımla birlikte mışıııııııl mışıl uyumuşuz:CüvCüv:
Çok midem bulanıyor kızlar ben çıkayım görş sonra yeniden:gitme:
aman aman allah korusun:Saruboceq:
Valla bilmiyorum ki benimde dunden beri var . Kasiklarimda ve karnimin basladigi yerde boyle igne batmasi gibi. Ayaklarimi uzattim simdi oyle duruyorum . Bi de sanki akintim fazla gibi geldi tabi kostum bisey yok psikopata baglamak bu olsa gerek :) Ay hayirlisinla zamaninda saglikla dogsalar
aman ha dikkat et canım acaba üşüttünmüCADIARZU
ben üşütmedim sanırım amaaaaaa
arzu kokoş arzu dikkat etsene yerelerelmaz:
hı bakıcam hemen
:umursamaz:hiç olmadı seçil
bir veda dahi edemeden ayrıldın aramızdan kuş misalikaydirigubbakcemile3
kız sende üşütmüş olmayasın artık akşamları hava epey serinliyor. ayakları sıcak tutmaya gayret edin yerimseniben
:))) hayret bişi yaa zaten aklım burda kalıyor atölye bölümüne geçince sonra bak destan yazmak durumunda kalıyorummm:lepi:
amiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn:Saruboceq:
fotograflar çok güzeeeeeeeeeelhihoyyyt
berna ve bahar sizlerle bir araya gelmek çok güzeldi yaaaaaaaaaa.s.
walla harika çıkmışsınız...acayip güzel yerler varmış orda da ...
bilge çatlıycak haberiniz ola:roflol::roflol:
hemen unutulmuşuzzzzzzzz:gitme:senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?