Kızlar biz de bugün balık yapıyoruz. Migros'tan aldım çipura. Üretimdir sanırım( Acaba bebişime zararlı mı? Aslında okyanus somonunu seviyorum ama onu da dilim dilim satıyorlar. O dilimler bütün gün tezgahta kesili bir halde bekliyor. Ne kadar yararlı acaba?
evet arkadaşlar araştırmalarım da çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı:)balıktan önce omega 3 en fazla yumurtada varmış günde bir tane yumurta hemen hemen ihtiyacı karşılıyomuş bi hayvanlardan bide bitkilerden alınması gerekiyomuş yumurta ve balık hayvanlardan alınması gerekn omega 3 muş bitkilerdede en fazla keten tohumunda varmış anlayacağınız formulumu buldum hergün 1 dene yumurta vede yoğurdun içine iki tatlı kaşığı keten tohumu hap olarak almak istemiyorum cünkü hapların hayvanın neresinden yapıldığı önemli eğer karaciğerinden yapılırsa yüksek oranda a vitamini içeriyor buda allah korusun düşüğe bile neden olabilirmiş oyüzden hapların içeriğine dikkat edin şimdilik bebeğimin ikinci bir emrine kadar balığa veda ediyoyum çok sevmediğim ama yiyebildiğim yumurtaya merhaba
merhaba aralık anneleri rabbim size hayırlı 9 ay ve bebişler nasip etsin:ecrin_bebek:...bende size inşallah katılırım :Saruboceq:benim en son adet tarihim 5 nisan adet günüme daha 9 gün var size bişey sormak istiyorum benim dün gece yani adetimin 18. Günü sağ kasığımdan rahmime kadar bir ağrı oldu sanki bıçak saplanıyodu)bu böyle 5_10 dak sürdü ilk defa böyle bişey oluyor acaba dedim bebeğim mi r annesine tutunuyo :uhm:sizin öyle bir belirtiniz oldumu lütfen bana cevap yazın
kızlar dah önceki sayfalarda okudum alışveriş merkezindeki güvenlik girişinden geçmek ii değilmiş peki neden ilk defa duydum
Ayy ben de bende bir gariplik var sanmıştım.Çok sık acıkıp çabuk doyuyorum.
Bir de hapşırırken çok zorlanıyorum kızlar sizde de oluyor mu?Karnım acıyor
ay değere göreyse yandım benim 2251di salı günü delikafadulden
kızlar kalp atışı ne zaman görülür duyulur lütfen çok merak ediyorum
evet arkadaşlar araştırmalarım da çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı:)balıktan önce omega 3 en fazla yumurtada varmış günde bir tane yumurta hemen hemen ihtiyacı karşılıyomuş bi hayvanlardan bide bitkilerden alınması gerekiyomuş yumurta ve balık hayvanlardan alınması gerekn omega 3 muş bitkilerdede en fazla keten tohumunda varmış anlayacağınız formulumu buldum hergün 1 dene yumurta vede yoğurdun içine iki tatlı kaşığı keten tohumu hap olarak almak istemiyorum cünkü hapların hayvanın neresinden yapıldığı önemli eğer karaciğerinden yapılırsa yüksek oranda a vitamini içeriyor buda allah korusun düşüğe bile neden olabilirmiş oyüzden hapların içeriğine dikkat edin şimdilik bebeğimin ikinci bir emrine kadar balığa veda ediyoyum çok sevmediğim ama yiyebildiğim yumurtaya merhaba
evet arkadaşlar araştırmalarım da çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı:)balıktan önce omega 3 en fazla yumurtada varmış günde bir tane yumurta hemen hemen ihtiyacı karşılıyomuş
caanim bunu nerden okudun? cok merak ettim cunku asla boyle bir sey duymadim. yumurta protein, fosfor, vitamin A, D ve B acisindan zengindir. o yuzden gunde 1 tane yemek hamile bi kadin icin faydalidir. asagida besin degerlerine gore en cok omega 3 barindiran besinler var:
keten tohumu 7.0 gr
ceviz 6.3 gr
somon baligi 3.6 gr
beyaz kabak 1.9 gr
kalkan baligi 1.8 gr
soyafaulyesi 1.6 gr
Tofu 1.6 gr
karides 1.5 gr
levrek 1.1 gr
fasulye 0.6 gr
bu durumda en iyisi keten tohumu yemek canım...caanim bunu nerden okudun? cok merak ettim cunku asla boyle bir sey duymadim. yumurta protein, fosfor, vitamin A, D ve B acisindan zengindir. o yuzden gunde 1 tane yemek hamile bi kadin icin faydalidir. asagida besin degerlerine gore en cok omega 3 barindiran besinler var:
keten tohumu 7.0 gr
ceviz 6.3 gr
somon baligi 3.6 gr
beyaz kabak 1.9 gr
kalkan baligi 1.8 gr
soyafaulyesi 1.6 gr
Tofu 1.6 gr
karides 1.5 gr
levrek 1.1 gr
fasulye 0.6 gr
bu durumda en iyisi keten tohumu yemek canım...
Dikkat: Omega-3 alırken tuzağa düşmeyin! / iyibilgicanim asil onemli olan dengeli beslenmek. sadece keten tohumu yersen diger besinleri alamazsin. biraz ondan biraz digerinden, hicbir besini abartmadan yemek gerekir. bir de bos kalorili yiyecekler yememek lazim. bunlar ancak bize kilo aldirir, riski arttirir, bebege en ufak bi faydasi olmaz. hamur isi, seker, cikolata vs. gibi yiyeceklerden bahsediyorum.
bir de yemeklerinizi zeytinyagiyla yapmaya ozen gosterin. bulabilirseniz uzum cekirdegi yagi da cok iyidir. ben yillardir zeytinyagini sadece salata, zeytin icin kullaniyorum. yemekleri hep uzum cekirdegi yagiyla yapiyorum.
Dikkat: Omega-3 alırken tuzağa düşmeyin! / iyibilgi
bu linkten bakabilirsiniz üzüm çekirdeği yağımı hiç duymamıştım nerden bulabiliriz bide tadı nasıl yemekte falan kokuyomu balığı zaten toptan kaldıramam menüden sadece şu ilk aylar için yoksa balığı sadece omega 3 için yemiyoruz
canim asil onemli olan dengeli beslenmek. sadece keten tohumu yersen diger besinleri alamazsin. biraz ondan biraz digerinden, hicbir besini abartmadan yemek gerekir. bir de bos kalorili yiyecekler yememek lazim. bunlar ancak bize kilo aldirir, riski arttirir, bebege en ufak bi faydasi olmaz. hamur isi, seker, cikolata vs. gibi yiyeceklerden bahsediyorum.
bir de yemeklerinizi zeytinyagiyla yapmaya ozen gosterin. bulabilirseniz uzum cekirdegi yagi da cok iyidir. ben yillardir zeytinyagini sadece salata, zeytin icin kullaniyorum. yemekleri hep uzum cekirdegi yagiyla yapiyorum.
içime doğmuş sanki semizotu pişirdim ve onda omega 3 varmış
ben öyle anlamadım ama yumurtayı birinci sıraya koydu balıktan yumurtadan sonra omega 3 açısından zengin besin diye bahsediyor.ben istanbuldayım ama köy yumurtası buluyorum.sonuçta balıktan daha zengin görünüyo yumurta.yumurtanın zenginleştirilmişini kullanacaksam hapını içerim orda sana katılıyorum.gereksiz yani.bakayım yumurta hakkında aynı şeyleri söyleyen başka bi yazı makale falan var mı bide şu üzüm çekrideği yapı hakkında bilgi verebilirmisin merak ettimcanim bak burda adam diyor ki
Eğer bulunabilirse tabiî ki doğalı tercih edilmeli. Ancak büyük şehirlerde marketlerde ambalajlı satılan, doğal yemle beslenmiş ve Omega-3 açısından zenginleştirilmiş yumurtalar alınabilir. Ben de bu yumurtalardan yiyorum.
dogal olan yumurta (yani islenmemis, katki olmayan yumurta) omega 3 acisindan zengin degildir. adamin dedigine gore "zenginlestirilmis" yani islenmis yumurta (ya da tavuk tabii) yerseniz omega 3 ihtiyacinizi karsilarsiniz.
ben sahsen kendi adima dogal olmayan hicbir sey yemem. besinlerin organik ve elden gecirilmemis olmasina dikkat ederim. bence bu ozellikle hamileyken cok onemli. nerede ne sekilde proses edildigini bilmiyoruz yiyeceklerin.
ah ah yemeğide olur bilkirim pek lezzetlidir yerdim gençliğimde:)aaa canım ben semizin sadece salatasını yaparım yemeğini hiç yapmamıştım..
ben öyle anlamadım ama yumurtayı birinci sıraya koydu balıktan yumurtadan sonra omega 3 açısından zengin besin diye bahsediyor.ben istanbuldayım ama köy yumurtası buluyorum.sonuçta balıktan daha zengin görünüyo yumurta.yumurtanın zenginleştirilmişini kullanacaksam hapını içerim orda sana katılıyorum.gereksiz yani.bakayım yumurta hakkında aynı şeyleri söyleyen başka bi yazı makale falan var mı bide şu üzüm çekrideği yapı hakkında bilgi verebilirmisin merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?