2009 Aralık Anneleri

hemen tarif istiyorum:)sütlaç aynısı olmalı

Teyzem yapmıştı ama bildiğim kadarıyla sütü ve pirinci ayrı kaynatıp karıştırıyor sonradan şekerini ve suda ezdiği pirinç ununu ekleyip pişiriyor.
Dün gece fostu yine hiçbir şey yoktu bir kere daha yaptırıp deneyeceğim bakalım ondan mıymış bu süt coşkusu.

Dunur gecmis olsun iyi mi simdi Umut

bilge uyandırıp verse şurubu.. ateş uyku yapıyo çünkü uzun uyuyabilir umut dahada çıkmasın bu arada ateşi..

ahh kıyaman yaaa.. şu dişler kolayca çıksa olmuyoo mu eziyet gibi valla kuzulara yaa. bilge bizi merakta bırakma .. haber ver olur mu tatlım .

ben tekrar mınayı uyutmayı deneyeyım ıftara yemek yok evdede bırşey yok
bilge hberdar et evle konusunca bahar zaten gdip görunce yazar berenın durumunu

bilge ÜZME CANINI düşer düzelir birtanem böyle büyüyecekler şurubunu içer düşer ateşi bencede biraz daha beklesin düşmezse uyandırıp versin
bize de haber verirsin

canlarım sağolun şimdi calpol vermiş annem yine uyuycam diyomuş daldığında yine ölçüp bildirecek ateşini mafoldumben allahım tüm bebekleri beterinden esirgesin :Saruboceq: dişten kaynaklı muhtemelen ve emin yerde ama işte gözünün önünde olmaması çok zor geliyor insana

Simdi nasil kivirsam diye dusundum ama aklima da bisey gelmedi ya bilmiyorumkismile

berkay müzeyyeninki dünürcüm onla karışmış kıvırmaya hacet yok sen dik duruşa devam Şeniz

bizim doktor aşı ateşinde 37-37,5'ta ilaç verebilirsiniz diğer zamanlarda 38i görmeden ilaç vermeyin diyor

nevra pelincim kaydirigubbakcemile3

günaydınnnn..
bugün pek keyfim yok sabah berenin biraz ateşi vardı. mız mız hiç durmadı.
Anneme bıraktım sabah gözümden yaşlar aktı gitti valla sabah sabah.Nasıl büyütcez bunları bilmem
Çok geçmiş olsun ne zor olur bırakmak eminim neyse ki annene bırakıyorsun da gözün akrada kalmıyor.

Aynen Canberk'in de kaç defa öyle oldu alnı cayır cayır yanıyor ateşini ölçüyorum 36,5 sıcaklardan oluyor kesin.

of yaaa hamileleikden bu yana balık hafızalı olduk zaten
gülmeyin öyle bilge hanımcım.
hepimizde unutkanlık hat safada zaten.

evet arkadaşlar (yeni gelen ya da ara ara uğrayan arkadaşlar) isimlerinizi avatarınızdaki resminzizin altına eklermisniz lütfen
valla karıştırıyoruz.

dün doktor ziyaretinden aklımda kalanlar

ilkadım ayakkabısı kesinlikle almayın sadece para tuzağıdır dedi. sebebini de şöyle açıklıyor: "zaten bir hafta sonra bile giydirebilmek için biraz büyük almak zorunda kalacaksınız e büyük ayakkabı ortopedik de olsa büyük olduğu için tabanına tam oturmayacak dolayısıyla ortopedik oluşu hikaye olacak. en güzeli çıplak ayakla gezmesi, ev içinde altı kaydırmayan çoraplardan giydirebilirsiniz, dışarıda da ayağına bir şey batmasın diye olabildiğince elastik ayağını güzelce saran yumuşak bir ayakkabı giydirebilirsiniz" buyurdu kendileri.

bizimkinin saçları hala kedi tüyü gibi 1 yaştan sonra düzene girer üstünde durmayın dedi.

emekleme 9-12 ay yürüme 12-18 ay arasında beklenir ama istisnalar olabilir kendi temposuna bırakın dedi. kalkmaya çalışıyorsa sızlansa da kucağa almayın tembellik etmeyip kaldırsın kendini dedi.

kaka yaparken çok ıkınıyor bizimki banyo suyunu bir yere doldurup oturma banyosu yaptırın anüs civarında küçük çatlaklar varsa onlar kaka zamanında kasılma yapıyordur dedi.

gelişimi normal gayet iyi gidiyor ne yapıyorsanız aynen devam dedi

nevın nevra ısım yazmakta fayda var :))))
bu arada maılle resım daha net gelmiş bilge sagol tekrar elıne saglık

rica ederim şekerim sen de sağol

ne gülmiycem bi de kendinden emin nevin di di mi diyo kaydirigubbakcemile3 kendime benzettim ona gülüyorum, karıştırmasına değil kaydirigubbakcemile3

bilgecim düzeltme için teşekkür ederim.. opuyorumnanaktan
umuttun iyi olmasına sevindim.. ahh bu dişler mahvetti kuzuları yaa..

sende yazsanda bızde senın yazdıklarını okusak :)) nerelerdesın özlem ya duru nasıl kopma bu kadar hıçbirimizin vaktı yok bakma bazen hıçç gıremıyoruz ama bu kadarda boşlama

:))) yok kopmak değil 20 gündür antalyadaydım kız kardeşimin yanına gittik annemlerde geldi oraya 2. bir tatil yapmış olduk kızımla internet yoktu orda o yüzden giremedim uzun zamandır evde olduğumda mutlaka fırsat bulup giriyorum duru iyi biraz iştahsız bu aralar ama doktor kontrolümüz çok iyiydi mina nasıl yanlış hatırlamıyorsam gözü enfeksiyon kapmış nasıl oldu

diyetisyene gelince
bugün itibarıyla tavuk, pilav, makarna başlıyoruz
ay bilemedim nasıl anlatayım şimdi
öncelikle sağdığım sütler için milupa 7 tahıllıyla karıştırıp verelim öyle almazsa başka yöntem deniycez dedi...
1 yaşa geldiğinde evde pişenden yesin istiyorum o yüzden şimdiden sizin yemekleri salça, tuz ve baharat koymadan pişirin aynı tencereden yesin dedi
öğlen öğününde et, sebze ve karbonhidrat almasını istiyorum dedi, misal kabak dolması hepsini içeriyor büyükçe bir kabağın yarısı yeterlidir fazlasını isterse vermeyin dedi
öğlen etli sebze yemeği verirseniz susuz verin suyuyla midesini şişirmesin dedi
yiyecekleri bulamaç yapmayın yemeğine ekmek doğramayın her birinin tadını ayrı ayrı öğrensin dedi
bir ay sonra sabahları 1 bütün ceviz vermeye başlayın dedi
aşamalı olarak bakliyatlara başlayacağız o da şöyle, akşam öğününde sebze çorbasına 1-2 tatlı kaşığı mesela kırmızı mercimek atıcaz aşırı gaza sebebiyet vermezse ertesi günden itibaren normal mercimek çorbası da verebileceğiz... ondan bir hafta sonra bu kez nohut deniycez yine gaz sancısı olmazsa bir öğünde pilav-nohut yiyebilecek mesela.
dışardan süt ürünü alamadığımız için günde bir kez mutlaka mama takviyesi vermek zorundayız onu da muhallebi gibi yapıyoruz zaten ama yememeye başladığı için meyve katarak deneyeceğiz o da olmazsa az bir kakao ekleyerek deneyeceğiz.
başkaaaaaa?
ha bu arada günde 1 litreye kadar su içebilirlermiş 250ml az bile dedi (bu doktorun söylediklerinden biri)

melike???? konuştun mu?

rica ederim şekerim sen de sağol

ne gülmiycem bi de kendinden emin nevin di di mi diyo kaydirigubbakcemile3 kendime benzettim ona gülüyorum, karıştırmasına değil kaydirigubbakcemile3
çok kendınden emın guvenen bır hatunumdur soylemesı ayıp :)))))

valla leyle gıbı dolanıyorum etrafta

şu kaka işi hakkında bılgı iyi oldu :)

mınada oyle ılk ek gıdaya basladıgımızda bıtınce aglıyordu şimdi canı ısterse yıyor asla tabak bıtmıyor yarılansa ohh be dıyorum sanırım sıcak dış falan hepsi ustuste geldı
mınanın gözu geçti cnm 5 gun dedı dr ama bız 3 gun zarzor damlattık damlayı ama işe yaradı o kadar bıle

ay tam ıse yarayacak bılgıler süperrr
ben cevızı verıyrm zaten
su bızım yemeklerden verme olayı salçasız yemek ben yapamam bızde yenmez o zaman bız ne yıyorsak mınaya ayrı salçasız tuzsuz pişireyım pekı onları ezerek mı vermeye baslayacagız acba fikrin ne bılge bırde ne ekmegı önerdı tam bugday mı nohutu ezecekmıyız mesela '''kız ezmeye taktı :))):roflol::roflol:'''

36,6ya gerilemiş ateşimiz :lepi: neşesi de yerindeymiş şimdi de hayatında ilk kez tavuk yiycek benim oğlummmmmmmmmm

TUNAYDIN ARKADAŞlar yıne gecmışı okuyana kadar canım cıktı acaba sabah kaçta gelıyosunuz sız buraya bakıyımm,,o saatte gelmeye calışıyım.

domatesle pişir pelincim, sarımsak,soğan, pırasa deneyebilirsiniz severse verin dedi. pırasanın zaten mevsimi değil onu sallıyorum, bugün bizimkine tavuk pirzola domates rendesi sarımsak soğan kabak ve patatesle pişirildi (malum et+sebze+karbonhidrat yemesi lazım) onu annem şimdi eziyormuş ama tavukta zorlanıyormuş bana küfrediyor yedir demesi iyi de nasıl diye kaydirigubbakcemile3
ekmeği geçen sefer sorduğumda kepek ekmeği ve light ekmek vermeyin ne verirseniz verin demişti. ben üsteleyince çavdar ve tam buğday tercihtir demişti. her öğüne yarım dilim içi ekmek dedi bu kez. tabii öğlen pilav-makarna olunca ekmek verilmeyecek. bir de makarnaya başlarken yutması kolay olan kuskustur onunla başlarsanız daha rahat edersiniz dedi

tavuk makarna kaç kaşık yıycek acaba gerçi yıyecekmı mechul öglen yemegındemı yıyecek kesın ay bızım dr da 1 ay tatılde 1 ay tatılmı olur yahu keyfe bak dr.dakı

sevindim neyseki çabuk geçmiş. evet duru da aynı ilk zamanlarki hevesi yok bi de artık herşeyi kendi yemek istiyo eline vermezsem ağlıyo hadi meyveleri fala yiyoda çorbayı nasıl yiycekse kaşığı tutuyo mümkün değil bıraktıramıyorum zaten yoğurda bayılan çocuk onu bile yemez oldu umarım sıcak ve diştendir geçicidir

ben geldiim. selam arkadaşlar nasılsınız? ben bugün felç durumdayım. sanki berkay dünkü yazdıklarımı bilir de sen niye benim uyuduğumu söylersin der gibi sabaha kadar canıma okudu. yarım saatte bir uyandı. gerçi biraz ateş de vardı 37,4. muhtemelen diş geliyor ama çok ilginç ki köpek dişi çok kabarık üstlerde birşey yok. sizler de ne var ne yok geçmişe bakayım bi.

ha ayrıca tavuk için herkes göğüs tercih etmesi gerektiğini düşünür ama o bölge yağsız olduğu için çok kuru olur çocuğun boğazına takılır but tercih edin dedi

balık için de şu an mevsimi değil o yüzden iyi markaların fileto dondurulmuş balığını alın dedi fakat alırken pakete iyi bakın içinde buz parçacığı görürseniz çözülüp yeniden dondurulmuş demektir o paketleri almayın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…