oh ıyı çok şukur hadı afıyet olsun36,6ya gerilemiş ateşimiz :lepi: neşesi de yerindeymiş şimdi de hayatında ilk kez tavuk yiycek benim oğlummmmmmmmmm
:)))TUNAYDIN ARKADAŞlar yıne gecmışı okuyana kadar canım cıktı acaba sabah kaçta gelıyosunuz sız buraya bakıyımm,,o saatte gelmeye calışıyım.
bılge aklına geldıkçe yaz canını sevdıgım :)))domatesle pişir pelincim, sarımsak,soğan, pırasa deneyebilirsiniz severse verin dedi. pırasanın zaten mevsimi değil onu sallıyorum, bugün bizimkine tavuk pirzola domates rendesi sarımsak soğan kabak ve patatesle pişirildi (malum et+sebze+karbonhidrat yemesi lazım) onu annem şimdi eziyormuş ama tavukta zorlanıyormuş bana küfrediyor yedir demesi iyi de nasıl diye kaydirigubbakcemile3
ekmeği geçen sefer sorduğumda kepek ekmeği ve light ekmek vermeyin ne verirseniz verin demişti. ben üsteleyince çavdar ve tam buğday tercihtir demişti. her öğüne yarım dilim içi ekmek dedi bu kez. tabii öğlen pilav-makarna olunca ekmek verilmeyecek. bir de makarnaya başlarken yutması kolay olan kuskustur onunla başlarsanız daha rahat edersiniz dedi
tavuk makarna kaç kaşık yıycek acaba gerçi yıyecekmı mechul öglen yemegındemı yıyecek kesın ay bızım dr da 1 ay tatılde 1 ay tatılmı olur yahu keyfe bak dr.dakı
ben geldiim. selam arkadaşlar nasılsınız? ben bugün felç durumdayım. sanki berkay dünkü yazdıklarımı bilir de sen niye benim uyuduğumu söylersin der gibi sabaha kadar canıma okudu. yarım saatte bir uyandı. gerçi biraz ateş de vardı 37,4. muhtemelen diş geliyor ama çok ilginç ki köpek dişi çok kabarık üstlerde birşey yok. sizler de ne var ne yok geçmişe bakayım bi.
aynı mına ben mınanın elıne kasık verıyorum o onla ustunu basını yuzunu pisletırken agzına tıkıverıyorum tabır yerındeyse yemegı dene özlem sonra kesın banyoya ve etrafta leş ama yememesınden ıyıdırsevindim neyseki çabuk geçmiş. evet duru da aynı ilk zamanlarki hevesi yok bi de artık herşeyi kendi yemek istiyo eline vermezsem ağlıyo hadi meyveleri fala yiyoda çorbayı nasıl yiycekse kaşığı tutuyo mümkün değil bıraktıramıyorum zaten yoğurda bayılan çocuk onu bile yemez oldu umarım sıcak ve diştendir geçicidir
ben geldiim. selam arkadaşlar nasılsınız? ben bugün felç durumdayım. sanki berkay dünkü yazdıklarımı bilir de sen niye benim uyuduğumu söylersin der gibi sabaha kadar canıma okudu. yarım saatte bir uyandı. gerçi biraz ateş de vardı 37,4. muhtemelen diş geliyor ama çok ilginç ki köpek dişi çok kabarık üstlerde birşey yok. sizler de ne var ne yok geçmişe bakayım bi.
O davulcuya ben basbas bağıracaktım gecenin o vaktinde pencereden eşim zor tuttu böyle bir şey olamaz yaa tam evin altında durup korkunç bir tempoyla bambada bambada on dakika çalıyor manyak oğlanın aklı çıkıyor yavrum kırk kat uykusundan uyanıyor uyumuyor bir daha tamam adetse adet de hastası var bebeği yaşlısı var insanları bu kadar rahatsız etmeye ne hakları var ki. Bir ölçüsü olmalı yahu.günaydın kızlar biz bu gece oruca kalkamadık benim teknoloji harikası telefonum çalmadı gene kociş sabah önce tutarım dedi ben karşı çıktım tam 24 saat oruç mu olur diye bayılıp kalacaksın dedim o da zaten tam karar verememiş tutmadı benim turta her gece 3 te sahura kalkar o da kalkmadı terörist davulcuda geçmedi her gece aklımı alıyor
Öznur çok geçmiş olsun Zeynebimize de bebekler ateşle çok daha kolay başa çıkabiliyorlar bizim o kadar yükselse serilir kalırız.günaydınlaaar
baharcım geçmiş olsun berenciğime..dün gece zeynoda ateşlendi nedense gayet iyi görünüyordu dün aslında..gece ölçtüm 38.3 hemen şurup verdim yüzünü filan yıkadım düştü biraz..
Hadi bakayım sen kendini hiç deşifre etmedin daha merak ediyoruzz.benim resmimi koyarsan benden başka hiç kimseye hiç bi şeye yer kalmaz ki :roflol: var mı bilmiyorum bahar bakayım bir ara
cümleten günaydın çok işim var :sinifsinif:
ya işte beslenme uzmanı baska bışey çocuk dr.ne anlar beslenmeden lazımdı aslında bızımkılerede bır dıyetısyen :)
tunaydın herkese,,arkadaşlarım geçmışı okuyana kadar yıne oğlen oldu ya,,sız kaçta gelıyosunuz burya bende o saatte gelmeeye çalışıyım,,
ateşlenen kuzulara cok cok geçmış olsun.
bılge canım ıyı oldu o yoğurdu dediğin cok saol da nerden alıcam onu anlayamadım canım benım.bu arada ben ankarada değilim bı hafta konyadayım ama hakkaten dun konyada serındı ya nefes aldık ama bugun cayır cayır sankımm oyy oyy...bıde ben ankarayı ozel olarak sevıyorum cunku benım gozlerımde yaz alerjısı var bı tek ankarada ağrımıyo ama:))
diyetisyene gelince
bugün itibarıyla tavuk, pilav, makarna başlıyoruz
ay bilemedim nasıl anlatayım şimdi
öncelikle sağdığım sütler için milupa 7 tahıllıyla karıştırıp verelim öyle almazsa başka yöntem deniycez dedi...
1 yaşa geldiğinde evde pişenden yesin istiyorum o yüzden şimdiden sizin yemekleri salça, tuz ve baharat koymadan pişirin aynı tencereden yesin dedi
öğlen öğününde et, sebze ve karbonhidrat almasını istiyorum dedi, misal kabak dolması hepsini içeriyor büyükçe bir kabağın yarısı yeterlidir fazlasını isterse vermeyin dedi
öğlen etli sebze yemeği verirseniz susuz verin suyuyla midesini şişirmesin dedi
yiyecekleri bulamaç yapmayın yemeğine ekmek doğramayın her birinin tadını ayrı ayrı öğrensin dedi
bir ay sonra sabahları 1 bütün ceviz vermeye başlayın dedi
aşamalı olarak bakliyatlara başlayacağız o da şöyle, akşam öğününde sebze çorbasına 1-2 tatlı kaşığı mesela kırmızı mercimek atıcaz aşırı gaza sebebiyet vermezse ertesi günden itibaren normal mercimek çorbası da verebileceğiz... ondan bir hafta sonra bu kez nohut deniycez yine gaz sancısı olmazsa bir öğünde pilav-nohut yiyebilecek mesela.
dışardan süt ürünü alamadığımız için günde bir kez mutlaka mama takviyesi vermek zorundayız onu da muhallebi gibi yapıyoruz zaten ama yememeye başladığı için meyve katarak deneyeceğiz o da olmazsa az bir kakao ekleyerek deneyeceğiz.
başkaaaaaa?
ha bu arada günde 1 litreye kadar su içebilirlermiş 250ml az bile dedi (bu doktorun söylediklerinden biri)
melike???? konuştun mu?
36,6ya gerilemiş ateşimiz :lepi: neşesi de yerindeymiş şimdi de hayatında ilk kez tavuk yiycek benim oğlummmmmmmmmm
anam bilge doktorunda ne kadan çok şey söylemiş öylesempatiksalakcinni
Hadi bakayım sen kendini hiç deşifre etmedin daha merak ediyoruzz.
burakla yanyana olan fotoyu cnmbahar sen ben,m hangi foto mu aldın .. merak ettin.. sempatiksalakcinni
bahar nasıl beren cnm
Arzu,bilge,burcu,ebru,fatma,kıymet,melike,meral,müzeyyen,nazan,nevra,nilgün,öznur,pelin,sibel,yasemin,24,5(arakdaş olrak eklersen koyıcam), fd7... resimlerinizi koydum unuttuklarım varsa bana söyleyin...
bu arada resimlerde kendi resimleriniz yok.(arzu-bilge-ebru-fatma-fd7-kıymet-nilgün-pelin-yasemin) onlarıda eklerseniz sevinirm. birde özelime bebişleirn doğum tarihlerini atarmısınız....
günaydınnnn..
bugün pek keyfim yok sabah berenin biraz ateşi vardı. mız mız hiç durmadı.
Anneme bıraktım sabah gözümden yaşlar aktı gitti valla sabah sabah.Nasıl büyütcez bunları bilmem
geçmiş olsun canım burağında dün gece ateşi var . 37,4 tü fitil yaptım bende .. neyseki sonra düştü .. sahurda alnına elimi koydum çocuk çayır çayır yanıyoo ölçüm 36,5 normal ama çok sıcaklamıştı. sıcaklar mı yapıyoo ne anlamadım..
günaydınlaaar
baharcım geçmiş olsun berenciğime..dün gece zeynoda ateşlendi nedense gayet iyi görünüyordu dün aslında..gece ölçtüm 38.3 hemen şurup verdim yüzünü filan yıkadım düştü biraz..
ne demek... inşallah işe yarar bir şeyler söyler de kaydirigubbakcemile5
oğlanın ateşi çıkmış :1shok:
diş herhalde bahar daha dün doktordaydık ve sapasağlamdı bu çocuk... 37,4müş annem ılık duş yaptırmış çıplak gezdiriyormuş uyuycakmış şimdi... 38 olursa calpol verin dedim ne diyim zaten buradan elimden ne gelir ki mafoldumben
dün doktor dişler ödemli gelmek üzere demişti herhalde onlar... yani umarım onlardır yoksa akşamdan sabaha ne olacak ben 8 buçukta bıraktığımda hiçbir şeyi yoktu fisfisfis
Mina : 07 Kasim
Zeynep : 16 Aralik
Berkayi bilmiyorum
bu güzel bilgiler için teşekkürler bizim doktor hiç böyle detaylı anlatmıyo
çok sevindim bilgecim çok geçmiş olsunn... alkisalkisalkis
36,6ya gerilemiş ateşimiz :lepi: neşesi de yerindeymiş şimdi de hayatında ilk kez tavuk yiycek benim oğlummmmmmmmmm
TUNAYDIN ARKADAŞlar yıne gecmışı okuyana kadar canım cıktı acaba sabah kaçta gelıyosunuz sız buraya bakıyımm,,o saatte gelmeye calışıyım.
akşama yemek yok ıftara davetlıde degılız oturuyorum burda ıyımı ben kalkayım gelırım yıne
valla pelin hem boğazına takılmasın hem az gaz yapsın diye nohut, kuru fasulye, barbunya türevi malzemelerin kabuğunu alıp ezicem ben. dün akşam iki barbunya tanesi, bir küp patates, bir küp havuç, bir diş pişmiş sarımsağı ezip yedirdim yalayıp yuttu arkasından ekmek verdim hepsini kustu akannehir ne sevinmiştim oysa sarımsak da yedirdim diye :sinifsinif:
ya pelin benim yine fikrim geldi aklinialirimsmile ama bilemedim kendime mi saklasam kine sempatiksalakcinni
biz 9da mesaiye başlıyoruz fatma
çiftlik yoğurdu bütün marketlerde var ama ankara dışına satışı var mı emin değilim. eh işte gözünü sevdiğimin ankarası turkbayragi
bu az konuşmuş halimiz aklinialirimsmile cevap vermezse kırarım kafasını mecbur konuşacak sempatiksalakcinni
sen ettin mi ki :dilcikar:
burakla yanyana olan fotoyu cnm
ii tatlım teşekkkür ederim... umarım tekrar ateşlenmez.
Babasının bugün işleri hafifmiş şimdi anneme gidip biraz vakit geçirecekler beraber.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?