2009 Aralık Anneleri

günaydın herkeseeee:))))
hayırlı huzurlu olsun günümüz iiiinşallah

sibelimmmm çok sevindim canım herşeyin yolunda gitmesine, sütün içinde üzülme düzelecektir iyi düşün sadece

pelin çoooook geçmiş olsun noldun canım yaaaa(((

burcunun resimlerine bakıp gelcem önce allah sonra şu külstür bilg. izin verirse

pelincim geçmiş olsun cnm:teselli:

varya fotolar beni bitirdi
ya keşke hepimiz aynı ilde yaşasaydıkda bende size katılsaydım
çok özendim çok kıskandım sizi:kedi:

Sagol bilge nbr Umut normale dondumu tamamen

normalden kastına bağlı pelincim :)))) hastalık gitti mızmızlık kaldı yadigar... büyük söylemişim hayatta en sevmediğim çocuk tipidir her şeye ağlayan ağlayarak iş yaptırmaya çalışan mızmız çocuk... allah başıma verdi korkarım ohaoldumsmile

bayramdan sonra bizde eşimle, kız kardeşim ve çocuklarıyla bir ankara ziyareti yapmak istiyoruz
bilge ankarada dayım ve teyzemler varkaydirigubbakcemile2bayanssulusmile

o belli olmaz şikerim
deme öyle umutuma benim
o aklı başında delikanlu gibin delükanlı bir beyefendi olacak...

dünürün görmesin bu yazdıklarını:jeyyar:

delü kaduuuuun
çocuk konuşabiliyomu ki konuşarak anlatsın derdini tabiki ağlayarak anlatcak :mymeka:

bayramdan sonra bizde eşimle, kız kardeşim ve çocuklarıyla bir ankara ziyareti yapmak istiyoruz
bilge ankarada dayım ve teyzemler varkaydirigubbakcemile2bayanssulusmile

bana da zaman ayırmazsan dayına ve teyzenlere şikayet ederimmmmmmmmmm klava:

o belli olmaz şikerim
deme öyle umutuma benim
o aklı başında delikanlu gibin delükanlı bir beyefendi olacak...

dünürün görmesin bu yazdıklarını:jeyyar:

inşallah meralcim allah duysun söylediklerini (veya görsün yazdıklarını) :Saruboceq:
umarım bir dönemdir ve çabucak geçer geçsin diye elimden geleni yapıyor, her mızıldamasına karşılık alamıyor mesela... öyle olunca susmayı öğrenmeye başladı gibi ama annem bana "üvey ana" diyor kaydirigubbakcemile3
görsün valla bizde yalan yok eylül huysuzluk yaparsa benim de haberim olur biz öyle huysuzu görünce kaçacak cinsinden değiliz şekerim şakkıdı

rabbim duyarda bilirde kulunu sen üzme tatlı canını
üvey anne benzetmesi beni burada epey güldürdü cnm.
evet bıraksak sürekli ız mız edecekler katalıyorum sana:kedi::umursamaz:

Konuyu Toplam 4 Kullanıcı okuyor. (4 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
serinus, b_i_o+, mcetin1+, Tweety75+

BAKINNNNNNNNNNNNNN

delü kaduuuuun
çocuk konuşabiliyomu ki konuşarak anlatsın derdini tabiki ağlayarak anlatcak :mymeka:

yok öyle değil işte kazın ayağı... öyle olsa kızmam zaten...ortada sebep ve dert yokken mızıldıyo bu model :1no2:

HELAL BE DÜNÜR SONUNDA BİLGEYE KAFA TUTAN Bİİ ÇIKTI HAMİLEYKEN HEPİMİZİN CANINA OKUMUŞTU KORKUSUZ ASLAN DÜNÜRÜM BENİM :hooray:

ooooooooo içinde kalmış melike kaydirigubbakcemile3 ge annem sen de vur için ferahlasın Şeniz

rabbim duyarda bilirde kulunu sen üzme tatlı canını
üvey anne benzetmesi beni burada epey güldürdü cnm.
evet bıraksak sürekli ız mız edecekler katalıyorum sana:kedi::umursamaz:

üvey ya da süt ana diyor bana kendisi doğurmuş ben sadece emziriyomuşum :roflol: çatlak işte napcan

tatlım ben birlik mahallesinde oturuyorum kavaklıdereye yakınım yani yerimseniben

Konuyu Toplam 6 Kullanıcı okuyor. (6 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
serinus, b_i_o+, mcetin1+, Nehir67+, Tweety75+, yasil_haktanemin+

kızlar mübarek cuma vakti hiçbir zaman bu istatistiklerde yer almamamızı dileyerek faydalı olacağını düşündüm sizler için pcye aktardım

Çocuklarda düşme tehlikesi
(e-bebek alışveriş rehberinden)

İstatistiki bilgiler ve tehlike boyutu
Unicef’in 2003 yılındaki araştırmasında kazaya uğrayan 0-6 yaş arası çocuklarda en fazla rastlanan kaza tipi düşmeler (%63), yanıklar (%16), araba kazaları (%7) ve zehirlenmeler (%4.4) izler. Düşmelerden dolayı meydana gelen baş yaralanmaları en tehlikeli olanlardır. Motor hareketleri yaparken veya merak edip düşmeler meydana gelmektedir. Amerika’da bir yıl içinde, 14 yaşın altında olmak üzere ortalama 2,5 milyon çocuk düşmelerden dolayı hastaneye başvurmakta, 120 çocuk düşmelerden dolayını hayatını kaybetmektedir. Bunların da yarısını 4 yaş altı çocuklar oluşturmaktadır. Bu düşmelerin %9’u yürüteçlerden, oyun ekipmanlarından veya pencerelerden dolayı meydana gelmektedir.

Düşmeler küçük çocuklarda en sık rastlanan kaza tipidir. Çocuklar doğal olarak koşmak, tırmanmak ve fiziksel faaliyetlerde bulunmak isteyecektir. Bunlar da özellikle hareket halindeki çocuklarda düşme riski yaratabilmektedir.

Düşmeler nereden ve nasıl meydana geliyor?
4 yaş altı çocuklarda düşmelerin %80’i evde meydana gelmektedir.

Daha çok masa, koltuk, mama sandalyesi gibi eşyalardan, merdivenden, ranzadan, beşikten, balkon ve pencereden, kaygan ve uygun olmayan zeminden, yürüteçlerden düşme ile olmaktadır. Ayrıca çocukların bilinçsizce taşınması, salıncaklarda kontrolsüz sallanması, yüksek kapı eşikleri, uygun aydınlatılmayan mekanlar da düşme sebepleri olabilmektedir. Çocukların kavrama yetenekleri ve tehlikeyi önleyecek vücut koordinasyonlarını henüz kazanamamış olmaları ve kaygan zeminde ani ve hızlı hareket etmeleri, mobilyaların üzerine çıkmak istemeleri ve bunların üzerinden atlamaları, küvetler, merdivenler düşmeye sebep olan en önemli nedenlerdendir.

Mobilyadan düşmeler
- Bebeğinizi yalnız başına yatakta, alt değiştirme ünitesinde, koltukta bırakmayın.
- Çocuğunuz mama sandalyesinin, oto koltuğunun ve bebek arabasının içindeyken kemerlerini bağlı pozisyonda tutunuz.

Merdivenden düşmeler
- 3 yaşına kadar olan çocuklarınız için merdivenlerin çıkışında ve inişinde standartlara uygun çocuk güvenlik kapısı kullanın.
- Merdivenlerinizin iyi aydınlatılmış olmasına dikkat edin ve çocuğunuzun merdivende oynamasına izin vermeyin.

Korkuluk aralıklarından veya üstünden düşmeler- Bebeğinizin evinizin balkonunda veya kat aralarında galeri boşluğuna bakan yere yakın yalnız başına oynamasına izin vermeyin. Dikey aralıkları 9,5 cm’i geçen veya yatay olan korkuluk aralıkları için korkuluk güvenlik filesi veya pleksiglas uygulaması yaptırın.

Yürüteçten düşmeler
- Amerika’da bir yıl içinde 15 ayın altında ortalama 8800 çocuk yürüteçlerden düşme sebebiyle hastaneye başvurmakta, 33 çocuk da hayatını kaybetmektedir. Yürüteçler bu yaş için diğer tüm çocuk ürünlerinden daha fazla miktarda yaralanmalara sebep olmaktadır. Yürüteçten dolayı düşmelerin %76’sı merdivenden, %12’si de devrilerek meydana gelmiş ve çoğu ciddi baş yaralanmalarına sebep olmuştur. Bu yaralanmaların %80’i bebeğin yanında bir yetişkin varken meydana gelmiştir.-
Tercihen tekerlekli yürüteç kullanılmamalı, seçilecekse de oda kapısından geçmeyecek kadar büyük olan, merdiven basamağına veya kapı eşiğine geldiğinde stoperleri olan türde yürüteçler seçilmelidir.

Pencerelerden düşmeler
- Pencerelerden düşme küçük çocuklar için hayati tehlike yarattığından çok tehlikelidir. Amerika’da ortalama olarak her yıl 14 yaşın altında 4700 çocuk pencereden düşmelerden dolayı hastanelere başvurmakta ve 10 çocuk hayatını kaybetmektedir. Özellikle baş yaralanmaları meydana gelmektedir. Bu düşmelerin %70i bahar veya yaz aylarında gerçekleşmektedir. Çoğunluğunu ise 5 yaş altı çocuklar oluşturmaktadır.
- Pencerelerdeki takılı olan sineklikler çocuk güvenliği açısından hiçbir anlam ifade etmez. Dolayısıyla onlara güvenilmemelidir.
- Pencere ve balkonların yakınında koltuk, sandalye gibi mobilya veya taşıyıp üstüne çıkabileceği herhangi bir obje bırakılmamalıdır.
- 7 yaş altı çocuklarda pencerelerin çocuk güvenlik sınırı olan 10cm’den fazla açılmasını önleyen pencere balkon güvenlik kilidi takılmalıdır.
- Yerden başlayan özellikle lamine veya temperli olmayan camların, bir oyuncağını vurup kırma ihtimaline karşı cam filmi yapılması gereklidir.

Oyun alanında düşmeler- Amerika’da her yıl 14 yaş altında ortalama 216.000 çocuk oyun alanlarında meydana gelen kazalardan dolayı hastaneye başvurmakta, 20 çocuk da hayatını kaybetmektedir.
- Yer döşemesinin uygun olması ve oyun ekipmanlarının sağlamlıklarının standartlara uygun olması önemlidir. Kauçuk veya kum yer döşemesi tercih edilmelidir.

Kimler risk altında
- Toplam nüfusa göre 10 yaş altı çocuklar iki kat daha fazla düşmelerden dolayı yaralanmaktadırlar. Özellikle okul öncesi çocuklar en yüksek risk grubundadırlar.
- Erkek çocukları kız çocuklarına göre iki kat daha fazla bu sebepten dolayı yaralanmaktadırlar.

yok canım benim kıyamam hatırladım sadece

aynen benim annem istanbulda ki evi sana vereyim sen kendine başka doğur bunu bana ver diyor olmaz dediğimde bak akşam almaya geldiğinde biz kaçmış oluruz diyor kızı alıp urfaya kaçacakmış neden urfa onu da bilmiyorum mevsimlik işçi olarak çalışıp geçineceklermiş senaryoya bak

Bu modellerin hepsi böyle .. bizimkide çığlık çığlığa bayırıyoo.. biz bayırma dedikçe daha çok bağırıyoo. kapıcı gelmiş bugün kapıya annemle konuşmuş ..niye çığırıyo diye annemde kendi zevkinden demiş..keyiften yani.. bide üst mü , alt komşumu anlamadım .. çok huzursuz bi çocuk demiş.. kim dediyse benim karşıma çıkmasın valla hatırı sayılır bi iki laf ederim artıkın.. klava: sankim kendilerinin çocuğu yok. kim bilir onlar nasıldı .. kötükedihüso

Huzursuzluktan değil ki zeynep hoşuna giden birşey olunca çığlık atıyor valla banada kimse laf edemez herkes büyttü hele üst komşu ondan çok çekiyorum çocukları değil kendisi sürekkli bağrınıyor ilk günler zeynebi çok uyandırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…