2009 Aralık Anneleri

Biliyorum Bilgeciğim biliyorum o anlamda dediğini de işte korktum yine de yaww. :kedi:

kızlar rüyamda kayık gibi bişeye binmiştim.. kzıyordum beni ona bindirene.. söylenip duruyordum.. sonra kayık kıyıya yanaştı, ama ne kıyı resmen cennetti sanki.. tarif edemiycem kadar değişik ve güzeldi.. çiçekler, yeşillikler, oturma yerleri, asmalar, hiç görmediğim bişeydi ve inanılmaz güzeldi parlıyordu.. inerken, Ay Allah razı olsun benim kim buraya getirdiyse diyordum.. sonra orda gezinmeye başladım.. babamı gördüm... babam bana tepki veriyordu.. konuşmak istemiyor, kaçıyordu.. ben sarılmak istedikçe o elini havaya kaldırıp engellemeye çalışıyoru.. neler olduğunu anlayamıyordum.. ağlamak istiyor ağlayamıyordum mafoldumben

5li paketlerin kutusu çantada iyi oluyor ben de öyle kutu aldım, büroda da 20lisi var, kutu boşalırsa 20liden ek yapıyorum kaydirigubbakcemile3 dezenfektanım yok ama oldum olası musluk, kapı kolu, sifona doğrudan elimi sürmem mutlaka kağıt mendil kullanırım o işlemler sırasında... hamilelik öncesinde de böyleydi hamilelik sonrasında iyiden şeyini çıkardım :roflol: ben 10 dakika sonra gelelim yerine bir de şöyle bir dezenfektan var vereyim mi derim muhtemelen zemuszemus
veteriner derken? evde hayvan mı var? ne var? sengözlerimebaksanab meraklı mıyım ben yaaaaaa akannehir

Biliyorum Bilgeciğim biliyorum o anlamda dediğini de işte korktum yine de yaww. :kedi:

bundan sonra sana doğum izlemek yasak Ebru lmaz: valla şekerim korksan da tırssan da dönüşü yoooooook geçmiş olaaaaaaaaaaa hehehehe kuzu kuzu doğuracaksın güzeller güzeli oğluşunuuuuuuuuu opuyorumnanaktan

Allah hayırlara çıkarsın güzelim... yorumlamayı çok beceremem ama bence kötü bir rüya değil bu bir... ikincisi hamile rüyası çıkmaz derler zira her gün hepimiz film gibi rüyalar görüyoruz... ben de iki gün önce 20 yıl önce ölen ve çok istediğim halde sadece öldüğü yıl bir kerecik rüyama gelen rahmetli amcamı gördüm "orada çukur var basma" dedi bana ama neyi kastetti ve bunca yıl sonra nasıl oldu da geldi rüyama anlamadım anlamıyorum... Allah özlediklerimizi gösteriyor herhalde Arzucum :CüvCüv:

Ya bu ilk ay sünnette canı yanmaz meselesi tamamen safsatadan ibaret bir şey, lütfen inanmayın. Bebek daha çok küçük ve sünnette geriye dönülmeyecek hatalar yapılabilir. Türkiyede ve daha bir çok ülkede kasap gibi kesiyorlar bebekleri, ilerisini düşünmeden. Sizden rica ediyorum gözünüz kapalı sünnet için teslim etmeyin bebeklerinizi, sünneti araştırın, herkes yaptırdı birşey olmadı demeyin, bu öyle mahrem bir konu ki sünnette yapılan hatalar ortaya çıkmıyor. Nil Gün'ün Sünnet isimli bir kitabı var, onu okumanızı ve ondan sonra kararınızı vermenizi tavsiye ederim. Ayrıca bugün bir çok doktor yenidoğan sünnettine oldukça karşı, fiziksel sorunların yanında travmatik sonuçlarıda var ve öyle sanıldığı gibi acı çekmiyor filanda değil, acı çekmeyecekse neden aşı olunca ağlıyorlar? Küçük diye anestezide yapmıyorlar, tüm acıyı çekiyor ama anlatacak gücü yok. Sünnet komplikasyonlara çok açık bir ameliyat ve daha minicikken, dünyaya yeni alışacakken onu böyle bir riskin altına sokmak büyük insafsızlık.

ayaklarım bacaklarım ve hele de ayak bileklerim çok şişiyor kızlar, ne yapmalı bilmem ki..

canım canım hemen tansiyonuna bak sakın ihmal etme...20.haftadan sonra el ve ayak bileklerinde ödemle başlıyor preaklampsi... sakın ama sakın ihmal etme.. ben geçen sene hamileyken özel hastaneye gidiyordum hamileyim ayak bileklerim şişmeye ellerim şişmeye başladı salak doktorum bana varis çorabı verdi şimeden dolayı, sonra birden rahatsızlandım araştırma hastanesine gittim iş işten geçmişti... Zamanında müdahale yaptır bence.. tansiyonunu devamlı 3 ögün ölç ayak bilekleri çok ama çok önemli... bak bakalım ne olacak... aşkım ya tansiyonunu ölç bakalım şimdi kaç???

Evet evimde 1.5 yasinda kedim var :)

Evet evimde 1.5 yasinda kedim var :) Senin dunurum manyaklik derecesinde hayvansever. Hergun sabah aksam cikar sokaktaki kedilere kopeklere mama ve su veririm ama su an dokunmuyorum sokaktakilere :)

valla bize yapılan açıklama bizlerin anladığı anlamda acı çekmediği, ama alıştığı ortam dışında yeni bir şeyler yapılmasından ürktüğü için ağladığı yönündeydi. nasıl ki altını açtığında serin geliyor ve bu duygudan hoşlanmayıp ağlıyorsa sünnet veya aşıda da aynı duyguyla ağladığını söylediler. biz hacettepe çocuk ürolojisinin başındaki hekime gitmiştik (benimki için de onu düşünüyoruz) ve 8 yıldır herhangi bir sorun yaşamadık.

Evet evimde 1.5 yasinda kedim var :) Senin dunurum manyaklik derecesinde hayvansever. Hergun sabah aksam cikar sokaktaki kedilere kopeklere mama ve su veririm ama su an dokunmuyorum sokaktakilere :)

tamam dünür kedileri sen al köpekler benim olsun kaydirigubbakcemile5 ben de çok severim, gerçi köpeğe günah diye eve alamıyorum ama müstakil evim olduğu gün hemen iki tane alırım hiç beklemeden süprizzzzz mırnav kedoooooş güzeldir de şimdi o ama eylülü kıskanır mı acaba fisfisfis kedoşun resmi yok mu???

ŞİMDİ ÖLÇEMİYORUMDA DÜN AKŞAM KAYINVALİDEMLERDE ÖLÇMÜŞTÜM ÖYLESİNE, 8/4 ÇIKTI... BEN HAMİLELİKTEN ÖNCE 9/5 10/5 FİLANDIM BU BENİM NORMALİMDİ.. HAMİLELİKTE DE 8/4 8/5 ŞEKLİNDE SEYREDİYOR.. DOKTOR BUNUN İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ BANA.. TANSİYONUN DÜŞÜK OLMASI HAMİLELİKTE İYİDİR DEDİ BANA.. :uhm:

canıııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmm yerim ben gülen ardayııııııııııııııııııııııııııııııııı

oy oy oyyy maşallaahh yesin onu teyjeşiiii =))))))))))))))

kocana da kavuşmusun hadi gözüüün ayyyydınnn
muckkkkk
Bernacım ne olacak bizim bu halimiz :sinifsinif: Bir de yorgunum yaa mışıl mışıl uyumam gerekiyorduakannehir
ah ahhh ben de temizlik zaten devam biliyorsun... 3 gündür günde 4-5 saat bile uyuyamıyorum. 7 : 30 da kalkıp kahvaltı hazırlıyorum, sonra okula seminere gidiyoruz, eve dönüp tekrar temizzlikk..

yazıhh baaağğaaaa :mymeka:

Evet ya evett biz uyumak istiyoruz yaaaaaaaaaaaaaaaaa:bbo::1ninca: kötükedihüsoAllahım bize uyku verrr:Saruboceq:

Listeye bakın bebişimin ismi varrrr.Büyük ihtimalle o olacakzemuszemus
yürü beeeeee alkisalkisalkis:teytey:

Olmaz mi resim ekliyorum simdi . Adi sabun bu arada .Yok Eylul'u kiskanmaz dunurcum . Yani tabi soyle biz onu surekli itersek kakarsak git seklinde davranirsak tabi uzulur ve kiskanabilir . Bunu insana da yapsan ayni sey olcaktir. Ben ve esim oyle yapmayacagimiz icin sorun yok . Sİmdi zaten alisma turlarinda. Bebek sesi filan dinliyor surekli kizim :)

Ben yine de önerdiğim kitabı okumanızı tavsiye ederim, heleki sünnetin bu denli piyasa yarattığı bir ülkede.
8 yıldır bir sorun yaşanmaması normal çünkü henüz cinsel hayatı başlamadı, ayrıca her sünnet olanda sorun çıkacak diye bir şeyde yok.
Ama sünnet neden var, neden bu kadar yaygın, nasıl yapılır, bebekken sünneti önerenlerle önermeyenleri karşılaştırmak lazım. Eğer bir kızınız olsaydı, şimdiki bilincinizle kızların sünnet edildiği bir ülkede yaşasaydınız kızınızı sünnet ettirirmiydiniz? Oysa o ülkelerde de hala kız sünneti sağlık ve hijyenik olduğu iddia edildiği ve savunulduğu için yapılıyor.
Sünnet ettirin yada ettirmeyin bilemem ama bebek sünneti bana çok acımasız geliyor, çıkış noktasıda zaten Amerika, bir dönem Amerikada bebekleri anne babaya sormadan doğar doğmaz sünnet edip veriyorlarmış ellerine. Korkunç! Bizde de moda oldu şimdi, zaten Amerika neyi bıraksa biz alıyoruz ellerinden seve seve

düşükse iyidir tabiki ama vücut ödem yapıyorsa preaklampsi oluşmaya başlıyor tanisyon çok sinsice ilerliyor. onun için dikkat etmek lazım... evdeki tansiyon ölçümüyle eczanedeki arasında fark var.Aman sen iyi olda şişlikler olsun....Ben cerrahpaşa ya prof. gidiyorum bana devamlı tansiyonun 14/9 oldugunda gece gündüz dinleme atla gel diyor.Onun için evhamlıyım biraz ee ne demişler sütten agzı yanan yogurdu üfleyerek yermiş.

sabun süper isim yahu kaydirigubbakcemile3 temizlik hastalığında son noktaaaaaaaaa zemuszemus tabii ya en kızdığım insan tiplemesi zaten o hayvanı alıp sonra ihmal edenlerden neffffffffret ediyorummmmmmmmm

bu arada merhabalarrr tekrardannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

mirabayınnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Canım yardımcı olursan sevinirim...

Sabah
1 dilim kepek ekmek
1 yumurta (haftada 4 gün)
Salatalık, domates, biber
1,5 dilim peynir
4-5 zeytin yada 2 tam ceviz
Açık Çay

1. Ara öğün
1 meyve
1 bardak normal yada yarım yağlı süt (yağ çok azalırsa kabızlık oluyormuş)

Öğle Yemeği
3-4 köfte büyüklüğünde et yada 5 yemek kaşığı sebze yemeği (öğlen etse akşam sebze, yada tam tersi olabilir.)
1 dilim kepek ekmek
4-5 kaşık pilav makarna yada 1 kepçe çorba
Salata (1 tatlı kaşığı yağ ile)
Ayran yada yoğurt (sebze ise mutlaka yenecek, et yeniyorsa salata mutlaka yenecek)

2. Ara Öğün (ıkiye bölüp 15.00-17.30 arasında yenecek)
10 adet fındık
2 adet kuru kayısı (bol su ile)
1 dilim kepek ekmek
1 dilim peynir (çeşidi önemli değil)
1 meyve

Akşam Yemeği
3-4 köfte büyüklüğünde et yada 5 yemek kaşığı sebze yemeği (öğlen etse akşam sebze, yada tam tersi olabilir.)
1 dilim kepek ekmek
Salata (1 tatlı kaşığı yağ ile)
Ayran yada yoğurt (sebze ise mutlaka yenecek, et yeniyorsa salata mutlaka yenecek)

3. Ara Öğün
1 meyve
1 bardak normal yada yarım yağlı süt

Tatlı canın çok çok çok isterse haftada yarım porsiyon sütlü tatlı yiyebilirsin dedi.

Meyve olarak ise;
5 cm kalınlığında dilim karpuz yada kavun, 1 küçük şeftali, 3 küçük armut, 1 orta boy armut, 1 yerli muz, 1 küçük elma, 3 mürdüm eriği, 12 adet vişne, 18 üzüm tanesi vb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…