yeğenimi 10 günlükken yaptırmıştık sanırım oğluşumun da aynı olacak CADIARZU
doğum izle derken kendini korkut anlamında değil hemşirelerin bebeklere ne kadar rahat ve hoyrat davrandığına bak senin zarar vermen mümkün olabilir mi gör anlamında demiştim kaydirigubbakcemile3 yoksa bu saatten sonra dönüşün yok iki şekilden birinde doğurcaksın içerde büyümez o çocuk kaydirigubbakcemile3
Evet dunurcum benim kullandigimda boyle . Mecbur bundan kullaniyorum cantamda surekli var. Migrostan aliyorum ben 20 tanesi 1.5 milyon . Bi de veterinerime bi dezenfektan hazirlattim . Her iki doktoruma da sormustum kullan tabi dedi. Girmeden once 2 dakika once sıkıyorum sifonu cekip sonra giriyorum . Kesinlikle musluga kapilara direk ellerimi surmuyorum . Hamileligin basindan beri 5 yada 6. enfeksiyon . Kronik oldugu icin hep boyleymis iste . Wc ye girerken biri gorse beni iste biz 10 dakika sonra gelelim diyolar kaydirigubbakcemile3
Biliyorum Bilgeciğim biliyorum o anlamda dediğini de işte korktum yine de yaww. :kedi:
kızlar rüyamda kayık gibi bişeye binmiştim.. kzıyordum beni ona bindirene.. söylenip duruyordum.. sonra kayık kıyıya yanaştı, ama ne kıyı resmen cennetti sanki.. tarif edemiycem kadar değişik ve güzeldi.. çiçekler, yeşillikler, oturma yerleri, asmalar, hiç görmediğim bişeydi ve inanılmaz güzeldi parlıyordu.. inerken, Ay Allah razı olsun benim kim buraya getirdiyse diyordum.. sonra orda gezinmeye başladım.. babamı gördüm... babam bana tepki veriyordu.. konuşmak istemiyor, kaçıyordu.. ben sarılmak istedikçe o elini havaya kaldırıp engellemeye çalışıyoru.. neler olduğunu anlayamıyordum.. ağlamak istiyor ağlayamıyordum mafoldumben
Doğum videosu izledim de her iki doğumdan da vazgeçtim be canım. Feci yani. Nasıl doğuracağımı bilemedim. :umursamaz: Gerçi içerde kalan da olmamış ya şimdiye kadar. Neyse bu başka bir konu.
Sünneti ben de doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyorum aslında. Bakalım biraz araştırayım da olabilir yani.
ayaklarım bacaklarım ve hele de ayak bileklerim çok şişiyor kızlar, ne yapmalı bilmem ki..
5li paketlerin kutusu çantada iyi oluyor ben de öyle kutu aldım, büroda da 20lisi var, kutu boşalırsa 20liden ek yapıyorum kaydirigubbakcemile3 dezenfektanım yok ama oldum olası musluk, kapı kolu, sifona doğrudan elimi sürmem mutlaka kağıt mendil kullanırım o işlemler sırasında... hamilelik öncesinde de böyleydi hamilelik sonrasında iyiden şeyini çıkardım :roflol: ben 10 dakika sonra gelelim yerine bir de şöyle bir dezenfektan var vereyim mi derim muhtemelen zemuszemus
veteriner derken? evde hayvan mı var? ne var? sengözlerimebaksanab meraklı mıyım ben yaaaaaa akannehir
5li paketlerin kutusu çantada iyi oluyor ben de öyle kutu aldım, büroda da 20lisi var, kutu boşalırsa 20liden ek yapıyorum kaydirigubbakcemile3 dezenfektanım yok ama oldum olası musluk, kapı kolu, sifona doğrudan elimi sürmem mutlaka kağıt mendil kullanırım o işlemler sırasında... hamilelik öncesinde de böyleydi hamilelik sonrasında iyiden şeyini çıkardım :roflol: ben 10 dakika sonra gelelim yerine bir de şöyle bir dezenfektan var vereyim mi derim muhtemelen zemuszemus
veteriner derken? evde hayvan mı var? ne var? sengözlerimebaksanab meraklı mıyım ben yaaaaaa akannehir
Ya bu ilk ay sünnette canı yanmaz meselesi tamamen safsatadan ibaret bir şey, lütfen inanmayın. Bebek daha çok küçük ve sünnette geriye dönülmeyecek hatalar yapılabilir. Türkiyede ve daha bir çok ülkede kasap gibi kesiyorlar bebekleri, ilerisini düşünmeden. Sizden rica ediyorum gözünüz kapalı sünnet için teslim etmeyin bebeklerinizi, sünneti araştırın, herkes yaptırdı birşey olmadı demeyin, bu öyle mahrem bir konu ki sünnette yapılan hatalar ortaya çıkmıyor. Nil Gün'ün Sünnet isimli bir kitabı var, onu okumanızı ve ondan sonra kararınızı vermenizi tavsiye ederim. Ayrıca bugün bir çok doktor yenidoğan sünnettine oldukça karşı, fiziksel sorunların yanında travmatik sonuçlarıda var ve öyle sanıldığı gibi acı çekmiyor filanda değil, acı çekmeyecekse neden aşı olunca ağlıyorlar? Küçük diye anestezide yapmıyorlar, tüm acıyı çekiyor ama anlatacak gücü yok. Sünnet komplikasyonlara çok açık bir ameliyat ve daha minicikken, dünyaya yeni alışacakken onu böyle bir riskin altına sokmak büyük insafsızlık.
Evet evimde 1.5 yasinda kedim var :) Senin dunurum manyaklik derecesinde hayvansever. Hergun sabah aksam cikar sokaktaki kedilere kopeklere mama ve su veririm ama su an dokunmuyorum sokaktakilere :)
canım canım hemen tansiyonuna bak sakın ihmal etme...20.haftadan sonra el ve ayak bileklerinde ödemle başlıyor preaklampsi... sakın ama sakın ihmal etme.. ben geçen sene hamileyken özel hastaneye gidiyordum hamileyim ayak bileklerim şişmeye ellerim şişmeye başladı salak doktorum bana varis çorabı verdi şimeden dolayı, sonra birden rahatsızlandım araştırma hastanesine gittim iş işten geçmişti... Zamanında müdahale yaptır bence.. tansiyonunu devamlı 3 ögün ölç ayak bilekleri çok ama çok önemli... bak bakalım ne olacak... aşkım ya tansiyonunu ölç bakalım şimdi kaç???
canıııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmm yerim ben gülen ardayıııııııııııııııııııııııııııııııııkızlarrrrr huhuuuuuuuuuuuuuuuuuu ben geldim dr.a gittik sabahtannnnn:))))oğluşummm yüzünü göstermedii dr. teyzesii: "annesi sen bişiler ye bak babası da ne zamandır göremiyodu" dedii ..15-20 dk. sonra baktııkkk...çirkinimizi gördük maşallahhh...dudaklar ben burnu kafa yapısı babasıııı:))))bi de teyzeleriii bi gülümsedi ki sormayınnnnn maşallah kuzuma benimmmmm:))))bu arada kocacığıma da kavuştummmmmmmmmmm..........ne zor gelmişti 15 gün..
bu arada saplanmaları da sordumm normalmiş artık takla makla atarken ayağı ile çarpar dediii..ayrıca sağ el parmaklarımdaki uyuşma da sinirlere olan baskıdan kaynaklanıyormuş lahusanın sonuna kadar devam edermiş...ayrıca 75 kilo olmuşummmm.....
ah ahhh ben de temizlik zaten devam biliyorsun... 3 gündür günde 4-5 saat bile uyuyamıyorum. 7 : 30 da kalkıp kahvaltı hazırlıyorum, sonra okula seminere gidiyoruz, eve dönüp tekrar temizzlikk..Bernacım ne olacak bizim bu halimiz :sinifsinif: Bir de yorgunum yaa mışıl mışıl uyumam gerekiyorduakannehir
yürü beeeeee alkisalkisalkis:teytey:Evet ya evett biz uyumak istiyoruz yaaaaaaaaaaaaaaaaa:bbo::1ninca: kötükedihüsoAllahım bize uyku verrr:Saruboceq:
Listeye bakın bebişimin ismi varrrr.Büyük ihtimalle o olacakzemuszemus
tamam dünür kedileri sen al köpekler benim olsun kaydirigubbakcemile5 ben de çok severim, gerçi köpeğe günah diye eve alamıyorum ama müstakil evim olduğu gün hemen iki tane alırım hiç beklemeden süprizzzzz mırnav kedoooooş güzeldir de şimdi o ama eylülü kıskanır mı acaba fisfisfis kedoşun resmi yok mu???
valla bize yapılan açıklama bizlerin anladığı anlamda acı çekmediği, ama alıştığı ortam dışında yeni bir şeyler yapılmasından ürktüğü için ağladığı yönündeydi. nasıl ki altını açtığında serin geliyor ve bu duygudan hoşlanmayıp ağlıyorsa sünnet veya aşıda da aynı duyguyla ağladığını söylediler. biz hacettepe çocuk ürolojisinin başındaki hekime gitmiştik (benimki için de onu düşünüyoruz) ve 8 yıldır herhangi bir sorun yaşamadık.
ŞİMDİ ÖLÇEMİYORUMDA DÜN AKŞAM KAYINVALİDEMLERDE ÖLÇMÜŞTÜM ÖYLESİNE, 8/4 ÇIKTI... BEN HAMİLELİKTEN ÖNCE 9/5 10/5 FİLANDIM BU BENİM NORMALİMDİ.. HAMİLELİKTE DE 8/4 8/5 ŞEKLİNDE SEYREDİYOR.. DOKTOR BUNUN İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ BANA.. TANSİYONUN DÜŞÜK OLMASI HAMİLELİKTE İYİDİR DEDİ BANA.. :uhm:
Olmaz mi resim ekliyorum simdi . Adi sabun bu arada .Yok Eylul'u kiskanmaz dunurcum . Yani tabi soyle biz onu surekli itersek kakarsak git seklinde davranirsak tabi uzulur ve kiskanabilir . Bunu insana da yapsan ayni sey olcaktir. Ben ve esim oyle yapmayacagimiz icin sorun yok . Sİmdi zaten alisma turlarinda. Bebek sesi filan dinliyor surekli kizim :)
bu arada merhabalarrr tekrardannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
İlkinde 50 gr yükleme yapıp ondan sonra bakıyorlar, o 140 dan fazla çıkarsa 2. yi yapıyorlar. Sana yapılmadı mı?
2. de sabah aç karnına gidiyorsun, saat 9.00 da, açken kan alıyorlar, sonra 100 gr yükleme yapılıyor ve birer saat arayla 3 defa daha kan alıyorlar, bu arada su dahil hiç bir şey yiyip içmemen ve fazla hareketli olmaman gerekiyor. Bu kısmı gerçekten biraz eziyet oluyor. Sonra ortaya çıkan 4 değerden en az 2 si sınırın üstündeyse gebelik şekeri teşhisi konuyor ve diyet veriyorlar. Hamur işi, ekmek, tatlı yemiyeceksin bana biraz saçma geldi, çünkü diyetin baya fazla ayrıntısı var. Bir kere ekmek yiyeceksin ama lifli ekmeklerden, meyveyi ölçülü yiyeceksin ve mutlaka yanında süt veya yoğurtla gibi şekeri yükseltmemek için baya ayrıntısı var işin. Diyetisyene gitmeni tavsiye ederim yada en kötü ihtimalle bana verilen diyeti uygula, çünkü yediğin şeylerin miktarı ve saatide çok önemli. İnternetten de araştırıp öğrenebilirsin, yada merak ettiğin şeyleri bana sor, ben öğrenip sana anlatırım. Dikkat etmek lazım öyle hamurişi yememekle bitmiyor iş maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?