meralll günaydınn zemuszemus
günaydın herkese... dün gece nazın viyaklamasıyla netten çıkıp kendimi onu emzirirken buldum kaydirigubbakcemile3 sonra da bidaha giremedim.. gününüz güzel geçsin...
senin gecen nasıl geçti canım naz sakinledi mi
nazın ateşi bidaha çıkmadı da kıpır kıpırdı uykusunda sürekli mızırdama halindeydi. sürekli emdi. ama buna şükür..
yedibuçukta kalktık evi topla hanımın kahvaltısını hazırla ettir. kendime bişiler hazırla ye. emzir alt değiş uyut anaaam hayat ne çabuk geçiyo :1shok:
kızlar hergün et veriyormusunuz bebişlere.. ben bu ara hergün iki ceviz büyüklüğünde koyuyorum etsiz olursa yemiyor sıpa.. dedesine çekmiş o yönü
kızlar hergün et veriyormusunuz bebişlere.. ben bu ara hergün iki ceviz büyüklüğünde koyuyorum etsiz olursa yemiyor sıpa.. dedesine çekmiş o yönü
ben hergün dönüşümlü tavuk kırmızı et veriyorum bu ara yavaş yavaş balığada başladım benimkide eti çok seviyor bi köfte kadardı iki köfteye çıkardım
akşam kaçta yatıyor eylül? berkay gece 12 - 1 de yatar sabah 8 ayaktayız. dün akşam ben mutfağı toplarken babası uyutmuş nasıl olduysa. saat 9 buçukta uyudu ama acısını fena çıkardıç saat 5 te ayaktaydıksempatiksalakcinni yani gece uykusu 8 saati asla geçmiyor. gündüz de 2 saati geçmiyor toplamda:1no2:
canım ben şöyle diyim belki sende aynılarını yapıyosundur hatta kesin yapıyosundur.. şimdi akşamları arda saat 9 dedin mi uyur(MAŞALLAH diyimde :>) ben se saat sekiz gibi onunla oynamaya başlarım aslında hep oynayıp konuşuyorum ama, yinede tekrarlarım.. sonra termosta suyumuz hep vardır devam sütü için yada kaşık maması için sebze ve etden oluşan yemeğini geç yemişse kaşık maması vermiyorum, sonra ağırdan ağırdan banyo olayını organize ederim.. küvete minik yorganı serer, havluyu hazırlar kremleri bezini kıyafaetini kenara koyarım.. sonra oynaya oynaya soyarım banyoda en az 10 dk geçiriyoruz.. ılıktan biraz daha sıcak su iyice uykusunun gelmesini sağlıyo.. sonra masaj yap giydir derken.. o arada babası mamayı hazır eder.. ben kucama aldığım gibi mamasını içer ve içerken uyur.. bebek uyku eğitimine göre beslenirken uyumasına izin vermeyin diyor bence süt içerken uyumasında bir sakınca görmüyorum byüdüğünde de süt içip yatma alışkanlığı olcanı düşünüyorum çünkü.. o uyur bu ara emzik merakı sardı bizimkini.. uyanıcak gibi olursa odasına doğru giderken emziği veriyorum sonrasında da gürültüye pek uyanmaz arda.. çok aşırı gümbür gümbür olmadığı sürece matkap sesi gibi.. mışıl mışıl uyur.. sonra ben gece 1 gibi yatıyorsam eşim oturacaksa eşime tembihlerim 2-iki buçuk gibi hiç kucana almadan karyolasında biberonu ağzına dayar oda biter bitmez döner devam eder uykusuna sabah da 7 de kalkar..
ama bu düzeni ben oturtmadım o kendi düzenini kurdu.. biz naparsak yapalım bebekler ayarlıyor kendi herşeylerini.. ilk 2,5 ay gece tam 3 dedi mi uyurdu kolikten ağlaya ağlaya.. sonra gece 1 e çekti kendiliğğnden.. bi 15 gün sonra baktık gece 11 gibi uyumaya başladı.. 1 ay kadar sonra da akşam 9 gibi uyumaya başladı..
düşünsene uyumak istemyen bebeği nasıl uyutursun istediğin saatte.. onların metabolizması kendi kendini ayarlıyor bence.. bilmem ki böyle düşünüyorum
biz şuan için mama yada muhallebi vs yemiyoruz. o yüzden ben de 9 oldumu yatak odasına geçiyoruz sağ-sol güzeeelce emiyoruz hamağına kouyyorum. 5 dakka sallıyorum uyuyo. ama ben odasında yatağında uyusun istiyorum çok şey istiyorum biliyorum. aslında buna da şükür. eskiden memede uyuyodu :1shok: sabaha kadar memem ağzında duruyodu. çekince uyanıyodu. ayy senem allah razı olsun senden.. hamağı aldırdın ne iyi ettin.. hiç olmazsa tek bi tarafa yatmaktan oram buram tutulmuyo bide wc ye filan gidebiliyorum :))
şimdi ikinci soru özellikle çalışan anneler... sütünüzün azalmaması için neler yapıyosunuz?? şöle yapsam olurmu sabah 7 de emzirsem... 10 da 1 de 4 te sağsam. akşamda 7buçuk gibi evde oluyorum sonra sabaha kadar emer zaten. yeterli midir.. bi de sağarken kaç dakka sağmam gerekiyo. 15 dakka yeterli midir?? bende milkwayin süt sağma makinası var iki ayarı var biri kısa kısa ve yumuşak çekiyo öteki uzun uzun ve sert çekiyo. bi beş dakka birincide diğer on dakka ikinci de sağsam yeterli olurmuki... (tabi bi sağ tarafı sağ 15 dakka bi sol tarafı) işveren beni kapıya koyarmı sempatiksalakcinni
canım zaten cumaları izinliyim süt izni bide diğer günler zırt pırt süt sağmaya sempatiksalakcinni ayrıca teessüf ederim çiş iznimiz 10 dakka :dilcikar: eğer kabızsan şefine söylüyosun 19 dakka kullanabilirsin -tatlicadiarzu-
kaydirigubbakcemile3 amin canım hepimizi..
BENDE ZATEN KABIZA GÖRE H ESAPLADIM sempatiksalakcinni
KIZLAR BU ARADA P İ R İ N Ç ! ! !!!!!!!!!!!!!!!!!
GÖR EMEDİ MA MA ELİME GELDİ
Bizim alttan 2 tane birgun arayla geldi baskada dış gelmedi çok kasıyor disetlerini acaba dislermu gelecek bundanmi bu huzursuzluk
Ya ben ayrikligini sorcaktim . Eylülün disler arasi biraz ayrikta sizin de boyle mi dicektim .
dünür bizim de iki dişin arasına bir diş daha sığar vaziyette annem normal yanlardakiler geldikçe itecek onları dedi sempatiksalakcinni aha bi smileynin dişleri kibin sırnaşık şey
Eylül asla ustunu ortmuyor . Ustune bisey orttugumde hemen uyaniyor o yuzden bende yarim kollu uzun bacakli badi ile yatirmaya basladim . Ben sort ve kisa kolluyla yatinca usudum gece cunku . Odanin camini da kapatiyorum mecbur.
Canım çok sıkkın kızlar ama anlatıcak kadar bile kendimi güçsüz hissediyorum . .bugün yine canım cok sıkıldı konu Halit sadece bu kadar yazıyorum çok canım sıkkın çokkk . .Allah butun bebeklere saglık versin inşallah . .sadece yazmak istedim buraya okadar detayları sonra yazarım . .
aynen. ya ben naz doğduğundan beri ağlamasına hiç müsade etmedim. çok mu kötü bişi herkes eleştiriyoda merak ettim. ağlayınca hemen kucağıma alıyorumda sempatiksalakcinni böyle yapma diyolar bırak ağlasın diyolar.
Konuyu Toplam 11 Kullanıcı okuyor. (10 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
serinus, b_i_o+, esrtml, fms, mcetin1+, meybon+, realisttt+, turkuaz_turkuaz+, Tweety75+, yasil_haktanemin+
bütün kızlar toplandık toplandık toplandık :)))))))))))
gece 8 saat aralıksız uyuyor muuuuuu akannehir
tatlım uykuda biberon emmenin geniz etini büyüttüğünü söylüyorlar istersen tekrar doktoruna bir danış
vücut zaten uyarıyor sibel sağ beni diye... önemli olan o uyarıyı aldığında bekletmeden yerine getirmek bir kere kaçırdın mı geri dönmüyor çünkü :1no2:
hiçbir şey yapamazlar sağmak zorundasın senin göğüsler zaten sorunlu mastit olup rapor alırsan daha iyi olmayacak neticede
hayırlı olsunnnnn süprizzzzz
büyük ihtimalle ondandır pelincim dişler tüm ayarını kaçırıyor cücelerin
biz de şort ve kısa kolla badiyle yatıyoruz üstünü örtünce uyanıyor ne hikmetse :umursamaz:
hayır olsun ama burada hepimizi de fıtık ettin anlatsaydın da yardımcı olmaya çalışsaydık
çocuğu çok ağlatma arsız edersin diye bir laf vardır onu söyle sen onlara
ayrıca 3 yaşına kadar çocuğun güven duygusunun oluşması için ağlatılmaması ve anneden kucak talep ettiğinde karşılanması gerekiyor çok bilmesinler alsanaalsanasmile
sorduk neden yıprandııııııık yıprandık yıprandıkkkkkkk
bi de alıntı yapayım deyip unutmuşum şahsen umut 3 yaşına gelince kardeş istiyorum erkek olsun istiyorum ismini de mustafa utku veya mustafa onur koymayı planlıyorum şakkıdı turkbayragi
Herşeyin hayırlısı allah gönlünüze göre verir inşallah ..
bizde aynı şekilde 2,5 - 3 yaşına gelince bi kızımız olsun istiyoruz..oğluşumuza isim belirlediğimizde kızımız da olursa diye bi isim seçmiştik . ELİF BERRA kısmet olursa tabii.. .. : )) :Saruboceq:
kızlar alakasız olcak ama vodafone kullqnan varmı aranızda ben bu sabah geçtim de.. lira yüklemek için yükle konuşu aramam gerekiyomuş kaç o numara bilen varmı
allah herkesin gönlüne göre versin nevracım
sabiha paktuna hanım 3 yaştan sonra diyor kardeş mevzunu ben de 3 yıl daha beklerim ondan sonra fabrika kapanabilüüüüüü onun için 3 yaşında kısmetse boshayallersmile
ben kullanıyorum ama faturalı hat arzucum bilmiyorum o numarayı sayfalarına baksana
benim de aynı şekilde benim yaş kemale eriyoo zaten : )) şimdi 33 . üç sene sonra 36 daha da çok geç kalmak istemiyorum .. sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?