2009 Aralık Anneleri

sünnetin olma nedeni ve yaygınlığı ülkenin dini inanışıyla doğru orantılı bunun amerikayla avrupayla bir ilgisi yok.. üstelik uzunca bir zamandır avrupada da özellikle çocukluk döneminde cinsel organ temizliğini kolaylaştırması ve enfeksiyon riskini azaltması açısından sünnet tavsiye ediliyor.
çocuğun hatırlayacağı çağlarda yapılmasının yaratacağı travmatik etki nedeniyle (ki bakarsan bizlerin yaş grubundaki erkeklerin hepsinin acı bir sünnet hikayesi vardır kimi kekeme olmuştur bir dönem kimi sünnetçi dövmüş kimi de kaçıp bir yere saklanmıştır) erken dönem sünnet öneriliyor diye biliyorum ben. ülkemizdeki ilkokul çağı sünnet törenlerinin yarattığı etkileri düşününce açıkçası çok da mantıklı geliyor. 16 aylık sünnet ettiren arkadaşımın oğlunda bile kısa süreli travma yaşandı, bir süre pipisine ne olduğunu sorana ağlayarak karşılık verdi, ama daha erken sünnet olanların hiçbirinde bu olaya dair herhangi bir hatıra yok. dolayısıyla erken dönem sünnetin travmatik olabileceğine çok da inanmıyorum.
genel olarak sünnet neden var? ettirilmeli mi? çocuk vücudu hakkında söz sahibi olduğunda kendi mi karar vermeli? bunlar ayrı sorular ve herkesin kendi kararı... çocuğum kendi vücuduna dair kararları kendi vermeli diyene saygım sonsuz, kararı ben veririm ama hatırlasın diyene de aynı şekilde. ama ben çevremden gördüğüm ve araştırdıklarımla böyle bir karara vardım, erken dönemde bizlerin anladığı anlamda fiziksel acı çekmeden, yarasının çok çabuk kapanacağı dönemde ve travmatik anı bırakmadan bu işlemin tamamlanması gerektiğini ve daha sonra hatırlayacağı çağda da (şayet isterse) eğlencesini yapmanın uygun olacağına inanıyorum.

EVET CANIM HAKLISIN.. ANNEMDE KORKUYOR, ÇOK ERKEN BU ŞİŞMELER İÇİN DİYOR.. BAYA BAYA DA BELLİ OLUYOR,BENDE O PREEKLAMSİ Mİ NE ONDAN KORKUYORUM, ÇOK FAZLA OLMASADA TUZU HALA KULLANIYORUM ÇÜNKÜ YEDİĞİMDEN TAT ALAMIYORUM, ABUR CUBUR DESEN, HERHALDE BİR ÇİFT CAMIŞIN YEDİĞİNİ YİYORUMDUR :kedi: AMA İKİ GÜNDÜR FRENLİYORUM KENDİMİ.. MEYVEYİ FİLANDA İYİ YİYORUM.. ÇOK YEMEDENDE OLUR MU BİLMİYORUM O YÜZDEN FRENLİYORUM KENDİMİ UFAKTAN..

Ekledim dunurcum sabunun resmini . Ah dunurcum neler var aklin durur. Inanilcak gibi degil ama gecenlerde barinaga halimin desenine uymuyor diye kopek birakildi . Bu kadar kotu insanlar var maalesef .

selam bernaaaaaa

kızlar tansiyon dedinizde ben bir şirket doktorunun yanına gidip tansiyonuma bir baktırayım.
genelde düşüktür ama bu kadar tansiyon muhabbetinden sonra merak ettim:)))))

Ekledim dunurcum sabunun resmini . Ah dunurcum neler var aklin durur. Inanilcak gibi degil ama gecenlerde barinaga halimin desenine uymuyor diye kopek birakildi . Bu kadar kotu insanlar var maalesef .

halının desenine uymuyor diye mi okudum?

höönnkkkÇok üzgünüm çoook

o halıların içinde boğulasın inşallah yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bunlar da "insan" öbür gariban "hayvan" di mi!!!!!!!!!!!!!!!!! neyse ben burada saydırayım da foruma yazmayayım direkt banlanma sebebi olur yemin ederim Çok üzgünüm çoook
offffffff dünür yaaaaaaa perişan ettin şimdi beni :çok üzgünüm:

ben çıkıp biraz dolaşayım oradan da gidip yemek falan yiyeyim unutmaya çalışayım bu mevzuyu mafoldumben

halının desenine uymuyor diye mi okudum?

höönnkkkÇok üzgünüm çoook

Yok maalesef dogru okudun Berna. Diyorum ya neler var su an aktif olarak yapmiyorum cunku sinirlerim bozuldugu oluyordu . Gel dedi gelmedi diye heryeri kirilmis kedi filan goruyordum cunku .Tecavuzleri , sigara sondurmeleri filan goruyordum O yuzden hamilelik doneminde biraz ara verdim. Sadece sokaktaki canlara simdilik mama ve su takviyesi veriyorum simdilik .

Evet çocuklar için büyük bir travma nedeni olduğuna katılıyorum, fikrine de saygı duyuyorum. Ben tüm gelebilcek ve şu anda bile gelmekte olan tepkileri karşılamaya kararlıyım, oğlumu sünnet ettirmeyeceğim, büyüdüğü zaman, araştırıp, öğrenebildiği, tartışabildiğimiz zaman kendi kararını kendi verir.

Genelde hamilelikte şişmeler oluyor olmaz diye bişey yok çünkü kan akımı çok fazla...Ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.Ben kimseyi korkutmak için söylemedim(özellikleöykü hn annesi meralcik) sadece dikkatli olalım dedim. benim başımdan geçtiği için söylüyorum. Ben tansiyondan dolayı 1 sene çapa nefrolojide tedavi gördüm bebeğim öldükten sonra ve vücudumdaki ödem 6 ay sonra yok olmaya başladı.Tuzlu yememeye çalışıyorum özellikle hamur işi herşeyin fazlası zarar diyo doktorlar.Bebek sizden alacagı gıdayı zaten alıyor sakın bebek büyümez diye korkamyın diyor.İnan pogaçın simidin tadını unuttum.. Tedaviden çok iyi sonuç aldım. 24.haftadyım şükürler olsun şişme falan olmadı allah onu bana bagışlasın acısını göstermesin... O dogsun ben neler yiycem dogduktan sonra asıl kilo alıcam :):dance:

canımsınız siz niye tartışıyorsunuz sizin tartışmanınızın çocugun canının acıması değil sadece inaç meselesi gibi geldi bana... arkadaşım diyorki büyüyünce konuşucam eger isterse olacak, digeride diyorki bebekken acı duymaz büyünce acı hissetmesin...bırakın zamana zamanı gelince hepsi oluverir :)

offf yaaa, hakkaten ne insanlar dicem ama siz anlayın kinayemi, Allah ıslah etsin bunları!!!
sana da helal olsun cnm... ne diyim..
kuş gagalasın seni:roflol:
iyidir tatlişkom bir koşu tansiyonuma baktırdım geldim.

bugün mide yanmam varkafamçokkarıştı

sen nasılsın murat nasıl?

ufaktan ufaktan yemeğe gitsem iyi olucak
karnımız zira zil çalmaya başladıda

hepinize afiyet bal olsun

afiyet olsun kuşumun gagası...

iyisindir inşallah canım? sorun mu oldu ki ölçtürdün hayrola?

mideler de maşallaaah başa döndük gene he?

valla biz iyiyiz süperiz.. uyuyamıyoruz ama neeee iseeee =)))))))) murty de iyiiiiiiiiiiiiiiiiii
AŞKIMIN BUGÜN HEPİİİİİİİİİİİ BÖRTDEYİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool: :teytey: :teytey: :teytey:

Yok canım tartışmıyoruz, herkes kendi fikrini söylüyor. Konuşmak lazım böyle şeyleri bence, fikir fikirden üstündür.

yemek yedim kızlar patlamak üzreyim, oysaki hiç ekmekte yemedim, bir lokma bile yemedim... bu şişip nefes alamama olayından bıktım usandım artık:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…