siz bana kiziyorsunuz ama iste ben bu tip seyler yuzunden doktorlara kiziyorum ve guvenmiyorum. ates olcmek kadar basit bir seyde hata yapilir mi yaaa? boyle sacma sey mi olur? hem ne serumu? neye dayanarak?
gelelim demir meselesine... ancak su nedenlerle bebege demir verilir:
bebek premature ise
bebek zamaninda dogdugu halde cok dusuk kiloda dogduysa
anne hamileyken iyi beslenmediyse ya da seker hastasiysa
bunlarin disinda 7-8 aydan once demire ihtiyaci yok ki bebegin? besinlerden aliyor zaten. hele hele annesini emiyorsa hiiiic ihtiyaci yok.
bilemiyorum
burcucum cok gecmis olsun canim. bana kalirsa bu hali demirin yan etkisi. insallah yarin kendi doktoru da daha onemli bir sey bulmaz.
Cok sagolasin . Yarin goturcem hemen kendi doktoruna .
Yanliz demir icin soylediklerine katilmiyorum acikcasi. Kendi doktoru demiri verirken kan tahlili yaptiralim ama % 100 eksik cikar demisti bende yaptirmadan gerek yok tahlile demistim . Dun hazir kan alindigi icin demire de bakin dedim ki emin olayim diye . Tam deger olarak hatirlamiyorum ama o kadar dusuk ki gercekten referans araligi 10-20 diyelim 4 yada 5 gibi bisey cikmis . Ben bu demir eksikliginden korkarim . Benim akrabamin birinde demir eksikliginden dolayi 1 yasinda bebekte 3 -4 ay gerilik cikti. Bu teshisi de Capa da prof lar koydu . 0-1 Yas doneminde eksik demir alimi .